Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drug_profi

#4401 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Svakodobro! wrote:Pozdrav "borci" i ostali :D
Nakon 9 godina pušenja, od 17 godine - evo večeras,nakon mnogo razmišljanja, dumanja i iskašljavanja - ZGUŽVAO SAM TEK OTVORENU KUTIJU CIGARA!
Donio sam odluku, karakter come ci come ca, pa vidjet ćemo - ali sve ću uraditi da ne uzmem više nijednu.
Prvi put prestajem, prvi put pokušavam da prestanem tačnije. Evo nakon 2,5 sata (u koja bi inače spržio najmanje 2-3 cigare) ni ne pomišljam na iste.
Oko mene na poslu 90% pušači, al sreća u kancelarijama se ne puši :D
Kući nemam pušača, ljepša polovina nepušač.
Spreman sam na glavobolje, grčeve, zamaglice i slično,pa šta bude.

Ujutru na trafiku po kakve bobe ili gumene ili za pijukanje :D

p.s. samo sam se malo zbog derbija zeznuo, al još veći test za mene i moj karakter.

Sretno svima. :bih:

Ma samo to! Sebe na test stavi i ne prihvataj poraz! Dokazi sebi da si gospodar svojih odluka, a ne rob hemikalije.
jedna tamo

#4402 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by jedna tamo »

evo i ja kontam od danas više ne kupovati cigare, ja nisam neki pušač, al pušim pa prestanem, ma to je gore nego ovi pravi pušači, kad jednom bace to je to...
ja sam za novu godinu prestala i opet u julu počela, niđe veze, jedna kutija mi traje 2 dana, međutim grlo me boli, kašljem, a to je samo neki psiho efekat kao imaš nešto u rukama....
neznam sad ću u prodavnicu valjda ću odoliti što neko reče strah me da nemam cigara, pa ih tako kupim pa tako i pušim :-?
Svakodobro!

#4403 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Svakodobro! »

@ drugi profil

Iskreno puca malo pritisak, al kafu sam popio jutros bez cigare, pa onda još jednu na poslu - mentol bobice 2 ispijukao. Dobro je ovo za sad, pregurao je Svakodobro i teže :mrgreen:

@jedna tamo
Ako imaš strah da "nećeš imati cigara, pa kupuješ za svaki slučaj" - onda tvoja odluka da prestaneš po mom misljenju nije jaka. Ne kupuj!
drug_profi

#4404 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Svakodobro! wrote:@ drugi profil

Iskreno puca malo pritisak, al kafu sam popio jutros bez cigare, pa onda još jednu na poslu - mentol bobice 2 ispijukao. Dobro je ovo za sad, pregurao je Svakodobro i teže :mrgreen:

@jedna tamo
Ako imaš strah da "nećeš imati cigara, pa kupuješ za svaki slučaj" - onda tvoja odluka da prestaneš po mom misljenju nije jaka. Ne kupuj!
Citiram ovo samo da naglasim tvoj ispravan stav. Ti si moj covjek. 8)
Jedva cekam da preduras najgori dio i da pocnes ovdje pomagati drugima. :thumbup:

Nemoj me razocarati!!! Ako zapne, prije nego sto zapalis, dodji ovamo po podrsku.
mali_balon

#4405 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mali_balon »

Samo ne pretjerujte sa raznim bobama i grickalicama, moglo bi doci do probavnih smetnji :D .
Ja sam jedno vrijeme zobao bademe, ali od tog sam odustao, masno ode krvna slika :D , ako se moze najbolje je samo zaignorisati kad naumpadne, ili samo se nasmijes i kazes "ma nema sanse sad da zapalim, evo ne pusim vec dan, dva, tri ...i sad da zapalim ma nema sanse".
Ali najbitnije je ne razmisaljti o situacija "joj sta cu kad mi naumpadne, kako cu" nista, gusfraba, igrajte solitera, odite prosetajte krug oko zgrade.
JA kad sam prestao pusiti ja sam i dalje sa pusasicima bio na jutarnjoj kafi, i nije me ni jednom povuklo da zapalim. Ali kao sto sam vec pisao naumpadne, ali ono samo kratko, i nakon dvije godine. Ili kad se nesta radi pa da se odmori zapali se cigara, ja malo sjednem i skontam da smo nesta fulali, pa malo nesta popravim onda me ovu napadnu, jer ih grize savjest a ja radim oni sjede :D , tkao da se i poso prije zavrsi.
Ali sam takodje zabranio pusiti u dnevnom boravku, nisam ni ja dok sam bio pusac pusio u dnevnom ali kad dodju gosti onda je bilo dozvoljeno. Sad se pusi u kuhinji uz otvoren balkon, ne moram reci da nam slabo ko u goste dolazi :D .
Svakodobro!

#4406 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Svakodobro! »

Hvala na podršci.
Iako baš i nije zlatan period života, ono da cvjeta sve, ja sam tako odlučio. (mislim ono generalno životne stvari, posao stres, fax neki ispit etc). Mislim, razumije se o čemu govorim :wink:
Uglavnom, nekad sam negdje pročitao, nešto tipa: U životu pronaći cilj, dovoljno velika da iz svake tvoje mogućnosti izvuče maksimum" - to je to. Maksimum truda i sve se može.

@ mali_balon :thumbup:
drug_profi

#4407 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Svakodobro! wrote:Hvala na podršci.
Iako baš i nije zlatan period života, ono da cvjeta sve, ja sam tako odlučio. (mislim ono generalno životne stvari, posao stres, fax neki ispit etc). Mislim, razumije se o čemu govorim :wink:
Uglavnom, nekad sam negdje pročitao, nešto tipa: U životu pronaći cilj, dovoljno velika da iz svake tvoje mogućnosti izvuče maksimum" - to je to. Maksimum truda i sve se može.

@ mali_balon :thumbup:
Nikad nije i nece biti dobar period za dodatni stres.
Jedan od cescih izgovora je i to: sad mi je bas tezak period u zivotu.

Meni je mati umrla u periodu apstinencije. Nisam zapalio jer se sjecam koliko je sretna bila kad sam joj rekao da ne pusim vise. Nadjite u sebi te motive. Ono sto je najvaznije jeste da ste shvatili sta je to. To nije ceif, to je ovisnost o nekoliko otrova, jer nije tu samo nikotin, vec i razni dodaci koji idu u papir i duhan. Shvatite da se to stavlja namjerno i poznat je taj efekt. Duhanska industrija/mafija zna da svi ti dodaci popravljaju "uzitak" ali vas cine dodatno ovisnim. Tesko je i nabrojati sve stetne materije koje unosite kroz dim, od kojih je vecina kancerogena.
Kancerogena - ova rijec se koristi precesto da je postala vec preslaba da dopre do svijesti ljudi. Zamislite se o znacenju te rijeci. To nije sarena laza, to je generator bolesti kojoj nema lijeka i koja unistava covjeka na nacin da ne postedi patnje ni najmilije. Znam o cemu pricam. To se ne desava nekom drugom. Cak i kad u porodicnoj anamnezi nemate cancer, on se na kraju pojavi.
Kal El

#4408 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Kal El »

Želim vam ugodno debljanje :mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
MHAB

#4409 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MHAB »

Pušio preko dvadest godina. Dnevno više od jedne kutije, a kad se naveče zaglavi pređe se i dvije kutije. Čak i kada mi se rodilo dijete pušio u sobi gdje je bila beba. Kao i svaki pušač bio sam egoista kome je pušenje faktički bilo najvažnije. Ako neko ne dozvoljava da mu se puši u kući, ja mu nisam htio ići u goste. Jedno jutro prije četiri ili pet godina sam se probudio i odlučio da ne pušim više. Od tada do danas nikad nisam ni pomislio da ponovo počnem niti mi je apstinencija pala teško. Čak mi je sada najveća noćna mora kada sanjam da pušim. Valjda nisam bio pravi pušač....
drug_profi

#4410 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

MHAB wrote:Pušio preko dvadest godina. Dnevno više od jedne kutije, a kad se naveče zaglavi pređe se i dvije kutije. Čak i kada mi se rodilo dijete pušio u sobi gdje je bila beba. Kao i svaki pušač bio sam egoista kome je pušenje faktički bilo najvažnije. Ako neko ne dozvoljava da mu se puši u kući, ja mu nisam htio ići u goste. Jedno jutro prije četiri ili pet godina sam se probudio i odlučio da ne pušim više. Od tada do danas nikad nisam ni pomislio da ponovo počnem niti mi je apstinencija pala teško. Čak mi je sada najveća noćna mora kada sanjam da pušim. Valjda nisam bio pravi pušač....
:thumbup:
Svi smo mi bili stravicni egoisti.
shmizlica

#4411 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

zapalila jednu :cry:
MJAU - da

#4412 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MJAU - da »

shmizlica wrote:zapalila jednu :cry:

Šta i što i kada? :(
shmizlica

#4413 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ronhill light, u trenutku slabosti, prije pola sata :roll: :D
MJAU - da

#4414 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MJAU - da »

shmizlica wrote:ronhill light, u trenutku slabosti, prije pola sata :roll: :D

pa jel bar prijala? :razz:
shmizlica

#4415 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:pusi2: šta da ti kažem :D al ovaj osjećaj krivice ubi poslije :-?
MJAU - da

#4416 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MJAU - da »

shmizlica wrote::pusi2: šta da ti kažem :D al ovaj osjećaj krivice ubi poslije :-?
Ma zaboravi, neka si ako ti je prijala. Oprosti sebi i idemo dalje... :lol:
".. beš ženko ako nema labilan karakter" :kiss:
shmizlica

#4417 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:lol: :thumbup: i fakat želim da batalim.....al nikako da prelomim konačno :roll:
Last edited by shmizlica on 31/10/2013 16:26, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#4418 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

:brusli:
shmizlica

#4419 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

shandrprcSA wrote::brusli:
:kiss:

pjopala mi čikolada, jel da? :cry:
shandrprcSA

#4420 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:
shandrprcSA wrote::brusli:
:kiss:

pjopala mi čikolada, jel da? :cry:
sta da ti kazem kad sve znas... :-?
shmizlica

#4421 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

shandrprcSA wrote: sta da ti kazem kad sve znas... :-?
a sutra prvi :cry: ah, kakav danak........slaboj volji :zid:
MJAU - da

#4422 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MJAU - da »

Pa ako ti budemo prisjedali na muku, još ćeš više da se mrziš, pa ćeš opet jendnu zapaliti garant.
shmizlica

#4423 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

sherbett wrote: e jesi baksuz shmise :oops:
šta baksuz....idiot moja šerbet, idiot...klasični pušački primjerak :-?

ma neću, bar ne danas mjau :razz: danas se već dovoljno ne volem :D
shandrprcSA

#4424 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

sherbett wrote:
shmizlica wrote:
sherbett wrote: e jesi baksuz shmise :oops:
šta baksuz....idiot moja šerbet, idiot...klasični pušački primjerak :-?

ma neću, bar ne danas mjau :razz: danas se već dovoljno ne volem :D
:cry: ti si bar to uspjela..pogle mene..ja sam idiot!
samo Vas gledam :twisted:
shmizlica

#4425 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:stidljiv:
Post Reply