Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4401 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

Image
MarlboroGold

#4402 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

wtf :-?
triconja

#4403 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Jel to betterman izaso po uloske? :lol: :lol: :lol:
Xavier1

#4404 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Xavier1 »

Debilizam. Sreca pa kod nas nece nikad zazivit.
Hakiz

#4405 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-fr ... /180802057

Valjda taj muškarac treba odgovarati zbog napada i nasilja? Iako prihvatam da muškarci jesu vrlo neprijatni kada dobacuju, mislim da se ovako stvari ne mogu urediti.

Samo me interesuje kako će to praktično biti izvedeno. Hoće li postojati spisak nepristojnih fraza i riječi, kako dokazati itd?

Kako je krenulo, sutra ćemo morati prolaziti pored žena kao pored turskog groblja, najbolje preći na drugu stranu ulice, čim se neka žena pojavi ušutjećemo jer ko zna šta može izvući iz naših riječi. Bolje spriječiti nego liječiti.
MarlboroGold

#4406 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-fr ... /180802057

Valjda taj muškarac treba odgovarati zbog napada i nasilja? Iako prihvatam da muškarci jesu vrlo neprijatni kada dobacuju, mislim da se ovako stvari ne mogu urediti.

Samo me interesuje kako će to praktično biti izvedeno. Hoće li postojati spisak nepristojnih fraza i riječi, kako dokazati itd?

Kako je krenulo, sutra ćemo morati prolaziti pored žena kao pored turskog groblja, najbolje preći na drugu stranu ulice, čim se neka žena pojavi ušutjećemo jer ko zna šta može izvući iz naših riječi. Bolje spriječiti nego liječiti.
Ima svakakve stoke kojoj definitivno treba stati u kraj, ali dok boldirano ne uspostave ovo će se često zloupotrebljavati i u to sam 100% ubijeđen.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4407 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi

mislim da je solucija vađenje očiju :D

ne šalim se... ili ubacivanje implanata u oči da umjesto zgodne žene vidiš samo neku mrlju u konturama ženske osobe
dobro to je daleko

šerijat?

ni to nije solucija

solucije nema
ne gledaj ne traži sise na ulici da vidiš i to je to
triconja

#4408 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Black swan wrote:baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi

ne šalim se... ili ubacivanje implanata u oči da umjesto zgodne žene vidiš samo neku mrlju u konturama ženske osobe
dobro to je daleko

šerijat?

ni to nije solucija

solucije nema
Najbolje je jaro ko borgovi sto su uradili ugradi ti bionicko oko i pusca propagandni materijal, ha ja :lol: :lol: :lol:
The 100

#4409 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 100 »

Black swan wrote:Image
ovo neki vampajer u menopauzi?
MarlboroGold

#4410 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Black swan wrote:baš sam o ovome zakonu razmišljao danas kad sam vidio zgodnu ženu kako prolazi

dobro to je daleko

šerijat?

ni to nije solucija

solucije nema
Šta bi rekao za žene koje ovo isto rade muškarcima na ulici? :D
Ima i takvih, a i meni se desilo nekoliko puta. Iskulirao svaki put... ali što ne bi tužio i usput tražio odštetu ako se ikad ovaj zakon pojavi i kod nas :D
Hakiz

#4411 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Black swan wrote: ne gledaj ne traži sise na ulici da vidiš i to je to
Ubij romantiku u sebi, to ti je rješenje.
Hakiz

#4412 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dobro to je daleko

šerijat?

ni to nije solucija
Upravo je to solucija. Na kraju će se zatvoriti krug, Francuskinje će prve početi oblačiti burke. Mislim, čemu trud da se lijepo obuče, ako niko neće smjeti to da joj potvrdi i pohvali.
moonca

#4413 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

Hakiz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-fr ... /180802057

Cudno, Francuska je bila poznata po dozvoljenom javnom 'dobacivanju',obasipanju komplimetnima sredjenim zenama, vjerovatno i maskarcima.

Ha, ne vjerujem da ce itko ruznoj/ slampavoj nesto dobaciti? :roll:
MarlboroGold

#4414 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ma sve je to do ove današnje snowflake krajnje ljevice... nažalost ona diktira sve preko medija. Sve više postaje freak show. Puna je emocionalno i psihički nestabilnih pojedinaca kojima je potrebna profesionalna pomoć prije svega, a pravi problemi koje žene (i muškarci) imaju od gluposti ne mogu ni doći u fokus.
Last edited by MarlboroGold on 02/08/2018 19:33, edited 1 time in total.
triconja

#4416 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Koja sam ja budala pa klikcem na feministicku propagandu, sad cu morat mjesec dana klikcat na not interested u recommended sekciji :facepalm:
MarlboroGold

#4417 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
Samo još da odrede, kao što Hakiz reče, šta će se smatrati uvredom...
insomnia78

#4418 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Niste vi vidjeli sta znaci kad upadnes medju Harape :lol:
Ima pun kurac videa po YT pa kome se da traziti
dale cooper

#4419 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Da je ovo stalo na ovom dobacivanju možda ne bi ni došlo do ovakve frke u Francuskoj. Međutim, lik uze pepeljaru, baci na ženu, pa joj onda
još priđe i strese je šamarom. Ovo je što se kaže pređena svaka granica civiliziranog ponašanja. Tako da apsolutno mogu razumjeti i podržati
zakon koji bi mogao spriječiti da "obično" dobacivanje prijeđe u nasilje sa fatalnim posljedicama. Krkane koji ne poznaju uljudnost i razliku
između normalne pohvale i flerta i creepy seksizma i ne možeš drugačije naučiti pameti nego udariti ih po džepu.
Xavier1

#4420 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Xavier1 »

[url][/url]
MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti. :oops:
MarlboroGold

#4421 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Xavier1 wrote:[url][/url]
MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti. :oops:
Kako ti je ovo opravdano majke ti? Nema ni trunke opravdanja.
moonca

#4422 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

Fizicki napad nema opravdanja. No, ona se vratila da bi nastavila neki dijalog. :-)
annoy

#4423 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Kaznjavati zbog izgovorene rijeci? A tko ce odrediti koje su rijeci (ne)prihvatljive, centralni komitet?
Xavier1

#4424 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Xavier1 »

MarlboroGold wrote:
Xavier1 wrote:[url][/url]
Kako ti je ovo opravdano majke ti? Nema ni trunke opravdanja.
Pa ne znam kako su povezani. Mozda mu je ona dijete udarila prije ovoga. Sta znas.
MarlboroGold

#4425 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Pa imaju svjedoci na snimku... čisto sumnjam da je montirano. Ako se uzme u obzir da se vjerovatno radi o arapu od kojih možeš očekivati ovakve ispade zbog vjere i položaja žene u istoj onda me ništa ne čudi.
Post Reply