Lug wrote:Ono sto je vec izglasano:
Dvije izborne jedinice za predsjednistvo, a nisu bile. Jesu li to "probosanske stranke" izglasale?
Policija RS. Jesu li i to izglasali? Policiju koja je najveci krivac za ne ispunjavanje aneksa 7.
I ti se pitas, sta je to izdaja?
Policija nije najveci krivac za neispunjavanje anexa 7, to su samo price za siroke narodne mase. Istina je da sve tri politicke oligarhije nisu bile za povratak, osim na rijecima naravno. Sto to nije polcija sprijecila povratnike u Kozluk, Drvar... i druga mjesta gdje su se ljudi samoorganizovali i vratili. Nikakve pomoci nemaju ni oni od FBiH ni od RS. Dosta vise lazi, poltika nije dozvolila povratak, a policija je jedan od instrumenata te politike.
A ove price patrotizam, patriotske stranke... vise i te suplje dosta. Drzava BiH postoji, ali i u njoj entiteti. Neka mi neko samo kaze kako to promijeniti bez volje polticara koji su ova tri naroda izabrala ( i građani da se "ostali" ne naljute

). Samo ispiraju mozak nacionalizmom i pricama o patriotizmu. Iskreno apsolutno me ne interesuje da li je pcelarstvo na drzavnom ili entitetskom nivou. Mene intresuje da mi porez na platu bude manji da mi standard bude bolji... a ove vase patriote o tome ne pricaju. Al bitno je da mi ne damo "nase".
Bio sam u KCUS dva puta u zadnjih 10 dana u posjeti. Ljudi tamo su uslovi jako losi, stare zgrade, puse na sve strane... eto tu nema ni Dodika ni Covica pa sto se to ne sredi. Gdje su tu "patriote"? Al se zato skrsilo para i para na isti taj KCUS, a uslovi nisu nista bolji. A gdje su pare? Ma koga to interesuje vidi Dodika sta radi hoce da se otcjepi, Covic hoce treci entitet. I tako u krug.