SDP

petunija

#43951 Re: SDP

Post by petunija »

Novak20 wrote:
petunija wrote:
Novak20 wrote:Poštujem SDA-ovce samo zato što se drže i ne stide svoje ideologije. Ne znam gdje bi pamet SDP-ovcima kad su ulazili u koaliciju sa SDA.
Džaba se sad prepucavati i kleti jer je sve to odraz nemoći.
Juče baš čitam kako je Frojd rekao da se glup čovjek nepogrešivo prepoznaje upravo po odsustvu stida. :D
Čisto sumnjam da je Frojd to rekao. U svakom slučaju, ja to ne mislim.

SDA ne gazi svoju ideologiju i ciljeve, to sam htio reći.
http://www.6yka.com/novost/127938/kako- ... -recenicom
:D ;-)
Novak20

#43952 Re: SDP

Post by Novak20 »

bach wrote:
Novak20 wrote:Poštujem SDA-ovce samo zato što se drže i ne stide svoje ideologije. Ne znam gdje bi pamet SDP-ovcima kad su ulazili u koaliciju sa SDA.
Džaba se sad prepucavati i kleti jer je sve to odraz nemoći.
To ti je ono kad uzmeš zmiju za prijatelja, pa ti zmija obeća da te neće ujesti i da će biti dobra i fina. Pa kad ta ujede, ti pitaš "Što me ujede", a ona kaže: "Jbg, ja sam samo zmija, u prirodi mi je da ujedem..."
:thumbup:
putokaz1

#43953 Re: SDP

Post by putokaz1 »

agent_001 wrote:
putokaz1 wrote:
agent_001 wrote:Poznati kao primcipijelni, al u k'rcu

:lol: :lol: :lol: :lol:

Imenovačemo ulicu kako se uvjek i zvala prije diktatorovih vratolomija Čemaluša!

A po ubici Brozu zadnju marku od 2,5 milijardi duga koji nam je ostavio, ili inflaciju 80tih, pa biraj šta ti se više sviđa!
Ubica je ubijao one koji su sarađivali s Pavelićem,Mihajlovićem,Hitlerom...Više su ljudi pobili Englezi,Amerikanci i Rusi nego Tito
Tepih bombardiranje,Ruska nedjela u Poljskoj Njemačkoj itd
Moja poenta je
Dati ulicu po onome ko je zaslužio
One Gradove koje je Tito napravio,tj od Selendre postali gradovi s fabrikama,treba nagraditi Titovim Imenom u Ulicama
One gradove koje je Alija
(Tj Dinastija Izetbegović) uništila treba imenovit al čime.
Treba priznat Izetbegovićima u uništenju Bosne i Hercegovine 1996-2017 je pomogla i Opozicija.
Današnji SDP više liči na SDA nego na TITA.
Davati ulice po SDA ili SDP je sramno ili po SBB ILI SBIH BPS DF...
Izetbegovići su napravili od Sarajeva Selendru,a od Republike Begovat,i to Nasljedni.
Sve su to napravili zahvaljujući Opoziciji(tj Ostalim strankama lijevim ili desnim koje za Fotelju daju Obraz ili zbog nesposobnosti,neznanja Lijevih i drugih Ostalih stranaka).
Prilikom uništenja većih firma gdje se milionski krade ni SDP ni ostale stranke ne dižu glas,važniji im TITO od gubitka hiljada radnim mjesta u tim fabrikama,SDA otima ali Ostale stranke šute pri tome uzimaju dio kolača
hizo ramidovic

#43954 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

zato cese vratit lagundzija koice jope bit presijednik ezdepea
idaje on sad tuj svebise ovo rjesilo zapar sahata
Banksy

#43955 Re: SDP

Post by Banksy »

hizo ramidovic wrote:zato cese vratit lagundzija koice jope bit presijednik ezdepea
idaje on sad tuj svebise ovo rjesilo zapar sahata
:thumbup:

Mile Mićko, Jel tako nano tako je, Antonija vode, Najveća pobjeda od '45, Istočna i Zapadna NJemačka, fali gigant, zaista.
mario001

#43956 Re: SDP

Post by mario001 »

Mohamad Sissoko wrote:Socijalistički ISIS-ovci u odbrani Broza a.s. :-)
Šta bi tek radili da je kakva bitna stvar. :mrgreen:

Image
jebo im copavi bravar majke
madner

#43957 Re: SDP

Post by madner »

Dzamijski misevi na aparatima.
mario001

#43958 Re: SDP

Post by mario001 »

madner wrote:Dzamijski misevi na aparatima.
Prije bih rekao da su komunisticka kopilad na aparatima, samo spominjanje copavog bravara ih uzbudi, a posebno ukidanje naziva ulica ili trgova..
madner

#43959 Re: SDP

Post by madner »

mario001 wrote:
madner wrote:Dzamijski misevi na aparatima.
Prije bih rekao da su komunisticka kopilad na aparatima, samo spominjanje copavog bravara ih uzbudi, a posebno ukidanje naziva ulica ili trgova..
Mali misevi umislili da su lavovi.
agent_001

#43960 Re: SDP

Post by agent_001 »

putokaz1 wrote: Ubica je ubijao one koji su sarađivali s Pavelićem,Mihajlovićem,Hitlerom...Više su ljudi pobili Englezi,Amerikanci i Rusi nego Tito
Tepih bombardiranje,Ruska nedjela u Poljskoj Njemačkoj itd
Moja poenta je
Dati ulicu po onome ko je zaslužio
One Gradove koje je Tito napravio,tj od Selendre postali gradovi s fabrikama,treba nagraditi Titovim Imenom u Ulicama
One gradove koje je Alija
(Tj Dinastija Izetbegović) uništila treba imenovit al čime.
Treba priznat Izetbegovićima u uništenju Bosne i Hercegovine 1996-2017 je pomogla i Opozicija.
Današnji SDP više liči na SDA nego na TITA.
Davati ulice po SDA ili SDP je sramno ili po SBB ILI SBIH BPS DF...
Izetbegovići su napravili od Sarajeva Selendru,a od Republike Begovat,i to Nasljedni.
Sve su to napravili zahvaljujući Opoziciji(tj Ostalim strankama lijevim ili desnim koje za Fotelju daju Obraz ili zbog nesposobnosti,neznanja Lijevih i drugih Ostalih stranaka).
Prilikom uništenja većih firma gdje se milionski krade ni SDP ni ostale stranke ne dižu glas,važniji im TITO od gubitka hiljada radnim mjesta u tim fabrikama,SDA otima ali Ostale stranke šute pri tome uzimaju dio kolača
https://www.youtube.com/watch?v=9tBQ5K2-sWE

I tad je bilo kamera i televizije, al čoravom kao i patološkim lažovima nema fajde namigivati!
Za stranke se slažem, i jedne i druge i sve ostale...
Banksy

#43961 Re: SDP

Post by Banksy »

mario001 wrote:
Meščini da je aparate zadužila SDA ''kopilad''. Kme, kme.

Iz SDA 'sasjekli' mladog Tarika: Nismo razmatrali promjenu naziva Titove ulice u Sarajevu
Nećete nikad, naopako da se okrenete. :)
ultima_palabra

#43962 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Orahovica na nogama.
Banksy

#43963 Re: SDP

Post by Banksy »

OrahoviceE :D

ultima_palabra

#43964 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Jel ovo proslava dana opstine Novi Grad? :mrgreen:
mario001

#43965 Re: SDP

Post by mario001 »

Banksy wrote:
mario001 wrote:

Iz SDA 'sasjekli' mladog Tarika: Nismo razmatrali promjenu naziva Titove ulice u Sarajevu
Tarik je malo debilce, ja sam o njemu pisao prije svih Vas, dok je jos radio u Konakovicevom kabinetu, ali samo gori od njega su pacovi koje debil izvuce iz rupa, na njegov FB status reaguje Komsic, Niksic, Hana Hadziavdagic, forumske sveznalicenakucaju desetine stranica zbog tipa koji je tamo neki vijecnik tek.
Jebo im svima copavi bravar majku
drug_profi

#43966 Re: SDP

Post by drug_profi »

Hajd ne pominji vise ćopavog bravara, jer ga nisi dostojan ni pomenuti.
putokaz1

#43967 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja bi više volio da radim sa 18,imam staž,dobijem stan na poklon,besplatno zdravstvo,besplatno školstvo,strogu policiju nego da sam gladan kao sad u nasljednom Begovatu ali eto ovom Begovatu nemamo Kvalitetnu Opoziciju.
zippoo87

#43968 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Banksy wrote:OrahoviceE :D

cekaj,nesto mi nejasno
jesu li ovo glasaci SDPa ili SDA ? :D
Dasi

#43969 Re: SDP

Post by Dasi »

mario001 wrote:
Banksy wrote:
mario001 wrote:

Tarik je malo debilce, ja sam o njemu pisao prije svih Vas, dok je jos radio u Konakovicevom kabinetu, ali samo gori od njega su pacovi koje debil izvuce iz rupa, na njegov FB status reaguje Komsic, Niksic, Hana Hadziavdagic, forumske sveznalicenakucaju desetine stranica zbog tipa koji je tamo neki vijecnik tek.
Jesi li ovo ti spomeno majke forumasima koji su pisali na temi o ovom malom bilmezu?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43970 Re: SDP

Post by Chmoljo »

mario001 wrote:
Banksy wrote:
mario001 wrote:

jedno je komentarisati, pa i na takav način javne ličnosti, ili neku nedefinisanu masu iz revoltiranosti, afekta ili čega već.

nešto drugo je jebavati majke forumašima.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» mario001

trajno
putokaz1

#43971 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pojavit ce se on s novim nickom ubrzo
Neko je spomenuo jesul ovo SDP ili SDA glasači
Pola Lukavačkog SDA nekad bilo u SDP
-Novopečeni VD Doma zdravlja-oduvjek kriminalac dugo SDP sada u onoj stranci čiju je politiku provodio kroz SDP,tj sada u SDA
-Najmanje dva Direktora škola sada SDA a nekad bili(dugo) u SDP,jedan od njih i vijećnik SDP bio
-Podpredsjednik OV nekad SDP sada preko SBIH provodi SDA politiku
-Predsjednik OV zvani Rugoba,ili Strašilo dugo bio SDP sada Marioneta u službi SDA
-Član jedne komisiji,koji se prebacuje iz komisije u komisiju a koji je poznat po ''uzdržavanju od glasanja'' bio dugo SDP sada marioneta SDA
-Šefica jedna lokalne ambulante i podpredsjednica MZ,a Šefica iz sjene bila SDP sada SDA
-Priča se da i nekadašnji vršilac dužnosti predsjednika lokalnog SDP(S.H.) sada provodi politiku SDA
-Možda i bivši vijećnik SDP V.O. pređe u SDA zbog fotelje
-Tu je i J.M član raznih komisija nekad bio SDP sadaSDA zbog fotelje
zippoo87

#43972 Re: SDP

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:Pojavit ce se on s novim nickom ubrzo
Neko je spomenuo jesul ovo SDP ili SDA glasači
Pola Lukavačkog SDA nekad bilo u SDP
-Novopečeni VD Doma zdravlja-oduvjek kriminalac dugo SDP sada u onoj stranci čiju je politiku provodio kroz SDP,tj sada u SDA
-Najmanje dva Direktora škola sada SDA a nekad bili(dugo) u SDP,jedan od njih i vijećnik SDP bio
-Podpredsjednik OV nekad SDP sada preko SBIH provodi SDA politiku
-Predsjednik OV zvani Rugoba,ili Strašilo dugo bio SDP sada Marioneta u službi SDA
-Član jedne komisiji,koji se prebacuje iz komisije u komisiju a koji je poznat po ''uzdržavanju od glasanja'' bio dugo SDP sada marioneta SDA
-Šefica jedna lokalne ambulante i podpredsjednica MZ,a Šefica iz sjene bila SDP sada SDA
-Priča se da i nekadašnji vršilac dužnosti predsjednika lokalnog SDP(S.H.) sada provodi politiku SDA
-Možda i bivši vijećnik SDP V.O. pređe u SDA zbog fotelje
-Tu je i J.M član raznih komisija nekad bio SDP sadaSDA zbog fotelje
ovo je klasican sablon djelovanja uhljeba,kriminalaca i parazita...samo se prebacuju u vladajuce stranke a te stranke ih itekako prigrle
zato raja i pise da nema nikakve razlike izmedju SDPa i SDA...u praksi i nema...
putokaz1

#43973 Re: SDP

Post by putokaz1 »

ovo je klasican sablon djelovanja uhljeba,kriminalaca i parazita...samo se prebacuju u vladajuce stranke a te stranke ih itekako prigrle
zato raja i pise da nema nikakve razlike izmedju SDPa i SDA...u praksi i nema...[/quote]
-Naravno nisu svi takvi,pojedini vijećnici SDP:sva svoj paušal daju ugroženim porodicama,i dio SBB tako radi,zatim grade kuće ugroženima,zatim uređuju svoje MZ po euro standardima i sl
Pozitivni primjeri:J.M.,H.I.,D.T koji se bore za svoj Narod(SDP su članovi)
ima i Neutralni R.Ć. koji se bori za narod
Te mnogo dobrih SDP ovaca ali i drugih koji se stvarno bore za svoj narod,koji idu pješke na posao,nemaju vile niti stanove ali na kraju najviše ispaštaju
Ali ima i onih SDP koji još uvjek provode SDA politiku npr DŽ.B
Osim Lukavca primjeri tih TZV SDP koji prvom prilikom pređu u (svoju maticu) su Berilo,Miladin te mnogi koji su kroz SDU provodili SDA politiku.
Poenta je kako neko može godinama ko fol govoriti protiv SDA a onda ili ući u direktnu koaliciju,ili Tihu koaliciju ili preći direktno u SDA ili u neki Satelit SDA poput SBIH i sl.
ili kako SDP koji bi trebao biti Opozicija u pojedinim sredinama provodi SDA politiku:Dopisivanjem glasova na izborima,šutnjom pri izboru kriminalaca u komisije,šutnjom a pri tom dobivanjem mjesta savjetnika,direktnom ili tihom koalicijom s SDA protiv npr NS...
U Lukavcu SDP nema većinu u OV iz jednostavnog razloga jer su 12 godina ima tihi oblik koaliciji s SDA:Dopisivanje glasova zajedno s SDA,imali su savjetnika načelnika(načelnik iz SDA) koji je usput bio VD Predsjednik SDP(taj savjetnik),imali su u rukovodstvu (ne)ljude koji su Hvala Bogu sad napustili SDP radi fotelje,Imali grozan rad u nekim MZ.
U ovom trenutko Javno SDP u mojoj Općini ne prihvata nekakav odnos s SDA osim protivnički,preko medija vode RAT,oštar rat čime žele pridobit glasače za 2018,u pojedinim mjestima rade Pozitivno čime staju na put SDA.Da li ostati dosljedni do izbora i poslije istih ili će opet Zaigrati Tiho kolo s SDA.?
Ja Nikšiću ni pod razno nemogu vjerovat,ni Bijediću a oni bi trebali predstavljat nekakvu opoziciju.
Na svom lokalnom nivou ima nekoliko pojedinaca iz SDP kojima mogu vjerovat ali oni su izrazili želju da ne budu na listi 2018.Bar zasad.
Na TK 2018 postoje tri mogućnosti
-SDA+manje stranke kao sad
-SDA+SDP kao 2010=(SDP+SDA)
-SDP +manje stranke KAO 2013/14
Alfons Kauders

#43974 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

putokaz1 wrote: -Naravno nisu svi takvi,pojedini vijećnici SDP:sva svoj paušal daju ugroženim porodicama,i dio SBB tako radi,zatim grade kuće ugroženima,zatim uređuju svoje MZ po euro standardima i sl
Pozitivni primjeri:J.M.,H.I.,D.T koji se bore za svoj Narod(SDP su članovi)
ima i Neutralni R.Ć. koji se bori za narod
Te mnogo dobrih SDP ovaca ali i drugih koji se stvarno bore za svoj narod,koji idu pješke na posao,nemaju vile niti stanove ali na kraju najviše ispaštaju
Ali ima i onih SDP koji još uvjek provode SDA politiku npr DŽ.B
Osim Lukavca primjeri tih TZV SDP koji prvom prilikom pređu u (svoju maticu) su Berilo,Miladin te mnogi koji su kroz SDU provodili SDA politiku.
Poenta je kako neko može godinama ko fol govoriti protiv SDA a onda ili ući u direktnu koaliciju,ili Tihu koaliciju ili preći direktno u SDA ili u neki Satelit SDA poput SBIH i sl.
ili kako SDP koji bi trebao biti Opozicija u pojedinim sredinama provodi SDA politiku:Dopisivanjem glasova na izborima,šutnjom pri izboru kriminalaca u komisije,šutnjom a pri tom dobivanjem mjesta savjetnika,direktnom ili tihom koalicijom s SDA protiv npr NS...
U Lukavcu SDP nema većinu u OV iz jednostavnog razloga jer su 12 godina ima tihi oblik koaliciji s SDA:Dopisivanje glasova zajedno s SDA,imali su savjetnika načelnika(načelnik iz SDA) koji je usput bio VD Predsjednik SDP(taj savjetnik),imali su u rukovodstvu (ne)ljude koji su Hvala Bogu sad napustili SDP radi fotelje,Imali grozan rad u nekim MZ.
U ovom trenutko Javno SDP u mojoj Općini ne prihvata nekakav odnos s SDA osim protivnički,preko medija vode RAT,oštar rat čime žele pridobit glasače za 2018,u pojedinim mjestima rade Pozitivno čime staju na put SDA.Da li ostati dosljedni do izbora i poslije istih ili će opet Zaigrati Tiho kolo s SDA.?
Ja Nikšiću ni pod razno nemogu vjerovat,ni Bijediću a oni bi trebali predstavljat nekakvu opoziciju.
Na svom lokalnom nivou ima nekoliko pojedinaca iz SDP kojima mogu vjerovat ali oni su izrazili želju da ne budu na listi 2018.Bar zasad.
Na TK 2018 postoje tri mogućnosti
-SDA+manje stranke kao sad
-SDA+SDP kao 2010=(SDP+SDA)
-SDP +manje stranke KAO 2013/14
SDP racuna na pobjedu u TK, po defaultu (tako uvijek racunaju, pa nikad ne pobijede). :D

Problem je sto SDP po obicaju ne vidi dalje od Sarajeva, pa ne znaju stanje na terenu, a stanje je takvo da se ni njima ne pise dobro u TK. Ima jos godina do izbora, ali kako sad stvari stoje, ne bi im bio u kozi na TK.

Za mjesec i kusur ce biti u dosta goroj poziciji. Samo je pitanje vremena kad ce ih primorati da glasaju za akcize i slicne stvari koje su ultra nepopularne (narocito u TK, gdje se ionako ne grade putevi).

A kad to naprave, odokativno za mjesec dana, naci ce neki izgovor. Samo sto mene boli za izgovore - ako to naprave, kunem se da cu do izbora dati sve od sebe da ih sjebem. To bi moglo ukljucivati i neke pikanterije o tuzlanskim SDP-ovcima. Ne karaju se samo u Nasoj Stranci.
johntra

#43975 Re: SDP

Post by johntra »

Baš je suprotno tvom razmišljanju, SDP nikada nije bolje stajao u TK i mislim da će to ovi izbori i pokazati...tako se pričalo i 2016, da će izgubiti TZ i ostale opštine, a oni zadržali i dobili pride koju...TK, osim Banovića i možda Kalesije ili Teočaka, će ove izbore dosta dati povjerenje SDP-u...oni to i dobro znaju, jer im je to najveći adut...KS je teško vratiti u ovako kratkom periodu, barem sam, ali sa ostalim strankama ljevice možda i vrate...
ostali kantoni će biti miks svega, od SDA, nezavisnih, ljevice...tu prije svega mislim na USK, SBK i ZDK...Hercegovina je teška za mijenjati, mada mislim da će SDA izgubiti u HNK dosta pozicija, a da će im to preoteti ljevica...
Post Reply