Mogu li primjeri?mirsek wrote:Boldirani dio, nidje veze.
Samo nemoj one arabijske nehljebe koji ne znaju tutu napraviti. Njima pare iz zemlje izviru, nisu sposobni nizasta.
Mogu li primjeri?mirsek wrote:Boldirani dio, nidje veze.
Mislim da se u ovom diskursu najvise koplje lome upravo oko toga da li je homoseksualnost "poremecaj" gdje na jednoj strani imamo one koji tvrde da jeste dok na drugoj oni koji kazu da nije. Ne znam, mozda je poremecaj previse jaka rijec, hajmo reci razlicitost koja postoji otkako je svijeta i vijeka i koju u principu moramo nauciti prihavatiti i zivjeti sa njom jer je tu sa nama odvajkada.S4mpion wrote:Zapravo, baš to je pitanje, ja sam ga lično postavio onima koji tvrde da je homoseksualnost normalno stanje poput heteroseksualnosti i da to nije nikakav poremećaj i sl.detroit-mercy wrote:Nije pitanje da li neko svom djetetu zeli homoseksualnost nego kako postupati ako ti je dijete homosekualac.S4mpion wrote:
"Svi takvi" jesu liberali na baterije, jer propagiraju stavove kojih se ne mogu pridržavati, a tom glumom i laganjem gube na principijelnosti i ekstremno brzo troše baterije.
Možda stvarno postoji neki liberal koji je spreman svom djetetu zaželjeti homoseksualnost, ali ovdje ga nismo sreli, pogotovo ne ovdje na forumu, među gomilom glumaca koji lažu prvenstveno sebe, a, u suštini, po stavovima ne razlikuju se od onih koji homoseksualnost smatraju poremećajem.
Hoces ga se odreci, manje voljeti, ubiti ili ces prihvatiti cinjenicu da je takav kakav je i nastaviti voljeti.
Ista pitanja se mogu postaviti i sa masom drugih kombinacija od one po pitanju izbora partnera druge rase, vjere, socio/ekonomskog statusa i sl.
Na kraju svi mi nasoj djeci zelimo sto laksi put kroz ovo nesto sto se zivot zove i u isto vrijeme znamo/svjesni smo da sve sto odstupa od standarda prolazi kroz trnovitiji put koji na kraju niko ne zeli svojoj djeci.
Uzmi samo jedan banalan primjer, svi mi polazimo od stava da je novac koji se zaradi na posten nacin, svojim radom i trudom sto bi rekli "halal" para ali u isto vrijeme niko od nas ne bi pozelio svome djetetu da novac zaradjuje kao rudar u podzemnom kopu.
Da li mi podcjenjujemo posao rudara ili smo svjesni koliko je gorak hljeb koji taj isti zaradi.
Od onih kojima je pitanje postavljeno nije se javio niko, drugim riječima-liberali na baterije, ne vjeruju u vlastite riječi, pogled na homoseksualnost, kao stanje, im nije ništa drugačiji od onih koji ga smatraju poremećajem.
IranKikibombona wrote:Mogu li primjeri?mirsek wrote:Boldirani dio, nidje veze.
Samo nemoj one arabijske nehljebe koji ne znaju tutu napraviti. Njima pare iz zemlje izviru, nisu sposobni nizasta.
E jebi ga sadmirsek wrote:IranKikibombona wrote:Mogu li primjeri?mirsek wrote:Boldirani dio, nidje veze.
Samo nemoj one arabijske nehljebe koji ne znaju tutu napraviti. Njima pare iz zemlje izviru, nisu sposobni nizasta.![]()
Da nije sankcija, bili bi u rangu EU.
Različitost je definitivno, ali poremećaj prije svega.detroit-mercy wrote:Mislim da se u ovom diskursu najvise koplje lome upravo oko toga da li je homoseksualnost "poremecaj" gdje na jednoj strani imamo one koji tvrde da jeste dok na drugoj oni koji kazu da nije. Ne znam, mozda je poremecaj previse jaka rijec, hajmo reci razlicitost koja postoji otkako je svijeta i vijeka i koju u principu moramo nauciti prihavatiti i zivjeti sa njom jer je tu sa nama odvajkada.S4mpion wrote:
Zapravo, baš to je pitanje, ja sam ga lično postavio onima koji tvrde da je homoseksualnost normalno stanje poput heteroseksualnosti i da to nije nikakav poremećaj i sl.
Od onih kojima je pitanje postavljeno nije se javio niko, drugim riječima-liberali na baterije, ne vjeruju u vlastite riječi, pogled na homoseksualnost, kao stanje, im nije ništa drugačiji od onih koji ga smatraju poremećajem.
Kad pogledamo natrag u vrijeme Rima, Grcke, Otomanske Imperije, ta drustva su izgleda mnogo lakse prihvatal ovu vrstu razlicitosti u ona vrememen nego sto je mi prihvatamo danas.
Padetroit-mercy wrote: E jebi ga sad.
Jos samo da uvedu pederizam bili bi topmirsek wrote:Padetroit-mercy wrote: E jebi ga sad.
realno bi, naravno, samo ekonomije sto se tice. Pa sad su top 10 ili top 20 u svijetu po nanotehnologiji, po akademskim citatima, satelitima u svemiru, po dronovima i balistickim projektilima, po medicini, prvi u svijetu po kombinovanim zalihama nafte i plina.
E po tome nece nikad biti kao EU, jbg takvo im drzavno uredjenje.beni-bu-man wrote:Jos samo da uvedu pederizam bili bi topmirsek wrote:Padetroit-mercy wrote: E jebi ga sad.
realno bi, naravno, samo ekonomije sto se tice. Pa sad su top 10 ili top 20 u svijetu po nanotehnologiji, po akademskim citatima, satelitima u svemiru, po dronovima i balistickim projektilima, po medicini, prvi u svijetu po kombinovanim zalihama nafte i plina.
Budalemirsek wrote:E po tome nece nikad biti kao EU, jbg takvo im drzavno uredjenje.beni-bu-man wrote:
Jos samo da uvedu pederizam bili bi top
Ako uzmemo Indiju i njenu nauku i naucnike onda bi mogli reci da bi trebali biti medju prvih sta ja znam ali daleko da bih nekome pozelio da zivi u Indiji.mirsek wrote:Padetroit-mercy wrote: E jebi ga sad.
Vjeruj da im je sve kao ovaj bend i muzika, a u to se uvjeri svako ko ode tamo (doslovno svako ko je bio, nebitno odakle dolazi, s odusevljenjem konstatuje da Iran za koji su znali iz masmedija veze nema s Iranom kojeg su upoznali i zavolili):detroit-mercy wrote:Ako uzmemo Indiju i njenu nauku i naucnike onda bi mogli reci da bi trebali biti medju prvih sta ja znam ali daleko da bih nekome pozelio da zivi u Indiji.mirsek wrote:Padetroit-mercy wrote: E jebi ga sad.
I u samom Iranu imas jako velike razlike, imase one koji zive 21vijek i dijelove zemlje koji su u ko zna kojem.
Dug je put do biti u rangu EU zemalja.
Ima li neki akutelan primjer bez postavke 'sta bi bilo kad bi bilo'?mirsek wrote:IranKikibombona wrote:Mogu li primjeri?mirsek wrote:Boldirani dio, nidje veze.
Samo nemoj one arabijske nehljebe koji ne znaju tutu napraviti. Njima pare iz zemlje izviru, nisu sposobni nizasta.![]()
Da nije sankcija, bili bi u rangu EU.
Jest ali Iran je u top 10 i top 20 sa 80 miliona stanovnika i 40 godina sankcija a Indija ima skoro milijardu i po stanovnika i plus bez ikakvih sankcija.detroit-mercy wrote:Ako uzmemo Indiju i njenu nauku i naucnike onda bi mogli reci da bi trebali biti medju prvih sta ja znam ali daleko da bih nekome pozelio da zivi u Indiji.mirsek wrote:Padetroit-mercy wrote: E jebi ga sad.
I u samom Iranu imas jako velike razlike, imase one koji zive 21vijek i dijelove zemlje koji su u ko zna kojem.
Pa to ti je primjer, top 10 i top 20 u svijetu, a ne vole homoseksualce.Kikibombona wrote:
Ima li neki akutelan primjer bez postavke 'sta bi bilo kad bi bilo'?
Sve konzervativne drzave su nerazvijene. Ne moze biti slucajnost. Ima tu nesto.
Konzervativne drzave napreduju neuporedivo sporije od liberalnih, tesko se mijenjaju, tesko usvajaju nove stvari itd. Takve sredine stigmatiziraju pojedince koji odudaraju od konzervativne vecine. U takvim sredinama genijalni pojedinci, kojima je potrebna sloboda da bi bili produktivni, tesko pronalaze inspiraciju.
Da nisi ignorant, kakav jesi, uocio bi na koji nacin i kojim redoslijedom je doslo do spominjanja vjere, Islama i Irana na ovoj temi.Korisničkoime wrote:Ko o cemu @salik o Iranu.
Povorka ponosa u Sarajevu tema a covjek vrti marketing za mule.
do irana... insallahmuha_sa wrote:dokle ste
imal tamo gologuzana i gologuzankipici wrote:do irana... insallahmuha_sa wrote:dokle ste
muha_sa wrote:imal tamo gologuzana i gologuzankipici wrote:do irana... insallahmuha_sa wrote:dokle ste
Postoji dosta stvari za koje im ja dajem kredit, ono sto hocu da kazem da je Iran jos uvijek zemlja velikih razlika i protivurijecnosti. Neki zive 21vijek neki su jos mentalno u ko zna kom filmu. Imas dijelove koji su posjeduju odredjeni standard i kulturu zivljenja ali ima i velikih krajnjosti.mirsek wrote:Jest ali Iran je u top 10 i top 20 sa 80 miliona stanovnika i 40 godina sankcija a Indija ima skoro milijardu i po stanovnika i plus bez ikakvih sankcija.detroit-mercy wrote:Ako uzmemo Indiju i njenu nauku i naucnike onda bi mogli reci da bi trebali biti medju prvih sta ja znam ali daleko da bih nekome pozelio da zivi u Indiji.mirsek wrote:
Pa
Treba im dati kredit za to.
spremio zastavice.muha_sa wrote:dokle ste