BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
klixo

#4401 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by klixo »

Mišo_Kovač wrote:Kečap Heinz ili ništa :D Svi drugi su smeće u poređenju s Heinzom, džaba patriotizam, džaba sve 8)
Pa zavisi za sta koristis , npr. Zvijezda ljuti kecap boljeg za pizzu nema.

Nego , ima li kakav domaci sir za pizzu u rangu Livade ? I da nije biljni.
mekaba

#4402 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

Kad Bosnjak kupuje u Bingu to se zove nacionalizam a kad Hrvat kupuje u Konzumu to je patriotizam i visoka potrosacka svijest :-) Ima ih sto ovdje spavaju nebi li kako odbili ljude od Binga :roll:
friskyoreo

#4403 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by friskyoreo »

Mišo_Kovač wrote:Kečap Heinz ili ništa :D Svi drugi su smeće u poređenju s Heinzom, džaba patriotizam, džaba sve 8)
Potpisujem!
I nije mi jasno kako ni jedan proizvodjac s ovih prostora nije napravio nesto slicnog okusa. Cini mi se da u Heinz-u im vise ocata.
Npr da naprave nesto slicno, stave neku retro bocu i naljepnicu, i prodaju ga kao posebnu vrstu.
madridist

#4404 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madridist »

strucnjak_kofol wrote:
bosniamaj wrote:Bonito ima kečap http://www.bonito.ba/proizvodi.html
S tim da ne znam kakav je :-?
Nije los,ko voli ljuto, ali ja kupio blagi,a ono unutra ljuti, tako da pisem jos jedan minus domacim proizvodjacima zbog nemara
To je blagi za prave muskarce :mrgreen:
nikimostar

#4405 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

mekaba wrote:Kad Bosnjak kupuje u Bingu to se zove nacionalizam a kad Hrvat kupuje u Konzumu to je patriotizam i visoka potrosacka svijest :-) Ima ih sto ovdje spavaju nebi li kako odbili ljude od Binga :roll:
ja sam stekao skroz drugi dojam,svi navijaju da Konzum propadne,za mene je to bolest,ne zelim nikome da propadne i da ljudi ostanu bez posla
mekaba

#4406 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

nikimostar wrote:
mekaba wrote:Kad Bosnjak kupuje u Bingu to se zove nacionalizam a kad Hrvat kupuje u Konzumu to je patriotizam i visoka potrosacka svijest :-) Ima ih sto ovdje spavaju nebi li kako odbili ljude od Binga :roll:
ja sam stekao skroz drugi dojam,svi navijaju da Konzum propadne,za mene je to bolest,ne zelim nikome da propadne i da ljudi ostanu bez posla
Pa navijalo se a zna se ko da Mekator propadne, pa to nije bilo bolesno :D
karanana

#4407 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

nisam navijo da merkator propadne.
merkator je bio najbolji.
nikimostar

#4408 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

karanana wrote:nisam navijo da merkator propadne.

i meni isto :) daleko ispred svih
mekaba

#4409 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

nikimostar wrote:

Meni ovi postovi lice na izbore pred rat. Koga si god pitao:" Za koga si ti glasao"? odgvor u 99 % slucajeva bio SDP a vamo SDA,SDS i HDZ prosisali izbore ko Barselona spansku ligu. :lol: Iskrenost nam je vrlina :D
strucnjak_kofol

#4410 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strucnjak_kofol »

Konzum do Tokija, Bingo do Doboja :-)
bumerangss

#4411 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

mayab wrote:
tututuuuu wrote:Onaj Bingo kecap je jako dobar, a jeftin. 2 KM litra ljutog. Samo kad bi se jos naucili i domaci proizvodjaci sta je trend pa malo pripazili s konzervansima pa tako recimo izbacili natrijev benzoat. :D Al sve u svemu kvalitetan kecap i uz to super jeftin.
Eto, đe me nađe, i ja bas kupio taj Bingov kečap, i ono šta mi se ne svidja je da je bitno tečniji od nekog drugog, tako da ZDRAVO :run:
Bonito kecap je toliko gust da ga ja cak i razblazim s malo vode :D
bumerangss

#4412 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

Nisi probao Bonito jer da jesi vidio bi da je kopija Heinza jer sam i ja njega papao prije nego sto sam probao Bonito kecap. Nikakve razlike, bas kao sto nema razlike izmedju Argete i Pileti pastete :thumbup:
tututuuuu

#4413 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

nikimostar wrote:

Istina, skuplji al je imao bar kvalitet. Mogao si kao covjek hodati, sve pregledno, cisto, uredno, bogat izbor narezaka a ovi ostali sve u pet deka, pili, poli, vindija osnovno i jos ponesto i to je to.

zato u alti je konzum dobar jer je frizider i dalje mercator s robom sto su oni drzali.

slovence ne volim al mercator je bio klasa iznad Binga i Konzuma, a ostale da i ne spominjem.
MOSALJOZE

#4414 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

A šta to konkretno fali Bingu?
direstraits0078

#4415 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by direstraits0078 »

tututuuuu wrote:
nikimostar wrote:

Istina, skuplji al je imao bar kvalitet. Mogao si kao covjek hodati, sve pregledno, cisto, uredno, bogat izbor narezaka a ovi ostali sve u pet deka, pili, poli, vindija osnovno i jos ponesto i to je to.

zato u alti je konzum dobar jer je frizider i dalje mercator s robom sto su oni drzali.

slovence ne volim al mercator je bio klasa iznad Binga i Konzuma, a ostale da i ne spominjem.
Odlican, posebno onaj u Lozionickoj, tako divan miris dima cigareta iz kafane kraj kasa, koji se mogao osjetiti i kad se dodje kuci pa se izvadi ono sto se kupilo iz kese... Ma divota jedna... :oops:
tututuuuu

#4416 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

MOSALJOZE wrote:A šta to konkretno fali Bingu?
Pa prije svega fali mu ponuda koju je imao Marcator, frizider suhomesnatih proizvoda, sireva i jos neke robe. U Bingu je to jako jako tanko. Ovi ostali svi drze manje vise istu robu. Onda su mnogi dosta neuredni, prenatrpani proizvodima da se ne zna koja je cijena od cega, dosta ih uopce i nema cijenu, pa onda povrce koje prodaju je cesto za kontejner a ne prodaju... Ali zato ih drzi cijena koja je definitivno najpovoljnija u vecini slucajeva, bar kad nisu na drugim mjestima akcije.
mekaba

#4417 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

Stigo` tututu , nije te bilo 3 sata??? Mora da si u Konzumu skrko 5km-ova. Opet ti po Bingu :D :-) :roll:
tututuuuu

#4418 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

mekaba wrote:Stigo` tututu , nije te bilo 3 sata??? Mora da si u Konzumu skrko 5km-ova. Opet ti po Bingu :D :-) :roll:
ti si debil. :D
mekaba

#4419 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

tututuuuu wrote:
mekaba wrote:Stigo` tututu , nije te bilo 3 sata??? Mora da si u Konzumu skrko 5km-ova. Opet ti po Bingu :D :-) :roll:
ti si debil. :D
E ovo su vec udarci ispod pojasa :roll: Morash imati vishe strpljenja i stalozenosti da ne kazem sabura :izet: . Raskrinkan si kao element i chipovan tako da ce u buducnosti svaki tvoj post izazivati :lol: prilikom citanja. tututu :run:
AmADin_gospo

#4420 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

bumerangss wrote:
Nisi probao Bonito jer da jesi vidio bi da je kopija Heinza jer sam i ja njega papao prije nego sto sam probao Bonito kecap. Nikakve razlike, bas kao sto nema razlike izmedju Argete i Pileti pastete :thumbup:
dobro jarane, ako lažeš sebe, nemoj lagati nas...
strong69

#4421 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

AmADin_gospo wrote:
bumerangss wrote:
dobro jarane, ako lažeš sebe, nemoj lagati nas...
Ovo je forum i covjek ima pravo na svoje misljenje. Ako njemu kecap tako izgleda to je njegovo uvjerenje. Sta si ti ovdje, neka akreditovana jedinica za objektivnost, tacnost, kvalitet i standard pa tako slobodno ljudima govoris da lazu? :run:
Naslovnica

#4422 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

bumerangss wrote:
Što se tiče konstatacije za kečap, apsolutno se slažem.
Skinuli su Heinz kečap, stvarno je odličan i zaista nema potrebe da trošim pare na skuplje kečape kada je ovaj Bonito apsolutno fenomenalan.
:thumbup:
AmADin_gospo

#4423 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

strong69 wrote: Ovo je forum i covjek ima pravo na svoje misljenje. Ako njemu kecap tako izgleda to je njegovo uvjerenje. Sta si ti ovdje, neka akreditovana jedinica za objektivnost, tacnost, kvalitet i standard pa tako slobodno ljudima govoris da lazu? :run:
vidiš, u frižideru imam obje flaše kečapa i šta više, sinoć sam pravio picu i probao bonito jer sam ovde neki dan pročitao da je dobar. al sam ipak s hainz-om završio.
da je OK, Ok je, da je ko heinz, vala i nije.

stavi 2 flaše na stol i probaj jedan pa drugi.

porediti ga s heinz-om (barem po meni) je isto ko porediti vispakove praline s kakvim njemačkim il kraš-ovim.

Vegafruit kećap sam tuko godinama, kilama, al sam ga prestao koristiti iz principa, kad sam pročitao da radnicima nije plate dao 6 mjeseci.
strong69

#4424 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

AmADin_gospo wrote:
strong69 wrote: Ovo je forum i covjek ima pravo na svoje misljenje. Ako njemu kecap tako izgleda to je njegovo uvjerenje. Sta si ti ovdje, neka akreditovana jedinica za objektivnost, tacnost, kvalitet i standard pa tako slobodno ljudima govoris da lazu? :run:
vidiš, u frižideru imam obje flaše kečapa i šta više, sinoć sam pravio picu i probao bonito jer sam ovde neki dan pročitao da je dobar. al sam ipak s hainz-om završio.
da je OK, Ok je, da je ko heinz, vala i nije.

stavi 2 flaše na stol i probaj jedan pa drugi.

porediti ga s heinz-om (barem po meni) je isto ko porediti vispakove praline s kakvim njemačkim il kraš-ovim.

Vegafruit kećap sam tuko godinama, kilama, al sam ga prestao koristiti iz principa, kad sam pročitao da radnicima nije plate dao 6 mjeseci.
Druze, nisam ja tu da bilo kome drzim lekcije. Ovo sto si napisao je argmentovano i svaka cast. Samo ne volim kada se ljudima zbog neke obicne i benigne rasprave kaze da lazu iako to nije moja stvar niti sam moderator. Pozdrav.
AmADin_gospo

#4425 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

strong69 wrote: Druze, nisam ja tu da bilo kome drzim lekcije. Ovo sto si napisao je argmentovano i svaka cast. Samo ne volim kada se ljudima zbog neke obicne i benigne rasprave kaze da lazu iako to nije moja stvar niti sam moderator. Pozdrav.
ništa bez argumenata.

elem, Euroblok mi je bila najomiljenija čokolada 30 godina, iako nije najbolja, svidjao mi se njen okus, al ima jedno 5-6 god. kako je ne jedem... jer sam probao Cipiripi od Nestle srbija. cipiripi je onaj stari okus Euro Blok-a od prije rata, a SL je sjebao kompletno paletu Takovo proizvoda štednjom.
svaki proizvod od SLa ima isti okus, i to jeftinoća samo takva.

Image

ista stvar je i sa eurokremom, zamjenuo sam ga Cipiripi klemom.

ko ne vjeruje, najbolje nek se sam uvjeri.

Lično, proizvode s amblemom SLa izbjegavam u širokom krugu.

P.S. Gledano realno, kvalitet i okus se ovde mješaju pa dolazi do prepirki. čovjek koji nikad nije probao slatko, gleda u tursku čokoladicu kao savršenstvo, a sranje su. Ne glumim nakav nivo da sam eto ja nešto ko zajeban, ko iznad sviju, i vazda jeo kvalitetno i skupo, pa s visoka gledam, al imao sam priliku svašta da probam, pa mi ne može neko prodavati muda za bubrege. vazda je bilo, koliko para toliko muzike. ne može vispakova čorba od gljiva za 95 kf biti bolja od knorrove od 2.2 KM, da jebe rak raka.
Post Reply