Obama i SAD (2008-2016)
- jeza u ledja
#4401 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Kad spomenu Irak i Afganistan, kao to nema veze s nama. A zaboravlja se koliko je nasih ljudi tamo, sto u vojsci, sto privatno u logistici. Dakle i to ima direktne veze s nama. 'War on terror' takodje je imao veze s nama (citaj pod 'alzirska grupa'). Dakle itekako smo i mi umjesani u to.
-
Edin 24,5
#4402 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Valjda si mislio reci semanticku ?! Sintaksa je nesto drugo.jeza u ledja wrote:
Vidim da od rasprave zelis napraviti sintaksicku debatu.
Objasnio sam ti sta sam htio reci. Mislim da je dovoljno.
Mozes ti moje postove stavljati pod lupu do sutra, ali ja ti mogu udovoljiti jedino tako sto cu ti poblize objasniti sto sam htio da kazem, za slucaj da ti nije jasno, a vec jesam.
Btw, vrlo povrsno i iluzionisticki razmisljas ako smatras da izbor Obame moze posluziti kao nekakav pozitivan primjer Bosancima u smislu da Bosanci ne trebaju svoje probleme svaljivati na druge, nego stvar uzeti sami u svoje ruke. To pokazuje da jako slabo poznajes situaciju u Bosni. Ali dobro, to nije tema.
A i besmislica je ovo sto je neko napisao za Busha, pa se ti "odusevio", jer je covjek izabran na dupli mandat, drugi puta nakon, i Iraka, i Afganistana, i otvaranja Guantanama, i Abu Ghraiba, itd., a treci put se svakako nije ni mogao kandidovati. Stoga je smijesno pricati kako su Amerikanci toboze "smijenili" Busha i to iz razloga, zbog kojih, da su htjeli, prije svega ga ne bi izabrali na drugi mandat na izborima 2004.godine kada su znali za sva Busheva "sranja".
-
kijameta
#4403 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Cisto da se nadovezem.U velikim USA bazama u Afghanistanu su trojezicni natpisi ;engleski,ruski i bosanski,docim su u manjim bazama dvojezicni; engleski i bosanski.jeza u ledja wrote:Kad spomenu Irak i Afganistan, kao to nema veze s nama. A zaboravlja se koliko je nasih ljudi tamo, sto u vojsci, sto privatno u logistici. Dakle i to ima direktne veze s nama. 'War on terror' takodje je imao veze s nama (citaj pod 'alzirska grupa'). Dakle itekako smo i mi umjesani u to.
- jeza u ledja
#4404 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nisam ja pricao o Bosni, to je jefferson.Edin 24,5 wrote:Valjda si mislio reci semanticku ?! Sintaksa je nesto drugo.jeza u ledja wrote:
Mozes ti moje postove stavljati pod lupu do sutra, ali ja ti mogu udovoljiti jedino tako sto cu ti poblize objasniti sto sam htio da kazem, za slucaj da ti nije jasno, a vec jesam.
Btw, vrlo povrsno i iluzionisticki razmisljas ako smatras da izbor Obame moze posluziti kao nekakav pozitivan primjer Bosancima u smislu da Bosanci ne trebaju svoje probleme svaljivati na druge, nego stvar uzeti sami u svoje ruke. To pokazuje da jako slabo poznajes situaciju u Bosni. Ali dobro, to nije tema.
I ne mogu vise, umara me ova prica s tobom, o nicemu.
-
jefferson
#4405 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jaro ja sam iz BiH otisao tek prije malo vise od tri godine, ustvari eto 3 godine i pet mjeseci. Sticajem okolnosti dole sam vrlo cesto, i dobro sam upucen u zbivanja!Edin 24,5 wrote:Valjda si mislio reci semanticku ?! Sintaksa je nesto drugo.jeza u ledja wrote:
A i besmislica je ovo sto je neko napisao za Busha, pa se ti "odusevio", jer je covjek izabran na dupli mandat, drugi puta nakon, i Iraka, i Afganistana, i otvaranja Guantanama, i Abu Ghraiba, itd., a treci put se svakako nije ni mogao kandidovati. Stoga je smijesno pricati kako su Amerikanci toboze "smijenili" Busha i to iz razloga, zbog kojih, da su htjeli, prije svega ga ne bi izabrali na drugi mandat na izborima 2004.godine kada su znali za sva Busheva "sranja".
Amerikancima niko nije pisao ustav nego su se amerikanci sjeli i dogovorili, a ako su oni mogli (medju njima je bilo ljudi koji su pozivali jedne druge na dvoboje) sjesti i dogovorit se onda ne vidi u cemu je problem. Problem bosanaca je sto svako ide za svojim cobanom, a cobani se medjusobno dogovaraju kako sto duze vladati. Taj problem Obama niti iko drugi nece rejsiti niti treba. Znas li onu poslovicu: deset baba kilavo dijete!
- ahuseino
#4406 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma sve se trudim i trazim neke argumente (ne dokaze) zasto mislish da che sve biti isto, a ti se samo prepucavas i dajesh svoje spekulacije debelo zasnovane na nekim pretpostavkama.Edin 24,5 wrote:Valjda si mislio reci semanticku ?! Sintaksa je nesto drugo.jeza u ledja wrote:
Ovo podebljano mi se chini malo naivno. Ne bi da ti popujem i glumim starijeg k'o da sam svu pamet popio i nemoj ovo pogreshno shvatiti ali doima mi se da ne pratish politiku dovoljno dugo, recimo ne duze od zadnjih 8 godina. Nije to da ti govorish netachne fakte ali podpadash pod uticaj antiamerichkog sentimenta prilichno stereotipichnog. Ne kazem da su USA i zapad sve med i mlijeko, naprotiv, uzrok su mnogih patnji i stradanja, ali eto, chitam tvoje u glavnom nepune tvrdnje ali ne vidim argumente sa nekom tezinom...
Nemoj se ti meni ljutiti, prepucavanje ti ne ide loshe, samo nemoj mene pliz
Pozdrav
- jeza u ledja
#4407 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Eto, ahuseino ti sve to fino mnogo ljepse rekao nego ja.
-
jefferson
#4408 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Valjda si mislio reci semanticku ?! Sintaksa je nesto drugoEdin 24,5 wrote:jeza u ledja wrote:
A i besmislica je ovo sto je neko napisao za Busha, pa se ti "odusevio", jer je covjek izabran na dupli mandat, drugi puta nakon, i Iraka, i Afganistana, i otvaranja Guantanama, i Abu Ghraiba, itd., a treci put se svakako nije ni mogao kandidovati. Stoga je smijesno pricati kako su Amerikanci toboze "smijenili" Busha i to iz razloga, zbog kojih, da su htjeli, prije svega ga ne bi izabrali na drugi mandat na izborima 2004.godine kada su znali za sva Busheva "sranja".[/quote]
Anomalija koja se desila pa je Bush izabran ponovo je 9/11. Jednostavno, ljudi su imali vise povjerenja u njega nego u Kerryja, koji je svojom retorikom odbio konzervativce. Druga stvar, napad na Afganistan je potpuno opravdan, problem je kako je on vodjen tamo, dok pravo sranje jos nije pocelo u Iraku 2004 godine. Busha su sahranili Irak i Katrina, a onda kao potpun udarac ekonomski kolaps.
To da je Amerika odbacila njegovu politiku jeste odbacivanje McCaina koji je izgubio izbore vrlo ubjedljivo, takva pobjeda nije zabiljezena odkako je Reagan pobjedio 1984 godine drugi put. Stoga, amerikanci su vrlo jasno rekli da se odricu Bushove politike, jer je Obama do sada najliberalniji americki predsjednik, a posto znas nama reci kako neznamo sta se desava u BiH, tako cu ti reci da neznas sta se desava u SAD, jer u cijeloj prici je vrlo bitno sto je ovaj najliberalniji predsjednik do sada.
Drugo, posto si vec spomenuo da neznas sto bi nekoga americke unutrasnje stvari zanimale u svijetu, samo da te napomenem da je SAD ekonomija od 14,3 triliona dolara na godisnjem nivou, za 4 triliona veca od komplet EU, stoga, itekako ima veze sta se desava u SAD!
-
Edin 24,5
#4409 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ahuseino wrote:
Ovo podebljano mi se chini malo naivno. Ne bi da ti popujem i glumim starijeg k'o da sam svu pamet popio i nemoj ovo pogreshno shvatiti ali doima mi se da ne pratish politiku dovoljno dugo, recimo ne duze od zadnjih 8 godina. Nije to da ti govorish netachne fakte ali podpadash pod uticaj antiamerichkog sentimenta prilichno stereotipichnog. Ne kazem da su USA i zapad sve med i mlijeko, naprotiv, uzrok su mnogih patnji i stradanja, ali eto, chitam tvoje u glavnom nepune tvrdnje ali ne vidim argumente sa nekom tezinom...
Nemoj se ti meni ljutiti, prepucavanje ti ne ide loshe, samo nemoj mene pliz![]()
Pozdrav
E pa kad me se kacis, bas hocu
Ono sto si boldirao-la u mom postu (ili ja, pa ti prepisao, svejedno) je cisti argument i nema veze sa znacenjem rijeci "pretpostavka". Osim ako ti imas drugacije poimanje znacenja pojedinih rijeci bosanskog (srpsko-hrvatskog) jezika.
Dakle, ja kazem da je covjek reizabran, i to nakon svih njegovih "sranja", nije se mogao kandidovati i treci put, kao reakcija na neciju suprotnu tvrdnju da su se Amerikanci nesto kao udruzili i "smijenili" Busha. Ja ne znam sta je po tebi, od te dvije stvari zasnovano na cinjenicama, to jest sta je argument, a sta pretpostavka ??
Ono sto si napisao-la, da ja kao potpadam pod nekakav anti-americki sentiment, ne samo da nije pretpostavka tebe ili nekog drugog, a kamoli argument, vec je rijec o cistom podmetanju. Kad nemas nista drugo da ponudis kao svoj argument da bi na korektan nacin diskreditovao stav sugovornika, ides na ono zadnje, da je neko ANTI ovaj ili onaj. Stari i najcesce koristeni recept protiv misljenja koje ti se ne dopada. To pokazuje tvoju nemoc diskutovanja sa mnom i zato ti i jeste bolje da se sa mnom ne prepucavas
-
Edin 24,5
#4410 Re: President Barack Hussein Obama!!!
jefferson wrote:
Anomalija koja se desila pa je Bush izabran ponovo je 9/11. Jednostavno, ljudi su imali vise povjerenja u njega nego u Kerryja, koji je svojom retorikom odbio konzervativce. Druga stvar, napad na Afganistan je potpuno opravdan, problem je kako je on vodjen tamo, dok pravo sranje jos nije pocelo u Iraku 2004 godine. Busha su sahranili Irak i Katrina, a onda kao potpun udarac ekonomski kolaps.
To da je Amerika odbacila njegovu politiku jeste odbacivanje McCaina koji je izgubio izbore vrlo ubjedljivo, takva pobjeda nije zabiljezena odkako je Reagan pobjedio 1984 godine drugi put. Stoga, amerikanci su vrlo jasno rekli da se odricu Bushove politike, jer je Obama do sada najliberalniji americki predsjednik, a posto znas nama reci kako neznamo sta se desava u BiH, tako cu ti reci da neznas sta se desava u SAD, jer u cijeloj prici je vrlo bitno sto je ovaj najliberalniji predsjednik do sada.
Drugo, posto si vec spomenuo da neznas sto bi nekoga americke unutrasnje stvari zanimale u svijetu, samo da te napomenem da je SAD ekonomija od 14,3 triliona dolara na godisnjem nivou, za 4 triliona veca od komplet EU, stoga, itekako ima veze sta se desava u SAD!
Vidim da sam zalutao u fan-klub "Obama"! Nadam se da se necete gorko razocarati nakon nekog vremena. Kao ni mi ovdje.
-
jefferson
#4411 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nije ovo nikakav fan klub! Obama je dosao kao volja americkog naroda, i ima 75% podrsku trenutno! Hocel zabrljati ili ne to je pitanje vrmena. Problem s kojim se Obama vec susrece jesu prevelika ocekivanja. S obzirom da se bavim takvim poslom u kojem se istorija americke politke podrazumjeva znam sta ga ocekuje, ali problem je sto ljudi previse ocekuju, ali sad za sad dobro je krenuo!Edin 24,5 wrote:jefferson wrote:
Vidim da sam zalutao u fan-klub "Obama"! Nadam se da se necete gorko razocarati nakon nekog vremena. Kao ni mi ovdje.
Neznam sto bi se BiH mogla razocarati? Obami BiH nije na pameti niti ce mu biti osim ako se ne pokoljemo opet. Hocel se bosanci razocarati u obamu? Hoce, odmah da ti kazem, jer od Obame ocekuju da uradi posao za koji su zaduzeni izabrani predstavnici tamosnjih stada!
- ahuseino
#4412 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Edin 24,5 wrote:ahuseino wrote:
Nemoj se ti meni ljutiti, prepucavanje ti ne ide loshe, samo nemoj mene pliz![]()
Pozdrav
E pa kad me se kacis, bas hocu.
Ono sto si boldirao-la u mom postu (ili ja, pa ti prepisao, svejedno) je cisti argument i nema veze sa znacenjem rijeci "pretpostavka". Osim ako ti imas drugacije poimanje znacenja pojedinih rijeci bosanskog (srpsko-hrvatskog) jezika.
Dakle, ja kazem da je covjek reizabran, i to nakon svih njegovih "sranja", nije se mogao kandidovati i treci put, kao reakcija na neciju suprotnu tvrdnju da su se Amerikanci nesto kao udruzili i "smijenili" Busha. Ja ne znam sta je po tebi, od te dvije stvari zasnovano na cinjenicama, to jest sta je argument, a sta pretpostavka ??
Ono sto si napisao-la, da ja kao potpadam pod nekakav anti-americki sentiment, ne samo da nije pretpostavka tebe ili nekog drugog, a kamoli argument, vec je rijec o cistom podmetanju. Kad nemas nista drugo da ponudis kao svoj argument da bi na korektan nacin diskreditovao stav sugovornika, ides na ono zadnje, da je neko ANTI ovaj ili onaj. Stari i najcesce koristeni recept protiv misljenja koje ti se ne dopada. To pokazuje tvoju nemoc diskutovanja sa mnom i zato ti i jeste bolje da se sa mnom ne prepucavas
I necu...
... jer znam sta mi je bolje
... a i nemochan sam
Kad ti bude pricha vrijedna rasprave, javichu se.
P.S. Namah sam se kaknuo u chega.
... sto jezika.
-
Edin 24,5
#4413 Re: President Barack Hussein Obama!!!
jefferson wrote:Nije ovo nikakav fan klub! Obama je dosao kao volja americkog naroda, i ima 75% podrsku trenutno! Hocel zabrljati ili ne to je pitanje vrmena. Problem s kojim se Obama vec susrece jesu prevelika ocekivanja. S obzirom da se bavim takvim poslom gdje sam imao uvida u sve administracije znam da ljudi previs eocekuju, ali sad za sad dobro je krenuo!Edin 24,5 wrote:jefferson wrote:
Neznam sto bi se BiH mogla razocarati? Obami BiH nije na pameti niti ce mu biti osim ako se ne pokoljemo opet. Hocel se bosanci razocarati u obamu? Hoce, odmah da ti kazem, jer od Obame ocekuju da uradi posao za koji su zaduzeni izabrani predstavnici tamosnjih stada!
Stada nisu napisala Dayton i njegov Ustav. Taj ko ga je napisao i natjerao stada da ga potpisu u trenucima kada je gubio onaj koji je sve ovo sranje kod nas i zakuh'o, itekako je duzan da uradi svoj dio posla, makar toliko da nam pomogne da zivimo u demokraciji, a ne u STADOkraciji.
- jeza u ledja
#4414 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Edine de bolan odmori malo.
Fakat zvucis ko srednjoskolac u debatnom klubu.
A ne znas, stvarno ne znas o cemu pricas.
-
Edin 24,5
#4415 Re: President Barack Hussein Obama!!!
jeza u ledja wrote:Edine de bolan odmori malo.
Ako si se umorio-la, stani. Nije ti o glavu da se nadmudrujes sa mnom.
Onaj ko ne zna o cemu prica, po pravilu je budala, a ono sto budala kaze se u pravilu ignorise, a ne trose se sati raspravljanja s nekim "ko ne zna o cemu prica". Sam si od sebe napravio budalu kad si takvo nesto nakon svega napisao.
-
jefferson
#4416 Re: President Barack Hussein Obama!!!
E jebiga! Edine imas sve na internetu danas pa prondaji dokumente pa bi vidio koliko bi taj rat trajao. Cini mi se da se bas nesto nesjecas rata i "dobrobiti" koje donosi!
-
Edin 24,5
#4417 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Moji su bili u Banjaluci, cekali su dolazak oslobodilaca, pa makar se oni zvali i Hrvatska vojska, dok su njihove komsije spremale traktore i druga prevozna sredstva i spremali se za put na bliski ili daleki istok. Znamo ko je naredio da se traktori vrate natrag u garaze, a oni koji su se nadigli slaviti pokunje i nastave trpiti najgore da bi ostali svoji na svome.jefferson wrote:E jebiga! Edine imas sve na internetu danas pa prondaji dokumente pa bi vidio koliko bi taj rat trajao. Cini mi se da se bas nesto nesjecas rata i "dobrobiti" koje donosi!
- jeza u ledja
#4418 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pa rekao sam ti unaprijed zasto sam se uzeo raspravljati s tobom. Zato sto si na nekim drugim temama imao fin i odmjeren nacin pisanja. Medjutim, nakon ovih nekoliko razmjenjenih postova na ovoj temi i onoj o Izraelu uvjerio sam se da o spoljnoj politici ne znas bas mnogo, i da furas po ustaljenim prizemnim floskulama. Pored toga shvatio sam da raspravu posmatras kao debatni klub i da ti je jedino bitno da je tvoja teza u pravu. Jebiga, nadobudan si, al hajde.Edin 24,5 wrote:jeza u ledja wrote:Edine de bolan odmori malo.
Onaj ko ne zna o cemu prica, po pravilu je budala, a ono sto budala kaze se u pravilu ignorise, a ne trose se sati raspravljanja s nekim "ko ne zna o cemu prica". Sam si od sebe napravio budalu kad si takvo nesto nakon svega napisao.
Zato necemo dalje o ovome.
-
Edin 24,5
#4419 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Smatram da nisi mjerodavan da ocjenjujes moje znanje ili neznanje o odredjenim pitanjima.jeza u ledja wrote:Pa rekao sam ti unaprijed zasto sam se uzeo raspravljati s tobom. Zato sto si na nekim drugim temama imao fin i odmjeren nacin pisanja. Medjutim, nakon ovih nekoliko razmjenjenih postova na ovoj temi i onoj o Izraelu uvjerio sam se da o spoljnoj politici ne znas bas mnogo, i da furas po ustaljenim prizemnim floskulama. Pored toga shvatio sam da raspravu posmatras kao debatni klub i da ti je jedino bitno da je tvoja teza u pravu. Jebiga, nadobudan si, al hajde.Edin 24,5 wrote:jeza u ledja wrote:Edine de bolan odmori malo.
Zato necemo dalje o ovome.
A buduci da u konkretnom slucaju, nije bilo u pitanju iznosenje misljenja, vec prava diskusija i polemika sa tobom, naravno da sam se fokusirao na argumente, te je mozda u tom smislu moj pristup imao jednu vrstu debatnog karaktera.
Bilo kako bilo, evidentno je da sam te u ovoj diskusiji svojim argumentima naprosto samljeo, a tebi nije ostalo nista drugo do mizerne konstatacije kako nemam pojma o nekim stvarima i ne znam o cemu pricam, koje nicim ne potkrepljujes. Nadam se da ces drugi puta dobro razmisliti prije nego se opredijelis na drzanje lekcija iz "odmjerenosti" i "balansiranosti" zatucanim Bosancima u Bosni.
-
jefferson
#4420 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Zato ti kazem nadji dokumente pa ces vidjeti ko je sta radio a ne pricati "znamo ko je naredio"Edin 24,5 wrote:Moji su bili u Banjaluci, cekali su dolazak oslobodilaca, pa makar se oni zvali i Hrvatska vojska, dok su njihove komsije spremale traktore i druga prevozna sredstva i spremali se za put na bliski ili daleki istok. Znamo ko je naredio da se traktori vrate natrag u garaze, a oni koji su se nadigli slaviti pokunje i nastave trpiti najgore da bi ostali svoji na svome.jefferson wrote:E jebiga! Edine imas sve na internetu danas pa prondaji dokumente pa bi vidio koliko bi taj rat trajao. Cini mi se da se bas nesto nesjecas rata i "dobrobiti" koje donosi!
To sto su se oni kupili traktorima neznaci da bi se to tek tako rjesilo. Malo procitaj dokumente pa bi vidio sta su "zastitnici" svega bosnjackog radili!
- jeza u ledja
#4421 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Edin 24,5 wrote:
Smatram da nisi mjerodavan da ocjenjujes moje znanje ili neznanje o odredjenim pitanjima.
A buduci da u konkretnom slucaju, nije bilo u pitanju iznosenje misljenja, vec prava diskusija i polemika sa tobom, naravno da sam se fokusirao na argumente, te je mozda u tom smislu moj pristup imao jednu vrstu debatnog karaktera.
Bilo kako bilo, evidentno je da sam te u ovoj diskusiji svojim argumentima naprosto samljeo, a tebi nije ostalo nista drugo do mizerne konstatacije kako nemam pojma o nekim stvarima i ne znam o cemu pricam, koje nicim ne potkrepljujes. Nadam se da ces drugi puta dobro razmisliti prije nego se opredijelis na drzanje lekcija iz "odmjerenosti" i "balansiranosti" zatucanim Bosancima u Bosni.
E svasta.
- bogoljub
#4422 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Iako nisam odavno ucestvovao na temi koja govori, sada vec o trenutnom predsjedniku USA. zelio bih da napisem par rijeci!
Predsjednik Amerike BUS,
uradio je mnogo losih stvari koje su vec usle u istoriju. Danas, uglavnom, svi normalni ekonomski, vojni, pravni, kulturni experti govore o 8- godisnjem spustanju Amerike na niske grane! Pored fakticke intelektualne analize Amerike postoji i ona narodna, odnosno svjetska analiza obicnih ljudi, koji sve vise Ameriku vide kao opste rasulo na svim poljima.
Kada je Bus prije 8 godina dosao na vlast izgovorio je par obecanja, koje sam dobro upamtio a to su:
- Pokazace mo mi "osovini zla" nasu vojsku koja ce doci da im pokaze sta znaci "demokracija"
- njegovo druga veoma vazna izgovorena recenica je bila KRSTASKI RAT ce mo da ponovo vodimo.
kasnije smo svi bili svjedoci ovih obecanja. Takodje smo svi svjedoci posljedica ovih obecanja:
Vojska, koju je poslao da "prodaje" truhlu zapadnu demokratiju U Avganistan a kasnije i u Irak, samo u Iraku prema nezvanicnim informacijama je ubila Milion ljudi. Prema posljednjim podacima Americkim zvanicnim podacima u Iraku je poginulo ni manje ni vise 4230 americkih vojnika. Abu grajb, Gvantanamo, podrska izraelu u ubijanju djece u gazzi............ sve ovo ukoliko se fino slozi jako dobro i jasno govori o busovoj recenici da ce povesti novi krstaski rat. Tada stvari postaju veoma jasne!
kristalno je jasan svaki potez koji je povlacila Amerika u zadnjih 8 god.
jasno je kojim putem je bila krenula
jasno je i gdje je stigla, to je svima jasno!
Nadajmo se da ce Obama uzeti pouku iz busevih nekontrolisanih poteza koji su Ameriku, a nazalost i svijet doveli do ovoga do sto su doveli.
Nadajmo se da ce Obama promijeniti kurs ratne ladje koja je duboko zaplovila u donkihotovske ratove, protiv zamisljenih neprijatelja.
Posmatrajmo i nadajmo se!
Predsjednik Amerike BUS,
Kada je Bus prije 8 godina dosao na vlast izgovorio je par obecanja, koje sam dobro upamtio a to su:
- Pokazace mo mi "osovini zla" nasu vojsku koja ce doci da im pokaze sta znaci "demokracija"
- njegovo druga veoma vazna izgovorena recenica je bila KRSTASKI RAT ce mo da ponovo vodimo.
kasnije smo svi bili svjedoci ovih obecanja. Takodje smo svi svjedoci posljedica ovih obecanja:
Vojska, koju je poslao da "prodaje" truhlu zapadnu demokratiju U Avganistan a kasnije i u Irak, samo u Iraku prema nezvanicnim informacijama je ubila Milion ljudi. Prema posljednjim podacima Americkim zvanicnim podacima u Iraku je poginulo ni manje ni vise 4230 americkih vojnika. Abu grajb, Gvantanamo, podrska izraelu u ubijanju djece u gazzi............ sve ovo ukoliko se fino slozi jako dobro i jasno govori o busovoj recenici da ce povesti novi krstaski rat. Tada stvari postaju veoma jasne!
kristalno je jasan svaki potez koji je povlacila Amerika u zadnjih 8 god.
jasno je kojim putem je bila krenula
jasno je i gdje je stigla, to je svima jasno!
Nadajmo se da ce Obama uzeti pouku iz busevih nekontrolisanih poteza koji su Ameriku, a nazalost i svijet doveli do ovoga do sto su doveli.
Nadajmo se da ce Obama promijeniti kurs ratne ladje koja je duboko zaplovila u donkihotovske ratove, protiv zamisljenih neprijatelja.
Posmatrajmo i nadajmo se!
-
jefferson
#4423 Re: President Barack Hussein Obama!!!
A gdje su ti argumenti o kojima pricas?Smatram da nisi mjerodavan da ocjenjujes moje znanje ili neznanje o odredjenim pitanjima.
Bilo kako bilo, evidentno je da sam te u ovoj diskusiji svojim argumentima naprosto samljeo, a tebi nije ostalo nista drugo do mizerne konstatacije kako nemam pojma o nekim stvarima i ne znam o cemu pricam, koje nicim ne potkrepljujes. Nadam se da ces drugi puta dobro razmisliti prije nego se opredijelis na drzanje lekcija iz "odmjerenosti" i "balansiranosti" zatucanim Bosancima u Bosni.Edin 24,5
-
Edin 24,5
#4424 Re: President Barack Hussein Obama!!!
jefferson wrote:Zato ti kazem nadji dokumente pa ces vidjeti ko je sta radio a ne pricati "znamo ko je naredio"Edin 24,5 wrote:Moji su bili u Banjaluci, cekali su dolazak oslobodilaca, pa makar se oni zvali i Hrvatska vojska, dok su njihove komsije spremale traktore i druga prevozna sredstva i spremali se za put na bliski ili daleki istok. Znamo ko je naredio da se traktori vrate natrag u garaze, a oni koji su se nadigli slaviti pokunje i nastave trpiti najgore da bi ostali svoji na svome.jefferson wrote:E jebiga! Edine imas sve na internetu danas pa prondaji dokumente pa bi vidio koliko bi taj rat trajao. Cini mi se da se bas nesto nesjecas rata i "dobrobiti" koje donosi!
To sto su se oni kupili traktorima neznaci da bi se to tek tako rjesilo. Malo procitaj dokumente pa bi vidio sta su "zastitnici" svega bosnjackog radili!
Ti ces mi ih poslati. Sigurno sve te sluzbene dokumente, ukljucujuci i tajne, imas u posjedu.
- ahuseino
#4425 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Prosto te samljeo argumentimajeza u ledja wrote:Edin 24,5 wrote:
Smatram da nisi mjerodavan da ocjenjujes moje znanje ili neznanje o odredjenim pitanjima.
E svasta.