Govorio sam o Bošnjacima tj. da su oni okosnica reprezentacija i da se ne mogu porediti sa Hrvatima i Srbima koji na prvi mig bježe u te zemlje.alchak.ba wrote:Koji to od Srba i Hrvata ima mjesta u njihovim reprezentacijama, odnosno izabrao je nas, a mogao je izabrati Hrvatsku ili Srbiju?pOZz wrote:A ko su ovi trenutni što igraju? Eskimi?alchak.ba wrote:Ljudi dragi, Bosnjaci nece da igraju za BiH i igraju za Turske i Slovenije itd, a da se nesta ljutimo na Hrvate ili Srbe sto nece da igraju za nas?
Opustite se.
Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
pOZz
#4401 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
- alchak.ba
#4402 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
To jest.
Medjutim, ja nikome ne uzimam nista za zlo kad vidim da nas i Bosnjaci zaobilaze.
Za reprezentaciju se igra srcem, a oni su izabrali druge reprezentacije zbog para.
Bolje je sto ne igraju za nas.
Medjutim, ja nikome ne uzimam nista za zlo kad vidim da nas i Bosnjaci zaobilaze.
Za reprezentaciju se igra srcem, a oni su izabrali druge reprezentacije zbog para.
- area51
#4403 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Kako komealchak.ba wrote:evo sad cu sjest i plakat kolko mi ih je zao.area51 wrote:Šteta što Grci izgubiše
odvratni su
- JohnnyS
#4404 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
alchak.ba wrote:Koji to od Srba i Hrvata ima mjesta u njihovim reprezentacijama, odnosno izabrao je nas, a mogao je izabrati Hrvatsku ili Srbiju?pOZz wrote:A ko su ovi trenutni što igraju? Eskimi?alchak.ba wrote:Ljudi dragi, Bosnjaci nece da igraju za BiH i igraju za Turske i Slovenije itd, a da se nesta ljutimo na Hrvate ili Srbe sto nece da igraju za nas?
Opustite se.
Pa Srbija je jača od BiH, a Hrvatska, iako redovna mušterija, je barem podjednaka. A evo, sad i u 1/4 finalu. Vidjet ćemo kad ojača BiH reprezentacija, kad igranje za BiH bude otvaralo više klupskih vrata nego igranje za Srbiju. U nogometu ti to već dolazi. Veća je referenca igrati za "Zmajeve" nego za "Orlove" i zato mlađe selekcije BiH su narodno "šarenije"
- Havatar
#4405 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Biinsomnia99 wrote:koje?pOZz wrote: A prethodne neke korake si vješto preskočio.
vama nije normalno....I sada oni ovdje nama dolaze da nas ubjede kako je normalno da Hrvatsi iz BiH igraju za Hrvatsku. Đon obraz.
tim igračima i nama očito je normalno......šta da se radi...
da ja sad ne bi možda plakao ako neki srbin iz hrvatske izabere srbju?
- alchak.ba
#4406 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Sad je tako kako jest. Kako ce biti? Valja nam cekati.JohnnyS wrote: Pa Srbija je jača od BiH, a Hrvatska, iako redovna mušterija, je barem podjednaka. A evo, sad i u 1/4 finalu. Vidjet ćemo kad ojača BiH reprezentacija, kad igranje za BiH bude otvaralo više klupskih vrata nego igranje za Srbiju. U nogometu ti to već dolazi. Veća je referenca igrati za "Zmajeve" nego za "Orlove" i zato mlađe selekcije BiH su narodno "šarenije"
-
kakavdanakneiskustvu
#4407 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ljuba Moljac wrote:Meni se cini da je jedino Velickovic bas nezamjenjiv, ovi ostali se mogu krpiti.
Zna li neko zasto ne igra Milicic?
jos se ne zna raspletkremali wrote:preocigledna taktika Francuza da izbjegnu Spance..Nisu srbijanci toliko dobri
nije ga mislim ivković ni pozvao na pripreme
- Havatar
#4408 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Prakticki prosla u polufinale i stvarno prosla u polufinale nije isto. Ne treba se izuvati prije vode.praktički je prošla u polufinale....prvi put nakon 18 god....
isto ovako bude kad nešto napravi u nogometu ili rukometu....
nema smisla plakati za hrvatima iz bih koji odaberu hrvatsku
zar bi hrvati trebali plakat za peđom stojakovićem? ili ovim mlađima(savanovic,erceg,k.perovic,mačvan)
ili možda za sinišom mihajalovicem?...pa rođen je u vukovaru...trebao je igrati za hrvatsku ...izdajnik![]()
-
insomnia99
#4409 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Bi[/quote]Havatar wrote: da ja sad ne bi možda plakao ako neki srbin iz hrvatske izabere srbju?
mnogi su izabrali srbiju iako su rođeni na teritoriju dnaašnje hrvatske...neke primjere sam gore napisao...
i ne,nisam plakao za njima
-
kakavdanakneiskustvu
#4410 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
je li to spanulis i papanikolau nisu nikako igrali danas?
- area51
#4411 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Dobro bi bilo kada bi španci ovo dobili.Lakše je igrati sa italijanima u 1/4
-
pOZz
#4412 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Takvih primjera je veoma malo. Poznata je priča Begića i Preldžića, izuzeci i potvrđuju neka pravila, ali opet je situacija s njima drugačija nego npr. sa Bogdanovićem koji je iz Zrinjskog direktno prešao u Real Madrid. Vezu sa Hrvatskom ima tako što je proveo dvije sezone u zagrebačkoj Ciboni nakon toga.alchak.ba wrote:To jest.
-
insomnia99
#4413 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
JohnnyS wrote: Pa Srbija je jača od BiH, a Hrvatska, iako redovna mušterija, je barem podjednaka. A evo, sad i u 1/4 finalu. Vidjet ćemo kad ojača BiH reprezentacija, kad igranje za BiH bude otvaralo više klupskih vrata nego igranje za Srbiju. U nogometu ti to već dolazi. Veća je referenca igrati za "Zmajeve" nego za "Orlove" i zato mlađe selekcije BiH su narodno "šarenije"
govoriš o košarci?
ii daj se uozbilji....srbija i hrvatska će uvijek biti ozbiljnije od bih...u svim sportovima....bih nikad neće moći biti oganizirana kao ove zemlje...i dalje će previše ovisiti o dijaspori...pogotovo u nogometu...
-
pOZz
#4414 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Igr'o Spanulis (18 poena), ali je dobio petu u produžetku. Papa nije igr'o.kakavdanakneiskustvu wrote:je li to spanulis i papanikolau nisu nikako igrali danas?
-
insomnia99
#4415 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
vjerojatno ima i hrvatske papire ....i još nešto....hrvat jepOZz wrote:Takvih primjera je veoma malo. Poznata je priča Begića i Preldžića, izuzeci i potvrđuju neka pravila, ali opet je situacija s njima drugačija nego npr. sa Bogdanovićem koji je iz Zrinjskog direktno prešao u Real Madrid. Vezu sa Hrvatskom ima tako što je proveo dvije sezone u zagrebačkoj Ciboni nakon toga.alchak.ba wrote:To jest.
- Havatar
#4416 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
U fudbalu je vec ozbiljnija a u kosarci su Srbija i Bosna jednake reprezentacije dok je Hrvatska redovna musterija.insomnia99 wrote:JohnnyS wrote: Pa Srbija je jača od BiH, a Hrvatska, iako redovna mušterija, je barem podjednaka. A evo, sad i u 1/4 finalu. Vidjet ćemo kad ojača BiH reprezentacija, kad igranje za BiH bude otvaralo više klupskih vrata nego igranje za Srbiju. U nogometu ti to već dolazi. Veća je referenca igrati za "Zmajeve" nego za "Orlove" i zato mlađe selekcije BiH su narodno "šarenije"
govoriš o košarci?
ii daj se uozbilji....srbija i hrvatska će uvijek biti ozbiljnije od bih...u svim sportovima....bih nikad neće moći biti oganizirana kao ove zemlje...i dalje će previše ovisiti o dijaspori...pogotovo u nogometu...
- area51
#4417 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Havatar wrote:U fudbalu je vec ozbiljnija a u kosarci su Srbija i Bosna jednake reprezentacije dok je Hrvatska redovna musterija.insomnia99 wrote:JohnnyS wrote: Pa Srbija je jača od BiH, a Hrvatska, iako redovna mušterija, je barem podjednaka. A evo, sad i u 1/4 finalu. Vidjet ćemo kad ojača BiH reprezentacija, kad igranje za BiH bude otvaralo više klupskih vrata nego igranje za Srbiju. U nogometu ti to već dolazi. Veća je referenca igrati za "Zmajeve" nego za "Orlove" i zato mlađe selekcije BiH su narodno "šarenije"
govoriš o košarci?
- House
#4418 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Hrvatska uzela Grke
, koja lakrdija od prvenstva 
Tek sada opasno zalim zbog yebene kos razlike
Tek sada opasno zalim zbog yebene kos razlike
- alchak.ba
#4419 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma ok, neka ga. Ne osjeca BiH kao svoju zemlju? Odlicno!pOZz wrote:Takvih primjera je veoma malo. Poznata je priča Begića i Preldžića, izuzeci i potvrđuju neka pravila, ali opet je situacija s njima drugačija nego npr. sa Bogdanovićem koji je iz Zrinjskog direktno prešao u Real Madrid. Vezu sa Hrvatskom ima tako što je proveo dvije sezone u zagrebačkoj Ciboni nakon toga.alchak.ba wrote:To jest.
Vremena se mijenjaju i gubici u proslosti ce se smanjivati kroz rad sa omladinskim kategorijama u svi sportovima.
Buducnost postoji, i u to sam uvjeren i to u svakom sportu, ali kvalitetnim radom sa svim selekcijama moci cemo im ponuditi isto, ako ne i vise od Srbije, Hrvatske ili bilo koje druge zemlje.
-
kakavdanakneiskustvu
#4420 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Bodkin wrote:od ove francuske su min 10 razlike bolji. inace sto kaze@kakavdanak glup sistem gdje igras dvije grupe i ubijes sve nogama,a izmoris se sa 9 utakmica. dodje cetvrtfinale i izgubis i gotovokremali wrote:preocigledna taktika Francuza da izbjegnu Spance..Nisu srbijanci toliko dobri
hrvatskoj se ti vrlo lako može desiti
-
insomnia99
#4421 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
duhovit si ti momakHavatar wrote: U fudbalu je vec ozbiljnija a u kosarci su Srbija i Bosna jednake reprezentacije dok je Hrvatska redovna musterija.
što se tiče mušterije....možemo mi reći da su njemačka i italija hrvatske mušterije u nogometu
možda protiv nekog ozbiljnijeg protivnika....kakavdanakneiskustvu wrote:
hrvatskoj se ti vrlo lako može desiti
ovako imaju 2 i pola dana da se odmore i dobro pripreme....
sve je moguće ali ipak je ukrajina daleko najbolji protivnik u ovoj fazi......teško će ovaj put zajebat
Last edited by insomnia99 on 16/09/2013 17:53, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#4422 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nikada se to nece promijeniti.JohnnyS wrote:
Ja znam dosta profesionalnih sportaša, nekolicinu ih imam u obitelji. Njima je to posao, a reprezentacija jedan od načina za bolje se prodati. Možda Bojan Bogdanović prezire BiH, a svršava tri puta dnevno na Plitvička jezera, bana Josipa Jelačića i Dubrovnik... Ali da je on (i njegova obitelj i menageri) mislio da će bolju karijeru napraviti igrajući za BiH, ne bi njega Repeša ni vidio... A da ti je to tako vidjet ćeš sad kad ojača BiH nogometna reprezentacija, kad je egal s hrvatskom, a jača od srpske... Kudikamo manje će se BiH Hrvata i Srba odlučiti za "rezervne" ekipe. Sjeti se ovog mog upisa za 5-6 godina![]()
Na domoljublje se jedino sitna raja loži...
Svaki Srbin ili Hrvat koji moze igrati za Srbiju/Hrvatsku, odnosno kojeg pozovu, on ce se i odazvati.
Mateo Kovacic je porijeklom iz Kotor Varosi, nikada nije ni pomislio igrati za BiH. Lovren je iz Kraljeve Sutjeske, kao i Hrgota, nijedan ne pomislja igrati za BiH.
I primjera je milion, da ne idem u sirinu.
A mislim da je i malo licemjerno pricati o toj temi, a u isto vrijeme dubrovcan Spahic igra za BiH. Ili Mirsad Terzic iz Priboja, Republika Srbija.
-
kakavdanakneiskustvu
#4423 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
It_is_a_Leclerc wrote:"Ne znam zašto suci (?) nisu priznali zgoditak" - by Kemal Ahmetović.Lakat Jebić wrote:kemo na momente ne zna sta se desava na terenu![]()
Ajde što forsira te neke hrvatske frazeme, al' što ne zna zašto nije priznat "zgoditak"... E to je već tuga.
ona rečenica edina avdića na face tv neku noć o komentatorima koji ne znaju pravila košarke se itekako odnosi i na njega
-
kakavdanakneiskustvu
#4424 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
jasko_ba wrote:Zamisli da imamo ovog bogdanovica zajedno u reprezentaciji sa teletom
i preldžića i begića,uh
- JohnnyS
#4425 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
dječak sa šibicama wrote:Nikada se to nece promijeniti.JohnnyS wrote:
Ja znam dosta profesionalnih sportaša, nekolicinu ih imam u obitelji. Njima je to posao, a reprezentacija jedan od načina za bolje se prodati. Možda Bojan Bogdanović prezire BiH, a svršava tri puta dnevno na Plitvička jezera, bana Josipa Jelačića i Dubrovnik... Ali da je on (i njegova obitelj i menageri) mislio da će bolju karijeru napraviti igrajući za BiH, ne bi njega Repeša ni vidio... A da ti je to tako vidjet ćeš sad kad ojača BiH nogometna reprezentacija, kad je egal s hrvatskom, a jača od srpske... Kudikamo manje će se BiH Hrvata i Srba odlučiti za "rezervne" ekipe. Sjeti se ovog mog upisa za 5-6 godina![]()
Na domoljublje se jedino sitna raja loži...
Svaki Srbin ili Hrvat koji moze igrati za Srbiju/Hrvatsku, odnosno kojeg pozovu, on ce se i odazvati.
Mateo Kovacic je porijeklom iz Kotor Varosi, nikada nije ni pomislio igrati za BiH. Lovren je iz Kraljeve Sutjeske, kao i Hrgota, nijedan ne pomislja igrati za BiH.
I primjera je milion, da ne idem u sirinu.
A mislim da je i malo licemjerno pricati o toj temi, a u isto vrijeme dubrovcan Spahic igra za BiH. Ili Mirsad Terzic iz Priboja, Republika Srbija.
Ja mislim da hoće. Jer bi Spahić sigurno igrao za Hrvatsku da je bio pozvan. Hrvatska nogometna reprezentacija je unatoč idiotu koji je vodi i dalje svjetski brend i bit će to još neko vrijeme Mamiću i Štimcu unatoč. A BiH je u nogometu već stigla Srbiju, ma i prestigla, sve će se manje Srba odlučiti igrati za Orlove...