LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
Lug

#4401 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Lug »

Canton wrote:A da identificiramo ko su patriote?

Evo recimo Suljo Tihic potposao Prud - mnogi to smatraju nekom izdajom - Taj sporazum nikad ne bi prosao parlament
Evo recimo i Zlatko nesto potpisuje - mnogi do smatraju nekom izdajom - Ti sporazumi nikad nece proci parlament

dakle... od izdaje nema nista... bilo da je Suljina ili Zlajina ili necija treca
Ko je patriota? pa zavisi iz kojeg ili ti cijeg ugla gledas, zar ne?

ovo za parlament, nadam se da si u pravu :thumbup: , ali..
ko bi rekao ´95 g. nakon svega da ce se pola drzave zvati po jednom narodu a druga tzv. federacija ( :? ) po druga dva naroda.. ko bi rekao da ce se legalizovati policija koja je odgovorna za genocid u Srebrenici, ko bi rekao da cemo potpisati sa Srbijom onaj sporazum da mogu ganjati i suditi ljudima iz BiH koji su branili svoje familije i ognjista, ko bi rekao poslije parole, mirno spavajte rata nece biti..da ce biti sto je bilo.. ma mogao bih do sutra.. mislim, nije bas za mirno spavajte, ovaj lagumdjija je bio i u avionu sa Alijom kad su se spustili u ruke kukanjcu, a nisu trebali.. bio je i u Dejtonu, bio je i u Alijansi kad su podjelili BiH na dvije izborne jedinice za predsjednistvo, a nisu morali.. svukuda ga ima, a nesto mi govori da ce se uskoro i ispariti, a nama valja preko vode..
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#4402 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

Canton wrote:
Lug wrote:

pravo pitanje.. :thumbup:

dodao bih, bolje sprijeciti nego lijeciti.
A da identificiramo ko su patriote?

Evo recimo Suljo Tihic potposao Prud - mnogi to smatraju nekom izdajom - Taj sporazum nikad ne bi prosao parlament
Evo recimo i Zlatko nesto potpisuje - mnogi do smatraju nekom izdajom - Ti sporazumi nikad nece proci parlament

dakle... od izdaje nema nista... bilo da je Suljina ili Zlajina ili necija treca
Ti kazes da ne bi prosao parlament, pa je to neki argument da nije izdaja. Ako nece proci parlament, sto se uopste nesto takvo potpisuje. Neka taktika, sta li? Ni deytonski ustav nije prosao parlament, pa je na snazi a mnogi se ovde jos i kunu u njega.
hecimnadri

#4403 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by hecimnadri »

Dnevni avaz broj 4316 str 10. 28.09.2007.

Ekonomski fakultet zbog Lagumdžije i ostalih mora platiti 272.631 KM poreza

Ministarstvo finansija FBiH odbilo je žalbu sarajevskog Ekonomskog fakulteta u slučaju neplaćanja poreza za dodjelu bespovratnog novca za kupovinu i adaptaciju stanova odabranim profesorima, sa Zlatkom Lagumdžijom i Borisom Tihijem na čelu, saznaje „Dnevni avaz“. Tako je potvrđen nalaz inspektora Finansijske policije, prema kojem je fakultet, kao poslodavac, dužan platiti 272.631 KM poreza na dodatne prihode osobama kojima je poklonio novac tokom 2001. godine! Upravni spor Ekonomskom fakult...
Canton

#4404 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

independer wrote:
Ti kazes da ne bi prosao parlament, pa je to neki argument da nije izdaja. Ako nece proci parlament, sto se uopste nesto takvo potpisuje. Neka taktika, sta li? Ni deytonski ustav nije prosao parlament, pa je na snazi a mnogi se ovde jos i kunu u njega.
Šta je tvoj argument, šta je to izdaja, koga je to izdaja, čega je to izdaja?
independer

#4405 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

Canton wrote:
independer wrote:
Šta je tvoj argument, šta je to izdaja, koga je to izdaja, čega je to izdaja?
Izdaja je kada nisi vjeran necemu ili nekomu i kada svojim djelovanjem dovodis u opasnost narod, dio naroda, dio drzave ili cjelu drzavu, prijatelje i tako dalje. Ovo je moja definicija rijeci izdaja. E sad pronadji argumente da bosnjacki politicari svojim djelovanjem ne dovode u opasnost drzavu ili njen dio u opasnost. Sistematsko siromasenje naroda je takodjer cin izdaje. Pregovori mimo institucija drzave o buducnosti iste su takodjer cin izdaje. Mislim da sam ti ovim odgovorio na pitanje sta je izdaja. Koga je i cega je to izdaja zakljuci sam, pametan si ti momak, mozes ti to..
muzicar_iz_parka

#4406 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by muzicar_iz_parka »

independer wrote: Izdaja je kada nisi vjeran necemu ili nekomu i kada svojim djelovanjem dovodis u opasnost narod, dio naroda, dio drzave ili cjelu drzavu, prijatelje i tako dalje. Ovo je moja definicija rijeci izdaja. E sad pronadji argumente da bosnjacki politicari svojim djelovanjem ne dovode u opasnost drzavu ili njen dio u opasnost. Sistematsko siromasenje naroda je takodjer cin izdaje. Pregovori mimo institucija drzave o buducnosti iste su takodjer cin izdaje. Mislim da sam ti ovim odgovorio na pitanje sta je izdaja. Koga je i cega je to izdaja zakljuci sam, pametan si ti momak, mozes ti to..
A nigdje u svijetu se ne sastaju stranački lideri vladajućih koalicija da usaglase stavove o zakonima i odlukama?????

Suština polizičkih zbivanja je da je 6-orka vladajuća koalicija legitimisana od naroda, oni ne rade ništa što im narod nije dozvolio svojim izborom pa shodno tome i njhove odluke.
Canton

#4407 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

independer wrote: Izdaja je kada nisi vjeran necemu ili nekomu i kada svojim djelovanjem dovodis u opasnost narod, dio naroda, dio drzave ili cjelu drzavu, prijatelje i tako dalje. Ovo je moja definicija rijeci izdaja. E sad pronadji argumente da bosnjacki politicari svojim djelovanjem ne dovode u opasnost drzavu ili njen dio u opasnost. Sistematsko siromasenje naroda je takodjer cin izdaje. Pregovori mimo institucija drzave o buducnosti iste su takodjer cin izdaje. Mislim da sam ti ovim odgovorio na pitanje sta je izdaja. Koga je i cega je to izdaja zakljuci sam, pametan si ti momak, mozes ti to..
To je mišljenje, to nije argument.
Ko to dovodi u opasnost narod ili naroda, dio države ili državu? Molim za konkretne aktivnosti u tom pravcu i argumente zašto je neki potez izdaja.
Nisam ja taj koji treba tražiti argumente nego ti. Kada pronađeš argumente za izdaju, rado ću ti replicirati.

Siromašenje naroda nije izdaja, nego kriminal. Pregovori mimo institucija nisu izdaja, nego nedemokratska praksa.
Damir_5

#4408 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Damir_5 »

Canton wrote:
Ko to dovodi u opasnost narod ili naroda, dio države ili državu? Molim za konkretne aktivnosti u tom pravcu i argumente zašto je neki potez izdaja.
Nisam ja taj koji treba tražiti argumente nego ti. Kada pronađeš argumente za izdaju, rado ću ti replicirati.

Siromašenje naroda nije izdaja, nego kriminal. Pregovori mimo institucija nisu izdaja, nego nedemokratska praksa.
Ima on ispravno misljenje.
Canton

#4409 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

Damir_5 wrote:
Canton wrote:

Ima on ispravno misljenje.
al nema argumente(za sad)
Damir_5

#4410 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Damir_5 »

Canton wrote:
Da ti vjerujemo na casnu pionirsku?
Canton

#4411 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

Damir_5 wrote:
Canton wrote:
Samo argumenti.
Časne pionirske kao i nečasne čaršijske me ne zanimaju.
Damir_5

#4412 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Damir_5 »

Canton wrote:
Damir_5 wrote:
Canton wrote:
Samo argumenti.
Pa sta onda cekas, daj argumente, da on nema argumente?
independer

#4413 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

Canton wrote:

Kriminal je kada lopov udje u banku i opljacka je. Kada politicar koristi instrumente drzave u cilju osiromasenja naroda i donosi politicke odluke koje direktno ili indirektno dovodi do stanja u kome narod nema instrumente da se odbrani od destruktivnih odluka vlasti, a ta ista vlast radi suprotno od onoa sto je govorila u predizbornoj kampanji, onda se to moze zvat ovako ili onako ali u sustini je to cin izdaje. Lideri frakcija se sastaju i u drugim drzavama i usaglasavaju odluke, ali se sastaju u parlamentu, sjednicama vlade, vode debate na tv u, i td. U bosni to rade u kafani i tajnovito, izlaze ped novinare sa potpuno razlicitim verzijama istog dogadjaja i nikom nista. Sad ja tebe pitam kako bi ti ocijenio onda djelovanje tzv probosanskih stranaka, kao patriotsko ili...?
independer

#4414 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

Damir_5 wrote:
Canton wrote:
Damir_5 wrote: Da ti vjerujemo na casnu pionirsku?
Samo argumenti.
Pa sta onda cekas, daj argumente, da on nema argumente?
I izvini, nisam stalno na forumu, moram i nesto drugo radit pa ne mogu tako brzo odgovorit.
Canton

#4415 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

independer wrote: Kriminal je kada lopov udje u banku i opljacka je. Kada politicar koristi instrumente drzave u cilju osiromasenja naroda i donosi politicke odluke koje direktno ili indirektno dovodi do stanja u kome narod nema instrumente da se odbrani od destruktivnih odluka vlasti, a ta ista vlast radi suprotno od onoa sto je govorila u predizbornoj kampanji, onda se to moze zvat ovako ili onako ali u sustini je to cin izdaje. Lideri frakcija se sastaju i u drugim drzavama i usaglasavaju odluke, ali se sastaju u parlamentu, sjednicama vlade, vode debate na tv u, i td. U bosni to rade u kafani i tajnovito, izlaze ped novinare sa potpuno razlicitim verzijama istog dogadjaja i nikom nista. Sad ja tebe pitam kako bi ti ocijenio onda djelovanje tzv probosanskih stranaka, kao patriotsko ili...?
Kriminal je mnogo više od klasične pljačke. Kada spominješ neke odluke, mislim da bi bilo fino da kažeš koje su to odluke. Ne kontam u čemu je problem što se lideri političkih stranaka, negdje sastaju. Mislim da je važnije pitanje ima li kakve koristi od tih sastanaka, do sad je nije bilo u nekoj većoj mjeri.

Kako bi ocjenio djelovanje tzv. probosanskih stranaka? Loše. Zašto?

Zato što ne uspjevaju da koncept, multietničke, demokratske i koliko toliko prosperitetne države ostvare u sredinama i novima vlasti gdje imaju većinu. Oni nivoi vlasti koje drže te tzv. pro BiH stranke mora biti kičma onoga što zovemo Bosna i Hercegovina po mjeri svih i Bosna i Hercegovina u kojoj će svaki čovjek imati kakav-takav prosperitet.
Lug

#4416 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Lug »

Canton wrote:To je mišljenje, to nije argument.
drzavna imovina i pored odluke ustavnog suda!

onih 100 miliona sa racuna elektroprijenosa! niko mu nije dao mandat za to da rasparcava pare namjenjene za razvoj i unaprjedjeneje iste. o tuziocima i imenovanjem da ne spominjemo..

zatvorene liste, direktno onemogucavanje inicijative 1.Mart..

cirkus sa formiranjem entitetske vlade, pa cirkus sa formiranjem drzavne vlade, gdje je glavnu ulogu upravo on odigrao.. tako da se Bosnjaci (obicni narod) osjecaju skroz nesigurno i prevareno i to nije fikcija vec Bosnjaci se bas tako osjecaju, o tom nema rasprave.

pa sve sto je napravio je izdaja, a to sto JOS nije usvojeno je druga strana medalje. kad nas dovedu pred svrsen cin, onda ga jebi.

ima jos..
ali sad ces ti iz supljeg u prazno, mirno spavajte, to se vama samo cini, ne vjerujte svojim ocima.. Bosnjaci su bas mirni i nemaju razloga za brigu itd..
zar ti se ne cini da smo vec i previse podjeljeni u BiH?
Damir_5

#4417 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Damir_5 »

independer wrote:
Damir_5 wrote: Pa sta onda cekas, daj argumente, da on nema argumente?
I izvini, nisam stalno na forumu, moram i nesto drugo radit pa ne mogu tako brzo odgovorit.
Nije tebi to upuceno, nego Cantonu.
Lug

#4418 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Lug »

Ono sto je vec izglasano:

Dvije izborne jedinice za predsjednistvo, a nisu bile. Jesu li to "probosanske stranke" izglasale?

Policija RS. Jesu li i to izglasali? Policiju koja je najveci krivac za ne ispunjavanje aneksa 7.

I ti se pitas, sta je to izdaja?
Canton

#4419 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

Lug wrote:Ono sto je vec izglasano:

Dvije izborne jedinice za predsjednistvo, a nisu bile. Jesu li to "probosanske stranke" izglasale?

Policija RS. Jesu li i to izglasali? Policiju koja je najveci krivac za ne ispunjavanje aneksa 7.

A kako su se to članovi predsjedništva birali prije te dvije izborne jedinice?

Policija RS? Jesu izglasali su to u Daytonu. Samo pristajanje na to da se pola države zove "Srpska" je za mene izdaja.
rahmanjin

#4420 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by rahmanjin »

Policija nije najveci krivac za neispunjavanje anexa 7, to su samo price za siroke narodne mase. Istina je da sve tri politicke oligarhije nisu bile za povratak, osim na rijecima naravno. Sto to nije polcija sprijecila povratnike u Kozluk, Drvar... i druga mjesta gdje su se ljudi samoorganizovali i vratili. Nikakve pomoci nemaju ni oni od FBiH ni od RS. Dosta vise lazi, poltika nije dozvolila povratak, a policija je jedan od instrumenata te politike.
A ove price patrotizam, patriotske stranke... vise i te suplje dosta. Drzava BiH postoji, ali i u njoj entiteti. Neka mi neko samo kaze kako to promijeniti bez volje polticara koji su ova tri naroda izabrala ( i građani da se "ostali" ne naljute :mrgreen: ). Samo ispiraju mozak nacionalizmom i pricama o patriotizmu. Iskreno apsolutno me ne interesuje da li je pcelarstvo na drzavnom ili entitetskom nivou. Mene intresuje da mi porez na platu bude manji da mi standard bude bolji... a ove vase patriote o tome ne pricaju. Al bitno je da mi ne damo "nase".
Bio sam u KCUS dva puta u zadnjih 10 dana u posjeti. Ljudi tamo su uslovi jako losi, stare zgrade, puse na sve strane... eto tu nema ni Dodika ni Covica pa sto se to ne sredi. Gdje su tu "patriote"? Al se zato skrsilo para i para na isti taj KCUS, a uslovi nisu nista bolji. A gdje su pare? Ma koga to interesuje vidi Dodika sta radi hoce da se otcjepi, Covic hoce treci entitet. I tako u krug.
Canton

#4421 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

rahmanjin wrote: Policija nije najveci krivac za neispunjavanje anexa 7, to su samo price za siroke narodne mase. Istina je da sve tri politicke oligarhije nisu bile za povratak, osim na rijecima naravno. Sto to nije polcija sprijecila povratnike u Kozluk, Drvar... i druga mjesta gdje su se ljudi samoorganizovali i vratili. Nikakve pomoci nemaju ni oni od FBiH ni od RS. Dosta vise lazi, poltika nije dozvolila povratak, a policija je jedan od instrumenata te politike.
A ove price patrotizam, patriotske stranke... vise i te suplje dosta. Drzava BiH postoji, ali i u njoj entiteti. Neka mi neko samo kaze kako to promijeniti bez volje polticara koji su ova tri naroda izabrala ( i građani da se "ostali" ne naljute :mrgreen: ). Samo ispiraju mozak nacionalizmom i pricama o patriotizmu. Iskreno apsolutno me ne interesuje da li je pcelarstvo na drzavnom ili entitetskom nivou. Mene intresuje da mi porez na platu bude manji da mi standard bude bolji... a ove vase patriote o tome ne pricaju. Al bitno je da mi ne damo "nase".
Bio sam u KCUS dva puta u zadnjih 10 dana u posjeti. Ljudi tamo su uslovi jako losi, stare zgrade, puse na sve strane... eto tu nema ni Dodika ni Covica pa sto se to ne sredi. Gdje su tu "patriote"? Al se zato skrsilo para i para na isti taj KCUS, a uslovi nisu nista bolji. A gdje su pare? Ma koga to interesuje vidi Dodika sta radi hoce da se otcjepi, Covic hoce treci entitet. I tako u krug.
brate.. svaka čast
Lug

#4422 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Lug »

rahmanjin wrote:

Policija nije najveci krivac za neispunjavanje anexa 7, to su samo price za siroke narodne mase. Istina je da sve tri politicke oligarhije nisu bile za povratak, osim na rijecima naravno. Sto to nije polcija sprijecila povratnike u Kozluk, Drvar... i druga mjesta gdje su se ljudi samoorganizovali i vratili. Nikakve pomoci nemaju ni oni od FBiH ni od RS. Dosta vise lazi, poltika nije dozvolila povratak, a policija je jedan od instrumenata te politike.
znaci narod je trebao masovno da se samoorganizuje i goloruk napravi povratak u do zuba naoruzan rs sa policijom koja je ucestvovala u genocidu sirom BiH.. :roll:

zasto su o policiji toliko pregovarali ako je nebitna.. politika stoji iza! dobro jutro columbo, pa o cemu mi pricamo..?

@canton
bila jedna izborna jedinica!
MuaDib

#4423 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by MuaDib »

Bošnjačka nacionalna politika koju su predvodili SDA i SBiH je najveći krivac, što se povratak sveo na povrat imovine i njenu prodaju ili zamjenu za srpsku imovinu po Federaciji. Oni su zajedno s HDZ-om i SDS-om donjeli takav zakon koji je omogućio mirnodopsku razmjenu teritorija i imovine, sa pratećom etničkom homogenizacijom. Pa 1996. godine Izetbegović je na nekoj sjednici SDA rekao, urbano Sarajevo je previše multietničko, tako da za našu prevlast u kantonu treba popuniti brda i Ilidžu muslimanskim stanovništvom.
Canton

#4424 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Canton »

Lug wrote: @canton
Znaći li to da izbori 1996, 1998 i 2000 nisu bili u skladu sa Ustavom BiH, pošto u Ustavu koji je donešen 1995, piše da se iz FBiH biraju 2 kandidata, a iz RSa 1.
Nekako ti ova tvrdnja ne drži vodu.
rahmanjin

#4425 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by rahmanjin »

Lug wrote:
rahmanjin wrote:

znaci narod je trebao masovno da se samoorganizuje i goloruk napravi povratak u do zuba naoruzan rs sa policijom koja je ucestvovala u genocidu sirom BiH.. :roll:

zasto su o policiji toliko pregovarali ako je nebitna.. politika stoji iza! dobro jutro columbo, pa o cemu mi pricamo..?

@canton
ta banaliziranja ostavi za ove kod koji prolazi za populisticka prica. Jeli bio goloruk u vec pominjanom Kozluku, Drvaru...
Nije bilo polticke volje kod lidera tri naroda. Gdje je zivi(o) Malkic ( a valjda je trebao u Srebrenici ), gdje je zivio i sad u zvijezde dizani Suljagic, gdje zive svi ti polticari koji bi trebali da budu predvodnici povratka? Skoro niko u mjestu gdje je prije rata zivio. I ti meni pricas o policiji? E sad mi reci gdje je zivio Bracika Banjanovic? Kako je on mogao da organizuje ljude i vrati u Kozluk, pored te do zuba naoruzane policije? E pa vidis u tome je razlika između price i djela. On je zaista zelio povratak.
Policija je kao sto sam vec i rekao instrument politike,ali niko nije zelio da se ljudi vrate.
To ti je tako, columbo.
Post Reply