HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
afannedim

#4401 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

chakany wrote:
bosnian1873 wrote:J****e vrabac!

zašto na tvprofil.net piše da je RTL 2 HR dostupan u HS-u?
Eh da, i ja sam to neki dan vidio da pise, ali stoji kao da ga M&H Company ima u svojoj ponudi, a M&H Company je zapravo HS.
Stoji i za SUPERTV (Logosoft) pa ga nemamo.
TheDocToR

#4402 Re: HS kablovska

Post by TheDocToR »

Na moju tv ubacen FOX Movies, ima li namjeru Enes da uradi isto ?
The Realist

#4403 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

TheDocToR wrote:Na moju tv ubacen FOX Movies, ima li namjeru Enes da uradi isto ?
Ništa ne spominju, ali stvarno, ako svi ubace, a oni ne....
theprodigy

#4404 Re: HS kablovska

Post by theprodigy »

The Realist wrote:
TheDocToR wrote:Na moju tv ubacen FOX Movies, ima li namjeru Enes da uradi isto ?
vjerovatno si novi na hs-u :D
The Realist

#4405 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

theprodigy wrote:
The Realist wrote:
vjerovatno si novi na hs-u :D
Nisam :), a neke stvari ipak prate.
razmazena

#4406 Re: HS kablovska

Post by razmazena »

Koji mi se djavo desio sada s ovim, nemam digitalnu od maloprije, a reciever, ili kako vec, izgleda ovako?!?!

Image
The Realist

#4407 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

razmazena wrote:Koji mi se djavo desio sada s ovim, nemam digitalnu od maloprije, a reciever, ili kako vec, izgleda ovako?!?!

Image
Isključi ga iz struje i ponovo uključi (probaj tako), ali PODHITNO izvrši zamjenu i traži HEMA reciever. Bolji je XXXXX puta od tog recievera.
lordi

#4408 Re: HS kablovska

Post by lordi »

razmazena wrote:Koji mi se djavo desio sada s ovim, nemam digitalnu od maloprije, a reciever, ili kako vec, izgleda ovako?!?!

Image

Prvo probaj iskljuciti iz uticnice reciever i ponovo ukljuci ako i dalje nema digitalne odmah ih zovi da ti zamijene reciever jer se meni isto desilo i dosli su mi u roku dan dva i zamijenili ali im obavezno trazi da ti umjesto tog daju hema reciever jer na njemu mozes nalaziti titlovane kanale
razmazena

#4409 Re: HS kablovska

Post by razmazena »

Tacno su mi to rekli da uradim kad uselim, ali u cijeloj frci oko svega ja sam to zaboravila. Hvala!!
The Realist

#4410 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

I ako bude radio, traži zamjenu recievera.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4411 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Al' najjaci je momenat kada u pola frke dok saltas Arene i pratis vise utakmica u isto vrijeme, samoodjednom nestanu sve Arene sa popisa kanala :shock: :lol: . I to vise se puta znalo desiti to isto.
I hajde onda na brzinu trazi, skeniraj, vracaj Arene da stignes sto prije na nastavak utakmica... :D

Ne kontam sta se to desi odjednom. I nije prvi put, kao sto vec i rekoh. :run:
The Realist

#4412 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Toga nema na novom recieveru, barem meni nije bilo, dok se svašta dešavalo na dalviu, pogotovo kako je vrijeme odmicalo.

Nego, treći oktobar, a nikakvih novih kanala, a kamoli 10-15 do polovine septembra i početka oktobra.
chakany

#4413 Re: HS kablovska

Post by chakany »

The Realist wrote:Toga nema na novom recieveru, barem meni nije bilo, dok se svašta dešavalo na dalviu, pogotovo kako je vrijeme odmicalo.

Nego, treći oktobar, a nikakvih novih kanala, a kamoli 10-15 do polovine septembra i početka oktobra.
Ma iako dobijemo, bit ce neki lokalni kanal (RTV Zenica, TV Maglaj, TV Jasmin itd itd).
Ne nadam se nekim atraktivnim kanalima, jer je procedura oko pustanja tih kanala u kablovsku ili digitalnu.
Citao sam to jedne prilike u novinama, tako da znam.
Ne moze se kanal reko noci pojaviti kod nas u kablu ili digitali.
Prvo treba potpisati ugovor sa nekom TV kucom, onda se trazi odobrenje RAK-a, onda AKOP-a, i tek onda kada se to usaglasi, kanal moze biti pusten, tako da se ne nadam tako brzo HRT 3, VH1 Adria ili pak FOX Balkans.
The Realist

#4414 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Da, ali valjda to krenu ranije raditi, kako bi onda mogli pustiti te kanale u jednom momentu, što znači da ako su navili neke kanale, trebalo je već da je procedura pokrenuta.

Ali hajde ga znaj....
bahate

#4415 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Evo jedna provjerena informacija, od 8.oktobra na kablovsku i na digitalnu uvode HRT3, Fox Movies, VH1 Europe i National geographic Wild. :D
vivax

#4416 Re: HS kablovska

Post by vivax »

bahate wrote:Evo jedna provjerena informacija, od 8.oktobra na kablovsku i na digitalnu uvode HRT3, Fox Movies, VH1 Europe i National geographic Wild. :D
I ja sam dobio istu informaciju..
AdrianMole

#4417 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ja očekujem barem 5-6 novih kanala do kraja godine ,ali uz povećanje cijena.Vjerojatno će analogija ići na 13-14 KM,a onda shodno tome i paketi. Bit će priličan pritisak na HS da uvedu ovaj novi FOX kanal,jer se bjesomučno reklamira na postojećim FOX kanalima, a to sigurno neće biti jeftina stvar.
Last edited by AdrianMole on 03/10/2012 14:35, edited 1 time in total.
chakany

#4418 Re: HS kablovska

Post by chakany »

vivax wrote:
bahate wrote:Evo jedna provjerena informacija, od 8.oktobra na kablovsku i na digitalnu uvode HRT3, Fox Movies, VH1 Europe i National geographic Wild. :D
I ja sam dobio istu informaciju..
Pa imamo već National Georaphic Wild na digitalnoj, tako da ga ne brojim kao novi kanal.
Jedino sto je tu novo je HRT 3, FOX Movies i VH1 Europe.
Odlicno, odlicno, divne vijesti, nadajmo se da su i tacne.
I jos nam samo fali FOX, cija se reklama non-stop vrti na FOX Life i FOX CRIME, kao sto je kolega forumas vec ranije rekao.
O'zone
Globalni moderator

#4419 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Ja dok ne vidim ja ne vjerujem.

Enes je to ljudi! Šta Vam je?! :mrgreen:
The Realist

#4420 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ako je tačno, odlično i hvala na informaciji, ali ako možeš da provjeriš ovo za Nat Geo Wild, jer to već imamo!?

Osim toga, da li će biti još izmjena do NG recimo, jer spominjali su veći broj kanala, pa zato pitam?

Hvala.
Last edited by The Realist on 03/10/2012 15:31, edited 1 time in total.
madnessa

#4421 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

The Realist wrote:
Ako je tačno, odlično i hvala na informaciji, ali ako možeš da provjeriš ovo za Nat Geo Wild, jer to već imamo!?

Osim toga, da li će biti još izmjena do NG recimo, jer spominjali su veći broj kanala, pa zato pitam?

Hvala.
Ja se nadam da će Nat Geo Wild propričati na nečem drugom osim na Portugalskom ili kojem već. Neki dan sam pokušala da nešto gledam i kad sam vidjela da je neka glupa sinhronizacija osula sam se.
The Realist

#4422 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

madnessa wrote:
The Realist wrote:

Hvala.
Ja se nadam da će Nat Geo Wild propričati na nečem drugom osim na Portugalskom ili kojem već. Neki dan sam pokušala da nešto gledam i kad sam vidjela da je neka glupa sinhronizacija osula sam se.
Pa na ENG je Nat Geo Wild, sa titlom, sve super :?

Ja se nadam još kojem filmskom, makar u nekom paketu, jer HTR3 ne znam koliko će tu pomoći (nešto malo), Fox Movies hoće (ali stariji filmovi, no nema veze, nadao sam se ovom kanalu), a ova dva definitivno nisu filmski (iako ništa nemam protiv njih, naravno - ustvari ovaj jedan, drugi imamo, jedino da ne bude HD).
madnessa

#4423 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

The Realist wrote:Pa na ENG je Nat Geo Wild, sa titlom, sve super :?

Ja se nadam još kojem filmskom, makar u nekom paketu, jer HTR3 ne znam koliko će tu pomoći (nešto malo), Fox Movies hoće (ali stariji filmovi, no nema veze, nadao sam se ovom kanalu), a ova dva definitivno nisu filmski (iako ništa nemam protiv njih, naravno - ustvari ovaj jedan, drugi imamo, jedino da ne bude HD).
Onda sam ja potrefila momenat kad su oni nešto šarafali... Il' me čisto hoće ti neki žnj kanali... Već sam ranije se žalila dok su još TLC i History bili na Portugalskom ili Mađarskom...
The Realist

#4424 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

madnessa wrote:
The Realist wrote:Pa na ENG je Nat Geo Wild, sa titlom, sve super :?

Onda sam ja potrefila momenat kad su oni nešto šarafali... Il' me čisto hoće ti neki žnj kanali... Već sam ranije se žalila dok su još TLC i History bili na Portugalskom ili Mađarskom...
Probaj audio promijeniti na daljinskom. Ne znam koje je dugme, ali jedno od njih mijenja jezike, tamo gdje ima opcija.
AdrianMole

#4425 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

5 Arena -5 utakmica Lige Evrope i to u HD formatu. :) Usput ide i prenos rukometa na HRT2 što je prvi slučaj da se dozvoljava prenos nekog sportskog događaja na tom kanalu.Mislim kako će od sada zatamnjivati samo one sportske prenose na HRT-u za koje netko ima prava u BiH.Pozitivno :-D
Locked