Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Cherry-Cherry

#4401 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Moglo bi se i tužilaštvo potruditi... :zoka:
Xavier1

#4402 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

Tuzilastvu nije cilj da se slucaj rijeci, ako je vjerovati Murizu. Znaci na njemu je da ubrza i iznese sve informacije koje ima.
Cherry-Cherry

#4403 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

A šta ćemo sa tužilaštvom? Čuj, tužilaštvu nije u interesu da riješi? I hajmo sad, šta dalje? Šta ćemo sa tim, što tužilaštvo neće da riješi? Neće da riješi i nikom ništa, nikakve sankcije..?
Xavier1

#4404 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

Bio sam na strani Memica starijeg, ali sve mi se cini da i on supljira i kupuje vrijeme. Toliko prica o nekim dokazima i stvarima koje zna, a nista je nije iznio u javnost. Ako stvarno ima dobre dokaze to se lako rijesi. Ima i dobrog advokata u svom timu.
karakters

#4405 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:
karakters wrote:
uglavnomja wrote:od pcetka se prica da je 7 doktora reklo da NEMA amneziju i to se vrti i vrti ...

a oni su rekli da nema povrede koje izazivaju amneziju

ne postoji clanak o amneziji u kojem se ne spominje i ona druga amnezija, uzrokovana sokom, stresom ... a ne povredom

mada je to nebitno, kad se 100 puta ponovi da doktori tvrde da nema - dzaba nekome vise pokusavati nesto objasniti
Sedam doktora reklo, a Muriz tuži tri doktora koji su vještačili Alisu. Tu je i četvrtri doktor, neka "prijateljica porodice Budnjo" za koju sam, čitajući priče vajnih istinoubivih šerloka, mislio da je jedina našla amneziju kod Alise. A sam Kučukalić naveo da je moguće imala fragmentarnu amneziju od stresa i šoka, te da se ta sjećanja vraćaju brzo, ali ne uvijek i da se nekad vrate, a nekad ne vrate.
Evo u dva navrata spominjes da je Kucukalic rekao da Alisa ima (mozda) amneziju, a upravo je sud u svom obrazlozenju naveo da prihvata Kucukalicev iskaz kao vjerodostojan i logican, a u kojem on potvrdjuje da nema medicinskog osnova, a ni osnova nakon psiholoskog ispitivanja Alise Mutap, da ona ima amenziju, te da Kucukalic i tim sa kojim je radio smatraju da ona nema amneziju. :zoka: Medjutim, istina je da ti to ne mozes znati osim ako 1) si bio na rocistu/rocistima 2)bio prisutan na donosenju presude 3)imao pristup presudi. Ako ni jedna od tri tacke ne vazi, onda samo svjesno ili nesvjesno lazes, praveci se pametan. A obzirom da si pominjao da te slucaj ne zanima bas previse te si se ovdje pojavio tek poslije presude, onda tacka 1 i 2 otpadaju, a ako imas tacku 3, eh onda si ili tuzilastvu ili jednoj od umjesanih strana blizak. Koliko je MENI poznato, presuda jos nigdje nije objavljena. Ispravite me ako grijesim i dajte i nama da procitamo tih 211 strana.

:-)

Patria, stranica 169 teme. Teorija zavjere u krvi. Šerločko logiciranje licna karta. Haj reci cemo da nisi procitala taj moj post i da ti nedokuciva mogucnost medijskog izvjestavanja nije pala na um. I teorije zavjere cemo po strani. Ali ti je i pored svega toga logika tog posta u fazonu "Mujo ima crnu kosu, Suljo ima plavu, nepobitno slijedi da je krava šarena"
tripple_dubble

#4406 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Kučukalić je kazao da je CT nalaz od 9. februara 2016. godine bio uredan, a ljekari su napisali da je bila svjesna, orijentisana, komunikativna, odgovarala na pitanja.

- To isključuje mogućnost da ta povreda može utjecati na pojavu amnezije – kazao je Kučukalić.

On je kazao da nakon stresnog događaja je moglo doći do parcijalne amnezije ali totalna ne bi mogla biti prisutna.

- To su fragmentirana nesjećanja koja se brzo vraćaju.

Vještak je potvrdio da nije bilo kontradiktornosti između iskaza Tužilaštvu KS i vještacima.

...

Na pitanje sudije Igora Todorovića da li je moguće da se vrate sjećanja, Kučukalić je kazao da je moguće i da se vrati i da se ne vrati.
Kontam da na ovo aludiras. Kao sto rekoh, mediji ne premesu uvijek bas sve onako kako se kaze - te je ustvari Kucukalic u svom nalazu, a i pri svjedocenju rekao, da se ta parcijalna amnezija odnosi na gubljenje svijesti u trajanju od 5 do NAJVISE 20 sekundi, a uzrokovano epilepsijom od koje Alisa inace boluje, te da on i njegov tim ne smtraju da ona ima amneziju. To je tri doktora. A tim od druga tri doktora je rekao da je amnezija moguca ukoliko je Alisa pretrpila potres mozga, da medjutim nista na CT-u, EG-u niti njena klinicka slika nisu ukazivali na potres mozga. Shodno tome 6 doktora na sudu + prof. dr. Dizdarevic su rekli da amnezija u smislu da se Alisa ne sjeca dogadjaja ne postoji. To je tako ocjenio i sud kazavsi u obrazlozenju da prihvata i smatra istinitim Alisino svjedocenje do momenta udara, a svjedocenje o dogadjajima poslije udara ne prihvata jer smatra da svjedok nesto svjesno skriva, te da je nalaz Kucukalicevog tima logican, dosljedan i razumljiv.

Znaci, nije ni jedna od navedenih stvari, vec se koristis polovicnim informacijama kako bi izvodio zakljucke. Ok. :thumbup:
karakters

#4407 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Sve ti kontas, a nista ne kontas. A tek sto ti je dusa slagati.
tripple_dubble

#4408 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:Sve ti kontas, a nista ne kontas. A tek sto ti je dusa slagati.
Sjetih se angedote o psu u sobi punoj ogledala. Ma hajde.

Nije meni poenta s tobom se prepirati, vec nedopustiti da iznosis lazi. Kad se konacno objavi presuda, uporedit cemo rado piskaranja s obje strane, pa da vidimo. :)
uglavnomja

#4409 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

znaci mediji nisu u stanju tacno prenijeti 10 recenica sa sudjenja :lol:
(a svi clanci i doktori na netu lazu :D )

ali ti znas tacno sta je ko rekao :thumbup:

imas li kakav link za to?
tripple_dubble

#4410 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

uglavnomja wrote:znaci mediji nisu u stanju tacno prenijeti 10 recenica sa sudjenja :lol:
(a svi clanci i doktori na netu lazu :D )

ali ti znas tacno sta je ko rekao :thumbup:

imas li kakav link za to?
Nemam. Bila sam na rocistima pa znam, a presuda jos nije objavljena u kojoj je sazet citav tok sudjenja te iskazi svjedoka. Zato kazem, kad bude, onda cemo uporediti rado. :)

PS: ne lazu. Jednostavno nekad nisu 100% tacni, nekad je greska lektora, nekad autora clanka. Desava se.
karakters

#4411 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Ono sto si napisala je gomila lazi. Sama ces ih demantovati ili ces ostaviti meni da to ucinim?
tripple_dubble

#4412 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:Ono sto si napisala je gomila lazi. Sama ces ih demantovati ili ces ostaviti meni da to ucinim?
Izvoli, demantuj. :)
karakters

#4413 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:
karakters wrote:Ono sto si napisala je gomila lazi. Sama ces ih demantovati ili ces ostaviti meni da to ucinim?
Bice, kad uhvatim vremena. Dotad mi, kad smo kod lazova i laganja, odgovori na ovaj post koji si preskocila.
Ali stani jebote, ako je Budnjo potplatio granicare da mu ostambiljaju pasos, kako onda tuzilastvo moze "sakrivati fotodokumentaciju, (tj. slike pasosa) iz koje bi se vidjelo da pasosi nisu ovjereni"?

To sto pises je nivo lazi i gluposti "bestidno".

Samo lazov, i to vrlo neinteligentan, moze istovremeno tvrditi oboje, da je Budnjo podmitio granicare da mu ostambiljaju pasos; i da u pasosu nema tih ovjera, pa tuzilastvo izmislja da ih ima i zbog tog ne smije da da sliku pasosa u javnost.
foton

#4414 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

karakters wrote:
tripple_dubble wrote:
Bice, kad uhvatim vremena. Dotad mi, kad smo kod lazova i laganja, odgovori na ovaj post koji si preskocila.
Ali stani jebote, ako je Budnjo potplatio granicare da mu ostambiljaju pasos, kako onda tuzilastvo moze "sakrivati fotodokumentaciju, (tj. slike pasosa) iz koje bi se vidjelo da pasosi nisu ovjereni"?

To sto pises je nivo lazi i gluposti "bestidno".

Samo lazov, i to vrlo neinteligentan, moze istovremeno tvrditi oboje, da je Budnjo podmitio granicare da mu ostambiljaju pasos; i da u pasosu nema tih ovjera, pa tuzilastvo izmislja da ih ima i zbog tog ne smije da da sliku pasosa u javnost.
Mislim da ovdje svjesno ili nesvjesno pogresno tumacis rijeci tripple-double. Ja sam je razumio kao da cak i kad bi bilo pecata, oni se mogu kupiti (sto je po meni opet poprilicno nevjerovatno). A ustanovili smo kako se mogu imati i pecati u pasosu a i dalje biti u zemlji, sve na legalan nacin, tako da ti pecati nisu nikakav dokaz.

Ono sto meni sad nije jasno je na koju laz mislis kad kazes da t.d. laze? Kako sam razumio, ona prenosi sta je bilo na rocistima. Vrlo je moguce da laze. Ali tvrditi da laze i istovremeno tvrditi da nisi prisutan rocistima moze opet samo lazov. (ili ima pristup transkriptima i nije joj mrsko sve precesljati a nema veze sa slucajem). To je kao kad uglavnomja tvrdi da nema nista na snimku. Mozda nema, vjerovatno nema. Ali to moze tvrditi samo neko ko ga je vidio.
MensurM

#4416 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Pa valjda se provjeri kralju. Kontaaaš? Ono, Budnjo kaže bio u Sloveniji, naši provjere sa Slovencima jel istina.
uglavnomja

#4417 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foton wrote:...

To je kao kad uglavnomja tvrdi da nema nista na snimku. Mozda nema, vjerovatno nema. Ali to moze tvrditi samo neko ko ga je vidio.
to kaze policajac koji je pregledao snimak u onom tekstu od 18 strana

a zdrav razum kaze da ta kamera nije mogla snimiti nista sto bi se moglo bez sumnje povezati sa mjestom zlocina. cak i da je bio dan i odlicna rezolucija. jer je pozicija kamere da ne hvata ulaz u laeju, cak ni blizu, a izmedju raskrsce, pizzerija ...

za budnjin pasos potvrdila slovenija i hrvatska i njemacka advokatica

cak je i tripl dabl (napokon) priznala da budnjo nema veze sa ubistvom

valjda su izabrali novu metu, prosli izbori, mijenjanju se prioriteti ...
karakters

#4418 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

@foton, trazis kapu, a ona ti na glavi ;)
Čudna sorta

#4419 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

MensurM wrote:Tužiteljstvo je u ovoj fazi bez komentara, ali nije Dženanov otac. “Oni nisu krivi, ja to tvrdim od početka, oni su plaćeni da to kažu i sad ćemo vidjeti kako će ići suđenje. Ja već imam dokaze s kojima ne smijem još izaći u javnost. O tom plaćeništvu ili o nečem drugom? I o plaćeništvu i da se radi o ubojstvu. Ubojica još hoda slobodan”, rekao je Muriz Memić.

19. SEPTEMBRA 2016.

Hoćel ti dokazi o plaćeništvu? Hoćel se skloniti ubojica sa slobode?
Jest' vala, kad može smjenjivati tužioce i uticati na sud kod donošenja presude što ne bi i sam sklonio ubicu sa ulice.

A što se tiče toga da su plaćeni, ne znam gdje je pogriješio. Kaže vidjet ćemo kako će ići suđenje... i kako je završilo, je li nešto pogrešno prognozirao? Ti izgleda zaboravio da ih je sud oslobodio. Ljudi nisu krivi, a ostaje samo da nagađamo zašto su prihvatili odgovornost za nešto što nisu uradili - i opet ponavljam SUD ih oslobodio. A onako, dobre duše, sami priznali tek onako da su uradili nešto što kasnije nije uspjelo da se dokaže. Mislim meni je to apsurd, dođem i priznam da sam ubila čovjeka, a sud me na kraju oslobodi, i pored priznanja ne uspije se dokazati da sam to uradila. :-)

Doduše sud je donio presudu pod strašnim i nezapamćenim pritiskom Muriza, javnosti i na stotine hiljada ljudi koji su izlazili na proteste... :-) Inače kod nas pravosudje baš se trudi da "ugodi" željama porodice žrtava. Donose presude po osluškivanju javnosti i porodice žrtava. Ahaaaa...
MensurM

#4420 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Banjalučka policija podnijela je banjalučkom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Davora Dragičevića. Izvještaj je, navodi se u saopštenju banjalučke Policijske uprave, podnesen 23.10.2018 godine zbog sumnje da je D.D. izvršio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Davor Dragičević sumnjiči se, prema navodima iz banjalučke policije, da je u vremenu od 15. do 17. oktobra ove godine prilikom javnog govora na skupu kao i na društvenim mrežama i portalima uputio ozbiljne prijetnje da će napasti službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nekad zavidim ovima iz RS-a. Kod nas možeš laprdati šta hoćeš nekažnjeno.
Sara03

#4421 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

A šta tek možeš raditi nekažnjeno, pih...
tripple_dubble

#4422 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

uglavnomja wrote:

To je kao kad uglavnomja tvrdi da nema nista na snimku. Mozda nema, vjerovatno nema. Ali to moze tvrditi samo neko ko ga je vidio.

a zdrav razum kaze da ta kamera nije mogla snimiti nista sto bi se moglo bez sumnje povezati sa mjestom zlocina. cak i da je bio dan i odlicna rezolucija. jer je pozicija kamere da ne hvata ulaz u laeju, cak ni blizu, a izmedju raskrsce, pizzerija ...

Preceljaj ako ti nije mrsko citavu temu i reci mi kad ja TVRDIM da je Budnjo ubica? U pocetku mi, istina, nije bila jasna njegova veza sa slucajem pa sam rekla da je sve moguce, ali bas sve. Odkako znam da postoji umjesanost u slucaj, a ne na nacin da je Budnjo ubica, samo to i tvrdim - da je umjesan.
MensurM

#4423 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

tripple_dubble wrote:
uglavnomja wrote:

Preceljaj ako ti nije mrsko citavu temu i reci mi kad ja TVRDIM da je Budnjo ubica? U pocetku mi, istina, nije bila jasna njegova veza sa slucajem pa sam rekla da je sve moguce, ali bas sve. Odkako znam da postoji umjesanost u slucaj, a ne na nacin da je Budnjo ubica, samo to i tvrdim - da je umjesan.
Ne znaš ti da postoji umiješanost gospodina Budnje u slučaj, nego si čula da postoji umiješanost gospodina Budnje u slučaj.

Velika je razlika.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4424 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

Ni ti ne znaš da li je Budnjo povezan sa slučajem, nego si i ti čuo da je Budnjo povezan sa slučajem. Je l' tako ?
Locked