Danasnji "feminizam"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- MarlboroGold
- triconja
#4403 Re: Danasnji "feminizam"
Jel to betterman izaso po uloske?

- Xavier1
#4404 Re: Danasnji "feminizam"
Debilizam. Sreca pa kod nas nece nikad zazivit.
-
Hakiz
#4405 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-fr ... /180802057
Valjda taj muškarac treba odgovarati zbog napada i nasilja? Iako prihvatam da muškarci jesu vrlo neprijatni kada dobacuju, mislim da se ovako stvari ne mogu urediti.
Samo me interesuje kako će to praktično biti izvedeno. Hoće li postojati spisak nepristojnih fraza i riječi, kako dokazati itd?
Kako je krenulo, sutra ćemo morati prolaziti pored žena kao pored turskog groblja, najbolje preći na drugu stranu ulice, čim se neka žena pojavi ušutjećemo jer ko zna šta može izvući iz naših riječi. Bolje spriječiti nego liječiti.
Valjda taj muškarac treba odgovarati zbog napada i nasilja? Iako prihvatam da muškarci jesu vrlo neprijatni kada dobacuju, mislim da se ovako stvari ne mogu urediti.
Samo me interesuje kako će to praktično biti izvedeno. Hoće li postojati spisak nepristojnih fraza i riječi, kako dokazati itd?
Kako je krenulo, sutra ćemo morati prolaziti pored žena kao pored turskog groblja, najbolje preći na drugu stranu ulice, čim se neka žena pojavi ušutjećemo jer ko zna šta može izvući iz naših riječi. Bolje spriječiti nego liječiti.
- MarlboroGold
#4406 Re: Danasnji "feminizam"
Ima svakakve stoke kojoj definitivno treba stati u kraj, ali dok boldirano ne uspostave ovo će se često zloupotrebljavati i u to sam 100% ubijeđen.Hakiz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-fr ... /180802057
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4407 Re: Danasnji "feminizam"
baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi
mislim da je solucija vađenje očiju
ne šalim se... ili ubacivanje implanata u oči da umjesto zgodne žene vidiš samo neku mrlju u konturama ženske osobe
dobro to je daleko
šerijat?
ni to nije solucija
solucije nema
ne gledaj ne traži sise na ulici da vidiš i to je to
ne šalim se... ili ubacivanje implanata u oči da umjesto zgodne žene vidiš samo neku mrlju u konturama ženske osobe
dobro to je daleko
šerijat?
ni to nije solucija
solucije nema
- triconja
#4408 Re: Danasnji "feminizam"
Najbolje je jaro ko borgovi sto su uradili ugradi ti bionicko oko i pusca propagandni materijal, ha jaBlack swan wrote:baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi
dobro to je daleko
šerijat?
ni to nije solucija
solucije nema
-
The 100
#4409 Re: Danasnji "feminizam"
ovo neki vampajer u menopauzi?Black swan wrote:
- MarlboroGold
#4410 Re: Danasnji "feminizam"
Šta bi rekao za žene koje ovo isto rade muškarcima na ulici?Black swan wrote:baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi
dobro to je daleko
šerijat?
ni to nije solucija
solucije nema
Ima i takvih, a i meni se desilo nekoliko puta. Iskulirao svaki put... ali što ne bi tužio i usput tražio odštetu ako se ikad ovaj zakon pojavi i kod nas
-
Hakiz
#4411 Re: Danasnji "feminizam"
Ubij romantiku u sebi, to ti je rješenje.Black swan wrote: ne gledaj ne traži sise na ulici da vidiš i to je to
-
Hakiz
#4412 Re: Danasnji "feminizam"
Upravo je to solucija. Na kraju će se zatvoriti krug, Francuskinje će prve početi oblačiti burke. Mislim, čemu trud da se lijepo obuče, ako niko neće smjeti to da joj potvrdi i pohvali.Black swan wrote:baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi
dobro to je daleko
šerijat?
ni to nije solucija
-
moonca
#4413 Re: Danasnji "feminizam"
Cudno, Francuska je bila poznata po dozvoljenom javnom 'dobacivanju',obasipanju komplimetnima sredjenim zenama, vjerovatno i maskarcima.Hakiz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-fr ... /180802057
Ha, ne vjerujem da ce itko ruznoj/ slampavoj nesto dobaciti?
- MarlboroGold
#4414 Re: Danasnji "feminizam"
Ma sve je to do ove današnje snowflake krajnje ljevice... nažalost ona diktira sve preko medija. Sve više postaje freak show. Puna je emocionalno i psihički nestabilnih pojedinaca kojima je potrebna profesionalna pomoć prije svega, a pravi problemi koje žene (i muškarci) imaju od gluposti ne mogu ni doći u fokus.
Last edited by MarlboroGold on 02/08/2018 19:33, edited 1 time in total.
-
Mariella
- triconja
#4416 Re: Danasnji "feminizam"
Koja sam ja budala pa klikcem na feministicku propagandu, sad cu morat mjesec dana klikcat na not interested u recommended sekciji 
- MarlboroGold
#4417 Re: Danasnji "feminizam"
Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
Samo još da odrede, kao što Hakiz reče, šta će se smatrati uvredom...
- insomnia78
#4418 Re: Danasnji "feminizam"
Niste vi vidjeli sta znaci kad upadnes medju Harape
Ima pun kurac videa po YT pa kome se da traziti
Ima pun kurac videa po YT pa kome se da traziti
- dale cooper
#4419 Re: Danasnji "feminizam"
Da je ovo stalo na ovom dobacivanju možda ne bi ni došlo do ovakve frke u Francuskoj. Međutim, lik uze pepeljaru, baci na ženu, pa joj onda
još priđe i strese je šamarom. Ovo je što se kaže pređena svaka granica civiliziranog ponašanja. Tako da apsolutno mogu razumjeti i podržati
zakon koji bi mogao spriječiti da "obično" dobacivanje prijeđe u nasilje sa fatalnim posljedicama. Krkane koji ne poznaju uljudnost i razliku
između normalne pohvale i flerta i creepy seksizma i ne možeš drugačije naučiti pameti nego udariti ih po džepu.
još priđe i strese je šamarom. Ovo je što se kaže pređena svaka granica civiliziranog ponašanja. Tako da apsolutno mogu razumjeti i podržati
zakon koji bi mogao spriječiti da "obično" dobacivanje prijeđe u nasilje sa fatalnim posljedicama. Krkane koji ne poznaju uljudnost i razliku
između normalne pohvale i flerta i creepy seksizma i ne možeš drugačije naučiti pameti nego udariti ih po džepu.
- Xavier1
#4420 Re: Danasnji "feminizam"
[url][/url]
Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti.MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
- MarlboroGold
#4421 Re: Danasnji "feminizam"
Kako ti je ovo opravdano majke ti? Nema ni trunke opravdanja.Xavier1 wrote:[url][/url]Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti.MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
-
moonca
#4422 Re: Danasnji "feminizam"
Fizicki napad nema opravdanja. No, ona se vratila da bi nastavila neki dijalog. 
- annoy
#4423 Re: Danasnji "feminizam"
Kaznjavati zbog izgovorene rijeci? A tko ce odrediti koje su rijeci (ne)prihvatljive, centralni komitet?
- Xavier1
#4424 Re: Danasnji "feminizam"
Pa ne znam kako su povezani. Mozda mu je ona dijete udarila prije ovoga. Sta znas.MarlboroGold wrote:Kako ti je ovo opravdano majke ti? Nema ni trunke opravdanja.Xavier1 wrote:[url][/url]Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti.MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
- MarlboroGold
#4425 Re: Danasnji "feminizam"
Pa imaju svjedoci na snimku... čisto sumnjam da je montirano. Ako se uzme u obzir da se vjerovatno radi o arapu od kojih možeš očekivati ovakve ispade zbog vjere i položaja žene u istoj onda me ništa ne čudi.