Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
Tuzla111
#4401 Re: Cijene stanova All about
Posto je bilo price o Sa toweru i pozarima evo da napis3m da ce zgrada da ima 2 ogromne pozarne stepenice i 2 teretna lifta ce raditi i u slucaju pozara. Od 26 spratova zadnja dva ce da budu penthouse-i a prve tri etaze ce da budu poslovni kao i krov ali nece bilo ko moci iznajmiti poslovni prostor vec ce se gledati ko i sta ce da se otvori tu. Znaci fakticki 20 spratova ce biti oni standardni stanovi, a dva stana ce da budu dvoetazna na svakom spratu.
-
zijancer
#4402 Re: Cijene stanova All about
neće padati cijena, zbog boljeg rasporeda u starijoj gradnji
u novogradnji si u startu donji za manje stanove (eventualno penthausi imaju prozore gdje treba) raspored je najčešće kao hladnjača, ono..svjetlo na kraju tunela,
svaki kvadrat plaćaš, ali su loše raspoređeni
u novogradnji si u startu donji za manje stanove (eventualno penthausi imaju prozore gdje treba) raspored je najčešće kao hladnjača, ono..svjetlo na kraju tunela,
svaki kvadrat plaćaš, ali su loše raspoređeni
-
kox
#4403 Re: Cijene stanova All about
Stan od nekih 55 kvadrata je prije otprilike pola godine koštao 90000 u starogradnji na CVili. Sada komsija iz zgrade stan te kvadrature na olx-u prodaje za cini mi se 125000. Neki drugi lik isto na pik-u postavio cijenu oko 140000Tuzla111 wrote:Ako vec gledas u tom djelu grada stan onda gledaj onu novu gradnju. Jeftinija u bolja. Ovoj staroj gradnji ce tu morati cijena da drasticno pada u skorije vrijeme ako vec nije do sadPhosphorus wrote:Ne znam puno o Sarajevu, zanima me kakvo je stanje u naselju Cengic Vila 1 (ul. Dzemala Bijedica) i da li je skupo za 52m2 dati 110k KM?
I kakva su naselja generalno c. vila 1 i 2, hvala
-
zijancer
#4404 Re: Cijene stanova All about
znate šta je još čudan trend, koliko su podivljale cijene na vracama
izjednačile se se sa grbavicom
prije je išlo do 1.600 po kvadratu, vjerovatno zbog uzbrdice, međutim izgleda da sad svi vole onaj pogled..ne znam šta bi drugo moglo biti
prije je išlo do 1.600 po kvadratu, vjerovatno zbog uzbrdice, međutim izgleda da sad svi vole onaj pogled..ne znam šta bi drugo moglo biti
- VladaFBiH
#4405 Re: Cijene stanova All about
ili je bilo ono: vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu...zijancer wrote:znate šta je još čudan trend, koliko su podivljale cijene na vracama
isti stanovi se jako dugo vrte na PIK-u (pojedine gledam već 2-3 godine i samo im cijena raste
-
Tuzla111
#4406 Re: Cijene stanova All about
Tako to i ide manje vise, normalni stanovi se prodaju, a ostali vise po oglasima i cekaju neku budalu da naleti. Ljudi mogu traziti sta hoce i koliko hoce, ne znaci da ce to i dobiti. Pogotovo mi je to smijesno jer su vecina te stanove dzaba dobili od firmi prije rata. Dobro je da se grade nove zgrade po SA tako da ti sto zacjene previse nece ih nikad ni prodati. Na Socijalnom ce da se gradi dosta novih zgrada a vec dole Otoka se dobro izgradila, tesko da ce biti tolika potraznja da ce stara gradnja pratiti trend cijena. Vecina raje koja kupuje stanove sad nije nesto mnogo zainteresovana za tu staru gradnju koliko se da primjetiti. Ja cekam na Socijalnom dok izbace kakve projekte pa da uletim u prvoj fazi kakav manji stan povoljno.VladaFBiH wrote:ili je bilo ono: vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu...zijancer wrote:znate šta je još čudan trend, koliko su podivljale cijene na vracama
isti stanovi se jako dugo vrte na PIK-u (pojedine gledam već 2-3 godine i samo im cijena raste) i ako naleti neki s normalnom cijenom i lokacijom taj se i proda...
-
Tuzla111
#4407 Re: Cijene stanova All about
Sad ce i Alipasino isto da poveca cijene, lol.zijancer wrote:znate šta je još čudan trend, koliko su podivljale cijene na vracama
Ma kakve zgrade na brdu, eno vidi sta se desilo na Pofalicima.
-
moonca
#4408 Re: Cijene stanova All about
Tuzla111 wrote: Tako to i ide manje vise, normalni stanovi se prodaju, a ostali vise po oglasima i cekaju neku budalu da naleti. Ljudi mogu traziti sta hoce i koliko hoce, ne znaci da ce to i dobiti. Pogotovo mi je to smijesno jer su vecina te stanove dzaba dobili od firmi prije rata. Dobro je da se grade nove zgrade po SA tako da ti sto zacjene previse nece ih nikad ni prodati. Na Socijalnom ce da se gradi dosta novih zgrada a vec dole Otoka se dobro izgradila, tesko da ce biti tolika potraznja da ce stara gradnja pratiti trend cijena. Vecina raje koja kupuje stanove sad nije nesto mnogo zainteresovana za tu staru gradnju koliko se da primjetiti. Ja cekam na Socijalnom dok izbace kakve projekte pa da uletim u prvoj fazi kakav manji stan povoljno.
Zasto je smijesno ako su ih po tebi djaba dobili, trebali bi ih i djaba dati ?
-
james28
#4409 Re: Cijene stanova All about
jest ali ti stanovi iz starogradnje su većinom na dobrim lokacijama, sad se gradi Otoka koja je ipak podaleko od grada, dobre lokacije su davno izgrađene, a lokacija je presudnaTuzla111 wrote:Tako to i ide manje vise, normalni stanovi se prodaju, a ostali vise po oglasima i cekaju neku budalu da naleti. Ljudi mogu traziti sta hoce i koliko hoce, ne znaci da ce to i dobiti. Pogotovo mi je to smijesno jer su vecina te stanove dzaba dobili od firmi prije rata. Dobro je da se grade nove zgrade po SA tako da ti sto zacjene previse nece ih nikad ni prodati. Na Socijalnom ce da se gradi dosta novih zgrada a vec dole Otoka se dobro izgradila, tesko da ce biti tolika potraznja da ce stara gradnja pratiti trend cijena. Vecina raje koja kupuje stanove sad nije nesto mnogo zainteresovana za tu staru gradnju koliko se da primjetiti. Ja cekam na Socijalnom dok izbace kakve projekte pa da uletim u prvoj fazi kakav manji stan povoljno.VladaFBiH wrote:ili je bilo ono: vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu...zijancer wrote:znate šta je još čudan trend, koliko su podivljale cijene na vracama
isti stanovi se jako dugo vrte na PIK-u (pojedine gledam već 2-3 godine i samo im cijena raste) i ako naleti neki s normalnom cijenom i lokacijom taj se i proda...
-
james28
#4410 Re: Cijene stanova All about
realno to što je neko dobio stan džaba nije ama baš nikakav argument kod cijenemoonca wrote:Tuzla111 wrote: Tako to i ide manje vise, normalni stanovi se prodaju, a ostali vise po oglasima i cekaju neku budalu da naleti. Ljudi mogu traziti sta hoce i koliko hoce, ne znaci da ce to i dobiti. Pogotovo mi je to smijesno jer su vecina te stanove dzaba dobili od firmi prije rata. Dobro je da se grade nove zgrade po SA tako da ti sto zacjene previse nece ih nikad ni prodati. Na Socijalnom ce da se gradi dosta novih zgrada a vec dole Otoka se dobro izgradila, tesko da ce biti tolika potraznja da ce stara gradnja pratiti trend cijena. Vecina raje koja kupuje stanove sad nije nesto mnogo zainteresovana za tu staru gradnju koliko se da primjetiti. Ja cekam na Socijalnom dok izbace kakve projekte pa da uletim u prvoj fazi kakav manji stan povoljno.![]()
Zasto je smijesno ako su ih po tebi djaba dobili, trebali bi ih i djaba dati ?Nije im novac nuzno potreban i mogu cekati kupca koji bas tu lokaciju hoce.
- seoBIH
#4411 Re: Cijene stanova All about
Otoka "podaleko" od grada? Jeste li vi ljudi otisli negdje dalje od Sarajeva?
-
moonca
#4412 Re: Cijene stanova All about
Jeste , sto bi rekli 'od noge'. 
-
zijancer
#4413 Re: Cijene stanova All about
otkupljeni državni stanovi su uglavnom otišli, ovo sad je druga ruka
dobrinja ima možda najbolje stanove, sa izuzetkom vraca..ali kad je gradski saobraćaj u komi
vraca je projektovao profesor karic i ekipa sa stambenih zgrada, i to su što se rasporeda tiče daleko najbolji stanovi koji postoje u ovom gradu
dobrinja ima možda najbolje stanove, sa izuzetkom vraca..ali kad je gradski saobraćaj u komi
vraca je projektovao profesor karic i ekipa sa stambenih zgrada, i to su što se rasporeda tiče daleko najbolji stanovi koji postoje u ovom gradu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4414 Re: Cijene stanova All about
Zavisi kako je ko navikao i kakve su mu zivotne relacije i potrebe. Za mene koji sam cijeli zivot na potezu M.Dvor-Socijalno i sa poslom i sa stanom, Otoka jeste daleko. Nekom drugom nije i to je to.
-
Tuzla111
#4415 Re: Cijene stanova All about
NIje ni meni Otoka nesto sad posebno. Nit je u gradu nit van grada. Ono ne mozes pjehe u grad, a i sa autom moras ganjat parking, tako da si na istom ko i onaj sa Vojnickog sto dolazi, a Vojnicko sad je ono bas polijepa lokacija kao i ona okolna naselja. Zna se zasto je M dvor daleko najbolja lokacija u gradu, al tu stanovi i nisu bas za nas obicne smrtnike sto visimo po forumu
Sad sve zavisi ko gdje radi i kud se krece, nema meraka ko prosetati 5 minuta do posla.
Sad sve zavisi ko gdje radi i kud se krece, nema meraka ko prosetati 5 minuta do posla.
-
Horcrux
#4416 Re: Cijene stanova All about

Mislim da je ovo vec jasno, ali eto...
- agent_zero
#4417 Re: Cijene stanova All about
Ne znam dok ne bih vidio, ali ako je renoviran, traži da ti spusti koju hiljadu i onda bi to moglo u neke granice ići.Phosphorus wrote:Hvala puno @agent_zero i @kox
A stan je renoviran/adaptiran, nenamješten + kuhinja.
Nadam se da nisu one zgrade bez lifta ili one gdje se iz dnevne ide u spavaću, a kupatilo ima dva ulaza/izlaza.
- agent_zero
#4418 Re: Cijene stanova All about
Zaboravlja se da su mnogi ljudi otkupili te stanove poslije rata.moonca wrote:Tuzla111 wrote: Tako to i ide manje vise, normalni stanovi se prodaju, a ostali vise po oglasima i cekaju neku budalu da naleti. Ljudi mogu traziti sta hoce i koliko hoce, ne znaci da ce to i dobiti. Pogotovo mi je to smijesno jer su vecina te stanove dzaba dobili od firmi prije rata. Dobro je da se grade nove zgrade po SA tako da ti sto zacjene previse nece ih nikad ni prodati. Na Socijalnom ce da se gradi dosta novih zgrada a vec dole Otoka se dobro izgradila, tesko da ce biti tolika potraznja da ce stara gradnja pratiti trend cijena. Vecina raje koja kupuje stanove sad nije nesto mnogo zainteresovana za tu staru gradnju koliko se da primjetiti. Ja cekam na Socijalnom dok izbace kakve projekte pa da uletim u prvoj fazi kakav manji stan povoljno.![]()
Zasto je smijesno ako su ih po tebi djaba dobili, trebali bi ih i djaba dati ?Nije im novac nuzno potreban i mogu cekati kupca koji bas tu lokaciju hoce.
-
james28
#4419 Re: Cijene stanova All about
za mene jeste jer sam ja rođen u centru, kako god okreneš moraš autom ići ili nekim prevozom, čim se ne može pješke meni je podaleko, a sad nekom ni Hrasnica nije daleko, zavisi kako je ko navikaoseoBIH wrote:Otoka "podaleko" od grada? Jeste li vi ljudi otisli negdje dalje od Sarajeva?
-
james28
#4420 Re: Cijene stanova All about
upravo to, meni je sve bilo blizu, sve pjehoke, a neko je navikao autom i do granapa ići, sve zavisi_BataZiv_0809 wrote:Zavisi kako je ko navikao i kakve su mu zivotne relacije i potrebe. Za mene koji sam cijeli zivot na potezu M.Dvor-Socijalno i sa poslom i sa stanom, Otoka jeste daleko. Nekom drugom nije i to je to.
-
james28
#4421 Re: Cijene stanova All about
tačno, ali M. Dvor mi baš i nije toliko privlačan jer je bučno, saobraćaj je pod prozorom, a cijene stanova su baš pojake, tako da me najviše Grbavica privlači iskrenoTuzla111 wrote:NIje ni meni Otoka nesto sad posebno. Nit je u gradu nit van grada. Ono ne mozes pjehe u grad, a i sa autom moras ganjat parking, tako da si na istom ko i onaj sa Vojnickog sto dolazi, a Vojnicko sad je ono bas polijepa lokacija kao i ona okolna naselja. Zna se zasto je M dvor daleko najbolja lokacija u gradu, al tu stanovi i nisu bas za nas obicne smrtnike sto visimo po forumu![]()
-
kox
#4422 Re: Cijene stanova All about
Mislim da je kupatilo originalno imalo jedna vrata, druga su ljudi sami pravili (ako mislimo na iste dvosobne stanove na CVili).agent_zero wrote:Ne znam dok ne bih vidio, ali ako je renoviran, traži da ti spusti koju hiljadu i onda bi to moglo u neke granice ići.Phosphorus wrote:Hvala puno @agent_zero i @kox
A stan je renoviran/adaptiran, nenamješten + kuhinja.
Nadam se da nisu one zgrade bez lifta ili one gdje se iz dnevne ide u spavaću, a kupatilo ima dva ulaza/izlaza.
Last edited by kox on 30/05/2018 13:01, edited 1 time in total.
- chengaba
#4423 Re: Cijene stanova All about
Je li može izvor ovih podataka molim te,Horcrux wrote:
Mislim da je ovo vec jasno, ali eto...
hvala.
- Phosphorus
#4424 Re: Cijene stanova All about
Da, izgleda to je taj raspored.agent_zero wrote: Ne znam dok ne bih vidio, ali ako je renoviran, traži da ti spusti koju hiljadu i onda bi to moglo u neke granice ići.
Nije sjajno

- agent_zero
#4425 Re: Cijene stanova All about
Meni su nudili prije 2 god. takav stan za 96.000 i nisam htio. Glupo mi bilo iz jedne u drugu sobu, još u kupatilu dvoja vrata, da mogu i ovi iz spavaće u wcPhosphorus wrote:Da, izgleda to je taj raspored.agent_zero wrote: Ne znam dok ne bih vidio, ali ako je renoviran, traži da ti spusti koju hiljadu i onda bi to moglo u neke granice ići.
Nije sjajno
Drugi razlog što nisam htio je što sam saznao od stanara zgrade da je grijanje slabo, treći razlog je blizina kotlovnice i onog dimnjaka od iste.
Ja iskreno ne bih to opet da mi neko ponudi.