Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
supercali wrote:
vozilo se ranije i bez abs-a pa je sada obavezan pa se nekad vozilo i bez zatvorene karoserije pa se vise ne vozi
bezveze ti prica
jbt kod tebe isto kao da smo dosegli krajnju tacku sto se tice auta i ne treba nista vise unaprijediti
a vidim i padas na mit o mrkvi
Ne padam ja ni na sta, ali ne vidim poentu insistirati na paradoksu da je auto s upaljenim svjetlima jednako vidljiv kao bez svjetala. Da li je dovoljno vidljiv bez svjetala za vozaca sa zadovoljavajucim vidom je druga stvar.
Isto kao sto nismo dosegli krajnju tacku u tehnickom smislu tako je nismo dosegli ni u tom sigurnosnom. Bar tebi ne moram posebno objasnjavati da porast broja automobila zadnjih 30 god vuce porast nesreca i porast zrtava koji je stvorio pritisak na struku da se to smanji. To se radi u svakom segmentu, ako ce bolja za nijansu vidljivost smanjiti bar za promil broj nesreca/stradalih oni ce uvesti svjetla. Na kraju, dana imas dnevna svjetla ulgavnom u LED tehnici cija je jedina svrha povecanje vidljivosti. Bez obzira na to koliko je vid vozaca dobar, vise vidljiv auto je sigurniji od manje vidljivog auta.
supercali wrote:
vozilo se ranije i bez abs-a pa je sada obavezan pa se nekad vozilo i bez zatvorene karoserije pa se vise ne vozi
bezveze ti prica
jbt kod tebe isto kao da smo dosegli krajnju tacku sto se tice auta i ne treba nista vise unaprijediti
Ne padam ja ni na sta, ali ne vidim poentu insistirati na paradoksu da je auto s upaljenim svjetlima jednako vidljiv kao bez svjetala. Da li je dovoljno vidljiv bez svjetala za vozaca sa zadovoljavajucim vidom je druga stvar.
Isto kao sto nismo dosegli krajnju tacku u tehnickom smislu tako je nismo dosegli ni u tom sigurnosnom. Bar tebi ne moram posebno objasnjavati da porast broja automobila zadnjih 30 god vuce porast nesreca i porast zrtava koji je stvorio pritisak na struku da se to smanji. To se radi u svakom segmentu, ako ce bolja za nijansu vidljivost smanjiti bar za promil broj nesreca/stradalih oni ce uvesti svjetla. Na kraju, dana imas dnevna svjetla ulgavnom u LED tehnici cija je jedina svrha povecanje vidljivosti. Bez obzira na to koliko je vid vozaca dobar, vise vidljiv auto je sigurniji od manje vidljivog auta.
supercali wrote:
bezveze ti prica
gorane ajd ponovo na citanje
jbt ti poceo kontrirati i onima koji pisu ono sto i ti pises jbt
ti definitivno nisi normalan i samo da ti je pucati kontru bila ona kontra tvoje teorije ili bila ista
Nemaju ni pozitivan, pogotovo ne zuta svjetla, led bijela da, jbte ovi u europi glupi jel , obavezno upaliti svjetla samo u slucaju slabe vidljivosti, sace odma prica, nasi putevi ne sigurni, ja jos nisam ranije primijetio auto sa upaljenim svjetlima u krivini ili na ravnom a budala ako sijece i ide 150 ubit ce te i sa i bez svjetala i svakako
amar1994 wrote:Nemaju ni pozitivan, pogotovo ne zuta svjetla, led bijela da, jbte ovi u europi glupi jel , obavezno upaliti svjetla samo u slucaju slabe vidljivosti, sace odma prica, nasi putevi ne sigurni, ja jos nisam ranije primijetio auto sa upaljenim svjetlima u krivini ili na ravnom a budala ako sijece i ide 150 ubit ce te i sa i bez svjetala i svakako
cuj nemaju ni pozitivan
zuta svijetla su najbolja svijetla za voznju po kisi nista led bijela nista halogene ove kao sto je bijelo nego bas zuta kao prije 30 godina
supercali wrote:
bezveze ti prica
gorane ajd ponovo na citanje
jbt ti poceo kontrirati i onima koji pisu ono sto i ti pises jbt
ti definitivno nisi normalan i samo da ti je pucati kontru bila ona kontra tvoje teorije ili bila ista
commendatore wrote:ja najmanje jednom dnevno sretnem u putu jednog majmuna sto mi ugrozava zivot - sto je na svaki dan - previše.....
ti onda malo vozis
vjeruj mi da istinu zboriš - al eto i toliko mi je dovoljno da ih naberem - zao mi je sto nemam cam - ali izgleda da cu ga nabaviti samo da snimim ogromnu kolicinu kretena koja baulja nasim cestama posvemasnjim...... doduse, ima i mene sta da stiti 1,9t celika sa 10 airbaga i tespih
commendatore wrote:ja najmanje jednom dnevno sretnem u putu jednog majmuna sto mi ugrozava zivot - sto je na svaki dan - previše.....
ti onda malo vozis
vjeruj mi da istinu zboriš - al eto i toliko mi je dovoljno da ih naberem - zao mi je sto nemam cam - ali izgleda da cu ga nabaviti samo da snimim ogromnu kolicinu kretena koja baulja nasim cestama posvemasnjim...... doduse, ima i mene sta da stiti 1,9t celika sa 10 airbaga i tespih
supercali wrote:
alo ba ti jedes gov.a
vidis da i ne citas postove samo bubas jbt
i odskakutaj od mene nemoj me vise citirati
Objasnio sam ti da sam mislio da meni odgovaras za mrkvu. Sto se tice odskakivanja, ti si se nakacio na tudje citate ukljucujuci i moj tako da i dalje jedes g*** bez potrebe...
supercali wrote:
alo ba ti jedes gov.a
vidis da i ne citas postove samo bubas jbt
i odskakutaj od mene nemoj me vise citirati
Objasnio sam ti da sam mislio da meni odgovaras za mrkvu. Sto se tice odskakivanja, ti si se nakacio na tudje citate ukljucujuci i moj tako da i dalje jedes g*** bez potrebe...
ubuduce citaj jebem te nepismena
i jedes govn.a sa filozofiranjem