Sta ima veze da malo kolena zadrhteposmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- BarbaDue
#4401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
-
posmatram
#4402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Brod je Turski... neka rješavaju Turci i Izrael. Itekako su plašili svojom pojavom. I još najavljuju masovnije okupljanje. Zašto to činiti u Sarajevu? Ima li koristi od toga? Nema!Pandaa wrote:Druga sukobljena strana je jedan brod??posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
Turske zastave su zato sto na protestima bili uglavnom turci i zato sto je brod bio turski.
Nisu nikoga plasili.
Svojim komentarima se odajes kao vrlo bezosjecajna osoba!
Možda sam bezosjećajna osoba ali pitam se da li je bilo osjećaja kod drugih kada smo u gradu Sarajevu trpili četiri godine patnje... zbog toga sam vjerovatno postao bezosjećajan.
-
posmatram
#4403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Često mi zadrhte koljena kada uđem u granap gdje rade takvi ljudi i kažu mi: ''ne držimo cigare ni pivo''BarbaDue wrote:Sta ima veze da malo kolena zadrhteposmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.dobro je to za ravnotezu...
- Vares City
#4404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kakve bolan "sukobljene strane",.posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
- Imamopobjednika
#4405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Demonstracije su danas bile po citavom svijetu. Bice ih opet. I u Sarajevu naravnoposmatram wrote:Brod je Turski... neka rješavaju Turci i Izrael. Itekako su plašili svojom pojavom. I još najavljuju masovnije okupljanje. Zašto to činiti u Sarajevu? Ima li koristi od toga? Nema!Pandaa wrote:Druga sukobljena strana je jedan brod??posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
Turske zastave su zato sto na protestima bili uglavnom turci i zato sto je brod bio turski.
Nisu nikoga plasili.
Svojim komentarima se odajes kao vrlo bezosjecajna osoba!
Možda sam bezosjećajna osoba ali pitam se da li je bilo osjećaja kod drugih kada smo u gradu Sarajevu trpili četiri godine patnje... zbog toga sam vjerovatno postao bezosjećajan.
-
posmatram
#4406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
E onda ne znam kako bih to drugačije nazvaoVares City wrote:Kakve bolan "sukobljene strane",.posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.![]()
![]()
-
posmatram
#4408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Brod je Turski... neka rješavaju Turci i Izrael. Itekako su plašili svojom pojavom. I još najavljuju masovnije okupljanje. Zašto to činiti u Sarajevu? Ima li koristi od toga? Nema!
Možda sam bezosjećajna osoba ali pitam se da li je bilo osjećaja kod drugih kada smo u gradu Sarajevu trpili četiri godine patnje... zbog toga sam vjerovatno postao bezosjećajan.[/quote]
Demonstracije su danas bile po citavom svijetu. Bice ih opet. I u Sarajevu naravno
. Cisto sumnjam da mozes uraditi ista kako bi te demonstarcije sprijecio. Probaj se obratiti MUP-u
[/quote]
Naravno da ne mogu ništa učiniti a još manje da to MUP riješi. No dajem svoje mišljenje a forum je mjesto za takvo nešto, zar ne?
Možda sam bezosjećajna osoba ali pitam se da li je bilo osjećaja kod drugih kada smo u gradu Sarajevu trpili četiri godine patnje... zbog toga sam vjerovatno postao bezosjećajan.[/quote]
Demonstracije su danas bile po citavom svijetu. Bice ih opet. I u Sarajevu naravno
Naravno da ne mogu ništa učiniti a još manje da to MUP riješi. No dajem svoje mišljenje a forum je mjesto za takvo nešto, zar ne?
- Vares City
#4409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Tebe je zaprepastila slika prosvjednika,...De se malo zamisli kako je bilo onima koji su bili na brodovima sa humanitarnom pomoci gledajuci kako se raznorazni RAMBO momci do zuba naoruzani,...kazes da si bio u Seheru 90 i TESKE,..mozda jesi,..Il' slabo pamtis,..il' si bio mali pa nisi mog'o sve ni zapamtit'.,..posmatram wrote:E onda ne znam kako bih to drugačije nazvaoVares City wrote:Kakve bolan "sukobljene strane",.posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.![]()
![]()
- BarbaDue
#4410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cesta pojava kod ovisnika, dali si ti ovisan samo o cigarama i alkoholu? Cini se da nisi.posmatram wrote:Često mi zadrhte koljena kada uđem u granap gdje rade takvi ljudi i kažu mi: ''ne držimo cigare ni pivo''BarbaDue wrote:Sta ima veze da malo kolena zadrhteposmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.dobro je to za ravnotezu...
-
posmatram
#4411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bio sam u Sarajevu a ne u ''Seheru''. '90 je bilo lijepo, '91 isto lijepo. '92 sam ''zarobljen'' na Dobrinji sa ostalim dobrinjcima i imao sam 17 godina kada sam pristupio Teritorijalnoj odbrani i nemoj da misliš da ne mogu zamisliti kako je kada naoružani do zuba djeluje.Vares City wrote:posmatram wrote:Vares City wrote:
Tebe je zaprepastila slika prosvjednika,...De se malo zamisli kako je bilo onima koji su bili na brodovima sa humanitarnom pomoci gledajuci kako se raznorazni RAMBO momci do zuba naoruzani,...kazes da si bio u Seheru 90 i TESKE,..mozda jesi,..Il' slabo pamtis,..il' si bio mali pa nisi mog'o sve ni zapamtit'.,..
Ovo su 2010. i imalo je mogućnosti da se spriječi i obezbijedi bolji i sigurniji konvoj. Očito da su zanemarili sigurnost ili je to namjerno ili zaista nesposobni organizatori a imali su na umu da idu na područje gdje godinama se dešavaju sukobi...
-
posmatram
#4412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Očito si mamin dečko čim ništa ne konzumiraš. Ja cigaru volim zapaliti, pivo katkad popijem uz dobru utakmicu ili uz ugodno društvo. U tome ništa nema loše. Ti i dalje pij mlijeko i u tome te ja podržavam i ne mislim reći da si i ti ovisnik jer to je tvoje uživanje.BarbaDue wrote:posmatram wrote:Cesta pojava kod ovisnika, dali si ti ovisan samo o cigarama i alkoholu? Cini se da nisi.BarbaDue wrote:
Često mi zadrhte koljena kada uđem u granap gdje rade takvi ljudi i kažu mi: ''ne držimo cigare ni pivo''
- Pandaa
#4413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Seher bolan, ja sta nego Seher! 
-
posmatram
#4414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Očito da si iz TurskePandaa wrote:Seher bolan, ja sta nego Seher!
- BarbaDue
#4415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Samo da znas koliko si svjestan svoje nesvjestiposmatram wrote:
Očito si mamin dečko čim ništa ne konzumiraš. Ja cigaru volim zapaliti, pivo katkad popijem uz dobru utakmicu ili uz ugodno društvo. U tome ništa nema loše. Ti i dalje pij mlijeko i u tome te ja podržavam i ne mislim reći da si i ti ovisnik jer to je tvoje uživanje.
P.S. da, mamin sam decko, i time se ponosim
-
posmatram
#4416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Tako i treba. I živjeti i spavati pod njenim krovom i činiti sve što ti ona kaže. Blago tebi jer nemaš brigaBarbaDue wrote:Samo da znas koliko si svjestan svoje nesvjestiposmatram wrote:
Očito si mamin dečko čim ništa ne konzumiraš. Ja cigaru volim zapaliti, pivo katkad popijem uz dobru utakmicu ili uz ugodno društvo. U tome ništa nema loše. Ti i dalje pij mlijeko i u tome te ja podržavam i ne mislim reći da si i ti ovisnik jer to je tvoje uživanje.![]()
P.S. da, mamin sam decko, i time se ponosim
I čudi me tvoj zaključak da osoba koja konzumira i cigare i pivo treba uzimati još nešto. Trebao bi malo više sa njom o tome pričati i dozvoli joj da ti ispriča svoje ludosti iz mladosti
- Vares City
#4417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
@Posmatram
Il' neznas,neces da znas il' ne moRes sve stic',.
Gaza i Palestinci trpe teror i zlocine preko 50 godina
Pitanje za tebe,.bez nagrade
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusaja
Il' neznas,neces da znas il' ne moRes sve stic',.
Gaza i Palestinci trpe teror i zlocine preko 50 godina
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusaja
- Sensei
#4418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Marija Magdalena wrote: Tacno je, da bi pobili i Amerikance, kada bi mogli. Medjutim, dalje su nego sto se cini i njima i njihovim saveznicima, a i onima koji ih se pribojavaju. Takvom politikom, dugorocno gledajuci, treba se realno zapitati: da li je samo i jedino Amerika dovoljna podrska? Cekaj malo, oni jesu sila, ali nisu svijet. Svijet je svaku zlu politiku prozreo, pa ni oni nece biti izuzetak. Svijet se nije jednom mijenjao... I? Sta dalje? Ko ce sa njima da saradjuje? Amerika? Samo Amerika? Pa da je ona dovoljna sama po sebi, ne bi po svijetu letala i sklapala razne sporazume o saradnjama, narocito sa Rusijom, a u posljednje vrijeme i islamskim svijetom... A da roka po svima koji se usprotive, sta bi bilo? Ne, nije to tolika sila. Njihov se Rimland igrom slucaja i (geo)politike poklapa sa Izraelom...

-
posmatram
#4419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovdje je riječ o napadu na konvoj i baš zbog tog dugogodišnjeg terorizma trebali su mnogo bolje organizirati konvoj. Ja mislim da je to učinjeno namjerno, sa bolnim ishodom, loša organizacija konvoja, da se ponovo pokrenu tenzije.Vares City wrote:@Posmatram
Il' neznas,neces da znas il' ne moRes sve stic',.![]()
Gaza i Palestinci trpe teror i zlocine preko 50 godina![]()
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusaja
U svakom slučaju, odgovor ne mogu reći... jer Izrael sigurno ne bi sam, kao država, smio terorizirati Palestinu. Izrael ima jako podršku zapada tj. Amerike... a Amerika je pomogla Bosni i Hercegovini... barem je rat zaustavila... Dejtonom.
- Jazz_Junkie
#4420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovdje covjek fakat ne moze iznijeti drukcije misljenje, a da ga kurjaci ne napadnu.Vares City wrote:@Posmatram
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusaja
Last edited by Jazz_Junkie on 01/06/2010 03:02, edited 2 times in total.
- Vares City
#4421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nije lose,.moglo je i bolje,...posmatram wrote:Ovdje je riječ o napadu na konvoj i baš zbog tog dugogodišnjeg terorizma trebali su mnogo bolje organizirati konvoj. Ja mislim da je to učinjeno namjerno, sa bolnim ishodom, loša organizacija konvoja, da se ponovo pokrenu tenzije.Vares City wrote:@Posmatram
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusaja
U svakom slučaju, odgovor ne mogu reći... jer Izrael sigurno ne bi sam, kao država, smio terorizirati Palestinu. Izrael ima jako podršku zapada tj. Amerike... a Amerika je pomogla Bosni i Hercegovini... barem je rat zaustavila... Dejtonom.
De mi jos samo reci kako bi Ti organizovao konvoj brodova sa 10.000 tona!!!!!! HUMANITARNE pomnoci za podrucje Gaze koju je Izrael blokirao i stavio u status: EMBARGO SVIH OBLIKA ?
- Vares City
#4422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Meni licno su manje vazne rekcije iz bilo kojeg "coska"kugle zemaljske,..U pitanju je 10.000 tona humanitarne pomoci za Gazu koja je sada u rukama cionista i imaju priliku da doture rakete tenkove,klonirane teroriste,.Jazz_Junkie wrote:Ovdje covjek fakat ne moze iznijeti drukcije misljenje, a da ga kurjaci ne napadnu.Vares City wrote:@Posmatram
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusajaKoliko sam upratio, uopce nije dovodio u pitanje represalije koje izraelska vlast izvodi nad palestinskim narodom. Konkretno je spomenuo ono tekbiranje u Sarajevu. Danas, odnosno vec jucer, na Euronewsu prikazuju jedan prosvjed i komentator govori da se radi o Istanbulu. Medjutim, ocigledno je bilo Sarajevo, jer sam u pozadini prepoznao Holiday Inn i crkvu Sv. Josipa. Prikazuju bas jednu mladju zenu kako tekbira. Bio je to jedan manji prosvjed. U Atini je cak 2500 ljudi izaslo na ulice i ne samo u Atini. Demonstracije su se digle i u 20 druga grcka grada. No, dok su se Grci iz cisto ljudskog suosjecanja (kako zdrav razum i treba postupiti) digli na noge, u Sarajevu se tekbira, bez obzira na to da li su u pitanju bili Bosnjaci ili turski drzavljani. Pogledaj koliko je ovdje stranica nagomilalo samo nekoliko ljudi. Siguran sam da bi se diskusiji pridruzilo mnogo vise forumasa, ali ne zele ljudi da se svadjaju. Svako misljenje koje se ne poklapa sa vizijama poluinformiranih radikala na ovom forumu (da, radikala, sto se moze zakljuciti iz njihovih postova na drugim temama - u to ne ukljucujem forumase poput Barbe ili tebe) se automatski nastoji poistovijetiti sa cetnicima. Palestincima, tj. narodu Gaze, treba hrana i sloboda. Ne trebaju im ideoloski obojene ubojice, koje prije svega zloupotrebljavaju svoj narod kao topovsko meso. Upravo su ovi brodovi tom napacenom narodu trebali donijeti sto mu zaista treba. Ne trebaju mu lazni prijatelji kojima je tek vjerska pripadnost preduslov za navodnu solidarnost, a ne glad i svakodnevna agonija.
Ponovo teror,precesto se ponavlja,...Zanima me samo tema, diskusije na istu i pravo na vlastiti stav i misljenje,.
-
simpozijum delirijum
#4423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ocekivana reakcija Turske
sljedeci konvoj sa humanitarnom pomoci za Gazu imat ce pratnju ratnih brodova Turske mornarice !
izgleda da se ipak nece ovaj put progledati kroz prste Izraelcima
Turska ne krije svoj bijes i otvoreno prijeti svom mogucim mjerama
lako je ganjati tenkovima zene i djecu i par mladica sa AK-47
da vidimo kako ce izraelska armada da izdje na kraj sa pravim vojnicima (i ovako ih Turci zamalo toljagama ne umlatise
)
sljedeci konvoj sa humanitarnom pomoci za Gazu imat ce pratnju ratnih brodova Turske mornarice !
izgleda da se ipak nece ovaj put progledati kroz prste Izraelcima
Turska ne krije svoj bijes i otvoreno prijeti svom mogucim mjerama
lako je ganjati tenkovima zene i djecu i par mladica sa AK-47
da vidimo kako ce izraelska armada da izdje na kraj sa pravim vojnicima (i ovako ih Turci zamalo toljagama ne umlatise
-
zonbirile
#4424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
-------------------------------------------------Jazz_Junkie wrote:Ovdje covjek fakat ne moze iznijeti drukcije misljenje, a da ga kurjaci ne napadnu.Vares City wrote:@Posmatram
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusajaKoliko sam upratio, uopce nije dovodio u pitanje represalije koje izraelska vlast izvodi nad palestinskim narodom. Konkretno je spomenuo ono tekbiranje u Sarajevu. Danas, odnosno vec jucer, na Euronewsu prikazuju jedan prosvjed i komentator govori da se radi o Istanbulu. Medjutim, ocigledno je bilo Sarajevo, jer sam u pozadini prepoznao Holiday Inn i crkvu Sv. Josipa. Prikazuju bas jednu mladju zenu kako tekbira. Bio je to jedan manji prosvjed. U Atini je cak 2500 ljudi izaslo na ulice i ne samo u Atini. Demonstracije su se digle i u 20 druga grcka grada. No, dok su se Grci iz cisto ljudskog suosjecanja (kako zdrav razum i treba postupiti) digli na noge, u Sarajevu se tekbira, bez obzira na to da li su u pitanju bili Bosnjaci ili turski drzavljani. Pogledaj koliko je ovdje stranica nagomilalo samo nekoliko ljudi. Siguran sam da bi se diskusiji pridruzilo mnogo vise forumasa, ali ne zele ljudi da se svadjaju. Svako misljenje koje se ne poklapa sa vizijama poluinformiranih radikala na ovom forumu (da, radikala, sto se moze zakljuciti iz njihovih postova na drugim temama - u to ne ukljucujem forumase poput Barbe ili tebe) se automatski nastoji poistovijetiti sa cetnicima. Palestincima, tj. narodu Gaze, treba hrana i sloboda. Ne trebaju im ideoloski obojene ubojice, koje prije svega zloupotrebljavaju svoj narod kao topovsko meso. Upravo su ovi brodovi tom napacenom narodu trebali donijeti sto mu zaista treba. Ne trebaju mu lazni prijatelji kojima je tek vjerska pripadnost preduslov za navodnu solidarnost, a ne glad i svakodnevna agonija.
upravo tako,žalosno,ali to je forum
-
Desert Wind
#4425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ah sinko neke stvari su marketinske a neke malo vise marketinskeSensei wrote:Marija Magdalena wrote: Tacno je, da bi pobili i Amerikance, kada bi mogli. Medjutim, dalje su nego sto se cini i njima i njihovim saveznicima, a i onima koji ih se pribojavaju. Takvom politikom, dugorocno gledajuci, treba se realno zapitati: da li je samo i jedino Amerika dovoljna podrska? Cekaj malo, oni jesu sila, ali nisu svijet. Svijet je svaku zlu politiku prozreo, pa ni oni nece biti izuzetak. Svijet se nije jednom mijenjao... I? Sta dalje? Ko ce sa njima da saradjuje? Amerika? Samo Amerika? Pa da je ona dovoljna sama po sebi, ne bi po svijetu letala i sklapala razne sporazume o saradnjama, narocito sa Rusijom, a u posljednje vrijeme i islamskim svijetom... A da roka po svima koji se usprotive, sta bi bilo? Ne, nije to tolika sila. Njihov se Rimland igrom slucaja i (geo)politike poklapa sa Izraelom...