Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#43976 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

phillie wrote:
ZonFon wrote:http://sport1.ba/premijer-liga-bih/pala ... teza/80692

Ovaj gdje god da je dosao, usro je i sefa i stanicu.
A valj'o bi nam bar jos jedno-dva kola...steta sto im je Baka zauzet, pa da njega dovedu.
Zauzet je Baka, zauzet je Boris Pavić.

Možda pokušaju opet Branka Karačića dovesti, ili eventualno vratiti Plavčića. Ne znam ni gdje je Ante Miše.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#43977 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Muhamed Đakmić wrote:
phillie wrote:

A valj'o bi nam bar jos jedno-dva kola...steta sto im je Baka zauzet, pa da njega dovedu.
Zauzet je Baka, zauzet je Boris Pavić.

Možda pokušaju opet Branka Karačića dovesti, ili eventualno vratiti Plavčića. Ne znam ni gdje je Ante Miše.
Miše u reprezentaciji HR,nije lood da dolazi u Vitez :D
Melbourne_Australia

#43978 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Hrvatski klubovi kod nas samo saltaju hrvatske trenere izmedju sebe....Isto kao da to sto je neko hrvat znaciti uspjeh....Nevjerovatno koliko su glupi....Ja ljudima kad pricam da u Sirokom nikad nije zaigrai ni Bosnjak ni Srbin ibrete se...
cvrčak_na_hedonizmu

#43979 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Charuga wrote:Baka priča o nekakvoj (ne)motivisanosti ... :mrgreen:
Pa jebiga, opste je poznato da Sloboda i mlađi, neuspjesniji i netrofejniji sarajevski klub imaju "specijalne" odnose :D
Grean

#43980 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Melbourne_Australia wrote:Hrvatski klubovi kod nas samo saltaju hrvatske trenere izmedju sebe....Isto kao da to sto je neko hrvat znaciti uspjeh....Nevjerovatno koliko su glupi....Ja ljudima kad pricam da u Sirokom nikad nije zaigrai ni Bosnjak ni Srbin ibrete se...
To je greska drustva, politicke korektnosti i guranja stvari pod tepih.

Niko ne pise o tom kriticki, ne prozivaju se za tu nakaradnu politiku. Pa ovdje na forumu ne smijes nazvati Siroki profasistickim klubom iako je jasno da njihova politika to jeste.

U Italiji je bio veliki pritisak na Lacio zbog toga, bili su prinudjeni angazovati tamnopute igrace da bi skinuli zvono sa sebe. Ali kod nas vazi suti zbog mira u kuci.

Jedno je kad Atletico Bilbao ima politiku da mogu igrati samo Baskijci, to je njihova nacionalna furka a nesto sasvim drugo kad imas politiku da mogu igrati svi samo ne Bosnjaci i Srbi, to je fasizam ili u najmanju ruku sovinizam.
Melbourne_Australia

#43981 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Grean wrote:
Melbourne_Australia wrote:Hrvatski klubovi kod nas samo saltaju hrvatske trenere izmedju sebe....Isto kao da to sto je neko hrvat znaciti uspjeh....Nevjerovatno koliko su glupi....Ja ljudima kad pricam da u Sirokom nikad nije zaigrai ni Bosnjak ni Srbin ibrete se...

Niko ne pise o tom kriticki, ne prozivaju se za tu nakaradnu politiku. Pa ovdje na forumu ne smijes nazvati Siroki profasistickim klubom iako je jasno da njihova politika to jeste.

U Italiji je bio veliki pritisak na Lacio zbog toga, bili su prinudjeni angazovati tamnopute igrace da bi skinuli zvono sa sebe. Ali kod nas vazi suti zbog mira u kuci.

Jedno je kad Atletico Bilbao ima politiku da mogu igrati samo Baskijci, to je njihova nacionalna furka a nesto sasvim drugo kad imas politiku da mogu igrati svi samo ne Bosnjaci i Srbi, to je fasizam ili u najmanju ruku sovinizam.
U pravu si druze....To je najveci oblik diskriminacije ...Vjeruj mi da je Siroki u bilo kojoj drugoj normalnoj zemlji ili bi promjenili politiku kluba ili bi bili ugaseni....Opet Bilbao to radi na regijonalnoj osnovi, to bi bilo isto kad bi recimo u Celiku igrali ljudi samo iz srednje Bosne :D Dok Siroki to radi na nacionalnoj osnovi....Ima jedan klub u Izraelu koji ne dozvoljava arapima da igraju ali samo arapima , siroki je jos gori :roll: kod njih samo Katolici...A najgore je to sto niko od novinara nikad nista nije napisao protiv takve politike, mi smo propali kao drustvo odavno...
Logovan

#43982 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ovo je 6748 promjena trenera u sezoni. 8-) :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#43983 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

Džaba im promjena kad im 3 od 4 najbolja fudbalera ne igraju, a sponzori nakon smrti Joze Kafadara se polako izvlače, a kako čujem ove sezone ih masovno ostavili na prtini.

Jevtić - out zbog bubrega
Livančić - nema ga do kraja sezone zbog povrede ligamenata
Dedić - nisu mu dali papire da se vrati u Čelik, igra preko qrca
Kokot - ne može sam

Imaju igrat sa Metalcima, gostuju Mladosti, Širokom... bit će im nevjerovatno teško koga god da dovedu.

Čelik je se praktično spasio, sve što trebaju uradit do kraja je pobijedit kući Metalce, Mladost i Olimpic i ne izgubit u Vitezu.
Juliuscezar

#43984 Re: Premijer liga BiH

Post by Juliuscezar »

Melbourne_Australia wrote:
Grean wrote: To je greska drustva, politicke korektnosti i guranja stvari pod tepih.

U pravu si druze....To je najveci oblik diskriminacije ...Vjeruj mi da je Siroki u bilo kojoj drugoj normalnoj zemlji ili bi promjenili politiku kluba ili bi bili ugaseni....Opet Bilbao to radi na regijonalnoj osnovi, to bi bilo isto kad bi recimo u Celiku igrali ljudi samo iz srednje Bosne :D Dok Siroki to radi na nacionalnoj osnovi....Ima jedan klub u Izraelu koji ne dozvoljava arapima da igraju ali samo arapima , siroki je jos gori :roll: kod njih samo Katolici...A najgore je to sto niko od novinara nikad nista nije napisao protiv takve politike, mi smo propali kao drustvo odavno...
Imaju Wagnera, on nije katolik :lol: :lol: :lol:
Tromblon

#43985 Re: Premijer liga BiH

Post by Tromblon »

bhnapoleon1 wrote:
Grean wrote: To je greska drustva, politicke korektnosti i guranja stvari pod tepih.

Imaju Wagnera, on nije katolik :lol: :lol: :lol:
Katolik je.
Juliuscezar

#43986 Re: Premijer liga BiH

Post by Juliuscezar »

Nije ba skoro je neko objavljivao intervju sa njim, evangelista je
Tromblon

#43987 Re: Premijer liga BiH

Post by Tromblon »

bhnapoleon1 wrote:Nije ba skoro je neko objavljivao intervju sa njim, evangelista je
Ja se sjećam još prije nekoliko godina isto u nekom intervju je rekao da je katolik. I pisalo kako su još jedan Brazilac i Argentinac isto katolici. Tako mi ostalo to u sjećanju.Možda je u međuvremenu postao evangelista, mada ne znam kakva je razlika.
maida95

#43988 Re: Premijer liga BiH

Post by maida95 »

Grean wrote:

Beitar Jeruzalem, igrala Sloboda u prvom pretkolu Europa lige protiv njih, otvoreno protiv muslimana čini mi se, al' kad njima UEFA ništa ne govori.. jbg :roll:
jeza u ledja

#43989 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Tromblon wrote:
bhnapoleon1 wrote:Nije ba skoro je neko objavljivao intervju sa njim, evangelista je
Ja se sjećam još prije nekoliko godina isto u nekom intervju je rekao da je katolik. I pisalo kako su još jedan Brazilac i Argentinac isto katolici. Tako mi ostalo to u sjećanju.Možda je u međuvremenu postao evangelista, mada ne znam kakva je razlika.
Nije katolik, vec protestant, i to svecenik u slobodno vrijeme. :D Nije to sada, to je tako dugo vremena.

A sto se tice hrvatskih klubova i trenera, Vinko Marinovic koji je vodio donedavno Zrinjski je Srbin, s njim su osvojili prvenstvo. A Metalleghe je donedavno vodio Nermin Basic, on ih je i uveo u Premijer ligu.
Ricken

#43990 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

bjelave wrote:Pusti se jeftinih folova.
Ko i kad se se je zalio iz Zrinjskog na sudjene na Kosevu?
Zakaci link ako nemas ovo sto si gore napisao je samo trapava laz, jedna od mnogih kako bi se relativizirala vasa ocigledna pljacka protiv Slobode, Zrinjskog, Sarajeva.

"Grbić dosudio penal za Sarajevo, gosti žestoko protestovali"- sportsport

“Ne znam da li je neko primjetio, ali drugi gol Sarajeva postigao je Sarić iz slobodnjaka koji je izveden sa 25 metara, a faul Mehmedagića na Duljeviću je prethodno bio na 35 metara”, kazao je šef struke Slobode.

https://radiokameleon.ba/2017/04/jagodi ... sto-video/

Pošto ja neznam da se itko iz Zrinjskog služeno bavio suđenjem protiv Željeznićara ili iz Sarajeva, dajem ti linkove onih koji uglvnom kukaju o suđenju, tj. Sir Jagodić.

Tvoja hajka protiv Željezničara je posve normalna pošto te jedino mržnja motiviše. Ali nije da nismo navikli.
Last edited by Ricken on 23/04/2017 17:24, edited 1 time in total.
channel10

#43991 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:Džaba im promjena kad im 3 od 4 najbolja fudbalera ne igraju, a sponzori nakon smrti Joze Kafadara se polako izvlače, a kako čujem ove sezone ih masovno ostavili na prtini.

Jevtić - out zbog bubrega
Livančić - nema ga do kraja sezone zbog povrede ligamenata
Dedić - nisu mu dali papire da se vrati u Čelik, igra preko qrca
Kokot - ne može sam

Imaju igrat sa Metalcima, gostuju Mladosti, Širokom... bit će im nevjerovatno teško koga god da dovedu.

Čelik je se praktično spasio, sve što trebaju uradit do kraja je pobijedit kući Metalce, Mladost i Olimpic i ne izgubit u Vitezu.
Nisam gledao ko s kim igra do kraja, ali mislim da je Celiku dovoljno da izvuce 4 boda iz tekmi sa Vitezom i Metalegeom.

edit:zaboravio sam na Olimpic :D. Sto se tice ekipe Celika, vec sad je ogromna vecina prve ekipe iz Zenice (osvrt na post ovog sa Skenderije ili ti ga Melburna)
House

#43992 Re: Premijer liga BiH

Post by House »

idemoooooo!
NajdraziVodjaa

#43993 Re: Premijer liga BiH

Post by NajdraziVodjaa »

Svako kolo penal za Sarajevo :lol: :lol:
batara

#43994 Re: Premijer liga BiH

Post by batara »

Skretničari sadakaši !
Torpedista071

#43995 Re: Premijer liga BiH

Post by Torpedista071 »

Čestitke želješćarima, danas su vjerovatno otvorili put ka osvajanju titule. A našim igračima bi poručio da izvrše kolektivni harakiri. Eto toliko :run:
Ricken

#43996 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

batara wrote:Skretničari sadakaši !
Izvukli ste veliki bod protiv nezgodne Krupe. :D Netreba biti malodušan.
House

#43997 Re: Premijer liga BiH

Post by House »

:nargila:
Ricken

#43998 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

lendric wrote:Trebaju pitari da nam se zahvale, dobili smo ekipu sa kojom se bore za europu
Danas su čak i pobjegli bod Radniku.
MOSALJOZE

#43999 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

:izet:
House

#44000 Re: Premijer liga BiH

Post by House »

lendric wrote:Trebaju pitari da nam se zahvale, dobili smo ekipu sa kojom se bore za europu
:D
Locked