Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako sam shvatio - mi postojeći korisnici MojaTV Full smo automatski prešli na "nova MojaTV Full" i plus dodan nam je (bez pitanja) ovaj paket 100 (100 minuta razgovora prema BH Mobile mreži, obračunska jedinica 1 sec).
Pitanje: Imam li opciju da odjavim taj paket 100 jer mi nije nešto, i prije ovoga nikada nisam u cjelosti iskoristio onih 10 KM razgovora koji su isto bili uključeni. Ako ne, šta je s ovim 1 sec obračunska jedinica? Je li to bolje ili lošije u odnosu recimo na 10 sec, zbunjuje me to? To je npr. obračun 2 min ako razgovaram 1 min 1 sec, ili upravo suprotno - obračunava mi se 1 min i samo ta 1 sekunda?
Pitanje 2: Ako objedinim onih više usluga u Moja TV /nešto, zaboravih kako se zove/ (pored MojaTV Full tu bi bila 2 ultra broja), imam obavezu da po broju plaćam 5 KM mjesečno. Kažu da se taj kredit može iskoristiti za onaj trošak uspostave poziva npr. Je li to jedina svrha ili je to kao i obični kredit, koristim za šta hoću (s tim da ako potrošim baš sve neću moći pozivati ni svoje brojeve jer nema za uspostavu poziva)?
Bice i paket100 za korisnike full paketa umjesto onih 10 KM prema mobilnim mrezama. Mozes odjaviti ako hoces. To je super cijena ko misli koristiti fiksni da zove mobilne. Minuta izadje 0,10 KM (daleko povoljnije nego na mobilnoj) plus je obracunska 1 sec. To znaci da ce ti razgovor od 17 sekundi naplatiti 17 sekundi. Negdje drugo ce ti naplatiti citavu minutu.
U osnovnoj ponudi ima i najbroj (u pola cijene) i tu je cijena poziva prema tom broju odlicna.
5 KM mozes trositi za uspostavu poziva, za pozive i mms/sms u mrezi bh telecoma.
developer10 wrote:Kako sam shvatio - mi postojeći korisnici MojaTV Full smo automatski prešli na "nova MojaTV Full" i plus dodan nam je (bez pitanja) ovaj paket 100 (100 minuta razgovora prema BH Mobile mreži, obračunska jedinica 1 sec).
Pitanje: Imam li opciju da odjavim taj paket 100 jer mi nije nešto, i prije ovoga nikada nisam u cjelosti iskoristio onih 10 KM razgovora koji su isto bili uključeni. Ako ne, šta je s ovim 1 sec obračunska jedinica? Je li to bolje ili lošije u odnosu recimo na 10 sec, zbunjuje me to? To je npr. obračun 2 min ako razgovaram 1 min 1 sec, ili upravo suprotno - obračunava mi se 1 min i samo ta 1 sekunda?
Pitanje 2: Ako objedinim onih više usluga u Moja TV /nešto, zaboravih kako se zove/ (pored MojaTV Full tu bi bila 2 ultra broja), imam obavezu da po broju plaćam 5 KM mjesečno. Kažu da se taj kredit može iskoristiti za onaj trošak uspostave poziva npr. Je li to jedina svrha ili je to kao i obični kredit, koristim za šta hoću (s tim da ako potrošim baš sve neću moći pozivati ni svoje brojeve jer nema za uspostavu poziva)?
Za obračunsku jedinicu ne treba ti objašnjavati. Sve piše. Obračunava se "živi" razgovor bez ikakvog zaokruživanja. Što se tiče prepaid brojeva povezanih u moj izbor, tu se po broju plaća 5KM i isto toliko svaki mjesec prepaid broj dobije kredita na računu. Sve jasno ko dan
developer10 wrote:Kako sam shvatio - mi postojeći korisnici MojaTV Full smo automatski prešli na "nova MojaTV Full" i plus dodan nam je (bez pitanja) ovaj paket 100 (100 minuta razgovora prema BH Mobile mreži, obračunska jedinica 1 sec).
Za obračunsku jedinicu ne treba ti objašnjavati. Sve piše. Obračunava se "živi" razgovor bez ikakvog zaokruživanja. Što se tiče prepaid brojeva povezanih u moj izbor, tu se po broju plaća 5KM i isto toliko svaki mjesec prepaid broj dobije kredita na računu. Sve jasno ko dan
Mirza kaže: "5 KM mozes trositi za uspostavu poziva, za pozive i mms/sms u mrezi bh telecoma." Vidiš da nije baš jasno k'o dan, npr, ne mogu tim kreditom zvati ni slati SMS-ove drugim mrežama. Zato sam i tražio pojašnjenje. U svakom slučaju, hvala svima za informacije.
mirza_15 wrote:Bice i paket100 za korisnike full paketa umjesto onih 10 KM prema mobilnim mrezama. Mozes odjaviti ako hoces. To je super cijena ko misli koristiti fiksni da zove mobilne. Minuta izadje 0,10 KM (daleko povoljnije nego na mobilnoj) plus je obracunska 1 sec. To znaci da ce ti razgovor od 17 sekundi naplatiti 17 sekundi. Negdje drugo ce ti naplatiti citavu minutu.
U osnovnoj ponudi ima i najbroj (u pola cijene) i tu je cijena poziva prema tom broju odlicna.
5 KM mozes trositi za uspostavu poziva, za pozive i mms/sms u mrezi bh telecoma.
Hvala za pojašnjenje, moguće da odjavim 100 a uzmem paket 1.
I još samo da mi kažeš je li ta cijena od 59,oo KM s PDV-om ili bez (sjećam se da je nešto RAK nedavno naložio da se cijene iskazuju sa PDV-om)?
Danas vidim da mi je aktivan mysurf basic internet. Koristim moj mini 15. Sada gledam da mogu dokupiti internet za recimo 7 KM i koliko sam shvatio da onda imam aktivan opet internet po smanjenoj brzini do kraja mjeseca.
A1: Prema flyer-u koji je stigao sa zadnjim računom paket 100 min nije uključen za korisnike starog MojaTV Full paketa.
A2: Ako nema kredita nema ni mogućnosti da zoveš članove grupe ako nemaš dovoljan iznos za uspostavu poziva. Btw taj iznos možeš koristiti samo za pozive brojeva unutar BHT mreže.
Je li jos kod nekoga TVSA crn? Mislim ono kad hocu time shift sve na TVSA je crno i ne vide se emisije a trebalo bi biti zeleno kao na FTV OBN HAYAT-u... i prije je bilo vecinom u nocnim satima crno ali mogao se vratiti jutarnji program i navece dnevnik u 18:30 a sad ima par dana sve crno?
I prije koji mjesec sam zvao 1444 i pitao zasto je to tako a oni su me naknadno nazvali i rekli mi da to nije do bhtelecoma nego doTVSA! Moze li to biti do tv kuce ili me zezaju?
bumerangss wrote:Je li jos kod nekoga TVSA crn? Mislim ono kad hocu time shift sve na TVSA je crno i ne vide se emisije a trebalo bi biti zeleno kao na FTV OBN HAYAT-u... i prije je bilo vecinom u nocnim satima crno ali mogao se vratiti jutarnji program i navece dnevnik u 18:30 a sad ima par dana sve crno?
I prije koji mjesec sam zvao 1444 i pitao zasto je to tako a oni su me naknadno nazvali i rekli mi da to nije do bhtelecoma nego doTVSA! Moze li to biti do tv kuce ili me zezaju?
Nema epg-a od juče pa je zato crno i ne moze se vratiti
HB_BHF wrote:Hoće li se netFlat paketi mijenjati? Ili da se prebacim na Moja TV full pošto trenutno imam Moja TV Phone + netFlat 10
Bolje je da predjes na mojatv full. Za sada ne znam hoce li biti nekih promjena na netflat paketima, a ovamo imas vece pogodnosti kod kupovine terminalne opreme. Recimo, kupujes tv aparat, potpises na dvije godine, 20% popust na pretplatu. 20% ovako dobijes od 49 KM (skoro 10 KM manja pretplata), a onako od 29 (skoro 6 KM).
Ima li neko info kada bi S-I Bosna, konkretno Tuzlanski kanton, najkonkretnije Lukavac mog'o imat' povecanje brzina? Meni brzina umjesto gore, ide chak do 1Mbps