Spmc zna zezati jer je zasnovan na Kodi 16 verziji, neki addoni ne rade na nizim verzijama od Kodi 17. Probaj green addon ili phoenix reborn, imaju linkovi na prethodnim stranicama, nekome sam lijepio. U njima izmedju ostalog ima i livetvserbia.deny_s wrote:pozzz
Da ne zna neko u čemu je problem
Naime,imam instaliran spmc na kojem sam imao instaliranih dosta tih adona..
Uglavnom sam uvijek imao problema sa njima,pa riješih da to obrišem i da ostavim livetvserbia,i još pokoji
Deinstaliram i krenem sa instalacijom livetvserbia,ali neće.
Prođe onaj dio,instaliraj kao zip...Kad odem na install from repository,vidim livetvserbia repository,ali na žalost kad kliknem na to,livetvserbia uopšte
nema...Ima samo neka 4 adona,nekakva denis list,nekakav sport adon i još 2
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#4401 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
deny_s
#4402 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala irac,šta ćemo mi "obični smrtnici" kad nam odeš u dojčlandirac300 wrote:Spmc zna zezati jer je zasnovan na Kodi 16 verziji, neki addoni ne rade na nizim verzijama od Kodi 17. Probaj green addon ili phoenix reborn, imaju linkovi na prethodnim stranicama, nekome sam lijepio. U njima izmedju ostalog ima i livetvserbia.deny_s wrote:pozzz
Uglavnom sam uvijek imao problema sa njima,pa riješih da to obrišem i da ostavim livetvserbia,i još pokoji
Prođe onaj dio,instaliraj kao zip...Kad odem na install from repository,vidim livetvserbia repository,ali na žalost kad kliknem na to,livetvserbia uopšte
Ostaje nam samo da
Znam da ćeš i tada pratiti forum,ali jbg. to nije to
Verzija spmc je ostala ista.Znači,samo izbrisao data u postavkama..
Sad neće ni livetvserbia,a probao sam i green adon...opet skoro ništa,jer je samo denis list zastupljen na grinu i njega mogu instalirati
Ubacit ču kodi,nije nikakav problem što neće na tom spmc,ali me stvarno interesuje,koji se qurac dešava sa ovim programom,
Da ne radi na verzijama ispod 17,tad bi mi vjerovatno reklo da adon nije komptabilan sa verzijom spmc...ovako mi sve dozvoljava,ali livetvserbie,
green adona nema nigdje
- irac300
#4403 Re: Kodi/XBMC Media centar
SPMC više nema nikakvu podršku. Tako da ako ti uređaj podržava Kodi 17, ne muči se sa drugim verzijama. Ako si zaglavio na kitkatu, možeš odavde skinuti Mygica, koji je Kodi 17 ali za android uređaje bazirane na 4.4 verziji.deny_s wrote:Hvala irac,šta ćemo mi "obični smrtnici" kad nam odeš u dojčlandirac300 wrote:Spmc zna zezati jer je zasnovan na Kodi 16 verziji, neki addoni ne rade na nizim verzijama od Kodi 17. Probaj green addon ili phoenix reborn, imaju linkovi na prethodnim stranicama, nekome sam lijepio. U njima izmedju ostalog ima i livetvserbia.deny_s wrote:pozzz
Ostaje nam samo dakad zapnemo u problemu
Znam da ćeš i tada pratiti forum,ali jbg. to nije to
Verzija spmc je ostala ista.Znači,samo izbrisao data u postavkama..
Sad neće ni livetvserbia,a probao sam i green adon...opet skoro ništa,jer je samo denis list zastupljen na grinu i njega mogu instalirati
Ubacit ču kodi,nije nikakav problem što neće na tom spmc,ali me stvarno interesuje,koji se qurac dešava sa ovim programom,
Da ne radi na verzijama ispod 17,tad bi mi vjerovatno reklo da adon nije komptabilan sa verzijom spmc...ovako mi sve dozvoljava,ali livetvserbie,
green adona nema nigdje
https://kodi-17-for-android-4-4-devices ... toide.com/
A što se tiče Njemačke, neću umrijet ako idem tamo.
-
deny_s
#4404 Re: Kodi/XBMC Media centar
Android box,verzija 6,tako da nisam zaglavio na kit katu...SPMC više nema nikakvu podršku. Tako da ako ti uređaj podržava Kodi 17, ne muči se sa drugim verzijama. Ako si zaglavio na kitkatu, možeš odavde skinuti Mygica, koji je Kodi 17 ali za android uređaje bazirane na 4.4 verziji.
https://kodi-17-for-android-4-4-devices ... toide.com/
A što se tiče Njemačke, neću umrijet ako idem tamo.Pratit ću ja Kodi i dalje, valja i tamo gledati.
Dobro je znati da ima kodi i za i te "prahistorijske" uređaje
Bogami ti zavidim na dojčlandu
Sretan sam zbog tebe a ujedno i tužan što ostajem u ovom pr.knu
Haj dobro,ako ništa,bake je bliži cifri od 100000 zaposlenih...u dojčlandu....činiš patriotsku stvar
-
probook
#4405 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koji su trenutno najbolji addoni za filmove? Da ne listam 20 stranica teme 
- irac300
#4406 Re: Kodi/XBMC Media centar
Quasar/elementum od torrent addona (ne koristi ako si vani). Od streaming addona Neptun, Incursion, Exodus.probook wrote:Koji su trenutno najbolji addoni za filmove? Da ne listam 20 stranica teme
-
jasko__
#4407 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam pokušao sinoc install i quasar i elementum..oba zapelo i izbacilo gresku..u pitanju je raspberry pi2irac300 wrote:Quasar/elementum od torrent addona (ne koristi ako si vani). Od streaming addona Neptun, Incursion, Exodus.probook wrote:Koji su trenutno najbolji addoni za filmove? Da ne listam 20 stranica teme
Inace u zadnje vrijeme nikako ne uspijevam pronaci linkove za bilo sta..koristio sam Popcorn time for kodi, Exodus, Covenant, Specto fork, Neptun rising..ma sve nula bodova
Danima ganjam jednu epizodu 13-te sezone Grey's anatomy al nista..mislim nemoguce mi da nema linkova od serije koja je poprilicno popularna i gledana..i to jos od novije sezone..ajd razumio bih da hocu prvu sezonu
Imal jos koji addon dobar za serije??
I zasto mi zapinje quasar i elementum..error
- irac300
#4408 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam na ti sa raspberry pi2, pa ti ne bih znao reci u cemu je problem. Znam da mi na boksu i racunaru instalacija bez problema prodje.jasko__ wrote:Ja sam pokušao sinoc install i quasar i elementum..oba zapelo i izbacilo gresku..u pitanju je raspberry pi2irac300 wrote:Quasar/elementum od torrent addona (ne koristi ako si vani). Od streaming addona Neptun, Incursion, Exodus.probook wrote:Koji su trenutno najbolji addoni za filmove? Da ne listam 20 stranica teme
Inace u zadnje vrijeme nikako ne uspijevam pronaci linkove za bilo sta..koristio sam Popcorn time for kodi, Exodus, Covenant, Specto fork, Neptun rising..ma sve nula bodova
Danima ganjam jednu epizodu 13-te sezone Grey's anatomy al nista..mislim nemoguce mi da nema linkova od serije koja je poprilicno popularna i gledana..i to jos od novije sezone..ajd razumio bih da hocu prvu sezonu
Sto se tice add-ona i serije koju zelis gledati, i meni malo linkova izbacuje. Jedino mi je na Incursion addonu radila svaka epizoda iz 13. sezone koju sam otvorio, a probao sam ih 3,4. Uvijek link sa openload radi.
-
onin
#4409 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moj drug Arke ima probem sa Kodijem, instalirao gabje ali nesto nece da pokrece, a Quasar se samo restartuje . Dajte neki link i objasnjenje kako da ponovo instalira Kodi i sta sve treba istalirati i jos objasnjenje odakle i kako instalirati Quasar
Hvalaaaaaa
Hvalaaaaaa
-
onin
#4410 Re: Kodi/XBMC Media centar
onin wrote:Moj drug Arke ima probem sa Kodijem, instalirao gabje ali nesto nece da pokrece, a Quasar se samo restartuje . Dajte neki link i objasnjenje kako da ponovo instalira Kodi i sta sve treba istalirati i jos objasnjenje odakle i kako instalirati Quasar
Hvalaaaaaa
Irac brate pomagaj
- irac300
#4411 Re: Kodi/XBMC Media centar
Šta bi, je l' Arke instalir'o?onin wrote:onin wrote:Moj drug Arke ima probem sa Kodijem, instalirao gabje ali nesto nece da pokrece, a Quasar se samo restartuje . Dajte neki link i objasnjenje kako da ponovo instalira Kodi i sta sve treba istalirati i jos objasnjenje odakle i kako instalirati Quasar
Hvalaaaaaa
Irac brate pomagaj. U pitanju je laptop i windows 10
Neka deinstalira Kodi, pa skine instalacijski fajl odavde, windows verziju:
https://kodi.tv/download
Quasar skinuti odavde, takođe odabrati windows verziju:
https://quasar.surge.sh/
Quasar burst, odabrati opciju ''all platformas'' i downloadovati fajl.
https://burst.surge.sh/
Prvo instaliraj Quasar, pri kraju instalacije će te pitati koji path/put za download ćeš odabrati. Pošto je windows, odaberi šta ti je volja, da li C, D disk ili Download, svejedno, samo da ima gdje skidati torrente. Kada to zavrsis, instaliraj burst. I to je to. Ostaje ti samo da restartuješ Kodi.
- alibaba_i_30_godina
#4412 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa trenutno je u AmeriKi 15-ta sezona, tako da ima više od 2 godine kako je prošlo od te epizode koju ganjaš i moguće je da je nema ... ja za tako starije neke sezone serija skinem torrent, ne da mi se peglati Kodijem.jasko__ wrote:Ja sam pokušao sinoc install i quasar i elementum..oba zapelo i izbacilo gresku..u pitanju je raspberry pi2irac300 wrote:Quasar/elementum od torrent addona (ne koristi ako si vani). Od streaming addona Neptun, Incursion, Exodus.probook wrote:Koji su trenutno najbolji addoni za filmove? Da ne listam 20 stranica teme
-
onin
#4413 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac hvala na odgovoru, ali opet se isto desava. Znaci pratio je sve tvoje upute i sve je instalirao i kada klikne na Quasar izbacuje mu: Quasar has crashed, restarting ..irac300 wrote:Šta bi, je l' Arke instalir'o?onin wrote:onin wrote:Moj drug Arke ima probem sa Kodijem, instalirao gabje ali nesto nece da pokrece, a Quasar se samo restartuje . Dajte neki link i objasnjenje kako da ponovo instalira Kodi i sta sve treba istalirati i jos objasnjenje odakle i kako instalirati Quasar
Hvalaaaaaa
Irac brate pomagaj. U pitanju je laptop i windows 10
Sorry, nisam bio pri računaru sinoć, a s telefona ne mogu opširnije tipkati. Malo me zbunjuje tvoj post, kažeš ako sam dobro razumio, neće Kodi da se pokreće, a onda napišeš Quasar se restartuje.
![]()
Neka deinstalira Kodi, pa skine instalacijski fajl odavde, windows verziju:
https://kodi.tv/download
Prvo instaliraj Quasar, pri kraju instalacije će te pitati koji path/put za download ćeš odabrati. Pošto je windows, odaberi šta ti je volja, da li C, D disk ili Download, svejedno, samo da ima gdje skidati torrente. Kada to zavrsis, instaliraj burst. I to je to. Ostaje ti samo da restartuješ Kodi.
I tako non stop
Inace bi on kucao ovdje, ali mu jos nije Klix odobrio ulaz
-
mrva1976
#4414 Re: Kodi/XBMC Media centar
Eh evo i mene sada tu 
-
mrva1976
#4415 Re: Kodi/XBMC Media centar
://kodi.tv/download
Prvo instaliraj Quasar, pri kraju instalacije će te pitati koji path/put za download ćeš odabrati. Pošto je windows, odaberi šta ti je volja, da li C, D disk ili Download, svejedno, samo da ima gdje skidati torrente. Kada to zavrsis, instaliraj burst. I to je to. Ostaje ti samo da restartuješ Kodi.[/quote]
Irac hvala na odgovoru, ali opet se isto desava. Znaci pratio je sve tvoje upute i sve je instalirao i kada klikne na Quasar izbacuje mu: Quasar has crashed, restarting ..
I tako non stop
[/quote]
Eh evo i Arketa al još uvijek ništa nisam sredio, pomoć....
Prvo instaliraj Quasar, pri kraju instalacije će te pitati koji path/put za download ćeš odabrati. Pošto je windows, odaberi šta ti je volja, da li C, D disk ili Download, svejedno, samo da ima gdje skidati torrente. Kada to zavrsis, instaliraj burst. I to je to. Ostaje ti samo da restartuješ Kodi.[/quote]
Irac hvala na odgovoru, ali opet se isto desava. Znaci pratio je sve tvoje upute i sve je instalirao i kada klikne na Quasar izbacuje mu: Quasar has crashed, restarting ..
I tako non stop
Eh evo i Arketa al još uvijek ništa nisam sredio, pomoć....
- irac300
#4416 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jedino što mi pada na pamet je Windows 10. Quasar zna praviti probleme na toj platformi. Nažalost, ne mogu da testiram, kod mene je Windows 7 i na njemu radi bez problema. Ako neko ima ovdje Quasar na Windowsu 10, da podijeli iskustvo.mrva1976 wrote: Eh evo i Arketa al još uvijek ništa nisam sredio, pomoć....
Probaj sa Elementum addonom:
http://elementum.surge.sh/
Skini odgovarajuću windows verziju 64-bit ili 86. Ista je instalacija, samo što Elementum automatski odradi insatalicuj Bursta, tj. pitat će te. Ako slučajno to ne uradi, skini elementum burst sa iste stranice.
-
mrva1976
#4417 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala ti na pomoći brate. Da li da sve ponovo izbrišem pa krenem ispočetka ili....irac300 wrote:Jedino što mi pada na pamet je Windows 10. Quasar zna praviti probleme na toj platformi. Nažalost, ne mogu da testiram, kod mene je Windows 7 i na njemu radi bez problema. Ako neko ima ovdje Quasar na Windowsu 10, da podijeli iskustvo.mrva1976 wrote: Eh evo i Arketa al još uvijek ništa nisam sredio, pomoć....
Skini odgovarajuću windows verziju 64-bit ili 86. Ista je instalacija, samo što Elementum automatski odradi insatalicuj Bursta, tj. pitat će te. Ako slučajno to ne uradi, skini elementum burst sa iste stranice.
- irac300
#4418 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma jok, samo Elementum instaliraj. Da vidiš hoće li se isto ponašati kao Quasar.mrva1976 wrote:Hvala ti na pomoći brate. Da li da sve ponovo izbrišem pa krenem ispočetka ili....irac300 wrote:Jedino što mi pada na pamet je Windows 10. Quasar zna praviti probleme na toj platformi. Nažalost, ne mogu da testiram, kod mene je Windows 7 i na njemu radi bez problema. Ako neko ima ovdje Quasar na Windowsu 10, da podijeli iskustvo.mrva1976 wrote: Eh evo i Arketa al još uvijek ništa nisam sredio, pomoć....
-
mrva1976
#4419 Re: Kodi/XBMC Media centar
Skini odgovarajuću windows verziju 64-bit ili 86. Ista je instalacija, samo što Elementum automatski odradi insatalicuj Bursta, tj. pitat će te. Ako slučajno to ne uradi, skini elementum burst sa iste stranice.[/quote]
Hvala ti na pomoći brate. Da li da sve ponovo izbrišem pa krenem ispočetka ili....[/quote]
Ma jok, samo Elementum instaliraj. Da vidiš hoće li se isto ponašati kao Quasar.[/quote]
Irac brate Elementum funkcioniše vrhunski dok Quasar sada izbacuje "You must to restart Kodi before using Quasar" al trenutno je nebitno jer Elementum radi. Hvala ti još jednom.
Skini odgovarajuću windows verziju 64-bit ili 86. Ista je instalacija, samo što Elementum automatski odradi insatalicuj Bursta, tj. pitat će te. Ako slučajno to ne uradi, skini elementum burst sa iste stranice.[/quote]
Hvala ti na pomoći brate. Da li da sve ponovo izbrišem pa krenem ispočetka ili....[/quote]
Ma jok, samo Elementum instaliraj. Da vidiš hoće li se isto ponašati kao Quasar.[/quote]
Irac brate Elementum funkcioniše vrhunski dok Quasar sada izbacuje "You must to restart Kodi before using Quasar" al trenutno je nebitno jer Elementum radi. Hvala ti još jednom.
- irac300
#4420 Re: Kodi/XBMC Media centar
mrva1976 wrote:
Proradit ce i Quasar nakon restarta.
- MaroonBrigade
#4421 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kao prvo, willkommen in deutschland pasa moj solidniirac300 wrote: Bez problema se može koristiti, naravno, bez već spomenutih torrent addona. (može i to uz VPN, ali ne da mi se bakćat s time) Ne kažnjava se stream, nego dijeljenje sadržaja. Tako da Neptun, Incursion i sl. addone možeš sasvim normalno koristiti kao i ovdje. Sestra i zet mi koriste Kodi već tri godine u Njemačkoj. I hvala.
A kao drugo, koliko si siguran u ovo da je stream dozvoljen? Ja koliko znam, krajem prosle godine izglasali su neki novi zakon koji zabranjuje "ilegalno strimanje". Sada je pitanje sta se podrazumijeva pod "ilegalno strimanje". Koliko sam ja shvatio, to se odnosi na sve sto nije tipa netflix i slicne platforme koje se placaju. Provjeri ti to opet. Ja sam se "osigurao" sa VPN-om za svaki slucaj. Sinoc sam instalirao ovaj quasar i svako dobro za ovu preporuku!
- mufa1
#4422 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa sve ti je jasno tu, kaznjivo je ilegalno streamanje, a ti ako gledas neki stream, nisi ti odgovoran nego onaj ko ga dijeli.. dok kod torrent sistema ti gledas sto neko dijeli, i automatski i ti ucestvujes u dijeljenju..
- irac300
#4423 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala, hvala.MaroonBrigade wrote:Kao prvo, willkommen in deutschland pasa moj solidniirac300 wrote: Bez problema se može koristiti, naravno, bez već spomenutih torrent addona. (može i to uz VPN, ali ne da mi se bakćat s time) Ne kažnjava se stream, nego dijeljenje sadržaja. Tako da Neptun, Incursion i sl. addone možeš sasvim normalno koristiti kao i ovdje. Sestra i zet mi koriste Kodi već tri godine u Njemačkoj. I hvala.![]()
A kao drugo, koliko si siguran u ovo da je stream dozvoljen? Ja koliko znam, krajem prosle godine izglasali su neki novi zakon koji zabranjuje "ilegalno strimanje". Sada je pitanje sta se podrazumijeva pod "ilegalno strimanje". Koliko sam ja shvatio, to se odnosi na sve sto nije tipa netflix i slicne platforme koje se placaju. Provjeri ti to opet. Ja sam se "osigurao" sa VPN-om za svaki slucaj. Sinoc sam instalirao ovaj quasar i svako dobro za ovu preporuku!
Tim zakonom, operater ti npr. može blokirati stranicu sa koje streamaš sadržaj, ali ne mogu te kazniti kao što mogu ako koristiš torrente, jer ništa ne dijeliš. Znači najgore što se može desiti da dobiješ ban na neku stranicu. Mada na terenu je to mnogo teže primjeniti, jer stream sajtova ima kao gljiva.
Pisao sam ranije već, kod mene sestra tamo evo preko 3 godine koristi android boks i Kodi, bez torrent add-ona, nikakvih problema nema. Bio sam i ja skoro cijelo ljeto tamo, regularno pratio filmove i serije preko Kodija, ništa nije zezalo. U slučaju i da se desi nešto u budućnosti, uvijek ostaje APN, kao što si se ti već osigurao.
Uživaj u Quasaru.
- vatrogasac
#4424 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala. Uživam.irac300 wrote: Uživaj u Quasaru.![]()
Svašta sam isprobao, ali definitivno se izdvaja. Samo da su napravili da može skidati na eksternu memoriju mada i 3-4 GB FHD na 4K TV-u je solidno za gledati uz kvalitetan zvuk.
- irac300
#4425 Re: Kodi/XBMC Media centar
Definitivno najjači addon uz Eelementum. Eto, jedina šteta je to sa eksternom memorijom. Ja k'o biva isprobavam ove stream addone, jer valja mi se prilagoditi na njih kada odem tamo, al' ni blizu Quasara. Kao kada sa HD slike, odjednom imaš SD, a da ne spominjem kako ide na živce kada fali izvora, ili su izvori zagušeni pa ti koči slika. A ne smijem APN koristiti dok sam u tuđoj kući, jbg, ne rizikuje mi se.vatrogasac wrote:Hvala. Uživam.irac300 wrote: Uživaj u Quasaru.![]()
![]()
Svašta sam isprobao, ali definitivno se izdvaja. Samo da su napravili da može skidati na eksternu memoriju mada i 3-4 GB FHD na 4K TV-u je solidno za gledati uz kvalitetan zvuk.