Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Generalno nema mada imaš različitih hladnjaka tj. verzija sa jednim ventom i sa 2 ali ako imaš iole pristojno i prozračno kućište (čitaj dobar airflow) to neće praviti neku razliku pa je po meni važnije gledati onu koja eventualno ima dužu garanciju i koja se naravno uklapa u tvoj budžet najbolje - što je i najvažnija stavka na kraju!
Sto se tice ventova, ovaj model nema problema sa hladjenjem, moja palit sa jednim ventom clockana ima smijesne temperature, a kuciste je neko fractal osrednje
Generalno nema mada imaš različitih hladnjaka tj. verzija sa jednim ventom i sa 2 ali ako imaš iole pristojno i prozračno kućište (čitaj dobar airflow) to neće praviti neku razliku pa je po meni važnije gledati onu koja eventualno ima dužu garanciju i koja se naravno uklapa u tvoj budžet najbolje - što je i najvažnija stavka na kraju!
MSI je svakako pored ASUS-a najpopularniji brend koliko znam, a i provjeren!
narucio bih jednu od ovih drugu tamo u njemacku da mi donese. Ove sto ne prelaze 150 eura. Pa me zanima koju da uzmem. To je prva komponenta koju kupujem, krecem polahko u izgradnju racunara http://www.mindfactory.de/Hardware/Graf ... 50+Ti.html
AhmetShabo wrote:
narucio bih jednu od ovih drugu tamo u njemacku da mi donese. Ove sto ne prelaze 150 eura. Pa me zanima koju da uzmem. To je prva komponenta koju kupujem, krecem polahko u izgradnju racunara http://www.mindfactory.de/Hardware/Graf ... 50+Ti.html
AhmetShabo wrote:
i7 2670QM
8GB RAM DDR3
500GB HDD
GT 635M 2GB DDR5 grafika + Intel Hd 3000
17" LED displey
Za tu lovu sasvim solidna konfiguracija. Neka je sa srećom i samo ga nemoj spržiti, još 20ak km za ono hlađenje uzmeš (veliki ventilator kao postolje) i miran
Laptop je solidan za onako surfat ili Word/Excel itd. S igrama i 2 sata baterijom nećeš se "hljeba najest". Još pogotovo što i na klipu gore framerate dropovi su očigledni.
AhmetShabo wrote:
i7 2670QM
8GB RAM DDR3
500GB HDD
GT 635M 2GB DDR5 grafika + Intel Hd 3000
17" LED displey
Za tu lovu sasvim solidna konfiguracija. Neka je sa srećom i samo ga nemoj spržiti, još 20ak km za ono hlađenje uzmeš (veliki ventilator kao postolje) i miran
e hvala
a ovi ostali ako je za surfanje koji će mu qurac grafićka od 2 gige rama... za otvaranje pormo stranica
Maharadza wrote:
MSI verzija ima neznatno veće clock-ove ali ništa posebno, možda je 1% brža eto, a možda ni toliko.
Ako ti je midi tower, može i msi verzija stati u njega komotno, jedino ako je ono itx (mini) kućište u pitanju, onda zotac.
namjera mi je bila da uzmem neki od uredskih polovnjaka sa olx.ba i u njega stavim ssd i ovu grafiku. Bio bi to vjerovatno i5 2500.
Imaju i uredski mid tower koji bi bili bolji izbor, ako već uzmeš ono položeno kućište onda samo low profile grafičke idu...
I zaboravi 470ku onda, jer ta napajanja nju ne mogu nahraniti, znači samo 1050 ili 1050TI
ljudi treba mi savjet ubacio sam jos 2 venta u kuciste (thermaltake v3) naprijed jedan da uvlaci zrak i na gornju stranu da izbacuje na ledjima je bio vec jedan njih koji dodje uz kuciste! Sad me interesuje kako mogu napraviti automatic fan speed da kad je u idle modu ne vrti ko lud nego da smanji brzinu i tako obrnuto kad igram da poveca brzinu....
Koja je ploča i kakvo je spajanje ventova (3pin, 4pin, molex) ??? Ako nije molex , preko regulacije na ploči (ukoliko ploča podržava) .
Ja sam sebi napravio tako, kad surfam i gledam film, sva tri se ugase osim na CPU, a i on je tih skroz. Radi na 450 rpm, i kako temp raste kad igram ili radim nešto, pale se i ubrzavaju postepeno.
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
typeOnegative wrote:Koja je ploča i kakvo je spajanje ventova (3pin, 4pin, molex) ??? Ako nije molex , preko regulacije na ploči (ukoliko ploča podržava) .
Ja sam sebi napravio tako, kad surfam i gledam film, sva tri se ugase osim na CPU, a i on je tih skroz. Radi na 450 rpm, i kako temp raste kad igram ili radim nešto, pale se i ubrzavaju postepeno.
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
to sam zaboravio napisati ploca je asus m97 r2.0 3 3pin napajanje nasao sam u biosu ima cpu q-fan control koji aktiviran i chasis q-fan koji nije aktiviran jel mozda to ta opcija?
To je nema drugo što bit , kod mene se zove xfan, ali vj je isto.. Ja sam sebi to stimao u windowsima, ima u sklopu ai suitea, lakše je puno pa pogledaj jel imaš i to