a ko bi da provodi moderne evropske zakone,neka nam obezbijedi zapadnoevropski životni standard.važil'?evo ruke...MJAU - da wrote:Kome smetaju moderni EU zakoni, neka seli u Palestinu.
Problem pasa lutalica
- Stjui
#4401 Re: Problem pasa lutalica
-
5 0 5
#4402 Re: Problem pasa lutalica
aaaa cek cek. sad trazis od nekoga da ti obezbjedi neki "zapadnoevropski standard". pa to ti je upravo dt napravio. donio ti je zapadnoevropski standard.Stjui wrote:a ko bi da provodi moderne evropske zakone,neka nam obezbijedi zapadnoevropski životni standard.važil'?evo ruke...MJAU - da wrote:Kome smetaju moderni EU zakoni, neka seli u Palestinu.
- Stjui
#4403 Re: Problem pasa lutalica
ok.šta ti onda bolje odgovara:5 0 5 wrote:ne moze se na dvije stolice sjediti.
1.

2.

-
lavic
#4404 Re: Problem pasa lutalica
Zakon je bio u proceduri i oborili su ga poslanici iz RS i dio iz zapadne Hercegovine. Ali ne brini promjenit cxe se zakon i odose kerovi, pitanje je samo vremena i to kratkog.5 0 5 wrote:kao prvo se mora zakon promijeniti ili modifikovati. jer protiv zakona se ne moze. zna se cija je to odgovornost. onda se u skladu sa tim zakonima mora napraviti cestit plan. mozda ce zakopavanje moci proci. mozda nece (zbog higijenskih razloga). ako ne, onda se mora nesto drugo smisliti. nemoj zaboraviti da po tvojoj racunici ispadne nekih 30-tak tona mrtvih psecih tijela, mjesecno. (ako je pas tezak 40-tak kila). ili tona dnevno. uvjerio si me da sarajevo trenutno ima kapacitet da se o tome pobrine. samo treba zakon promijeniti, ako sam dobro razumio. opet ti kazem. ako si siguran u svoj plan i ako ti toliko smeta, pokreni inicijativu. nadji istomisljenike, posalji pismo gradskoj skupstini. ako dt moze, onda i ti kao gradjanin svog grada moras imati bar toliko prava, da kazes sta mislis tom problemu, koji te se ocito tice. ne znam sta bih ti dugo mogao reci.
Ne brini ti sta ce biti sa tonom kerova dnevno.
- SkyLimit
#4405 Re: Problem pasa lutalica
Što se tiče europskih standarda, ja u npr. Austriji još nisam vidio psa lutalicu. Bukvalno ni jednog.
- vješalica
#4406 Re: Problem pasa lutalica
vjerovatno žive dugovječno u hotelima za paščad

-
zrakomlat
#4407 Re: Problem pasa lutalica
Udomili ih sve.SkyLimit wrote:Što se tiče europskih standarda, ja u npr. Austriji još nisam vidio psa lutalicu. Bukvalno ni jednog.
-
5 0 5
#4408 Re: Problem pasa lutalica
nije ih ni u sarajevu bilo kada se drzava brinula za svoje gradjane. tu i tamo neki avlijaner.SkyLimit wrote:Što se tiče europskih standarda, ja u npr. Austriji još nisam vidio psa lutalicu. Bukvalno ni jednog.
-
5 0 5
#4409 Re: Problem pasa lutalica
koliko je to kratko vrijeme, po tebi? mjesec, dva? par godina?lavic wrote: Zakon je bio u proceduri i oborili su ga poslanici iz RS i dio iz zapadne Hercegovine. Ali ne brini promjenit cxe se zakon i odose kerovi, pitanje je samo vremena i to kratkog.
Ne brini ti sta ce biti sa tonom kerova dnevno.
- MJAU - da
#4410 Re: Problem pasa lutalica
Lavić, možeš li i smiješ li dati više detalja o novom Zakonu? Pričamo ko ljudi, hoće li se konačno eutanazija usvojiti?
-
Naslovnica
#4411 Re: Problem pasa lutalica
Čuj što ne ode UK ambasador u BL?! U BiH se zakon može sprovoditi na temeljnih zelenih cca.24%. Ako nisi primijetio Dodik ne jebe baš previše strance, a oni mu slabo šta mogu. Znači, kod Dodika nema kerova na ulicama i svaka mu čast na tome! A balija bi majku prod'o , a ne svoj narod, a Dogs Trust to vrlo dobro zna.5 0 5 wrote:pa sto ne ode ambasador u bl pa to ne kaze? ti vidis situaciju na svoj nacin. ogorcena si na dt i njihovo lobiranje. ok. shvatio sam. ja mislim da na njima nije odgovornost jer njih niko nije izabrao da se brinu za grad. dok god su ljudi ogorceni na dt (opravdano ili ne) do tad se nece desiti nista. jer oni kojima je posao da se brinu za grad su rastereceni pritiska. vise me deprimira to sto vi sugerirate da jedna pisljiva nevladina organizacija i neki ambasador mogu diktirati gradske zakone nego sami psi. jednostavno, ne prihvatam to. gradske vlasti moraju rjesiti problem. to im je posao i obaveza. ali zasto bi. znamo da su lijeni i korumpirani. sav bijes svakako ide na dt. oni mogu hladit muda.Naslovnica wrote: Kakvi zakoni BiH?!
Ljudi krenu da izmjene zakon, dođe ambasador strane zemlje i kaže "ne može". I klepe ušima.
Gore sam ti argumentovano objasnio zašto prezirem Dogs Trust, vidim da si prešao preko toga bez komentara, jer su činjenice tu.
dalje, osim izljeva bijesa na stranu dt i na stranu pasa, na ovoj temi jos nisam vidio konkretnih ideja kako bi se problem mogao rjesiti. osim nekih totalno nehumanih prijedloga, koji ocito nisu promisljeni, nego rezultat bijesa. imas li ti ideju? da ti sutra gradonacelnik kaze, naslovnice, reci kako i mi cemo tako i napraviti. sta bi predlozila?
-
Naslovnica
#4412 Re: Problem pasa lutalica
Moderni EU zakon predviđa i eutanaziju nakon određenog vremena, a ne penzionerske domove za pse, zar ne?!MJAU - da wrote:Kome smetaju moderni EU zakoni, neka seli u Palestinu.
- MJAU - da
#4413 Re: Problem pasa lutalica
Da, naravno da predviđa...
-
Naslovnica
#4414 Re: Problem pasa lutalica
U našem zakonu eutanazije nema, a kada je trebala da se donese promjena zakona i da se uvede eutanazija, UK ambasador je izašao za govornicu Parlamenta BiH i izlobirao za Dogs Trust koji se grčevito bori protiv eutanazije nakon određenog roka.MJAU - da wrote:Da, naravno da predviđa...
- MJAU - da
#4415 Re: Problem pasa lutalica
Znam to sve, ne moraš mi govoriti. I izašli su ljubitelji i "zaštitari" da protestvuju protiv toga...
-
5 0 5
#4416 Re: Problem pasa lutalica
sto su ga slusali?Naslovnica wrote:U našem zakonu eutanazije nema, a kada je trebala da se donese promjena zakona i da se uvede eutanazija, UK ambasador je izašao za govornicu Parlamenta BiH i izlobirao za Dogs Trust koji se grčevito bori protiv eutanazije nakon određenog roka.MJAU - da wrote:Da, naravno da predviđa...
-
Naslovnica
#4417 Re: Problem pasa lutalica
Zato što su beskičmenjaci, bez trunke obraza i časti, a siguran sam da su pojedinci i podmazani! Zaboli njih za narod, na Poljinama nema lutalica.5 0 5 wrote:sto su ga slusali?Naslovnica wrote:U našem zakonu eutanazije nema, a kada je trebala da se donese promjena zakona i da se uvede eutanazija, UK ambasador je izašao za govornicu Parlamenta BiH i izlobirao za Dogs Trust koji se grčevito bori protiv eutanazije nakon određenog roka.MJAU - da wrote:Da, naravno da predviđa...
- MJAU - da
#4418 Re: Problem pasa lutalica
Nisu to beskičmenjaci, to su ti ljudi, ne znam kako više da ih nazovem, osim neke fekalije u našoj vrsti.
- SkyLimit
#4419 Re: Problem pasa lutalica
Sarajevo

Banja Luka

Banja Luka

- All Apologies
#4420 Re: Problem pasa lutalica
Banja Luka je sad kao Pariz za Sarajevo. Žalosno.
- Prpa.ba
#4421 Re: Problem pasa lutalica
Zapadna Njemacka u punom sjaju. Tako je to kad se bosnjani hoce igrati imanja drustva i drzave. 
- All Apologies
#4422 Re: Problem pasa lutalica
Danas čitam:
U Buharijinom "Sahihu" nalazi se hadis Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: "Pet je vrsta životinja za koje nema grijeha onaj ko ih ubije: gavran, lunja (vrsta sokola), miš, akrep (škorpion) i pas koji hoće ugristi. "
Bolji serijat u RS nego u FBiH.
Zenica i Sarajevo postaju više azili nego gradovi, a i ostali gradovi u FBiH ih slijede.
U Buharijinom "Sahihu" nalazi se hadis Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: "Pet je vrsta životinja za koje nema grijeha onaj ko ih ubije: gavran, lunja (vrsta sokola), miš, akrep (škorpion) i pas koji hoće ugristi. "
Zenica i Sarajevo postaju više azili nego gradovi, a i ostali gradovi u FBiH ih slijede.
- SanskiBiser
#4423 Re: Problem pasa lutalica
Goražde je u FBIH a ko' da je u RS jer nema lutalica u gradu a nit' ih truju nit' ih rokaju, a drže se zakona, kako to?All Apologies wrote:Danas čitam:
-
L u c i f e r
- House
#4425 Re: Problem pasa lutalica
ja sam za ubijanje lutalica
bez zajebancije
bez zajebancije