ioannes wrote:@Duckzz
o arapskoj kulturi diskutiranja necemo...culi smo onoga sto poziva na genocid nad Alawitima.
da su u ovom ratu drze krajnji kontra-stavovi je lobotomija ziva...ali i ovaj rat je prljav da prljaviji nemoze biti.
na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade zivi skoro 70 % stanovnista Sirije....mozemo diskutirati o argumentima i pogledima na rat,moralu i nemorale jedne i druge strane ali izjaviti da su ovi jedni u svim segmentima u pravu je krajnje skandalozna izjava... ipak su tu vecinom radi o selelfijama i svi znamo kakav je njihov svijetonazor i moral
Takve baljezgarije me ne zanimaju mnogo, jer svaki kreten može, a i hoće da gostuje u svakakvim emisijama. Tekst je svakako loše (namjerno) preveden ali to ne umanjuje ludost diskusije. Ja govorim o "oficijelnim" predstavnicima koji sebi daju za pravo da hladno odgovaraju na ozbiljna pitanja.
Neke stvari se mogu diskutovat a neke jednostavno ne mogu, tačnije mnoge ne mogu, ali očigledno postoji dosta luđaka koji hodaju ovim svijetom sa slobodom govora.
Takve likove ćeš pronaći na internetu, ali i na ovom forumu
Kad samo pogledaš u sudnicama gdje osobe pokušavaju da objasne svoje luđačko djelo, obično se sve svodi uvijek na isto. Paralele se mogu povući na sva moguća dešavanja pa i na ovaj sukob. Nadam se da naša vlada nije u stanju da uradi ono što se dešava u Siriji, a kad bi se to ipak desilo, mene bi najmanje zanimalo kako ti, na kojima je nešto počinjeno : "izgledaju" "smrde" "pricaju" "oblače se" .. itd.