Referendum(i) u RS-u

Locked
bh.tornjak

#4401 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
artime wrote:Cini mi se da niko ne moze da pretpostavi ishod danasnjeg sastanka.
Postoje tri varijante...

1) Zabrana referenduma odnosno suspenzija svih aktivnosti po pitanju ovog referenduma
2) Ni tamo - ni vamo rješenje koje bi RS-u dalo otvorenu mogućnost ka sprovođenju referenduma bez nekih posljedica
3) Podrška referendumu (vrlo malo vjerovatno)

1. ne bi bilo dobro
2. tu i tamo...pametnom politikom moglo bi se korisnih stvari iz toga izvuci
3. super......time daju legitimnost i drzavi da na nivou drzave sprovode referendume
a i DMS bi napokon bio raspakovan i nevazeci
Last edited by bh.tornjak on 30/08/2016 09:36, edited 1 time in total.
daddy-kool

#4402 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

emmir1 wrote:
daddy-kool wrote:Ne postoji ni teoretska šansa da daju podršku referendumu.

Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.

Ako PIC odluči da ne reaguje, treba suspendovati sve aktivnosti na planu približavanja EU i NATO i početi reorganizaciju društva za predstojeći sukob.

Treba uvijek biti spreman, no najveća glupost bi bila zaustaviti euroatlantski put
Pa u tom slučaju ova naduravanja oko MehKo ili knjiženja vojne imovine ne bi imala smisla.
Zato kažem suspendovati, ne gubiti vrijeme dok ima prečih stvari.
Alfons Kauders

#4403 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:Grcka pired Rusije. A i Njemacka nije imala jasan stav. Ne budimo naivni. Zlatko Lagumdzija je BIH diplomatiju uspavao. Dotle je Vucic lobirao i obilazio. Da li je Zlatko naplatio svoj apaurin? Mislim da jeste masno...
Znači opet SDP kriv? :D Šokiran sam :D
bh.tornjak

#4404 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

KatarinaKosaca wrote:Grcka pired Rusije. A i Njemacka nije imala jasan stav. Ne budimo naivni. Zlatko Lagumdzija je BIH diplomatiju uspavao. Dotle je Vucic lobirao i obilazio. Da li je Zlatko naplatio svoj apaurin? Mislim da jeste masno...
kakva crna Grcka....???
dje oni....sta oni...imaju sa ovim ...???
kakotakonikako

#4405 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kakotakonikako »

PIC nece biti ni za referendum ni protiv. Znaci nista novo.
Narod koji se uzda u nekoga drugoga, a ne u samog sebe, mora mnogo toga da nauci.
Neka se sprovede referendum, u BiH ga proglasiti nevazecim i to je to. A za dalje se spremati, kao da rata nece biti 100 godina i kao da ce biti sutra. Pamet u glavu.
Drvosjeca iz Dejcica

#4406 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kakotakonikako wrote:PIC nece biti ni za referendum ni protiv. Znaci nista novo.
Narod koji se uzda u nekoga drugoga, a ne u samog sebe, mora mnogo toga da nauci.
Neka se sprovede referendum, u BiH ga proglasiti nevazecim i to je to. A za dalje se spremati, kao da rata nece biti 100 godina i kao da ce biti sutra. Pamet u glavu.
Vidiš ja se više bojim tog "ni tamo ni vamo" stava PIC-a nego da otvoreno kažu da podržavaju" demokratsko pravo jednog naroda na referendum". :oops:
Bradafilozof

#4407 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

Laki Je Nervozan wrote:

Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.

Ako PIC odluči da ne reaguje, treba suspendovati sve aktivnosti na planu približavanja EU i NATO i početi reorganizaciju društva za predstojeći sukob.
hoćeš da kažeš treba proglasit kalifat i džamahirijicu
Boje i to nego kršćanski talibanat. :oops:

Daddy ima pravo, pripremiti se maksimalno za predstojeći sukob, druge opcije ne vidim. :-?
također smatram da od eu i nato integracija nema ništa. nego pripremiti se i čekati da đikani povuku pogrešan potez.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4408 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
Zlatko Lagumdzija nas je drzao sve kao taoce vise od godinu radi svoje ministarske fotelje. Poslije toga je uradio nista. Radeci se o starom slucajnom prolazniku sklona sam vjerovati da je prodao BIH te 4 godine. Za to , naravno, nemam dokaza. Da nista nije ucinio diplomatski i da smo nazadovali sa njim, evidentno je. A ti si previse inteligentan da se sluzis infantilnim upiranjima «KRIV» . Kriv je, naravno, onaj ko je najvise vladao. Da mu je SDP pomogao? I te kako....ovdje je bila rijec o diplomaciji konkretno. I da, Lagumdzija jeste veliki grobar BIH. Vjerovao ti ili ne htio vjerovati...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4409 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

Laki Je Nervozan wrote:
pici wrote:bogumi sve visHe na vidiku zelena tranfezala pa sad vi vidte
proteže se od Lazarata u Albaniji pa sve do Kingstona u Jamajci http://www.dw.com/sr/albanija-selo-koje ... a-17164634
bogumi ima i hektara a i procenata... masHala :bih:
Alfons Kauders

#4410 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

Sto znaci da Sarajevo treba napraviti neke mirovne proteste i spremati lug za bacanje u oci, kao i prosli put...

A mi u Tuzli trebamo odraditi kasarnu, kao i prosli put...

Nije frka.

:D
emmir1

#4411 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

Gdje je Grčka u PIKu?
Drvosjeca iz Dejcica

#4412 Re: Referendum(i) u RS-u

Bradafilozof wrote:
također smatram da od eu i nato integracija nema ništa. nego pripremiti se i čekati da đikani povuku pogrešan potez.
Nisam pametan...možda je ovo prilika za preslaganje i pregled kao pred zimsku sezona kada iz ormara one deblje džempere stavljaš na vrh a ljetnu garderobu sklanjaš. Možda je ovo prilika da revidiramo kao narod neke naše stavove, odnosno da li je EU i NATO bezvijetan i pravi put ako nas svaki put ostave na cjedilu. Odogov bi vrlo brzo mogao dati PIC. Ako ništa nakon današnjeg dana ćemo znati gdje su nam prijatelji i da li je EU samo kršćanski klub.
Alfons Kauders

#4413 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zlatko Lagumdzija nas je drzao sve kao taoce vise od godinu radi svoje ministarske fotelje. Poslije toga je uradio nista. Radeci se o starom slucajnom prolazniku sklona sam vjerovati da je prodao BIH te 4 godine. Za to , naravno, nemam dokaza. Da nista nije ucinio diplomatski i da smo nazadovali sa njim, evidentno je. A ti si previse inteligentan da se sluzis infantilnim upiranjima «KRIV» . Kriv je, naravno, onaj ko je najvise vladao. Da mu je SDP pomogao? I te kako....ovdje je bila rijec o diplomaciji konkretno. I da, Lagumdzija jeste veliki grobar BIH. Vjerovao ti ili ne htio vjerovati...
Ma ok, vjerujem, kako god...
Drvosjeca iz Dejcica

#4414 Re: Referendum(i) u RS-u

Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:Zlatko Lagumdzija nas je drzao sve kao taoce vise od godinu radi svoje ministarske fotelje. Poslije toga je uradio nista. Radeci se o starom slucajnom prolazniku sklona sam vjerovati da je prodao BIH te 4 godine. Za to , naravno, nemam dokaza. Da nista nije ucinio diplomatski i da smo nazadovali sa njim, evidentno je. A ti si previse inteligentan da se sluzis infantilnim upiranjima «KRIV» . Kriv je, naravno, onaj ko je najvise vladao. Da mu je SDP pomogao? I te kako....ovdje je bila rijec o diplomaciji konkretno. I da, Lagumdzija jeste veliki grobar BIH. Vjerovao ti ili ne htio vjerovati...
Ma ok, vjerujem, kako god...
I ja također, od riječi do riječi. Baš pronicljiv tekst. :mrgreen:
KatarinaKosaca

#4415 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

emmir1 wrote:

Gdje je Grčka u PIKu?
nesto su se konsultirale zemlje clanice EU pa je, navodno. Grcka tako rekla..ova grupa EU iz Pika se lonsultirala...kako god, sta hod bilo u se i u svoje kljuse i svaki fening u lobirabje i diplomaciju. Zvanicno i nezvanicno. Ali znajuci ih......
emmir1

#4416 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

Uglavnom Dodik kaže da se Incko može slikat sa svojim bonskim ovlastima, znači jasno da ih neće poštovat.

Da li je MZ svjesna da je Mile prešao crvenu liniju?

Da li će uslijediti sankcije u slučaju nepoštivanja odluke OHR?

Ili MZ misli da ide linijom manjeg otpora i time dodatno usložni problem i sve nas odvede u neizvjesnost? ?
KatarinaKosaca

#4417 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

molim te, navedi mi aktivnosti na diplomatskom planu u vrijeme Lagumdzijinog ministrovanja. Ja cu ti odgovoriti aktivnostima Srbije u istom periodu. Umjesto neuspjelog sarkazma....
Alfons Kauders

#4418 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

emmir1 wrote:Uglavnom Dodik kaže da se Incko može slikat sa svojim bonskim ovlastima, znači jasno da ih neće poštovat.

Da li je MZ svjesna da je Mile prešao crvenu liniju?

Da li će uslijediti sankcije u slučaju nepoštivanja odluke OHR?

Ili MZ misli da ide linijom manjeg otpora i time dodatno usložni problem i sve nas odvede u neizvjesnost? ?
Koju neizvjesnost? Sasvim je izvjesno kuda nas vode. :D

Na nama je da odlucimo sta da radimo. Neki ce pisati pisma PIK-u, neki ce nabavljati municiju. Od ovog prvog nema koristi, niti ce je ikad biti, od ovog drugog trenutno nema koristi, ali ako se gleda dugorocno - ima.
artime

#4419 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

U koliko je sastanak?
statixx

#4420 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

daddy-kool wrote: Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.
Dzaba zuriti dok je Dayton na snazi. Ne mozes uci sa ovom antievropskom i antidrzavnom ustavnom strukturom u EU. Oni su tu jasni.
Alfons Kauders

#4421 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

artime wrote:U koliko je sastanak?
Nit znam nit me zanima, jer mi je ishod poznat. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4422 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Da se hoce i ovo vise kutarisati.
Uduljilo ko indijska serija. A i radnja je tu negdje.
Drvosjeca iz Dejcica

#4423 Re: Referendum(i) u RS-u

KatarinaKosaca wrote:
molim te, navedi mi aktivnosti na diplomatskom planu u vrijeme Lagumdzijinog ministrovanja. Ja cu ti odgovoriti aktivnostima Srbije u istom periodu. Umjesto neuspjelog sarkazma....
Nemam snage ni volje a ne želim zatrpavati temu besmislicama pored ovako važnog pitanja referenduma. Molim i tebe da isto tako ne zatrpavaš temu Lagumdžijom već da to sve lijepo postaviš na temu o dotičnom ili n a temi o SDP-u.
Alfons Kauders

#4424 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:
daddy-kool wrote: Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.
Dzaba zuriti dok je Dayton na snazi. Ne mozes uci sa ovom antievropskom i antidrzavnom ustavnom strukturom u EU. Oni su tu jasni.
Pa dobro... Onda mozemo pricati o satima, danima, ili nepunih mjesec dana. :)
kakotakonikako

#4425 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kakotakonikako »

kakotakonikako wrote:PIC nece biti ni za referendum ni protiv. Znaci nista novo.
Vidiš ja se više bojim tog "ni tamo ni vamo" stava PIC-a nego da otvoreno kažu da podržavaju" demokratsko pravo jednog naroda na referendum". :oops:
Da podrze referendum nece, jer bi to znacilo da su protiv Ustava BiH i protiv Dejtona, a oni to ne zele. Oni ce to fino u rukavicama kao i do sada.
Zato narod BiH mora bit pametan, uzdati se use i u svoje kljuse i na racun ovoga "gubitka" izvuci sto veci i bolji ustupak. Sa dzikanima treba samo pametno, dok se ne dese neke Oluje ....
Locked