BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Adi-g

#43951 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Moze li se podnijeti zahtjev na 1444 za onaj socijalni net u Phone paketu
bumerangss

#43952 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako :sad: ?
sencobih

#43953 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Adi-g wrote:Moze li se podnijeti zahtjev na 1444 za onaj socijalni net u Phone paketu
Sve bi trebalo da može na 1444, vjerovatno samo trebaš nazvati sa tog broja
sencobih

#43954 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

bumerangss wrote:Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako :sad: ?
Možeš ti tražiti, ali ce oni donijeti onaj koji je potreban tj skladu sa uslugom koju tražiš.
Traži i dodatni paket 1 pa ce onda morati donijeti garant :mrgreen:
aladinosmic1

#43955 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

KurtaLN79 wrote:
REDDEVILS wrote:Kad se može podnijeti zahtjev za dodatni paket 1 posto je i danas neradni dan :?:

vjerovatno ce moci sutra i ja cekam, ali meni jos ni brzina nije pustena na dslam sta god to znacilo znaci sa ugasenim stb uredjajima 8 mbps sa ukljucena dva stb 3 mbps.

prije ovih praznika su mogli podnjet zahtjevnovi korisnici, e sad vidjecemo sutra
ja sam im u subotu poslao email
dal se tako može?
aladinosmic1

#43956 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

sencobih wrote:
bumerangss wrote:Sad kad predjem sa phone i netFlat5 na Moja TV full, da li mogu traziti da mi donesu taj VDSL modem jer sad sa ovim vertiklalnim ZTE mi je slab wi-fi u drugim sobama a u wc-u ga nema nikako :sad: ?
Možeš ti tražiti, ali ce oni donijeti onaj koji je potreban tj skladu sa uslugom koju tražiš.
traži 3 stb-a onda će 100% donijet, pa kasnije ih isključi
escobar__

#43957 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Zar se ne može već danas na 1444 podnijet zahtjev? Ja ću probat čim kući dođem, valjda radi korisnička jebem mu miša. :lol:
krakatoa

#43958 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

aladinosmic1 wrote:
sencobih wrote:
traži 3 stb-a onda će 100% donijet, pa kasnije ih isključi
Ako nema VoIP onda se 3STB-a konfigurišu na klasičnin modemima. Ako usluga dobro radi neće se davati Iskrin (inbox) modem.
escobar__

#43959 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Reče mi gđa/gđica koja se javila na 1444 da su iz tehničkih razloga novi paketi prolongirani, te da trenutno ne primaju zahtjeve za nove, a kaže da pozovem sutra da mi može reći tačnu informaciju (kad joj kolege iz tehničke budu radile).

?
mirza_15

#43960 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

escobar__ wrote:
Moram li naglašavat posebno da hoću 50 Mbit/s ako već imam VDSL modem, dva STB-a i HD paket ili to dobijem po defaultu?

Može li se zahtjev za sve usluge podnijeti na 1444 (dakle osnovni Full paket i dodatni Paket 1)?
Ako uzmes paket1 automatski ce se povecati na 50/2.
mirza_15

#43961 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Vjerovatno ce trebati potpisati anex ugovora. E sad ne znam hoce li se to raditi na salterima ili ce monteri dolaziti na adresu.

Ovaj internet u phone paketu ce mislim moci preko telefona. Tu vjerovatno ne treba nista potpisivati.

VDSL modemi ce ici za paket1 i paket2. Za ostale ne vjerujem barem za sada. Dace se koliko moze preko ADSL modema. Naravno, ko vec ima VDSL modem njemu ce biti pusteno 25/1.
bumerangss

#43962 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

krakatoa wrote:
Ako nema VoIP onda se 3STB-a konfigurišu na klasičnin modemima. Ako usluga dobro radi neće se davati Iskrin (inbox) modem.
Mogu li podmititi montera? :D je li on odlucuje?

PS: clan sam SDA!
discovery82

#43963 Re: BHTelecom All About

Post by discovery82 »

discovery82 wrote:Zna li neko može li se ova usluga Moja Tv Multiscreen koristiti na računaru? Piše da može, ali kako...
Nije valjda da niko ne zna!?
xeksor

#43964 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,

IZVINJAVAM SE NA VELIKIM SLOVIMA
Hyperthalamus

#43965 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

xeksor wrote:E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,

ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.
xeksor

#43966 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

Hyperthalamus wrote:
xeksor wrote:E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,

ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.

znaci valja cekat da dođu po ovaj bjeli kineski zte i da donesu Taj vdsl, modem
xeksor

#43967 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

Hyperthalamus wrote:

a sta je to taj innbox modem :)
krakatoa

#43968 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

xeksor wrote:
Hyperthalamus wrote:

a sta je to taj innbox modem :)
Slovenački Iskrin modem (IskraTel innbox) koji je po mnogo čemu lošiji od ZTE modema ali podržava VDSL i FTTH te je zbog toga puno skup.
xeksor

#43969 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

E SAD NEZNAM. pOŠTO JA IMAM PREMI PAKET, SA VOIP I 1 STB A PLANIRAM UZET ONAJ FUL + DODATNI PAKET 1, ZNACI KAD PRIJAVIM USLUGU, HOĆU LI ONDA MORATI CEKAT DA DOĐU I INSTALIRAJU TAJ VDSL MODEM. IMAM OVAJ ZTE I KAD MI JE UPALJEM STB A IMAM I HD KANALE I KAD MI JE UGASEN KOD MENE JE BRZINA ISTA 5 MBIT. hOĆE LI MOĆI OVAJ ZTE IZAĆ NA 50 MBIT SA 1 STB I VOIPOM,

IZVINJAVAM SE NA VELIKIM SLOVIMA[/quote]

ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.[/quote]

a sta je to taj innbox modem :)[/quote]
Slovenački Iskrin modem (IskraTel innbox) koji je po mnogo čemu lošiji od ZTE modema ali podržava VDSL i FTTH te je zbog toga puno skup.[/quote]
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit
escobar__

#43970 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

xeksor wrote:sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit
Image
mulderm

#43971 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Zte w300 xdsl router koji iskljucivo ima podrsku za Adsl2+ modulaciju i max teoretsku brzinu u downloadu 24Mbps. Mozda su sa 1444 mislili na brzinu wirellesa (150Mbps ). :)

innbox je univerzalni homegateway koji ima podrsku za adsl/adsl2/vdsl2 i ftth kojeg BHTelecom koristi za vdsl2 linije tj za nove mojatv pakete 1 i 2 ( 50/2 i 100/4)

Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u.

innbox v50u je vrlo dobar modem i ne moze se porediti sa zte w300 adsl modemom.

ZTE radi na adsl 2+ i ne moze ici preko 24 Mbps....za paket 1 je neophodan vdsl, a time i innbox modem.[/quote]

Slovenački Iskrin modem (IskraTel innbox) koji je po mnogo čemu lošiji od ZTE modema ali podržava VDSL i FTTH te je zbog toga puno skup.[/quote]
sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit[/quote]
xeksor

#43972 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

mulderm wrote:Zte w300 xdsl router koji iskljucivo ima podrsku za Adsl2+ modulaciju i max teoretsku brzinu u downloadu 24Mbps. Mozda su sa 1444 mislili na brzinu wirellesa (150Mbps ). :)

innbox je univerzalni homegateway koji ima podrsku za adsl/adsl2/vdsl2 i ftth kojeg BHTelecom koristi za vdsl2 linije tj za nove mojatv pakete 1 i 2 ( 50/2 i 100/4)

Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u.

innbox v50u je vrlo dobar modem i ne moze se porediti sa zte w300 adsl modemom.

sad sam se cuo sa 1444 tehničkom službom i kažu da bez provlema zte w300 moze ići do 100 mbit[/quote][/quote]

hvala na objašnjenju znaci sutra trazit vdsl modem pošto oni pojma nemaju izgleda: a imali taj modem wirelles i ako ima kakav je domet
ElRe

#43973 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Gledam MojaTV pakete i za biz korisnike su napisali paket sa preko 20 kanala

http://www.mojatv.ba/poslovni.html

Mislim i 21 je preko 20 kanala sto je za neki kafic smijesno, pa se vjerovatno radi o paketu sa preko 200 kanala.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#43974 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Image

Danas vidim da mi je aktivan mysurf basic internet. Koristim moj mini 15. Sada gledam da mogu dokupiti internet za recimo 7 KM i koliko sam shvatio da onda imam aktivan opet internet po smanjenoj brzini do kraja mjeseca.

https://www.bhtelecom.ba/msurf0.html
aladinosmic1

#43975 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

"Innbox v50u je stari model kojeg iskratel vise ne proizvodi sad imaju novi model v60-u"

Gdje se taj može nabaviti, ako se negdje sa strane nabavi može li raditi sa bhtelecom interentom
Locked