RUSIJA
- ioannes
#4401 Re: RUSIJA
ima li ko informacije,dokle su dosli pregovori oko Turkish-Stream?
- Co0l
#4402 Re: RUSIJA
Pogledaj rezultate izbora u Turskoj pa ce ti se sve samo kazati 
- Klavikula
#4403 Re: RUSIJA
Co0l wrote:Pogledaj rezultate izbora u Turskoj pa ce ti se sve samo kazati
- Challenger__
#4404 Re: RUSIJA
- evo saopštenja:
Saopštenje je objavljeno nakon sastanka pape i Putina, koji je trajao 50 minuta.RIM - Papa Franjo i predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasili su se danas u Vatikanu da je potrebno ponovo stvoriti klimu dijaloga u Ukrajini i provesti Sporazuma iz Minska. Papa Franjoj zatražio je od Putina da uloži veliki napor za postizanje mira u Ukrajini i iskreno se posveti tom cilju, saopšteno je iz Vatikana.
- JohnnyS
#4405 Re: RUSIJA
http://www.jutarnji.hr/putin-uoci-susre ... -/1364141/
Normalno da misli da je bezgrešan, kad ima vojsku virtualnih onanatora. Kad ih ovoliko ima u BiH, koji doživljavaju instant orgazam na svaki njegov mig, možemo samo zamisliti koliko ih ima u Rusiji. Nije ni čudo da je izgubio dodir s realnošću.
Normalno da misli da je bezgrešan, kad ima vojsku virtualnih onanatora. Kad ih ovoliko ima u BiH, koji doživljavaju instant orgazam na svaki njegov mig, možemo samo zamisliti koliko ih ima u Rusiji. Nije ni čudo da je izgubio dodir s realnošću.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4407 Re: RUSIJA
ujedinjeni boljsevici i fasisti...e allal vera liliputanko spojio si ne spojivo"Sankcije Rusiji dok ne poništi aneksiju Krima"
Evropski parlament izglasao je rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji produže sankcije zbog mešanja u sukob u Ukrajini.
Izvor: Tanjug četvrtak, 11.06.2015. | 22:13
Osim toga, EP je pozvao i na jedinstvo u suprotstavljanju politici Moskve.
"EP poziva sve zemlje članice da ostanu čvrste i jedinstvene u stavu da sankcije treba produžiti", navodi se u tekstu rezolucije, gde sem toga stoji da kaznene mere treba da ostanu na snazi sve dok Rusija ne poništi aneksiju Krima i u potpunosti ne primeni sporazum iz Minska o okončanju ukrajinske krize.
Rezolucija je izglasana sa 356 glasova "za" i 183 "protiv", uprkos ujedinjenom otporu ekstremno levih i desnih evropskih stranaka, a protiv nje su se, između ostalih, izjasnili poslanici britanske stranke Ukip i francuskog Nacionalnog fronta koji predvodi Marin le Pen.
EP je i juče usvojio sličnu rezoluciju, u kojoj je konstatovao da Rusija više nije strateški partner EU i pozvao evropske institucije da zauzmu oštriji stav prema Moskvi i da ispita da li su ruske donacije pojedinim evroskeptičnim partijama u EU zakonite.
- Opetja033
#4408 Re: RUSIJA
Rusija obecala da ce, u slucaju zahtjeva zvanicne Srbije, staviti veto na na britansku rezoluciju o Srebrenici.
Eh da vidimo salonce kako ce ovo opravdati? Rusija, veliki prijatelj Bosne i Bosnjaka. Nisam djaba rekao: Srbi su pickin dim, jebo njih. Bosna i Bosnjaci moraju pruzati podrsku svim antiruskim pokretima, rezolucijama, strategijama. Sto slabija i ponizenija Rusija - to je situacija bolja za nas Bosnjake.
Eh da vidimo salonce kako ce ovo opravdati? Rusija, veliki prijatelj Bosne i Bosnjaka. Nisam djaba rekao: Srbi su pickin dim, jebo njih. Bosna i Bosnjaci moraju pruzati podrsku svim antiruskim pokretima, rezolucijama, strategijama. Sto slabija i ponizenija Rusija - to je situacija bolja za nas Bosnjake.
-
celava_dlaka
#4409 Re: RUSIJA
zavrsit ce putinko ko i gadafi, nema mjesta cetnicima i diktatorima vise
- Ludzak
#4410 Re: RUSIJA
Kad mi neko počne pljuvati po AMerici. Koliko god je Amerika zla napravila, uvijek ću biti na strani nje, nego na strani ruskih četnika.
Mislim da nije samo Rusija protiv rezolicije, nego će biti i Kina.
Mislim da nije samo Rusija protiv rezolicije, nego će biti i Kina.
- Opetja033
#4411 Re: RUSIJA
Kada vidim kakve su alternative, molim Dragog Boga da nam Amerika bude svjetski policajac br 1 i jedina supersila dok je svijeta i vijeka.
- Ludzak
#4412 Re: RUSIJA
Mi Bošnjaci moramo se okrenuti AMerici, ako želimo opstati. Gotovo cijeli istočni blok želi da nestanemo i mi nemamo alternativu. Mi smo i suviše mal narod da bi mogli odlučivati sami o sebi, zato AMerika nam je jedina nada.
Pustite onu teoriju 'da nije Amarike ne bi ni RS-a bilo'.
- Opetja033
#4413 Re: RUSIJA
Ovo je ja mislim prvi put da se mogu sa tobom sloziti.Ludzak wrote:Mi Bošnjaci moramo se okrenuti AMerici, ako želimo opstati. Gotovo cijeli istočni blok želi da nestanemo i mi nemamo alternativu. Mi smo i suviše mal narod da bi mogli odlučivati sami o sebi, zato AMerika nam je jedina nada.
- Murat Sabanovic
#4414 Re: RUSIJA
gluposti !Opetja033 wrote:Ovo je ja mislim prvi put da se mogu sa tobom sloziti.Ludzak wrote:Mi Bošnjaci moramo se okrenuti AMerici, ako želimo opstati. Gotovo cijeli istočni blok želi da nestanemo i mi nemamo alternativu. Mi smo i suviše mal narod da bi mogli odlučivati sami o sebi, zato AMerika nam je jedina nada.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4415 Re: RUSIJA
... i ja bi bio taki da sam rođen na jamajkiMurat Sabanovic wrote:gluposti !Opetja033 wrote:Ovo je ja mislim prvi put da se mogu sa tobom sloziti.Ludzak wrote:Mi Bošnjaci moramo se okrenuti AMerici, ako želimo opstati. Gotovo cijeli istočni blok želi da nestanemo i mi nemamo alternativu. Mi smo i suviše mal narod da bi mogli odlučivati sami o sebi, zato AMerika nam je jedina nada.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#4416 Re: RUSIJA
Jbg Madner ....meni je facinantna logika po kojoj jedan Almaz izda saopstenje za stampu koje bi jedva docekale nebrojene obavijestajne agencije na svijetu da raskrinkaju i svi oni nemaju sta da prigovore izvjestaju ali eto ti si ih raskrinkao jer su ti debili iz Almaza previdjeli neku elementarnu logiku. Stvarno ne znam sta da ti kazem ...ili imas jako nisko misljenje o Rusima i njihovoj inteligenciji ili jako visoko o sebi a najvjerovatnije je u pitanju oboje.madner wrote:Jos jednom, BUK M2 moze koristiti istu raketu kao i BUK M1. Oznaka sistema ne znaci da je nuzno druga raketa. Tako da je nemoguce tvrditi da je Rusi nisu mogli koristiti.
I
E sad to na stranu, ni tehnicki nisi u pravu jer :
BUK M2E (dakle ne Buk M2 jer M2 bez E ne postoji) GRAU oznake 9K317E koristi samo i jedino 9M317raketu.
"Buk-M1" (GRAU 9K37M) koristi 9М38 i 9М38M1 rakete dok "Buk-M1-2" (GRAU 9K37M1-2) koristi 4 vrste raketa i to : 9М38M1,9М38,9М38M2 i 9M317.
Dakle ukoliko zelis da budes precizan, trebas napisati da Buk-M1-2 sistemi i BUK M2E dijele raketu 9M317. Buk-M1 i BUK M2E NE KORISTE ISTE RAKETE.
No, sve ovo opet nema nikakve veze sa logikom jer saopstenje kaze da je koristen tip rakete 9М38M1 koji BUK M2E NE KORISTI niti MOZE da je KORISTI a taj tip rakete moze da kortiste samo Buk-M1-2 i Buk-M1 sistemi KOJI NISU U UPOTREBI u Ruskoj vojsci. Dakle komentar ti jednostavno nije TACAN a sad mozemo dalje jedino da vidimo koliko si tvrdoglav.
- madner
#4417 Re: RUSIJA
Da ti pojasnim, ono sto ja zovem BUK M2 a ti M1-2 (sto jeste tacna oznaka) NATO SA 17 je sistem koji je od 1998 u upotrebi u Ruskoj vojsci. M2E je eksportna verzija, za koju nisam siguran kada je i kome prodana. Sasvim sigurno Rusija sa istom verzijom nije niti ce u potpunosti zamjeniti M1-2 nego ce preci na M3 verziju. M2, iz koje je izasla M2E verzija takodje nije u potpunosti zamjenila M1-2, tako da ja i mnogi drugi za SA 17 koriste izraz M2 a za S11 M1.
Dakle Ukraina ima M1 sistem, Rusija M1-2 i pokoji M2, i nije moguce razlikovati ko je pogodio avion osim ako se ne koristi modernija raketa koja ja 100% Ruska.
Vijest jeste demantovana i od strane drugih izvora.
Dakle Ukraina ima M1 sistem, Rusija M1-2 i pokoji M2, i nije moguce razlikovati ko je pogodio avion osim ako se ne koristi modernija raketa koja ja 100% Ruska.
Vijest jeste demantovana i od strane drugih izvora.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#4418 Re: RUSIJA
Ja sam zato odmah i trazio da se opredjelimo oko kosristenja oznaka a buduci da NATO koristi SA 17 i za 9K37M1-2 kao i za 9K317E smatram da je GRAU oznacavanje svakako preciznije.
Ipak, kao sto sma ranije pisao uopste nije poenta na koristenju ovog ili onog sistema nego na koristenju tacno odredjenog tipa rakete prilikom obaranja aviona za koju je Almaz utvrdio da moze biti od svih u opticaju jedino 9М38M1. Dalje kazu da je ovaj tip rakete odavno izbacen iz upotrebe Ruske vojske ali da je upravo ovaj tip rakete u sirokoj upotrebi u vecini bivsih Sovjetskih drzava ukljucujuci Ukrajinu koja je 2005 Almazu prijavila 991 komad ove rakete radi ugovora o odrzavanju.
Osporavanje Alamazovih tvrdnji uopste se ne doticu koristenja ovog ili onog sistema za lansiranje nego idu u pravcu da Rusija i dalje koristi i ima 9М38M1 rakete a koplje i glavni izvor svih tih tvrdnji jeste PR agencija Bellingcat o kojoj sam pisao ranije pa koga zanima da vidi kakvi likovi stoje iza te agencije, moze da prelista malo ranije postove. Dakle oni kopaju iz arhiva i sa parada razne slike koje prikazuju 9М38M1 i to objavljuju na netu i onda detljnim iscitavanjem jedna po jedna slika se ispostavlja da ili nije tacvna lokacija , ili vrijeme ili model rakete.
Rusija je najavila kompletnu zamjenu za noviji 9M317 do 2020 (dakle mjenjau noviju raketu od 9М38M1 koja je vec zamjenjna sa 9M317) ali se slazem da nije moguce ustanoviti sa 100% pouzdanoscu da li mozda ima negdje zaostalih 9М38M1. Almaz kaze da nema. Bellingcat stavlja slike da ima. Jasan mi je interes i jednih i drugih.
Buk-M2E je do sada potvrdjeno izvezen samo u Siriju i Venecuelu.
Ipak, kao sto sma ranije pisao uopste nije poenta na koristenju ovog ili onog sistema nego na koristenju tacno odredjenog tipa rakete prilikom obaranja aviona za koju je Almaz utvrdio da moze biti od svih u opticaju jedino 9М38M1. Dalje kazu da je ovaj tip rakete odavno izbacen iz upotrebe Ruske vojske ali da je upravo ovaj tip rakete u sirokoj upotrebi u vecini bivsih Sovjetskih drzava ukljucujuci Ukrajinu koja je 2005 Almazu prijavila 991 komad ove rakete radi ugovora o odrzavanju.
Osporavanje Alamazovih tvrdnji uopste se ne doticu koristenja ovog ili onog sistema za lansiranje nego idu u pravcu da Rusija i dalje koristi i ima 9М38M1 rakete a koplje i glavni izvor svih tih tvrdnji jeste PR agencija Bellingcat o kojoj sam pisao ranije pa koga zanima da vidi kakvi likovi stoje iza te agencije, moze da prelista malo ranije postove. Dakle oni kopaju iz arhiva i sa parada razne slike koje prikazuju 9М38M1 i to objavljuju na netu i onda detljnim iscitavanjem jedna po jedna slika se ispostavlja da ili nije tacvna lokacija , ili vrijeme ili model rakete.
Rusija je najavila kompletnu zamjenu za noviji 9M317 do 2020 (dakle mjenjau noviju raketu od 9М38M1 koja je vec zamjenjna sa 9M317) ali se slazem da nije moguce ustanoviti sa 100% pouzdanoscu da li mozda ima negdje zaostalih 9М38M1. Almaz kaze da nema. Bellingcat stavlja slike da ima. Jasan mi je interes i jednih i drugih.
- General War
#4419 Re: RUSIJA
Stvarno je naivno i pomisliti tvrdnje drzavne firme, drzave koja tvrdi da nipocemu nije umjesana u agresiju u ukrajini...sjetimo se samo tipova BTR ova i T72 koji su navodno zaroblenji u ukrajini a ukrajinska vojska ih uopste nema u arsenalu.UnscarD wrote:Ja sam zato odmah i trazio da se opredjelimo oko kosristenja oznaka a buduci da NATO koristi SA 17 i za 9K37M1-2 kao i za 9K317E smatram da je GRAU oznacavanje svakako preciznije.
-
Drvenija87
#4420 Re: RUSIJA
General War wrote: Stvarno je naivno i pomisliti tvrdnje drzavne firme, drzave koja tvrdi da nipocemu nije umjesana u agresiju u ukrajini...sjetimo se samo tipova BTR ova i T72 koji su navodno zaroblenji u ukrajini a ukrajinska vojska ih uopste nema u arsenalu.

-
LDLT
#4421 Re: RUSIJA
http://www.forbes.com/sites/paulroderic ... 3-in-1q15/
By May 21, things looked less rosy. The finance ministry reported that the first quarter decline was between 3.5 and 3.7 percent. A week later, Russia’s state development bank, VEB, reported Russia’s first-quarter GDP down 4.3 percent. VEB’s chief economist framed the glum news as follows: “The accelerating fall in GDP in April indicates that the crisis still hasn’t passed its lowest point,” meaning that things will get worse before they get better.
http://www.businessinsider.com/russia-i ... ote-2015-2
I see Russia as a country in decline. It's a one-crop economy; two-thirds of its exports are energy. It has a terrible demographic problem; the number of Russians is shrinking. It has a huge health problem; the average Russian male dies at about age 61. And it's got such enormous corruption that it can't reform itself. So I think it's a country that's seriously in decline.
Putin's adventurism, such as we've seen in Ukraine, which has led to Western sanctions, cuts him off from the sources of Western technology that they really need for modernisation and he's turning Russia into China's gas station. So I'm very pessimistic about the future of Russia.
By May 21, things looked less rosy. The finance ministry reported that the first quarter decline was between 3.5 and 3.7 percent. A week later, Russia’s state development bank, VEB, reported Russia’s first-quarter GDP down 4.3 percent. VEB’s chief economist framed the glum news as follows: “The accelerating fall in GDP in April indicates that the crisis still hasn’t passed its lowest point,” meaning that things will get worse before they get better.
http://www.businessinsider.com/russia-i ... ote-2015-2
I see Russia as a country in decline. It's a one-crop economy; two-thirds of its exports are energy. It has a terrible demographic problem; the number of Russians is shrinking. It has a huge health problem; the average Russian male dies at about age 61. And it's got such enormous corruption that it can't reform itself. So I think it's a country that's seriously in decline.
Putin's adventurism, such as we've seen in Ukraine, which has led to Western sanctions, cuts him off from the sources of Western technology that they really need for modernisation and he's turning Russia into China's gas station. So I'm very pessimistic about the future of Russia.
- JohnnyS
#4422 Re: RUSIJA
U najboljoj maniri totalitarnih sustava, a mislili smo da je sjevernokorejski posljednji, indoktrinacija počinje od najranijih uzrasta
http://bljesak.info/rubrika/lifestyle/c ... ecu/124394
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4423 Re: RUSIJA
Ekstra stvarJohnnyS wrote:U najboljoj maniri totalitarnih sustava, a mislili smo da je sjevernokorejski posljednji, indoktrinacija počinje od najranijih uzrasta
Bravo Predsjednice
P.S. Cipras u Moskvi
-
LDLT
#4424 Re: RUSIJA
Pa nego gdje će, propalitet na istom mjestu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu