SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

spreca

#43976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spreca »

sha_ba wrote: 07/03/2021 17:50
_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2021 17:41 Ruke Hamze iz Maroka su cilj igre :wink:

Zamislite molim vas drskosti policije koja uhapsi ilegalnog migranta :run:
Ja i dalje nastojim nekako sve redom pregledat i biti neutralna, al ‘bem ti život, krenem pa odustanem... znaci, šetam gradom i vidim automobile parkirane na nedozvoljenom mjestu, odlučim nazvati policiju kao savjestan građanin, patrola dođe, piše prekršajnu prijavu za parking. I tu bi trebala moja uloga da se zavrsi... zahvalim se policajcima i idem svojim putem... ali ne, vadim telefon, skicim, bacakam se po asfaltu usput oglušim se na naredbe i snimam naravno sve. Onda kad završim u policijskoj stanici, i javno izjavim da su me golu skidali, maltretirali niko zna šta... uz sliku ruku dragoga nam Hamze iz Maroka i pričama o iom logorima :shock:
Bit će da je do mene.... :run:
:thumbup:
Mozda je policija malo grubo reagovala ali isto tako neznamo kako i koliko dugo je ona njima skijala po nervima,ona bi bar trebala malo koristiti i mozak a ne samo histeriku i sve nacine da skrene paznju na sebe.Ja dok nije gostovala na nekoj tv nikad ranije nisam cuo za nju, ali sve cini ne birajuci nacin da skrene paznju na sebe ali na veoma pogresan nacin
spreca

#43977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spreca »

spinel_ wrote: 07/03/2021 17:55 Pa sto ova ne udomi par migranata i ne bude primjer svima?
Mali joj stan :mrgreen:
Haris.ba

#43978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

uglavnomja wrote: 07/03/2021 16:28
Haris.ba wrote: 07/03/2021 15:52

I cetvrta stvar, govoriti osobi koju hapsis vodi budalu u Jagomir.

Mogli su lijepo bez ikakve frke je uhapsiti. I niko nista ne bi mogao reci policiji.

Nego, znas li odakle joj ona prica da su je skinuli golu? Znam da te mogu pregledati temeljno osobe istog spola koji se pregleda, ali bas skidanje mi nije jasno.
kako bolan bez frke kad je ona nadigla frku :?:
oni je najradije ne bi ni dirali da se odmakla kad su joj rekli 1, 2, 3 .... puta
Pa moze gradjanin dizati frku. Vikati iz sveg glasa ubise me, silovase me. Policajac izdaje jasne naredbe i hapsi bez glupih komentara koji vrijedjaju licnost.

Da ne pricam o metodama deeskalacije. Nekada osmjeh, lijep stav rjesavaju sve probleme.

Ovdje policajac cacka nos sa lisicama u rukama. Cim se lisice izvade moraju na ruke.
Last edited by Haris.ba on 07/03/2021 18:22, edited 1 time in total.
uglavnomja

#43979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

samo matematika, u eurima

ne voli ona hamzu sto je slatki mali hamza iz maroka
i ne zeli da on sto duze ostane u bih samo zato sto ga joj je zao
nego zato dok je hamza u bosni - aktivistima za hamzina prava kapa lova
kad ode hamza - ode i lova

a sto vise hamzi - vise love :-D
Dimu1927

#43980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

spreca wrote: 07/03/2021 18:11
spinel_ wrote: 07/03/2021 17:55 Pa sto ova ne udomi par migranata i ne bude primjer svima?
daj da se utalimo da joj kupimo veci
sha_ba

#43981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

@foxlife
Ok, kontam ja i to selektivno pisanje kazni, i osuđujem svakog policajca koji tako postupa, ali brate onolika histerija oko toga, moglo je to i na miran i lijep način, ako ništa uslikat i prijaviti poslicijskoj stanici... ako mj je bas stalo do toga da hodam i prijavljujem nepropisno parkirane automobile, valjda ću napraviti neki plan... a ne dramu uz Hamzine rukice poslije hapšenja :-) :mrgreen:

Spreconi :kiss:
spinel_

#43982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spinel_ »

Najveca kazna za ovu ( nazvao bih je raznim imenima ali vidim da je pod zastitom moderacije ) bi bila kad bi je svi izignorisali i nicim joj ne bi dali prostora ni publiciteta. Nazalost, ona je postigla sto je i trazila. Evo prvo se na forumu o njoj razglaba, placeni mediji takodjer jedva cekaju "ekskluzivu". Zastitu i podrska od raznih euro uhljeba vec ima.
foxlife

#43983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

sha_ba wrote: 07/03/2021 18:22 @foxlife
Ok, kontam ja i to selektivno pisanje kazni, i osuđujem svakog policajca koji tako postupa, ali brate onolika histerija oko toga, moglo je to i na miran i lijep način, ako ništa uslikat i prijaviti poslicijskoj stanici... ako mj je bas stalo do toga da hodam i prijavljujem nepropisno parkirane automobile, valjda ću napraviti neki plan... a ne dramu uz Hamzine rukice poslije hapšenja :-) :mrgreen:

Ma dobro ova njena predstava je sasvim druga prica i ne bih je komentarisao
Vec sam na pocetku rekao da u ovom konkretnom slucaju nijedna strana nije bezgresna
Tercius

#43984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

To sto je ona histerisala, to sto je mozda danima planirala kako da nagzi policiju uopste nije relevantno.Ona i njeno poinasanje su samo jedan razlog vise da policija mora biti dobro obazriva kakve naredbe izdaje i kakvim vokabularom se koristi, jer sve mi nesto govori, recimo da su policajci uradili sve po propisu i profesionalno doticna gospodjica i profili slicni njoj bi opet dramu pravili oko svega masuci nekim karticama propusnicama itd.Pa da ima pravne drzave ja bih onda mogao biti milioner bez da ista teze od kasike dignem, ulozim nekih para opasam se kamerama i mikrofonima i samo idem i handrim policiju a oni me samo hapse mlate od zemlju i skidaju do gola i ja ih dobijam na sudu uz neke materijalne odstete, et bas super nema sta.
sha_ba

#43985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

foxlife wrote: 07/03/2021 18:25

Ma dobro ova njena predstava je sasvim druga prica i ne bih je komentarisao
Vec sam na pocetku rekao da u ovom konkretnom slucaju nijedna strana nije bezgresna
Svakako, kako jedan forumaš reče, neznanje policajca da se snađe u tom momentu ga je i koštalo..
i da dodam, licno ja ako bih javno istupila sa takvim optužbama protiv policije, skidanje do gola, maltretiranje Itd.. ili bi morala imat dobar bekgraund ili bi bila luda 100%, ili možda oboje
:mrgreen: :run:
sha_ba

#43986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

:thumbup:
Tercius wrote: 07/03/2021 18:29 To sto je ona histerisala, to sto je mozda danima planirala kako da nagzi policiju uopste nije relevantno.Ona i njeno poinasanje su samo jedan razlog vise da policija mora biti dobro obazriva kakve naredbe izdaje i kakvim vokabularom se koristi, jer sve mi nesto govori, recimo da su policajci uradili sve po propisu i profesionalno doticna gospodjica i profili slicni njoj bi opet dramu pravili oko svega masuci nekim karticama propusnicama itd.Pa da ima pravne drzave ja bih onda mogao biti milioner bez da ista teze od kasike dignem, ulozim nekih para opasam se kamerama i mikrofonima i samo idem i handrim policiju a oni me samo hapse mlate od zemlju i skidaju do gola i ja ih dobijam na sudu uz neke materijalne odstete, et bas super nema sta.
spreca

#43987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spreca »

Dimu1927 wrote: 07/03/2021 18:22
spreca wrote: 07/03/2021 18:11
daj da se utalimo da joj kupimo veci
Na baterije :lol: :lol:
spreca

#43988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spreca »

:kiss: Djesi Sabke :D
foxlife

#43989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

Moja poenta javljanja ovdje je da ona nije pogrijesila razlog snimanja i sl a to je nepropisno parkuranje selektivno kaznjavanje itd
To zbog cega se upustila u ovo je meni sumnjivo
Zeli medijsku paznju jer je ocito nije dobila na drugom mjestu
Nacin ponasanja ovdje konkretno je takav da od sebe zeli stvoriti zrtvu bez obzira na propuste policajaca
Ovo je sve uradila zbog licnog interesa
To ako smo apsolvirali trebali bi da se prebacimo na problem ne kažnjavanja i selektivnog kaznjavanja jer to vidimo svaki dan
foxlife

#43990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

Inace fascinantno mi je da u bilo kojem dogadjaju raja odabere jednu ili drugu krajnost slabo ko vidi lose i dobre stvari kod oba sudionika
Tercius

#43991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

foxlife wrote: 07/03/2021 18:37
To ako smo apsolvirali trebali bi da se prebacimo na problem ne kažnjavanja i selektivnog kaznjavanja jer to vidimo svaki dan
Selektivno kaznjavanje je produkt te male sitne korupcije i nepotizma koji se uvukao u svaku poru drustva, i koje su ljudi vec privatili kao normu drustveno prihvacenog ponasanja, pa tako onda imas jednu novu generaciju policije u ranim 20tim koje se uci tim malim tajnama velikih majstora zanata da se pauze koriste na pojedinim lokacijama u pojedinim ugostiteljskim objektima jer je djaba, a steta jednog takvog ponasanja koja tom balavcu od 20g nije vidljiva i mjerljiva uu tom momentu doseze daleko i ima dugorocne posljedice.

Zbog nakaradnosti sistema, svakim danom se toj policiji tovare nekakve obaveze koje uopste ne spadaju u domen policijskog posla, pa tako da hodanje oko zgrada i pisanje naloga za nepropisna parkiranja u Evropi odvano vec nije nadleznost policije vec jebene komunalne sluzbe, brojanje putnika po divljim taksijima nije posao policije vec opet neke druge inspekcijeske sluzbe kao i ganjanje tetki strina i nana sa gacama i potkosuljama po Otoci, kontrola koristenja zastitnih maski takodje, puknuce odvrnuce instalacijskih cijevi po zgradama takodje, i masu drugih stvari.

Ko ce to dovesti u red kako i kad sami Bog zna.
uglavnomja

#43992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Tercius wrote: 07/03/2021 18:58
Selektivno kaznjavanje je produkt te male sitne korupcije i nepotizma koji se uvukao u svaku poru drustva, i koje su ljudi vec privatili kao normu drustveno prihvacenog ponasanja, pa tako onda imas jednu novu generaciju policije u ranim 20tim koje se uci tim malim tajnama velikih majstora zanata da se pauze koriste na pojedinim lokacijama u pojedinim ugostiteljskim objektima jer je djaba, a steta jednog takvog ponasanja koja tom balavcu od 20g nije vidljiva i mjerljiva uu tom momentu doseze daleko i ima dugorocne posljedice.

Zbog nakaradnosti sistema, svakim danom se toj policiji tovare nekakve obaveze koje uopste ne spadaju u domen policijskog posla, pa tako da hodanje oko zgrada i pisanje naloga za nepropisna parkiranja u Evropi odvano vec nije nadleznost policije vec jebene komunalne sluzbe, brojanje putnika po divljim taksijima nije posao policije vec opet neke druge inspekcijeske sluzbe kao i ganjanje tetki strina i nana sa gacama i potkosuljama po Otoci, kontrola koristenja zastitnih maski takodje, puknuce odvrnuce instalacijskih cijevi po zgradama takodje, i masu drugih stvari.

parking se da privatnoj firmi za naplatu, i jos oni na terenu dobiju bonus po zapisanom autu :-D
foxlife

#43993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 07/03/2021 19:01

parking se da privatnoj firmi za naplatu, i jos oni na terenu dobiju bonus po zapisanom autu :-D
Ma to je vrlo lako uspostaviti
10% od kazne ide toj firmi pa bujrum
Zaposle ove koji ce slikati po citav dan pisati naloge i dovidjenja zali se nailovoj materi
uglavnomja

#43994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 07/03/2021 19:04

Zaposle ove koji ce slikati po citav dan pisati naloge i dovidjenja zali se nailovoj materi
da, i namjerno istaknut bonus po autu - nece tu biti ni jarana, ni zemljaka, ni rodjaka ... kad je njemu iz dzepa
foxlife

#43995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 07/03/2021 19:06
foxlife wrote: 07/03/2021 19:04

da, i namjerno istaknut bonus po autu - nece tu biti ni jarana, ni zemljaka, ni rodjaka ... kad je njemu iz dzepa
Al dok se ti ne rijesi tako na nama je da kritikujemo policiju jer je trenutno to njihov posao a vidimo koliko su uspjesni u tome
kox

#43996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

Da se donese odluka da se to rijesi riješilo bi se za sedmicu. Možda ima boljih načina ali i policija to može riješiti u sekundi. A Tercijus je objasnio zašto to sada ne rade i sve dok se to tolerise tako će i biti.
Tercius

#43997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Uzimanje javne povrsie i davanja pivatnim licima da tu prave parkinge je cisti kriminal.Partkirana vozila spadaju u domen gradskog uredjenja pa tako da i firme koje vrse naplatu i kontroklu bi trebale da budu gradske a ne privatne i to iz vise razloga a jedan od njih je i sama finansijska racunica kao i obrada licnih podataka koje su povezane sa registarskim brojem vozila.

I nema tu nikakvih bonusa, vani se odavno koriste vozila za monitoring koristenja i naplate parkin mjesta, uredjaji koje policija koristi za detekciju brzine kretanja je isti uredjaj za kontrolu parkiranih vozila samo sa drugim programom jer rade na istoj bazi podataka.Sto znaci treba da zaposlis nekog hajvana koji nista drugo ne treba da radi vec samo da vrati vozilo u garazu u jednom komadu i neosteceno po zavrsetku smjene ostalo sve sam uredjaj sa krova vbozila odradi.
uglavnomja

#43998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 07/03/2021 19:08

Al dok se ti ne rijesi tako na nama je da kritikujemo policiju jer je trenutno to njihov posao a vidimo koliko su uspjesni u tome
ovo ozbiljno pitam

koliko ima zaposlenih saobracajaca u ks?
da li svaki saobracajac ima pravo pisati kazne, ako ne koliko ima tih ovlastenih?
koliko bi ih trebalo da pokriju citav grad samo za parking?
Iker C

#43999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Iker C »

uglavnomja wrote: 07/03/2021 19:12
foxlife wrote: 07/03/2021 19:08

ovo ozbiljno pitam

koliko ima zaposlenih saobracajaca u ks?
da li svaki saobracajac ima pravo pisati kazne, ako ne koliko ima tih ovlastenih?
koliko bi ih trebalo da pokriju citav grad samo za parking?
Svaki policijski sluzbenik Mupa KS moze pisati prekrsajne naloge na podrucju svog stanicnog podrucja.
uglavnomja

#44000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Tercius wrote: 07/03/2021 19:11
Uzimanje javne povrsie i davanja pivatnim licima da tu prave parkinge je cisti kriminal.Partkirana vozila spadaju u domen gradskog uredjenja pa tako da i firme koje vrse naplatu i kontroklu bi trebale da budu gradske a ne privatne i to iz vise razloga a jedan od njih je i sama finansijska racunica kao i obrada licnih podataka koje su povezane sa registarskim brojem vozila.

I nema tu nikakvih bonusa, vani se odavno koriste vozila za monitoring koristenja i naplate parkin mjesta, uredjaji koje policija koristi za detekciju brzine kretanja je isti uredjaj za kontrolu parkiranih vozila samo sa drugim programom jer rade na istoj bazi podataka.Sto znaci treba da zaposlis nekog hajvana koji nista drugo ne treba da radi vec samo da vrati vozilo u garazu u jednom komadu i neosteceno po zavrsetku smjene ostalo sve sam uredjaj sa krova vbozila odradi.
nismo se razumjeli, meni se cini :|
angazovati privatnu firmu samo da obilazi i stavlja kazne za neki % naplacenih kazni (kolega fox je isto napisao)
to za zastitu podataka se slazem, ali opet se moze angazovati firma sa certifikatom ili nesto tako

znam ja kako je vani, registruju ti tablice, ali to je na velikim parkinzima, u garazama ..
po ulicama i dalje hodaju auti sa ljudima i stavljaju zute papire
i oni dobijaju bonus po svakom zakicenom autu
Post Reply