Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
rangoj

#4401 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Pauza wrote:Pozdrav

Imam paypal iz RF banke. Sve ok funkcioniše. Kupovina na ebayu i dr sajtovima radi uredno. Sada imam priliku da radim nešto online za stranu firmu pa me interesuje mogu li oni meni vršiti plaćanje te "plate" NA MOJ email/paypal racun?
HVALA
Kakva su to pitanja, naravno da možeš! Trećina BIH ekonomije se oslanja na paypal! :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
rangoj

#4402 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

KvaziExpert wrote:jasta neg' trecina :) cak i MMF salje doznake preko PayPala :D
Ne zaboravi gastarbajtere! Većina njih je odavno skuzila da je paypal mnogo bolja opcija od western uniona, ili slanja para putem "osoba od povjerenja"! :)

Gastarbajteri sami vjerovatno ubacuju trećinu love koja kruži zemljom! :D

Pauza

#4403 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Pauza »

rangoj wrote:
Pauza wrote:Pozdrav

Imam paypal iz RF banke. Sve ok funkcioniše. Kupovina na ebayu i dr sajtovima radi uredno. Sada imam priliku da radim nešto online za stranu firmu pa me interesuje mogu li oni meni vršiti plaćanje te "plate" NA MOJ email/paypal racun?
HVALA
Kakva su to pitanja, naravno da možeš! Trećina BIH ekonomije se oslanja na paypal! :)

Ok, znaci može. Hvala na odgovoru. Imam još 1 pitanje:

Ako sam ja prijavljen na Biro za zapošljavanje, i sada ako meni isplate preko paypala na RF račun novac veći od 200-300KM u više navrata, hoće li me "skinuti" sa biroa?
zakasnila

#4404 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zakasnila »

Biro za zapošljavanje nema nikakve veze sa tvojim računom, niti mogu znati koji iznos legne na tvoj racun i ko tebi uplacuje novac :wink:
seoBIH

#4405 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

U normalnim zemljama bi imao problema, ali u BIH nemas, nisu uvezani niti mogu znati da ti je nesto leglo.
rangoj

#4406 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

seoBIH wrote:U normalnim zemljama bi imao problema, ali u BIH nemas, nisu uvezani niti mogu znati da ti je nesto leglo.
Mislim da poreska može provjeriti takve stvari, ali ona djeluje samo ako postoji sumnja, ili po nekoj "relevantnoj" dojavi.

seoBIH

#4407 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Pa naravno da moze, svaka institucija koja ima nadleznost moze, to niko ne spori :)
zoza

#4408 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zoza »

Registrovo sam se na paypal sve ispunio, i uzmem izovd nema koda. Đe problem, da pokušam ponovo?

Image
zoza

#4409 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zoza »

Hoću da pitam zašto mi nije procesuirano. Ona u banci mi kažem "Ne znam ja, nije do nas.". Kartica je MasterCard debit u raiffaisen banci. Valjda bože ona. Rekli su mi kad sam otvaro račun da može.
ado_sar

#4410 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

zoza wrote:Registrovo sam se na paypal sve ispunio, i uzmem izovd nema koda. Đe problem, da pokušam ponovo?

Image
da li si uopste kliknuo da zelis da verifikujes karticu?
_Reds_

#4411 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

To vi mislite da nisu uvezani. Sve banke se duzen prijaviti poreznoj ako imate stranih uplata u iznosi vecem od 5.000 KM mislim.
sarajlija1971

#4412 UniCredit Banka i PayPal?

Post by sarajlija1971 »

Nakon sto je UniCredit banka prestala da izdaje VISA kartice, a moja po belaju istekla, jeli tacno da ove nove MasterCard mogu na PayPal ali ne mozes primati pare na njih, samo mozes placati?

Ako je tacno sta sad? Intesa ili neka druga sa VISA karticom?

Hvala
dobojlija81

#4413 Re: UniCredit Banka i PayPal?

Post by dobojlija81 »

sarajlija1971 wrote:Nakon sto je UniCredit banka prestala da izdaje VISA kartice, a moja po belaju istekla, jeli tacno da ove nove MasterCard mogu na PayPal ali ne mozes primati pare na njih, samo mozes placati?

Hvala
kod mene RF Visa,po meni super,kod povlacenja legne iste minute
ova electron debit

https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113
sarajlija1971

#4414 Re: UniCredit Banka i PayPal?

Post by sarajlija1971 »

dobojlija81 wrote:
sarajlija1971 wrote:Nakon sto je UniCredit banka prestala da izdaje VISA kartice, a moja po belaju istekla, jeli tacno da ove nove MasterCard mogu na PayPal ali ne mozes primati pare na njih, samo mozes placati?

Hvala
kod mene RF Visa,po meni super,kod povlacenja legne iste minute
ova electron debit

https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113
I meni je bilo super sa ovom UniCredit visom dok klocevi nisu odlucili da umjesto VISE daju MasterCard. Hvala u svakom slucaju.
Kataklinger

#4415 Re: RE: UniCredit Banka i PayPal?

Post by Kataklinger »

Hvala
Ja raskinuo ugovor s Unicreditom zbog toga a imao kod njih sve, od deviznog pa nadalje.

Otisao u Intesu po Visa Electron Inspire i nakacio na Paypal. Sve ok.
Kataklinger

#4416 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

_Reds_ wrote:To vi mislite da nisu uvezani. Sve banke se duzen prijaviti poreznoj ako imate stranih uplata u iznosi vecem od 5.000 KM mislim.
Iz prve ruke, netacno.
ado_sar

#4417 Re: UniCredit Banka i PayPal?

Post by ado_sar »

Hvala
To im je zaista veliki minus. Ako nadlezni iz banke citaju ove poruke, nadam se da rade na ponovnom uvodjenju vise. Ja sam iz tog razloga otisao na sparkasse jer je mnogo povoljniji nego intesa.
rangoj

#4418 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

_Reds_ wrote:To vi mislite da nisu uvezani. Sve banke se duzen prijaviti poreznoj ako imate stranih uplata u iznosi vecem od 5.000 KM mislim.
Ako je ovo istina, i ako postoji limit za poresku, a mjesecni prihodi se uvecaju preko 5000KM, ja bih ih samo podijelio na dvije banke i dvije kartice, i to je to...

Send from my black hole!
ajrolina

#4419 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

Mozda je malo glupo pitanje, al hajde,postoji li mogucnost da se na pay pal nekako podesi koji iznos da ide na automatski transfer? Naime, imam racun u sberbank i moguce je prebaciti od 10 do 500km po transakciji, ako ima vise od 500km vracaju a nekad se desi da imam koju marku vise pa moram rucno povlaciti sto mi se bas i ne isplati, kakva je situacija u drigim bankama, imaju li te limite i koliki su? Poslala sam upit na sparkasse, jos cekam odgovor
Saka

#4420 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

ajrolina wrote:Mozda je malo glupo pitanje, al hajde,postoji li mogucnost da se na pay pal nekako podesi koji iznos da ide na automatski transfer? Naime, imam racun u sberbank i moguce je prebaciti od 10 do 500km po transakciji, ako ima vise od 500km vracaju a nekad se desi da imam koju marku vise pa moram rucno povlaciti sto mi se bas i ne isplati, kakva je situacija u drigim bankama, imaju li te limite i koliki su? Poslala sam upit na sparkasse, jos cekam odgovor
Ne, PayPal automatski prebacuje sve što imaš, s tim da postoji gornji limit koji određuje VISA.
Što se tiče banke, u UniCredit i Raiffeisen nema tog limita, koliko god ti PayPal pošalje, a prođe VISU, legne uredno na račun. Tako da vidi sa svojom bankom, ako ništa ne mogu mijenjaj banku.
free_too

#4421 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Je li jos kome prosao automatski (RF banka), i transakcija stoji "pending". Hmm inace to ne bude kod automatskog, ali izgleda da se zna desit? (Inace mi bude completed odmah i odmah dostupno)
dobojlija81

#4422 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

free_too wrote:Je li jos kome prosao automatski (RF banka), i transakcija stoji "pending". Hmm inace to ne bude kod automatskog, ali izgleda da se zna desit? (Inace mi bude completed odmah i odmah dostupno)
prošlo,digao već :)
EliasVeskot

#4423 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

Ovaj paypal mi je sve manje I manje jasan. Drug otborio nalog prije 10 dana, sve uplate automatski available, nema nikakvih limita osim sto novac nihe automatski prebacen prvog.
Druga stvar, uspjela sam verifikovati master card sa Unicredita, ai bisam jos povlacila novac na nju, inace mi sluzi kao rezervna kartica I placam s njom. Pisala paypalu za ovo prvo oni mi salju neke glupe odgovore
quarterback

#4424 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

EliasVeskot wrote:Ovaj paypal mi je sve manje I manje jasan. Drug otborio nalog prije 10 dana, sve uplate automatski available, nema nikakvih limita osim sto novac nihe automatski prebacen prvog.
Druga stvar, uspjela sam verifikovati master card sa Unicredita, ai bisam jos povlacila novac na nju, inace mi sluzi kao rezervna kartica I placam s njom. Pisala paypalu za ovo prvo oni mi salju neke glupe odgovore
placati mozes, primati ne mozes
Kataklinger

#4425 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

A ovdje je x puta pisano da na MasterCard ne moze transfer. Samo Visa Electron.
Post Reply