Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
#4401 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ono jest. Kad dodjes iz Sarajva i NY je pomalo obican
- insomnia78
#4402 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
More. Samo ja ne pijem kafu. Moze unionswanfilter wrote:insomnia78 wrote:Ne znam. Meni Slovenija pgtv Ljubljana ostavlja tako neki dobar utisak da bi sad preselio tamo. Kad god idem za BiH obavezno je makar dan ostati u Ljubljani. Ljetos sam dos’o u ponedeljak navecer i osto do petka popodne. Za tazliku od Njemacke i Austrije koje su mi bas fuj u svakom pogledu i jedva cekam da ih se kutarisem.
Insomnia, cinika kao tebe bih volio upoznati, i popiti sa tobom kahvu u Ljubljani ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4403 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
+1
Meni ti sterilni germanski gradovi nekako izazivaju nelagodu, sta znam. Dok sam u Portugalu, Spaniji, Italiji kao svoj na svom. Isto vazi i za istocnu Evropu
Meni ti sterilni germanski gradovi nekako izazivaju nelagodu, sta znam. Dok sam u Portugalu, Spaniji, Italiji kao svoj na svom. Isto vazi i za istocnu Evropu
- insomnia78
#4404 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Korzika je isto cool. Samo sto su bas cudni i vole plaho strance. U stvari ne vole nikog 
- ultima_palabra
#4405 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A kad dodjes iz Puracica sve ti je gotivno.insomnia78 wrote:Pa ono jest. Kad dodjes iz Sarajva i NY je pomalo obican
- insomnia78
#4406 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jahultima_palabra wrote:A kad dodjes iz Puracica sve ti je gotivno.insomnia78 wrote:Pa ono jest. Kad dodjes iz Sarajva i NY je pomalo obican
- madner
#4407 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Opet o baletu. 
- Edin H.
#4408 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://lyricstranslate.com/en/lublana- ... lesna.html
Ljubljana je bolesna
Ljubljana ima pet općina
najveća je Šiška
pola je Centar
pola su Moste.
Ljubljana je bolesna!
Na Viču su seljaci
u Mostama su radnici
seljaci rade na polju
radnici u fabrikama.
Ljubljana je bolesna!
Ljubljana ima zolološki vrt
Ljubljana ima ponekad cirkus
životinjski vrt je uvijek
ako nema cirkusa, dosada je.
Ljubljana je bolesna!
- animals
#4409 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro je sto se navede ono..meni...
jer meni uvijek nesto smeta kod drugi..
imam svoje favorite, i....
jer meni uvijek nesto smeta kod drugi..
imam svoje favorite, i....
- SaraFina
#4410 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ultima_palabra wrote:A kad dodjes iz Puracica sve ti je gotivno.insomnia78 wrote:Pa ono jest. Kad dodjes iz Sarajva i NY je pomalo obican
Ima Puračić vašar dobar.
-
swanfilter
#4411 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma kaki Union. Industrija, voda, kinesko zito. Pogostim te domacim, tocenim Pale Ale ...insomnia78 wrote:More. Samo ja ne pijem kafu. Moze union
Last edited by swanfilter on 28/01/2019 00:43, edited 1 time in total.
-
Seyfo
#4412 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nahvaliste Ljubljanu, a prosjecni Slovenac smatra da sto se tice neke zabave,provoda,koristenja slobodnog vremena,Ljubljana i citava Slovenija sucks! Smatraju,narocito omladina,da ako hoces da ne umres od dosade moras otici van drzave,makar u Zagreb ili cesto u Istru. Isto misle za svoje more,da je sranje bez prirodnih plaza, a u Portoroz mozes otici eventualno da se kockas u kasinu. Pa najjaca turisticka destinacija im je jezero Bled a imaju 100 km morske obale.. Ja nisam bio dovoljno dugo da mogu donositi zakljucke,ovo su mi oni govorili.
- insomnia78
#4413 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kakve to veze ima? Meni se grad ko grad generalno svidja. Ima neku specificnu atmosferu
-
moonca
#4414 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mozda za penzionere nije los. 
-
swanfilter
#4415 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ljubljana ima polozaj i zbog tog polozaja nadokandi sve svoje minuse. A, to za Zg .... Jeste, ako se voli Advent ...
Sto se ostalog tice, Ljubljana nudi vise od Zg, u to sam uvjeren. Posebno sto se kulture tice. Ko voli alternativno, tu su Metelkova, Rog. Metelkova je nesto sto se moze naci jos samo u Berlinu i onaj alternativni gradic u Danskoj, na K pocinje. Mozda neko zna ...
Kriza je napravila svoje i posljedice se osjete. Do prije nekoliko godina su imali najduzi festival u Evropi. Mjesec i kusur svega i svacega, svaki dan. I to je velik minus za grad te velicine ...
Industrije nema vise, propalo manje vise sve. Sve se svodi na usluzne djelatnosti. Ljubljana je danas grad hotel, grad turizma. Zato i jeste skupa ....
Sto se ostalog tice, Ljubljana nudi vise od Zg, u to sam uvjeren. Posebno sto se kulture tice. Ko voli alternativno, tu su Metelkova, Rog. Metelkova je nesto sto se moze naci jos samo u Berlinu i onaj alternativni gradic u Danskoj, na K pocinje. Mozda neko zna ...
Kriza je napravila svoje i posljedice se osjete. Do prije nekoliko godina su imali najduzi festival u Evropi. Mjesec i kusur svega i svacega, svaki dan. I to je velik minus za grad te velicine ...
Industrije nema vise, propalo manje vise sve. Sve se svodi na usluzne djelatnosti. Ljubljana je danas grad hotel, grad turizma. Zato i jeste skupa ....
-
Hendrix
#4416 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nekad je bolje nista ne pisati nego zagusiti temu...ko tebe pita za Njemacku ionako?insomnia78 wrote:Vi bi da vas neko ufati za ruku i dovede u Njemacku?Hendrix wrote:Kako nista pametno? Pa sad znamo koji se gradovi svidjaju ovom francuskom gastarbajteru, gdje je ko parking kaznu dobio itd...almir90 wrote:Brat bratu 100 stranica samo nekog bezveznog spama jednih te istih likova, ništa pametno ovdje pročitati.
Ionako nista ne vjerujete sto vam se kaze. Doduse vjerujete ovima sto pricaju da im rodjak, jaran, kum mlati silne pare ali vam ne znaju reci kako doci na isto
Ne kontam tvoju agendu ovde...je si za da ljudi idu ili ne? Cini mi se da smatras da su svi debili i ocekuju brdo para cim kroce nogom u EU? Furas tu neku depresivnu varijantu zapada, ima covjece ljudi koji i istraze malo prije nego odu, internet postoji u Bosni ako nisi znao.
Jedan krug tramvajem u Sarajevu je dovoljan svakom normalnom insanu da razmislja o odlasku...dodji i probaj , trojka Ilidza do Carsije...u sred ljeta ili zime. Bose treba testirati svoje noise cancelling slusalice u nasem tramvaju...nema te tehnologije da te zastiti od one buke i truckanja.
- dječak sa šibicama
#4417 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Slovenci? O sebi pri sebi, ne diraj ga ne dira temoonca wrote:
Ti si Bosanac ?
Svidja li ti se narod- komunikacija?/
Iskreno, pun mi q nasih ljudi koji se u sve petljaju a 90% njih ti ne zeli dobro
-
moonca
#4418 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Petljati ne znaci i pomoci-mada nismo tako ni losi - zapadnjaci nemaju taj 'osjecaj'.dječak sa šibicama wrote:Slovenci? O sebi pri sebi, ne diraj ga ne dira temoonca wrote:
Ti si Bosanac ?
Iskreno, pun mi q nasih ljudi koji se u sve petljaju a 90% njih ti ne zeli dobro
I to 'o sebi pri sebi ' zna iritirati.
- Plaut
#4419 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Napisah već jedanput, pedesetak ljudi znam što je otišlo van. Evo od svih pedeset ljudi, niko i ne pomišlja da se vrati. Čak mi jedan od najboljih prijatelja dođe vamo isključivo da vidi roditelje i par nas. I to dođe na tri-četiri dana, kaže nema ništa ovdje raditi osim s nama tih par dana
Uglavnom, ako vi znate nekoga vani, osim ovih forumaša na socijali koji govore da ne valja vani, da li se neko požalio? Moja raja garnitura je 28-35 godina.
Uglavnom, ako vi znate nekoga vani, osim ovih forumaša na socijali koji govore da ne valja vani, da li se neko požalio? Moja raja garnitura je 28-35 godina.
-
bumerangss
#4420 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
doceš pa makar u Vlakovomuha_sa wrote:doceš ti docešanimals wrote:Ja ako dozivim mirovinu, ostajem u Austriji..
nemam se gdje vratiti..
jos da me neko ubije zbog moje mirovine..
- Ommadawn
#4421 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
O sebi pri sebi je fantasticno.moonca wrote:Petljati ne znaci i pomoci-mada nismo tako ni losi - zapadnjaci nemaju taj 'osjecaj'.dječak sa šibicama wrote:Slovenci? O sebi pri sebi, ne diraj ga ne dira temoonca wrote:
Ti si Bosanac ?
I to 'o sebi pri sebi ' zna iritirati.
Ako ti nece pomoci, nece ni odmoci. A ako ti pomogne, to je vec poseban osjecaj.
Upravo zapadnjaci.
-
cassius
#4422 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma zanemari forum, pogotov ovaj. Ova prica ovdje nije pokazatelj niceg. Situacija je alarmantna sto se tice odlazaka.Plaut wrote:Napisah već jedanput, pedesetak ljudi znam što je otišlo van. Evo od svih pedeset ljudi, niko i ne pomišlja da se vrati. Čak mi jedan od najboljih prijatelja dođe vamo isključivo da vidi roditelje i par nas. I to dođe na tri-četiri dana, kaže nema ništa ovdje raditi osim s nama tih par dana![]()
-
almir90
#4423 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko je uopšte napisao da traži nekoga da ga odvede za ruku? Bilo je tu banovanih sa šupljom pričom; ako ćemo mak na konac i vas spamere treba na hlađenje poslati. Ta priča oko para nije toliko ni važna, sve je stvar kako ko ubode i to je to. Više smo tu da razgovaramo normalno o tome gdje je sistem efikasniji po pitanju zarađivanja, struke, znanja; raspravljati o konkretnim stvarima. Barem bi to trebala da bude tema, a ne što bi ti išao u Portugal ili Sloveniju, realno nas većinu zaboli k za tim.insomnia78 wrote: Vi bi da vas neko ufati za ruku i dovede u Njemacku?
Ionako nista ne vjerujete sto vam se kaze. Doduse vjerujete ovima sto pricaju da im rodjak, jaran, kum mlati silne pare ali vam ne znaju reci kako doci na isto
- mousstapha
#4424 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sta su generalno ocekiivanja od ove teme. Za konkretan odlazak u neku od zapadniih drzava postoje teme, sa upisima kako doci do posla, vize i sl. Ovdje je generalno vise prostor za komentarisanje odlazka iz BiH kao fenomena i trenda koji je itekako zahvatio BiH. Da se pise puno gluposti, pa boze moj forum je. Ne ocekuj naucno istrazivacki tekst objavljen u prestiznom casopisu.
- insomnia78
#4425 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A to ti mozes birati? Ono ne godi mi Njemacka odo u Italiju ili cu pak na Maltu?almir90 wrote:Ko je uopšte napisao da traži nekoga da ga odvede za ruku? Bilo je tu banovanih sa šupljom pričom; ako ćemo mak na konac i vas spamere treba na hlađenje poslati. Ta priča oko para nije toliko ni važna, sve je stvar kako ko ubode i to je to. Više smo tu da razgovaramo normalno o tome gdje je sistem efikasniji po pitanju zarađivanja, struke, znanja; raspravljati o konkretnim stvarima. Barem bi to trebala da bude tema, a ne što bi ti išao u Portugal ili Sloveniju, realno nas većinu zaboli k za tim.insomnia78 wrote: Vi bi da vas neko ufati za ruku i dovede u Njemacku?
Pa upravo o boldiranom i pricamo
A ako cemo mak na konac svi smo off jer je tema o pokretu za odlazak na fejsbuku