BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mulderm

#43976 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

aladinosmic1 wrote:"Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u"

Gdje se taj može nabaviti, ako se negdje sa strane nabavi može li raditi sa bhtelecom interentom
moze raditi sa bhtelecom.om. . Iskratel ne prodaje innbox routere krajnim korisnicima nego samo telekom operaterima.

Taj model v60u u ponudi ima telemach slo i telekom slovenije. ako imas nekog u Sloveniji ili Hrvatskoj tamo ih se moze nabaviti.
aladinosmic1

#43977 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

XXX
Last edited by aladinosmic1 on 03/05/2016 20:26, edited 1 time in total.
aladinosmic1

#43978 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

ma nije ni bitno neću ja to kupovat, kad sve radi na ovom, samo me zanima cijena ovog v50 i novog v60
developer10

#43979 Re: BHTelecom All About

Post by developer10 »

Kako sam shvatio - mi postojeći korisnici MojaTV Full smo automatski prešli na "nova MojaTV Full" i plus dodan nam je (bez pitanja) ovaj paket 100 (100 minuta razgovora prema BH Mobile mreži, obračunska jedinica 1 sec).

Pitanje: Imam li opciju da odjavim taj paket 100 jer mi nije nešto, i prije ovoga nikada nisam u cjelosti iskoristio onih 10 KM razgovora koji su isto bili uključeni. Ako ne, šta je s ovim 1 sec obračunska jedinica? Je li to bolje ili lošije u odnosu recimo na 10 sec, zbunjuje me to? To je npr. obračun 2 min ako razgovaram 1 min 1 sec, ili upravo suprotno - obračunava mi se 1 min i samo ta 1 sekunda?

Pitanje 2: Ako objedinim onih više usluga u Moja TV /nešto, zaboravih kako se zove/ (pored MojaTV Full tu bi bila 2 ultra broja), imam obavezu da po broju plaćam 5 KM mjesečno. Kažu da se taj kredit može iskoristiti za onaj trošak uspostave poziva npr. Je li to jedina svrha ili je to kao i obični kredit, koristim za šta hoću (s tim da ako potrošim baš sve neću moći pozivati ni svoje brojeve jer nema za uspostavu poziva)?
mirza_15

#43980 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Bice i paket100 za korisnike full paketa umjesto onih 10 KM prema mobilnim mrezama. Mozes odjaviti ako hoces. To je super cijena ko misli koristiti fiksni da zove mobilne. Minuta izadje 0,10 KM (daleko povoljnije nego na mobilnoj) plus je obracunska 1 sec. To znaci da ce ti razgovor od 17 sekundi naplatiti 17 sekundi. Negdje drugo ce ti naplatiti citavu minutu.

U osnovnoj ponudi ima i najbroj (u pola cijene) i tu je cijena poziva prema tom broju odlicna.

5 KM mozes trositi za uspostavu poziva, za pozive i mms/sms u mrezi bh telecoma.
krakatoa

#43981 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

developer10 wrote:Kako sam shvatio - mi postojeći korisnici MojaTV Full smo automatski prešli na "nova MojaTV Full" i plus dodan nam je (bez pitanja) ovaj paket 100 (100 minuta razgovora prema BH Mobile mreži, obračunska jedinica 1 sec).

Pitanje: Imam li opciju da odjavim taj paket 100 jer mi nije nešto, i prije ovoga nikada nisam u cjelosti iskoristio onih 10 KM razgovora koji su isto bili uključeni. Ako ne, šta je s ovim 1 sec obračunska jedinica? Je li to bolje ili lošije u odnosu recimo na 10 sec, zbunjuje me to? To je npr. obračun 2 min ako razgovaram 1 min 1 sec, ili upravo suprotno - obračunava mi se 1 min i samo ta 1 sekunda?

Pitanje 2: Ako objedinim onih više usluga u Moja TV /nešto, zaboravih kako se zove/ (pored MojaTV Full tu bi bila 2 ultra broja), imam obavezu da po broju plaćam 5 KM mjesečno. Kažu da se taj kredit može iskoristiti za onaj trošak uspostave poziva npr. Je li to jedina svrha ili je to kao i obični kredit, koristim za šta hoću (s tim da ako potrošim baš sve neću moći pozivati ni svoje brojeve jer nema za uspostavu poziva)?
Za obračunsku jedinicu ne treba ti objašnjavati. Sve piše. Obračunava se "živi" razgovor bez ikakvog zaokruživanja. Što se tiče prepaid brojeva povezanih u moj izbor, tu se po broju plaća 5KM i isto toliko svaki mjesec prepaid broj dobije kredita na računu. Sve jasno ko dan :)
developer10

#43982 Re: BHTelecom All About

Post by developer10 »

krakatoa wrote:
developer10 wrote:Kako sam shvatio - mi postojeći korisnici MojaTV Full smo automatski prešli na "nova MojaTV Full" i plus dodan nam je (bez pitanja) ovaj paket 100 (100 minuta razgovora prema BH Mobile mreži, obračunska jedinica 1 sec).

Za obračunsku jedinicu ne treba ti objašnjavati. Sve piše. Obračunava se "živi" razgovor bez ikakvog zaokruživanja. Što se tiče prepaid brojeva povezanih u moj izbor, tu se po broju plaća 5KM i isto toliko svaki mjesec prepaid broj dobije kredita na računu. Sve jasno ko dan :)
Mirza kaže: "5 KM mozes trositi za uspostavu poziva, za pozive i mms/sms u mrezi bh telecoma." Vidiš da nije baš jasno k'o dan, npr, ne mogu tim kreditom zvati ni slati SMS-ove drugim mrežama. Zato sam i tražio pojašnjenje. U svakom slučaju, hvala svima za informacije.
developer10

#43983 Re: BHTelecom All About

Post by developer10 »

mirza_15 wrote:Bice i paket100 za korisnike full paketa umjesto onih 10 KM prema mobilnim mrezama. Mozes odjaviti ako hoces. To je super cijena ko misli koristiti fiksni da zove mobilne. Minuta izadje 0,10 KM (daleko povoljnije nego na mobilnoj) plus je obracunska 1 sec. To znaci da ce ti razgovor od 17 sekundi naplatiti 17 sekundi. Negdje drugo ce ti naplatiti citavu minutu.

U osnovnoj ponudi ima i najbroj (u pola cijene) i tu je cijena poziva prema tom broju odlicna.

5 KM mozes trositi za uspostavu poziva, za pozive i mms/sms u mrezi bh telecoma.
Hvala za pojašnjenje, moguće da odjavim 100 a uzmem paket 1.

I još samo da mi kažeš je li ta cijena od 59,oo KM s PDV-om ili bez (sjećam se da je nešto RAK nedavno naložio da se cijene iskazuju sa PDV-om)?
mirza_15

#43984 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Sve cijene su sa pdv-om.
Kiki_Musampa

#43985 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Ako ja dodam svoj no limit paket u grupu,da li i ja placam uspostavu poziva,jer se ovako ona ne placa?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#43986 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Mirza, hajd naseg ti Sarajeva odgovori meni po pitanju koje sam postavio par postova iznad. ☺
mirza_15

#43987 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

suad-sarajevo wrote:Image

Danas vidim da mi je aktivan mysurf basic internet. Koristim moj mini 15. Sada gledam da mogu dokupiti internet za recimo 7 KM i koliko sam shvatio da onda imam aktivan opet internet po smanjenoj brzini do kraja mjeseca.

https://www.bhtelecom.ba/msurf0.html
Pretplata +7 KM i imas 100+500 MB, a poslije toga 32 Kbps do kraja mjeseca.
mirza_15

#43988 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Kiki_Musampa wrote:Ako ja dodam svoj no limit paket u grupu,da li i ja placam uspostavu poziva,jer se ovako ona ne placa?
To ne znam. Ako nesto saznam javim.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#43989 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Hvala Mirza.
Dady

#43990 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

A1: Prema flyer-u koji je stigao sa zadnjim računom paket 100 min nije uključen za korisnike starog MojaTV Full paketa.
A2: Ako nema kredita nema ni mogućnosti da zoveš članove grupe ako nemaš dovoljan iznos za uspostavu poziva. Btw taj iznos možeš koristiti samo za pozive brojeva unutar BHT mreže.
bumerangss

#43991 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Je li jos kod nekoga TVSA crn? Mislim ono kad hocu time shift sve na TVSA je crno i ne vide se emisije a trebalo bi biti zeleno kao na FTV OBN HAYAT-u... i prije je bilo vecinom u nocnim satima crno ali mogao se vratiti jutarnji program i navece dnevnik u 18:30 a sad ima par dana sve crno?

I prije koji mjesec sam zvao 1444 i pitao zasto je to tako a oni su me naknadno nazvali i rekli mi da to nije do bhtelecoma nego doTVSA! Moze li to biti do tv kuce ili me zezaju?
sencobih

#43992 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

bumerangss wrote:Je li jos kod nekoga TVSA crn? Mislim ono kad hocu time shift sve na TVSA je crno i ne vide se emisije a trebalo bi biti zeleno kao na FTV OBN HAYAT-u... i prije je bilo vecinom u nocnim satima crno ali mogao se vratiti jutarnji program i navece dnevnik u 18:30 a sad ima par dana sve crno?

I prije koji mjesec sam zvao 1444 i pitao zasto je to tako a oni su me naknadno nazvali i rekli mi da to nije do bhtelecoma nego doTVSA! Moze li to biti do tv kuce ili me zezaju?
Nema epg-a od juče pa je zato crno i ne moze se vratiti
starii

#43993 Re: BHTelecom All About

Post by starii »

nema nesto tona na mojatv?
N.N.

#43994 Re: BHTelecom All About

Post by N.N. »

@mirza_15, PP :-D
HB_BHF

#43995 Re: BHTelecom All About

Post by HB_BHF »

Hoće li se netFlat paketi mijenjati? Ili da se prebacim na Moja TV full pošto trenutno imam Moja TV Phone + netFlat 10
mirza_15

#43996 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

HB_BHF wrote:Hoće li se netFlat paketi mijenjati? Ili da se prebacim na Moja TV full pošto trenutno imam Moja TV Phone + netFlat 10
Bolje je da predjes na mojatv full. Za sada ne znam hoce li biti nekih promjena na netflat paketima, a ovamo imas vece pogodnosti kod kupovine terminalne opreme. Recimo, kupujes tv aparat, potpises na dvije godine, 20% popust na pretplatu. 20% ovako dobijes od 49 KM (skoro 10 KM manja pretplata), a onako od 29 (skoro 6 KM).
aladinosmic1

#43997 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

jel radi taj bhtelecom proće maj dok oni povecaju brzine i promijene mi paket na taj dodatni 1
UndergroundMan

#43998 Re: BHTelecom All About

Post by UndergroundMan »

Ima li neko info kada bi S-I Bosna, konkretno Tuzlanski kanton, najkonkretnije Lukavac mog'o imat' povecanje brzina? Meni brzina umjesto gore, ide chak do 1Mbps :-) :roll:

Hvala za info :-D
pepeljara

#43999 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Raja, jel ovo Z5 poskupio sa novom turom u telecomu :D
Il se neko zeznuo :D
KurtaLN79

#44000 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

Ajd ljudi danas ako neko ode do Telecoma da napravi ove pakete moj izbor, nek javi... da znamo na čemu smo a posebno mi sa TK
Locked