Ovo k'o ono kad su nas Srbi oslabađali od " Alijine države " ?Hlapoje wrote:Rusi u Ukrajini oslobadjaju Ukrajinu od nametnute američke vlasti u Kijevu.It_is_a_Leclerc wrote: Opet mi o Americi...
Kako sam rekao milion puta, ne podržavam američki intervencionizam, ali ne podržavam i nikad neću podržati ruske okupacije slobodoumnih i nezavisnih država.
To što, u vašim glavama, "ili si njihov, ili si naš, druge nemaš", nije moj problem
Ukrajina
- It_is_a_Leclerc
#4401 Re: Ukrajina
- skenderija04
#4402 Re: Ukrajina
Moze li ovo neko potvrditi?

- It_is_a_Leclerc
#4403 Re: Ukrajina
daxon wrote:Pa onda su ta ista vrata i po istom principu otvorena i Rusima da lupaju po pobunjenicima u Siriji, zar ne? Tim prije što mogu izdejstvovati i poziv legalno izabranog predsjednika Sirije.It_is_a_Leclerc wrote:I još ću reći, ovo otvara vrata Obami da, recimo, bez saglasnosti VS UN-a, digne borbene letjelice i rješi sirijski rat za 10 dana.
Neka onda Baćuška i njegovi forumski fanovi ne kukaju o "ugrožavanju integriteta"...
- It_is_a_Leclerc
#4404 Re: Ukrajina
detroit-mercy wrote:Ko Srbija onomad, kad je branila nejac od raspomaljenih ustasa, mudzaedina i lavovaHlapoje wrote:Rusi u Ukrajini oslobadjaju Ukrajinu od nametnute američke vlasti u Kijevu.It_is_a_Leclerc wrote: Opet mi o Americi...
Kako sam rekao milion puta, ne podržavam američki intervencionizam, ali ne podržavam i nikad neću podržati ruske okupacije slobodoumnih i nezavisnih država.
To što, u vašim glavama, "ili si njihov, ili si naš, druge nemaš", nije moj problem![]()
![]()
Cetnike mogu da svarim i zasto podrzavaju Rusku intervenciju u Ukrajini ali ne mogu da skontam par ovih balijetina nikako da skontam kada scenario koji sad gledamo je u bobu isti onome sto smo mi gledali. Od pozivanja na vekovno pravo, zastitu svog naroda preko grane do negiranja identiteta, jezika i ostaloga. Onoliko koliko Rusija ima pravo da reaguje u Ukrajini isto takvo pravo je imala i Srbija da reaguje u BiH po toj logici.
Tačno tako.
-
detroit-mercy
#4405 Re: Ukrajina
Onda barem neka se tako kaze a ne nejac, ugrozeni, lavovi, eksploziv postavlje, neonacisti, ultranacionalisti ili ne znam koji jos razloziBodkin wrote:detroit-mercy wrote:Onda sa kojeg stanovista je OK intervencija Rusije u UkrajiniJoseMujica wrote:
sa etičkog stanovišta da, sa pravnog ne....uvijek je samo pitanje perspektivei odnosa moći
![]()
?
Sa onog "mi smo treca sila svijeta i kad nas drkaju mi uletimo tenkovima". Kao da za njih postoji pravo
Sent from my Lumia
- It_is_a_Leclerc
#4406 Re: Ukrajina
Sad će im spid naći. Svake sekunde...valensija wrote:18:19 - PRORUSKE SNAGE: ZAPLLjNjENjNO 400 KILOGRAMA EKSPLOZIVA
Proruske snage na Krimu tvrde da su zaplenile oko 400 kilograma eksploziva koje su pokušala da prošvercuju dvojica pristalica novih vlasti u Kijevu. Osim eksploziva, u kamionu su pronađene ručne bombe i oružje, javlja Raša tudej.
Dobro reče Alfons, ne da imaju modus operandi kao Karadžić i Milošević, nego i lažu kao i oni.
-
valensija
#4407 Re: Ukrajina
Beograd: Skup podrške Rusiji
IZVOR: BETA
Beograd -- Oko 150 pristalica pokreta "Dveri", "Srpski kod" i udruženja "Ćirilica" okupilo se ispred Ambasade Rusije na skupu podrške ruskoj intervenciji u Ukrajini.

Oni su zaustavili saobraćaj ispred Ambasade u Deligradskoj ulici, uz skandiranje "Rusija, Rusija!" i "Putine, Srbine, Srbija je uz tebe!".
Nosilac liste "Dveri" na lokalnim izborima u Beogradu, Vladan Glišić izjavio je za agenciju Beta da proevropski demonstranti u Ukrajini sprovode "NATO puč" uz podršku predsednika SAD Baraka Obame i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.
"Dveri su danas pozvale sve srpske antifašiste i rodoljube da se okupe i daju podršku predsedniku (Rusije Vladimiru) Putinu i ruskoj državi u borbi protiv nacizma u Ukrajini", rekao je Glišić.
Njima su, pored Glišića, govorili i funkcioneri pokreta "Dveri" Mila Alečković, Srđan Nogo i Zoran Radojišić, kao i Miša Djurković iz "Srpskog koda", koji su za nemire u Ukrajini optužili tamošnje desničare i Zapad.
Stanka Rosić iz udruženja "Chirilica" pročitala je poruku podrške tog udruženja Rusiji - na srpskom i ruskom jeziku.
Predstavnici okupljenih udruženja uručili su službenicima Ambasade pismo podrške narodu Rusije i politici ruskog rukovodstva.
Beograd -- Oko 150 pristalica pokreta "Dveri", "Srpski kod" i udruženja "Ćirilica" okupilo se ispred Ambasade Rusije na skupu podrške ruskoj intervenciji u Ukrajini.

Oni su zaustavili saobraćaj ispred Ambasade u Deligradskoj ulici, uz skandiranje "Rusija, Rusija!" i "Putine, Srbine, Srbija je uz tebe!".
Nosilac liste "Dveri" na lokalnim izborima u Beogradu, Vladan Glišić izjavio je za agenciju Beta da proevropski demonstranti u Ukrajini sprovode "NATO puč" uz podršku predsednika SAD Baraka Obame i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.
"Dveri su danas pozvale sve srpske antifašiste i rodoljube da se okupe i daju podršku predsedniku (Rusije Vladimiru) Putinu i ruskoj državi u borbi protiv nacizma u Ukrajini", rekao je Glišić.
Njima su, pored Glišića, govorili i funkcioneri pokreta "Dveri" Mila Alečković, Srđan Nogo i Zoran Radojišić, kao i Miša Djurković iz "Srpskog koda", koji su za nemire u Ukrajini optužili tamošnje desničare i Zapad.
Stanka Rosić iz udruženja "Chirilica" pročitala je poruku podrške tog udruženja Rusiji - na srpskom i ruskom jeziku.
Predstavnici okupljenih udruženja uručili su službenicima Ambasade pismo podrške narodu Rusije i politici ruskog rukovodstva.
- It_is_a_Leclerc
#4408 Re: Ukrajina
Jared Lato sinoć na Oscarima spomenuo Ukrajinu. Pretpostavljate, broadcaster u Rusiji elegantno ugasio prijenos...
Kad tačno počinju paljenje "neprijateljskih" knjiga ?
- hrastov žižak
#4409 Re: Ukrajina
a koja to svjetska sila kaže prave razloge zbog kojih ulijeće u druge države?detroit-mercy wrote: Onda barem neka se tako kaze a ne nejac, ugrozeni, lavovi, eksploziv postavlje, neonacisti, ultranacionalisti ili ne znam koji jos razlozi
- emigrazione
#4411 Re: Ukrajina
Jeste jeste jos ste gori, dzaba se gicas ceto
Last edited by emigrazione on 03/03/2014 19:40, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#4412 Re: Ukrajina
valensija wrote:Beograd: Skup podrške Rusiji
Evo "antifašista" koji razumiju stanje u Ukrajini i duboku opasnost od vaspostavljanja multipolarne američke imperije u svijetu... Ima li forumaša gdje ?
P.S. Daj ignorišite ovog Švicarca. Vidite kako ga ja ignorišem, pa se on pojede od muke
- sluga_okupatora
#4413 Re: Ukrajina
"Oni su zaustavili saobraćaj ispred Ambasade u Deligradskoj ulici, uz skandiranje "Rusija, Rusija!" i "Putine, Srbine, Srbija je uz tebe!".

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4414 Re: Ukrajina
još uvijek se svi akteri pozivaju na pravne norme iako ih niko od njih ne hebe 5 posto...tako svi su djelimično u pravu, i ovi u Kijevu i ovi na Krimu, a istovremeno niko nije u pravu....dakle presuđuje vojna moć na terenu pa ćemo odbaciti moralne i pravne ublehedetroit-mercy wrote:Onda sa kojeg stanovista je OK intervencija Rusije u UkrajiniJoseMujica wrote:sa etičkog stanovišta da, sa pravnog ne....uvijek je samo pitanje perspektivedetroit-mercy wrote: Izabrani presjednici Genocidne : Radovan Karadzic (ratni zlocini Hag), Biljana Plavsic ( ratni zlocini-Hag), Nikola Poplasen (cetnicki vojvoda), Dodo (stalni pozivac na destrukciju zemlje), znaci po toj logici odavno postoji legitimitet da se tenkovima zbrise takvo nesto sa lica zemlje da se pomogne covjecanstvu.
i odnosa moći
![]()
?
Vlada u Kijevu nema nikakvog legitimiteta, a posebno ga je izgubila kad su odjebali sporazum koji su potpisali. Rusi nemaju pravo da interveniraju, ali njihove trupe su već bile u Ukrajini legalno tako da intervencija nije ni počela.
-
detroit-mercy
#4415 Re: Ukrajina
Niti jedna, ali su mi interesantni pacijenti na forumu koji intervenciju Rusije opravdavaju nema cime vec ne, umjesto da kazu isto sranje drugo pakovanjehrastov žižak wrote:a koja to svjetska sila kaže prave razloge zbog kojih ulijeće u druge države?detroit-mercy wrote: Onda barem neka se tako kaze a ne nejac, ugrozeni, lavovi, eksploziv postavlje, neonacisti, ultranacionalisti ili ne znam koji jos razlozi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4416 Re: Ukrajina
isto kao u arapskim zemljama koje podržava SADIt_is_a_Leclerc wrote:Jared Lato sinoć na Oscarima spomenuo Ukrajinu. Pretpostavljate, broadcaster u Rusiji elegantno ugasio prijenos...
-
cules82
#4417 Re: Ukrajina
fdhg43z12 wrote:![]()
![]()
kako je vama balijama krivo što ne pade krv između rusa i ukrajinaca, sami sebi jaja grizete, ali drago mi je da pušite redovno kurac od nas pravoslavaca
![]()
![]()
nismo mi ko vi balije, nepismeni, zatucani, neobrazovani, krvožedni i potomci pedofila koljača i ubice poslanika muha-meda(PČELE), nismo mi ti koji će se klat između sebe ko vi u libiji, siriji iraku iranu turskoj palestini bosni i gdje god vas ima
![]()
![]()
nije bolest sve sto boli
-
155_mm
#4418 Re: Ukrajina
a ja mislio da nema najivnijih budala od bosnjaka kad ono ukrajinici jos vece budale. mislim da bi probosanske snage trebale dobro pratiti sta se danas dogadja u ukrajini. ono sto velikosrpska govna pripremaju bosni bi islo na slicnu semu.jefferson wrote:Ima ovdje jos jedan detalj. Rusija potpisom Memoranduma u Budimpesti 1994 garantuje suverenitet Ukrajine. Rusija se tada obavezala da ce garantovati i postovati suverenitet Ukrajine, a za uzvrat Ukrajina je svoje nuklearno oruzje dala Rusiji.
a oni bosnjaci sto se nadaju nekoj zastiti borbenih aviona iz NATO baze u avianu bi trebali znati da su garanciju za teritorijalni inegritet ukrajine potpisale GB, USA i rusija. koliko se meni cini to su izmedju ostalog i garanti dejtonskog mirovnog sporazuma.
bosnje bi mogle dosta toga da nauce od ovog desavanja u ukrajini. ako hoce, mislim.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4419 Re: Ukrajina
fdhg43z12 wrote:![]()
![]()
kako je vama balijama krivo što ne pade krv između rusa i ukrajinaca, sami sebi jaja grizete, ali drago mi je da pušite redovno kurac od nas pravoslavaca
![]()
![]()
nismo mi ko vi balije, nepismeni, zatucani, neobrazovani, krvožedni i potomci pedofila koljača i ubice poslanika muha-meda(PČELE), nismo mi ti koji će se klat između sebe ko vi u libiji, siriji iraku iranu turskoj palestini bosni i gdje god vas ima
![]()
![]()
ne sekiraj se pašče
- insomnia78
#4420 Re: Ukrajina
Zapitao bih se dobro o svojim stavovima ako se isti poklapaju s Nemanjinim
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- It_is_a_Leclerc
#4421 Re: Ukrajina
insomnia78 wrote:Zapitao bih se dobro o svojim stavovima ako se isti poklapaju s Nemanjinim
To je taj anti-imperijalistički pokret za zavođenje mira u svijetu. Putin - Dveri - Dodik - Nemanja - Sjeverna Koreja i pokoji prosvijećeni forumaš ovdje.
- sluga_okupatora
#4422 Re: Ukrajina
kultivator wrote:a gdje je ''Kosovo je Srce Srbije'' ?? jbga, nisu ni Srbi više što si nekad bilisluga_okupatora wrote:"Oni su zaustavili saobraćaj ispred Ambasade u Deligradskoj ulici, uz skandiranje "Rusija, Rusija!" i "Putine, Srbine, Srbija je uz tebe!".
![]()
Ima na slici i ta parola - fali im samo ona "dogodine u Kninu"
- daxon
#4423 Re: Ukrajina
što je smiješno? Asad je em izabran, em je legalan i priznat, sve do trenutka kad su USA i Izrael, skupa sa svojim satelitima poslali svoje vjerne pse rata, da ruše i uništavaju tu prelijepu zemlju, a njega su tada proglasili nelegalnim, dok su im uzdanice i sagovornici bolesni koljači raznih terorističkih skupinaIt_is_a_Leclerc wrote:
- emigrazione
#4424 Re: Ukrajina
Niko vise srba nije potamanio ko sto su oni sami sebe, ista situacija i sa bolesnim rusima...polako ceto ne trci pred rudu
- insomnia78
#4425 Re: Ukrajina
I de ba ignorisite debilka, to mu je najveca kazna