Ne kopaju muslimani te jame,kopaju im drugi,kopaju oni koji kopaju jame nama svima zajedno samo što su muslimani prvi na udaruComaneci wrote:Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.Pjanic15 wrote: Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili, smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
Terorizam u Parizu!
- area51
#4401 Re: Terorizam u Parizu!
- Danguba
#4402 Re: Terorizam u Parizu!
koji si ti...pa to ti je.exliberal-ex wrote:
Ama ako je tebi sveto nije meni...razumjete li vi sta znaci sloboda govora?
Evo ja se sprdam sa svim religijama sta vas sprecava da se sprdate samnom...ako ja imam novine gdje cu ismijat svakog ( ne samo religiju !) sta vas sprecava da izdate novine koje ce ili ismijat moje vjerovanje /stavove ili ce objasnit da to sto ja govorim nije istina...ti si vjernik...svaka cast tvoj problem, ti govoris da cu ja da zavrsim u paklu, kritikujes moj stil zivota I nevjerovanje, ja kritikujem tvoj, vjerovanje o necemu sto je za mene bajka....I kraj price
to se zove demokratija...ako ti mislis da sam te uvrijedio upoznas organe vlasti , ja isto ako se osjetim uvrijedjenim imam isto pravo....
Ako ti se nesvidja system zasto si jos ovdje....ima drzava koje slijede tvoja uvjerenja...ja ako odem tamo nemogu da kazem ja hocu da pijem , da se drzim za ruku sa svojom gospojom, da je poljubim, da sjedim a da me ona vozi ( ok to nevolim ni ovdje ali zbog drugih razloga)...ako se pocnem kurcit ode glava...jel to posteno?
evo predlazem ti da odes do medjugorja sa par transparenata protiv gospe. sjedis na trotoaru, ne remetis javni red i mir, drzis transparent...pa nam javi kako si prosao.
lep pozdrav
-
HM 2011
#4403 Re: Terorizam u Parizu!
Kao djeca svi smo pitali možemo li da vidimo sliku - ipak Krišćani imaju slike i slično....uglavnomja wrote:da vidim da li nesto fali u hronologiji
insomnia pita da neko postavi hadis ili sta vec gdje pise da je zabranjeno crtati muhameda
niko nista nije stavio
onda insomnia stavi tekst da je to FETVA iz 1926. kojom se zabranjuje crtanje zbog nekog turskog filma ...![]()
ima li neko neko suvislo obrazlozenje?
Odgovor je bio: da radi spriječavanja potencijalnog idolopoklonstva - niti jedna slika Muhameda A.S. još za njegovog života nije bila dopuštena i to od njega samoga.... Jer ipak je on taj koji je porazbijao kipove u Kabi, ipak je on taj koji je ustao protiv idolpoklonstva u tadašnjoj Mekki..... (tamo negdje 600 godina nove ere - u sred pustinje, nepismeni pastir POslanik Islama - prenosi Kur"an)...
Suština poruke Islama je lični odnos čovjek - Allah Dž.Š. - u skladu sa pravilima, bez posrednika u tome,
međutim, zajednički namaz će biti puno više vrijednovan od strane Allaha Dž.Š. .... Nakon toga idu pravila o odabiru imama (najvrijedniji od cijele grupe - mjerilo vrijednosti doborota, čistota od grijeha)...
Last edited by HM 2011 on 13/01/2015 22:34, edited 1 time in total.
- seorusilac
#4404 Re: Terorizam u Parizu!
Ko ste to vi i sta uopste trazite ovdje? Sta ocekujete,da preuzmemo krivicu za svaki CO2 koji izdisemo,da preuzmemo na sebe zrtve kao da smo ih mi ubili?Zasto ne spominjemo vase zlocine,rituale od kojih okrecete glavu?Zato sto zelimo bezuslovni mir koji vi necete a vjerovatno zato i ispastamo za svaku sitnicu.........Comaneci wrote:Gdje si vidio islamistu da je principijelan ?AcaLukas wrote:Evo sada vidim, skafiskafsnjak, borac Islama i muslimana, pet dana visi ovdje na temi o Parizu. Argumenti su mu da Merkelica i ostala kompanija nije dolazila u Srebrenicu. Medjutim, ovaj borac skafiskafsnjak, ni jednu jedinu rijec nije izgovorio o masakru u Nigeriji gdje su 2000 muslimanske duse zavrsle zivot zbog vehabijske ideologije. Izgleda da njega ustvari boli kita za zrtve u Nigeriji, a ovde pametuje i izmislja da evropljani ne osudjuju Srebrenicu.![]()
skafiskafsnjak wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/177251/j ... vani-patak
tacno mi je zao ovih francuskih satiricnih novina ...
To je vec mantra na ovom forumu - kukaju o cifutima, cionistima, amerima, zapadnjacima koji ubijaju muslimane a zanemaruju da muslimani danas najcesce kolju....drugi muslimaniKad Izrael ubije (recimo) 11 Palestinaca, citavi muslimanski svijet izadje na ulice. Kad ISIL ubije 100 000 muslimana onda nista
![]()
A onda ocekuju da ih uzmemo za ozbiljno.
-
Comaneci
#4405 Re: Terorizam u Parizu!
E vidis: religija Evropljanima postane bitna bas u ovakvim trenucima. Ne zbog istinske poboznosti nego zbog toga sto vide svoju vjeru kao neku vrstu zastite protiv islama. Kad muslimani izvrse ovakve napade cesto tjeraju Evropljane da razmisljaju o svom identitetu. Jer razlika izmedju "nas i njih" bude toliko ocigledna, i stvori se toliko velik animozitet prema svemu sto islamisti reprezentuju da se hvataju za nesto sto ih ujedinjuje, u ovom slucaju krscanstvo.HM 2011 wrote:
Ispada sad Europljanima religgija u potpunosti nebitna....
Zločin imao religijske motive ? Ne - od religije je bitnija sloboda govora ?
JA jednostvano ne mogu da vjerujem da je to istina - smatram to pogrešnom percepcijom....
Zato i kazem da muslimani sami sebe sabotiraju u Evropi. Ne samo teroristickim napadima, ali i svojim stvaranjem muslimanskih gheta svugdje , da ne pricam o zahtjevima da se Evropa prilagodi njima a ne obrnuto. Ko je bio protiv muslimana u Evropi tokom 70ih, 80ih? Samo ekstremni desnicari. Sada se moze reci da prosjecni etnicki Nijemac, Francuz i Englez osjeca strah i nelagodu na pomen islama.
- AcaLukas
#4406 Re: Terorizam u Parizu!
Dobro, vise ti se tice Srebrenica od Nigerije. Ali ovo nije tema o Srebrenici, ti brujis 5 dana o Parizu, izmisljas lazi o islamofobiji, izmisljas da evropljane boli kita za genocid u Srebrenici. A ni jednu jedinu rijecu o Nigeriji.skafiskafsnjak wrote:@AcaLukas, meni nije na um pala Nigerija jer sam vidjeo ovu sliku i podjelio . A vala, vise me se tice Srebrenica nego Nigerija. Ako ih nisam spomenuo, to ne znaci da mi tih ljudi nije zao. Nemoj majke ti da aludiras na nesto sto nije istina .
Znaci, tebi je gore kada kjafir protestuje protiv terorizma, nego kada ti braca Fahdovci pokolju 2 000 muslimana? Dalje, ako se tebe vise tice Srebrenica, sto kukas sto Merkelovica ne dolazi u Srebrenicu? Pa ti nisi mogao jebeni post napisati o nigerijancima muslimanima a 5 dana o Parizu nesta pises, relativiziras. Smeta ti sto je vise doslo u Pariz nego u Sarajevo (naravno zaboravljas U2, Florence Hartmann i hiljadu drugi koji su se za nas borili) a ne smeta ti sto totalno ignorises zrtve u Nigeriji?
Last edited by AcaLukas on 13/01/2015 22:40, edited 1 time in total.
-
Comaneci
#4407 Re: Terorizam u Parizu!
Kao prvo: moras nauciti da zivimo u demokratiji. Na tvoju veliku zalost, ovo nije Saudijska Arabija i ljudi imaju pravo da iznesu svoja misljenja iako nisu u skladu sa islamskim vjerovanjem. Kapis?seorusilac wrote: Ko ste to vi i sta uopste trazite ovdje? Sta ocekujete,da preuzmemo krivicu za svaki CO2 koji izdisemo,da preuzmemo na sebe zrtve kao da smo ih mi ubili?Zasto ne spominjemo vase zlocine,rituale od kojih okrecete glavu?Zato sto zelimo bezuslovni mir koji vi necete a vjerovatno zato i ispastamo za svaku sitnicu.........
Kao drugo: koji su to "moji zlocini"? Ja sam Bosnjak koji je (hvala nepostojecem Bogu) napustio islam. Ni u kom kontekstu ne mozes mene optuzivati za "krtaske zlocine" koji obozavate da spominjete.
Mene samo zbunjuje cinjenica da vi ne kazete nista na medjusobno rokanje muslimana sirom svijeta, iako daaaaaleko vise muslimana gine u takvim sukobima nego u napadima "kjafira" na muslimane?
Zasto se suti kad ISIL roka muslimane u ogromnom broju a ogroman zlocin kad Izrael to radi u manjem?
Last edited by Comaneci on 13/01/2015 22:42, edited 1 time in total.
-
missko
#4408 Re: Terorizam u Parizu!
Policajac koji je vodio istragu u vezi napada u parizu "izvrsio samoubistvo".
Koja slucajnost
Koja slucajnost
- exliberal-ex
#4409 Re: Terorizam u Parizu!
danguba....jel smijes stampat novine gdje se ismijava katolicki klr ukljucujuci I isusa.....Danguba wrote:koji si ti...pa to ti je.exliberal-ex wrote:
Evo ja se sprdam sa svim religijama sta vas sprecava da se sprdate samnom...ako ja imam novine gdje cu ismijat svakog ( ne samo religiju !) sta vas sprecava da izdate novine koje ce ili ismijat moje vjerovanje /stavove ili ce objasnit da to sto ja govorim nije istina...ti si vjernik...svaka cast tvoj problem, ti govoris da cu ja da zavrsim u paklu, kritikujes moj stil zivota I nevjerovanje, ja kritikujem tvoj, vjerovanje o necemu sto je za mene bajka....I kraj price
to se zove demokratija...ako ti mislis da sam te uvrijedio upoznas organe vlasti , ja isto ako se osjetim uvrijedjenim imam isto pravo....
Ako ti se nesvidja system zasto si jos ovdje....ima drzava koje slijede tvoja uvjerenja...ja ako odem tamo nemogu da kazem ja hocu da pijem , da se drzim za ruku sa svojom gospojom, da je poljubim, da sjedim a da me ona vozi ( ok to nevolim ni ovdje ali zbog drugih razloga)...ako se pocnem kurcit ode glava...jel to posteno?
![]()
evo predlazem ti da odes do medjugorja sa par transparenata protiv gospe. sjedis na trotoaru, ne remetis javni red i mir, drzis transparent...pa nam javi kako si prosao.
lep pozdrav
- animals
#4410 Re: Terorizam u Parizu!
Nisu ovi isli u Siriju i drzali plakate..Danguba wrote:koji si ti...pa to ti je.exliberal-ex wrote:
![]()
lep pozdrav
vec u Francuskoj..normalno neces u Medjugorju to raditi, niti u Vatikanu niti u Meki..
pobrkao si nesto..
- AcaLukas
#4411 Re: Terorizam u Parizu!
Pa da, tako je i Milosevic slucajno umro. Vidili ljudi da ce Milosevic dokazati da su Bosnjaci pocnili genocid nad Srbima, a ne obrnuto, pa ga ubise. Cuj umro, koja slucajnost.missko wrote:Policajac koji je vodio istragu u vezi napada u parizu "izvrsio samoubistvo".
Koja slucajnost
Fakat, isti vam argumenti ko kod cetnika.
- seorusilac
#4412 Re: Terorizam u Parizu!
Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u EvropiComaneci wrote:Kao prvo: moras nauciti da zivimo u demokratiji. Na tvoju veliku zalost, ovo nije Saudijska Arabija i ljudi imaju pravo da iznesu svoja misljenja iako nisu u skladu sa islamskim vjerovanjem. Kapis?seorusilac wrote: Ko ste to vi i sta uopste trazite ovdje? Sta ocekujete,da preuzmemo krivicu za svaki CO2 koji izdisemo,da preuzmemo na sebe zrtve kao da smo ih mi ubili?Zasto ne spominjemo vase zlocine,rituale od kojih okrecete glavu?Zato sto zelimo bezuslovni mir koji vi necete a vjerovatno zato i ispastamo za svaku sitnicu.........
Kao drugo: koji su to "moji zlocini"? Ja sam Bosnjak koji je (hvala nepostojecem Bogu) napustio islam. Ni u kom kontekstu ne mozes mene optuzivati za "krtaske zlocine" koji obozavate da spominjete.
Mene samo zbunjuje cinjenica da vi ne kazete nista na medjusobno rokanje muslimana sirom svijeta, iako daaaaaleko vise muslimana umre u takvim sukobima nego u napadima "kjafira" na muslimane?
Zasto se suti kad ISIL roka muslimane u ogromnom broju a ogroman zlocin kad Izrael to radi u manjem?
Drugo,vise ljudi je ginulo od ruke ateizma nego od ruke muslimana,tako da......
Trece,kako mozes vrijedjati nesto sto je nekom sveto,bez da stavis sebe u njegovu ulogu.Predstavljas se tu kao neki moderan covjek,a vjerovatno si polupismeni cobancic koji je eto igrom slucaja prije 20 godina ugledao rasvjetu.
-
HM 2011
#4413 Re: Terorizam u Parizu!
Onda je njima raligija potpuno nebitna - jer ovaj zločin nije bio motiviran osvetom za okupacije, raspored stranih trupa, bespilotne letjelice - nego konkretno vrijeđanje religijskih osjećanja....Comaneci wrote:E vidis: religija Evropljanima postane bitna bas u ovakvim trenucima. Ne zbog istinske poboznosti nego zbog toga sto vide svoju vjeru kao neku vrstu zastite protiv islama. Kad muslimani izvrse ovakve napade cesto tjeraju Evropljane da razmisljaju o svom identitetu. Jer razlika izmedju "nas i njih" bude toliko ocigledna, i stvori se toliko velik animozitet prema svemu sto islamisti reprezentuju da se hvataju za nesto sto ih ujedinjuje, u ovom slucaju krscanstvo.HM 2011 wrote:
Ispada sad Europljanima religgija u potpunosti nebitna....
Zločin imao religijske motive ? Ne - od religije je bitnija sloboda govora ?
JA jednostvano ne mogu da vjerujem da je to istina - smatram to pogrešnom percepcijom....
Zato i kazem da muslimani sami sebe sabotiraju u Evropi. Ne samo teroristickim napadima, ali i svojim stvaranjem muslimanskih gheta svugdje , da ne pricam o zahtjevima da se Evropa prilagodi njima a ne obrnuto. Ko je bio protiv muslimana u Evropi tokom 70ih, 80ih? Samo ekstremni desnicari. Sada se moze reci da prosjecni etnicki Nijemac, Francuz i Englez osjeca strah i nelagodu na pomen islama.
Ako su složni da se njihova religijska osjećanja i uvjerenja krše i vrijeđaju - onda je moj odgovor - JA NISAM DIO TOGA....
a znam da nije tako....
Moj zaključak je da usvajanjem takvih stavova - od generalne populacije Europe se pravi masa amoralnih idiota....
Jel Europa Krišćanska ili Bezvijernička ?
Last edited by HM 2011 on 13/01/2015 22:52, edited 2 times in total.
- Sezam
#4414 Re: Terorizam u Parizu!
Tad nije bilo interneta.exliberal-ex wrote:uglavnomja wrote:da vidim da li nesto fali u hronologiji
insomnia pita da neko postavi hadis ili sta vec gdje pise da je zabranjeno crtati muhameda
niko nista nije stavio
onda insomnia stavi tekst da je to FETVA iz 1926. kojom se zabranjuje crtanje zbog nekog turskog filma ...![]()
ima li neko neko suvislo obrazlozenje?
ja sam cak postavio link na knjige iz 14 vjeka koje se cuvaju sad u muzeju gdje je nacran Muhamed ..I to od islamskog ucenjaka....
kako sad da je to bilo dozvoljeno tad a sad ne....
Evo ti jedan banalan primjer koliko je taj 'radikalni' islam kontradiktoran. Imamo sad najnoviju fetvu u vezi snjeska bijelica, obrazlozenje je da se po islamu ne smije preslikavati ljudski lik. Dakle, ako je to zaista tako, onda se treba zabraniti i televizija i filmovi i internet i ogledalo i porodicne fotografije i sve sto odslikava covjeka.
Neko je vec primjetio, islam bi da ima ekskluzivitet u odnosu na druge religije.
Ova poredjenja karikatura, koje u stvari pokazuju kako 'radikalni' islam zloupotrebljava i u isto vrijeme prisvaja Muhameda, sa milionima pobijenih jevreja prije nekih 70 godina su neukusne i idiotske u isto vrijeme.
A to sto vehabijama zene hodaju pokrivene ko nindje samo pokazuje koliko im je nisko samopouzdanje. Jedno je cestitost, a nesto sasvim drugo potpuna zatucanost.
Last edited by Sezam on 13/01/2015 22:50, edited 1 time in total.
- animals
#4415 Re: Terorizam u Parizu!
Pa sta se provaljujes..cuj Saudijska Arabija i demokratija..seorusilac wrote:Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u EvropiComaneci wrote:Kao prvo: moras nauciti da zivimo u demokratiji. Na tvoju veliku zalost, ovo nije Saudijska Arabija i ljudi imaju pravo da iznesu svoja misljenja iako nisu u skladu sa islamskim vjerovanjem. Kapis?seorusilac wrote: Ko ste to vi i sta uopste trazite ovdje? Sta ocekujete,da preuzmemo krivicu za svaki CO2 koji izdisemo,da preuzmemo na sebe zrtve kao da smo ih mi ubili?Zasto ne spominjemo vase zlocine,rituale od kojih okrecete glavu?Zato sto zelimo bezuslovni mir koji vi necete a vjerovatno zato i ispastamo za svaku sitnicu.........
Mene samo zbunjuje cinjenica da vi ne kazete nista na medjusobno rokanje muslimana sirom svijeta, iako daaaaaleko vise muslimana umre u takvim sukobima nego u napadima "kjafira" na muslimane?
Drugo,vise ljudi je ginulo od ruke ateizma nego od ruke muslimana,tako da......
Trece,kako mozes vrijedjati nesto sto je nekom sveto,bez da stavis sebe u njegovu ulogu.Predstavljas se tu kao neki moderan covjek,a vjerovatno si polupismeni cobancic koji je eto igrom slucaja prije 20 godina ugledao rasvjetu.
kad dobijes u Evropi auto put za krscane samo , a drugi mogu kaldrmom onda se javi..
- Danguba
#4416 Re: Terorizam u Parizu!
nikada to ne bih uradio ako bih makar jednog covjeka uvrijedio...exliberal-ex wrote:danguba....jel smijes stampat novine gdje se ismijava katolicki klr ukljucujuci I isusa.....Danguba wrote:koji si ti...pa to ti je.exliberal-ex wrote:
![]()
lep pozdrav
ali ti ne odgovori na postavljenu slobodu govora i izrazavanja i ''individualnih'' pogleda na svijet...haj, mozes ti to...
- Sezam
#4417 Re: Terorizam u Parizu!
Prosvijetli me.seorusilac wrote: Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u Evropi
.
-
Comaneci
#4418 Re: Terorizam u Parizu!
seorusilac wrote: Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u Evropi.
- seorusilac
#4419 Re: Terorizam u Parizu!
Postavlja se pitanje zasto to onda masovno ti isti krscani idu tamo da zive i rade a odgovor je da se cine sretniji i sigurniji nego u vlastitoj zemlji.animals wrote: ]
kad dobijes u Evropi auto put za krscane samo , a drugi mogu kaldrmom onda se javi..
-
mrAdil
#4420 Re: Terorizam u Parizu!
Comaneci wrote:Kao prvo: moras nauciti da zivimo u demokratiji. Na tvoju veliku zalost, ovo nije Saudijska Arabija i ljudi imaju pravo da iznesu svoja misljenja iako nisu u skladu sa islamskim vjerovanjem. Kapis?seorusilac wrote: Ko ste to vi i sta uopste trazite ovdje? Sta ocekujete,da preuzmemo krivicu za svaki CO2 koji izdisemo,da preuzmemo na sebe zrtve kao da smo ih mi ubili?Zasto ne spominjemo vase zlocine,rituale od kojih okrecete glavu?Zato sto zelimo bezuslovni mir koji vi necete a vjerovatno zato i ispastamo za svaku sitnicu.........
Mene samo zbunjuje cinjenica da vi ne kazete nista na medjusobno rokanje muslimana sirom svijeta, iako daaaaaleko vise muslimana gine u takvim sukobima nego u napadima "kjafira" na muslimane?
ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.
- seorusilac
#4421 Re: Terorizam u Parizu!
Navedi mi bilo koju drzavu za koju mislis da je "demokratskija i slobodnija" od Saudijske Arabije?Comaneci wrote:seorusilac wrote: Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u Evropi.![]()
![]()
Nema sta
![]()
![]()
Kralj si mi
![]()
- jasko_ba
#4422 Re: Terorizam u Parizu!
Pobjednici za najdebilniji clanak!
Vidim idioti dijele po Fb-u maksimalno
http:// sandzakpress.net/ovako-je-charlie-hebdo-ismijavao-genocid-u-bosni-i-hercegovini
http:// sandzakpress.net/ovako-je-charlie-hebdo-ismijavao-genocid-u-bosni-i-hercegovini
- animals
#4423 Re: Terorizam u Parizu!
Ma da, pucaju od srece..svi krscani nagrnuli da tamo zive u sreci i sigurnosti..seorusilac wrote:Postavlja se pitanje zasto to onda masovno ti isti krscani idu tamo da zive i rade a odgovor je da se cine sretniji i sigurniji nego u vlastitoj zemlji.animals wrote: ]
zasto ti ne odes u tu srecu i sigurnost..vec jadan trunes u nesigurnoj Evropi..
-
missko
#4424 Re: Terorizam u Parizu!
Nije umro nego se ubio iz pistolja.AcaLukas wrote:Pa da, tako je i Milosevic slucajno umro. Vidili ljudi da ce Milosevic dokazati da su Bosnjaci pocnili genocid nad Srbima, a ne obrnuto, pa ga ubise. Cuj umro, koja slucajnost.missko wrote:Policajac koji je vodio istragu u vezi napada u parizu "izvrsio samoubistvo".
Koja slucajnost
Fakat, isti vam argumenti ko kod cetnika.
http://m.abendzeitung-muenchen.de/inhal ... be9e05.php
-
Comaneci
#4425 Re: Terorizam u Parizu!
Naravno, kao sto je ovo u Francuskoj sve maslo Mosada, kao sto je 9-11 cifutska zavjera, kao sto su Bosnjaci sami sebe pobili u Srebrenici, na Markalana...cekmrAdil wrote: ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.
Odrastite i uzmite odgovornoste za vlastito ponasanje, za vlastite psihopate i fanatike.