BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Adi-g
#43951 Re: BHTelecom All About
Moze li se podnijeti zahtjev na 1444 za onaj socijalni net u Phone paketu
-
bumerangss
#43952 Re: BHTelecom All About
Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako
?
-
sencobih
#43953 Re: BHTelecom All About
Sve bi trebalo da može na 1444, vjerovatno samo trebaš nazvati sa tog brojaAdi-g wrote:Moze li se podnijeti zahtjev na 1444 za onaj socijalni net u Phone paketu
-
sencobih
#43954 Re: BHTelecom All About
Možeš ti tražiti, ali ce oni donijeti onaj koji je potreban tj skladu sa uslugom koju tražiš.bumerangss wrote:Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako?
Traži i dodatni paket 1 pa ce onda morati donijeti garant
-
aladinosmic1
#43955 Re: BHTelecom All About
ja sam im u subotu poslao emailKurtaLN79 wrote:REDDEVILS wrote:Kad se može podnijeti zahtjev za dodatni paket 1 posto je i danas neradni dan
vjerovatno ce moci sutra i ja cekam, ali meni jos ni brzina nije pustena na dslam sta god to znacilo znaci sa ugasenim stb uredjajima 8 mbps sa ukljucena dva stb 3 mbps.
prije ovih praznika su mogli podnjet zahtjevnovi korisnici, e sad vidjecemo sutra
dal se tako može?
-
aladinosmic1
#43956 Re: BHTelecom All About
traži 3 stb-a onda će 100% donijet, pa kasnije ih isključisencobih wrote:Možeš ti tražiti, ali ce oni donijeti onaj koji je potreban tj skladu sa uslugom koju tražiš.bumerangss wrote:Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako?
- escobar__
#43957 Re: BHTelecom All About
Zar se ne može već danas na 1444 podnijet zahtjev? Ja ću probat čim kući dođem, valjda radi korisnička jebem mu miša. 
- krakatoa
#43958 Re: BHTelecom All About
Ako nema VoIP onda se 3STB-a konfigurišu na klasičnin modemima. Ako usluga dobro radi neće se davati Iskrin (inbox) modem.aladinosmic1 wrote:traži 3 stb-a onda će 100% donijet, pa kasnije ih isključisencobih wrote:Možeš ti tražiti, ali ce oni donijeti onaj koji je potreban tj skladu sa uslugom koju tražiš.bumerangss wrote:Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako?
- escobar__
#43959 Re: BHTelecom All About
Reče mi gđa/gđica koja se javila na 1444 da su iz tehničkih razloga novi paketi prolongirani, te da trenutno ne primaju zahtjeve za nove, a kaže da pozovem sutra da mi može reći tačnu informaciju (kad joj kolege iz tehničke budu radile).
?
?
-
mirza_15
#43960 Re: BHTelecom All About
Ako uzmes paket1 automatski ce se povecati na 50/2.escobar__ wrote:
Moram li naglašavat posebno da hoću 50 Mbit/s ako već imam VDSL modem, dva STB-a i HD paket ili to dobijem po defaultu?
Može li se zahtjev za sve usluge podnijeti na 1444 (dakle osnovni Full paket i dodatni Paket 1)?
-
mirza_15
#43961 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno ce trebati potpisati anex ugovora. E sad ne znam hoce li se to raditi na salterima ili ce monteri dolaziti na adresu.
Ovaj internet u phone paketu ce mislim moci preko telefona. Tu vjerovatno ne treba nista potpisivati.
VDSL modemi ce ici za paket1 i paket2. Za ostale ne vjerujem barem za sada. Dace se koliko moze preko ADSL modema. Naravno, ko vec ima VDSL modem njemu ce biti pusteno 25/1.
Ovaj internet u phone paketu ce mislim moci preko telefona. Tu vjerovatno ne treba nista potpisivati.
VDSL modemi ce ici za paket1 i paket2. Za ostale ne vjerujem barem za sada. Dace se koliko moze preko ADSL modema. Naravno, ko vec ima VDSL modem njemu ce biti pusteno 25/1.
-
bumerangss
#43962 Re: BHTelecom All About
Mogu li podmititi montera?krakatoa wrote:Ako nema VoIP onda se 3STB-a konfigurišu na klasičnin modemima. Ako usluga dobro radi neće se davati Iskrin (inbox) modem.bumerangss wrote:Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako?
PS: clan sam SDA!
-
discovery82
#43963 Re: BHTelecom All About
Nije valjda da niko ne zna!?discovery82 wrote:Zna li neko može li se ova usluga Moja Tv Multiscreen koristiti na računaru? Piše da može, ali kako...
-
xeksor
#43964 Re: BHTelecom All About
E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,
IZVINJAVAM SE NA VELIKIM SLOVIMA
- Hyperthalamus
#43965 Re: BHTelecom All About
ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.xeksor wrote:E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,
-
xeksor
#43966 Re: BHTelecom All About
Hyperthalamus wrote:ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.xeksor wrote:E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,
znaci valja cekat da dođu po ovaj bjeli kineski zte i da donesu Taj vdsl, modem
-
xeksor
#43967 Re: BHTelecom All About
a sta je to taj innbox modemHyperthalamus wrote:ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.xeksor wrote:E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,
- krakatoa
#43968 Re: BHTelecom All About
Slovenački Iskrin modem (IskraTel innbox) koji je po mnogo čemu lošiji od ZTE modema ali podržava VDSL i FTTH te je zbog toga puno skup.xeksor wrote:a sta je to taj innbox modemHyperthalamus wrote:ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.xeksor wrote:E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,
-
xeksor
#43969 Re: BHTelecom All About
E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,
IZVINJAVAM SE NA VELIKIM SLOVIMA[/quote]
ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.[/quote]
a sta je to taj innbox modem
[/quote]
Slovenački Iskrin modem (IskraTel innbox) koji je po mnogo čemu lošiji od ZTE modema ali podržava VDSL i FTTH te je zbog toga puno skup.[/quote]
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit
IZVINJAVAM SE NA VELIKIM SLOVIMA[/quote]
ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.[/quote]
Slovenački Iskrin modem (IskraTel innbox) koji je po mnogo čemu lošiji od ZTE modema ali podržava VDSL i FTTH te je zbog toga puno skup.[/quote]
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit
- escobar__
#43970 Re: BHTelecom All About
xeksor wrote:sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit

-
mulderm
#43971 Re: BHTelecom All About
Zte w300 xdsl router koji iskljucivo ima podrsku za Adsl2+ modulaciju i max teoretsku brzinu u downloadu 24Mbps. Mozda su sa 1444 mislili na brzinu wirellesa (150Mbps ). 
innbox je univerzalni homegateway koji ima podrsku za adsl/adsl2/vdsl2 i ftth kojeg BHTelecom koristi za vdsl2 linije tj za nove mojatv pakete 1 i 2 ( 50/2 i 100/4)
Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u.
innbox v50u je vrlo dobar modem i ne moze se porediti sa zte w300 adsl modemom.
[/quote]
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit[/quote]
innbox je univerzalni homegateway koji ima podrsku za adsl/adsl2/vdsl2 i ftth kojeg BHTelecom koristi za vdsl2 linije tj za nove mojatv pakete 1 i 2 ( 50/2 i 100/4)
Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u.
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit[/quote]
-
xeksor
#43972 Re: BHTelecom All About
a sta je to taj innbox modemmulderm wrote:Zte w300 xdsl router koji iskljucivo ima podrsku za Adsl2+ modulaciju i max teoretsku brzinu u downloadu 24Mbps. Mozda su sa 1444 mislili na brzinu wirellesa (150Mbps ).
ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit[/quote][/quote]
hvala na objašnjenju znaci sutra trazit vdsl modem pošto oni pojma nemaju izgleda: a imali taj modem wirelles i ako ima kakav je domet
- ElRe
#43973 Re: BHTelecom All About
Gledam MojaTV pakete i za biz korisnike su napisali paket sa preko 20 kanala
http://www.mojatv.ba/poslovni.html
Mislim i 21 je preko 20 kanala sto je za neki kafic smijesno, pa se vjerovatno radi o paketu sa preko 200 kanala.
http://www.mojatv.ba/poslovni.html
Mislim i 21 je preko 20 kanala sto je za neki kafic smijesno, pa se vjerovatno radi o paketu sa preko 200 kanala.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#43974 Re: BHTelecom All About

Danas vidim da mi je aktivan mysurf basic internet. Koristim moj mini 15. Sada gledam da mogu dokupiti internet za recimo 7 KM i koliko sam shvatio da onda imam aktivan opet internet po smanjenoj brzini do kraja mjeseca.
https://www.bhtelecom.ba/msurf0.html
-
aladinosmic1
#43975 Re: BHTelecom All About
"Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u"
Gdje se taj može nabaviti, ako se negdje sa strane nabavi može li raditi sa bhtelecom interentom
Gdje se taj može nabaviti, ako se negdje sa strane nabavi može li raditi sa bhtelecom interentom