nemrem bilivit da se od vikica trazilo da ide u borbene redove i da se mlati prsa u prsa... pa ko bi iza komandovao... bOkir... zaista ne trabunjajte o necemu o cemu pojma nemate, citavo sarajevo je bila borbena linija i prema tome svi su bili borci od one tek rodjene bebe do dede i nene... ja sam licno/osobno prisustvovao kada smo se postrojavali ispred sipada i spremali za žuč, puče 155 u dvoriste kljuca sreca bio onaj debeli zid izmedju sve bi nas pobila, zalegli geleri po nama, istom druga, treca, dizemo se prvo jesmol svi na broju pa jel ko ranjen i onda zajebancija i sala... kad komadant(necu da imenujem koji) koji nas je ispracao, nacelnik veze, nacelnik morala, nacelnici kurca palca svi su preko cura koje su radile u vezi poskakali u podrum svi i to navrat na nos

... samo se ismijali i u kombi i ko kurbani u borbu, veze nemas gdje ides ali ides, niko se nije premisljo da zbog tih komandircica se vrati i kaze evo sad ti idi tvoja je reda... Vikic je heroj sarajeva i mogu o njemu tarlahat kolko hoce bilo ko al za mene jeste... to sto mu zoka spocitava prvo zoka nije bio tu bio je vani gdje pitajte njega, cak se je za njega govorilo da je hrvatski obavjestajac ako cemo se pljuvat... jel znate da se je pricalo i za safeta zajku i envera sehovica da su ubijeni tj izdani zato sto su gurali deblokadu sarajeva dok su profiteri i politicari bili protiv... ima otome tom knjiga da se napise...
i samo da dodam... jedan moj rodjak alarahmetile se je u jeku najzesci borbi iz njemacke vratio 93 u sarajevo i odmah seprikljucio armiji, dok su mnogi gledali da brisnu preko igmana za njemacku... bio je na treskavici u onom cetnickom obrucu gdje je stradalo dosta nasih... nije slao pakete neg je dosao i uzeo pusku... selam
posto pojedini na ovoj temi nemaju trunke stida, ja cu se stiditi za vas...