Ja se satra trazeci na netflixuTomahawk11 wrote:Ideja je zanimljiva, a eto večeras ću ga dovršiti, pa ću vidjeti kakav je utisak.Tito_i_Partija wrote:Nisam znao da je ovo vec izaslo.Tomahawk11 wrote:Pregledah sinoć sat, ali bilo pokasno, pa zaspah....ne izgleda mi loše, pa eto ko je ljubitelj futurističkih
Anon (2018) sa Clive Owenom
https://www.imdb.com/title/tt5397194/?r ... flmg_act_3![]()
Niccol je car, iako mu u zadnje vrijeme ne ide bas najbolje. Onaj film sa Dzastinom mu je bio grozan, al' kod mene ce uvijek imat' kredita zbog Gattaca.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- beni-bu-man
#43926 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- wewa
#43927 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
odlican film, a glogovac nezaboravanjohnnykola wrote:
Nedavno preminuli Nebojša Glogovac je razorio u ulozi transvestita.
Film priča komplikovanu a opet tako jednostavnu priču o četvoro običnih ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, sudbinama, seksualnim afinitetima, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili ni riječ, da ih nesreća na to ne natjera i učini da zavise jedni od drugih. Veoma polako ali i bolno, oni počinju da se otvaraju i prepoznaju ono ljudsko jedni u drugima.
Ljubavna priča o mržnji, koja ruši granice i razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima, pobrala je odlične kritike i osvojila niz nagrada na festivalima širom svijeta, od kojih je najvažnija nagrada za najbolji film, festivala u Montrealu – Grand Prize of the Americas, na kojem je film imao međunarodnu premijeru.
Zatim, na vodećem festivalu nezavisnog filma u Velikoj Britaniji i Evropi – Raindance, osvojila je nagradu za najbolji film, najbolji scenario i najbolje glumačko ostvarenje – Nebojša Glogovac. Time je Ustav Republike Hrvatske postao prvi film u 25 godina dugoj tradiciji ovog festivala koji je uzeo tri glavne nagrade. Tu su i nagrade sa festivala u Santa Barbari, Milanu, Lečeu, Puli.
Film na TV-u
- johnnykola
- Point.
#43929 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Krenulo je na Netflixu. Juče sam baš šaltao da pogledam šta pametno i naletih na to. Nisam doduše pogledao, ocjena 6.0 ne obećava.beni-bu-man wrote: Ja se satra trazeci na netflixu
- johnnykola
#43930 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

))<>(( forever:)))

<3<3<3
Preslatka pelikula, komedija o samoći i ljudskoj krhkosti. Film je prikazan u okviru programa New Currents 2005. godine na jedanaestom SFF-u. Iz kataloga festivala:

Film na TV-u
- johnnykola
#43931 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Je li ovo vanka A Quiet Place?
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#43932 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma jest hdcam gdjes to gledat da ograjisesjohnnykola wrote:Je li ovo vanka A Quiet Place?
- markioni
#43933 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
haaha isti sam bio sinocTomahawk11 wrote:Pregledah sinoć sat, ali bilo pokasno, pa zaspah....ne izgleda mi loše, pa eto ko je ljubitelj futurističkih
Anon (2018) sa Clive Owenom
https://www.imdb.com/title/tt5397194/?r ... flmg_act_3
- johnnykola
#43934 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I ja sad vidim, još uvijek pravog snimka - niđe.markioni wrote:ma jest hdcam gdjes to gledat da ograjisesjohnnykola wrote:Je li ovo vanka A Quiet Place?
- johnnykola
#43935 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Svaka prodaja počinje osmijehom, ali tako nužno i ne završava, pokazuje nam sjajna ekranizacija iznimno uspješne drame Rogera Rueffa o nemilosrdno kompetitivnom svijetu prodavača lubrikanata, s Kevinom Spaceyjem i Dannyjem DeVitom u glavnim ulogama.
Posljednje večeri konferencije proizvođača i prodavača lubrikanata dvojica iskusnih prodavača i njihov mlađi kolega iz odjela za istraživanje tržišta okupljaju se u hotelskoj sali gdje će biti domaćini velike zabave za izaslanike. Larry Mann (Kevin Spacey) je nemilosrdni trgovac koji ne preže ni pred čim kako bi sklopio posao, a Phil Cooper (Danny DeVito) je već pomalo umoran od života po hotelskim sobama. Bob Walker (Peter Facinelli) sluša savjete obojice, ali njegova će ga duhovnost i izrazito snažna moralna uvjerenja spriječiti da proda svoju dušu đavlu u zamjenu za poslovni uspjeh.
Nakon što je ostvarila velik uspjeh na kazališnim pozornicama, redatelj John Swanbeck i dramatičar Roger Rueff odlučili su izvrsnu komičnu dramu Hospitality suite prebaciti i na veliki ekran, što je posao koji su također obavili bez ikakve zamjerke, preimenovavši je u Velika zvjerka. Iako radnju cijelog filma nose uglavnom trojica glumaca, Velika zvjerka film je pun preokreta i napetosti koja se gradi izvrsnim dijalozima i zategnutim odnosima među likovima. Ozbiljna tema katkad doista opasnog i beskompromisnog poslovnog svijeta olakšana je pristupom koji obiluje humorom, ponekad ciničnim i crnim, a drugi put toplim, što je kombinacija koja ovaj film čini pravim mamcem za gledatelje. Legende Kevin Spacey i Danny DeVito naprosto briljiraju u svojim ulogama, a i treći član ansambla, Peter Facinelli, ostvario je zapažen nastup.
Na kraju filma ide odličan monolog koji možete pročitati na sljedećem linku.
FIlm na TV-u
- medvjed23
- jasko_ba
#43937 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sta imate za preporuciti od ex-yu novijih filmova, 2014-ta pa nadalje, pored Ustava Republike Hrvatske? Slabo sam skroz pratio. Pozz 
-
kakavdanakneiskustvu
#43938 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
jasko_ba wrote:Sta imate za preporuciti od ex-yu novijih filmova, 2014-ta pa nadalje, pored Ustava Republike Hrvatske? Slabo sam skroz pratio. Pozz
kauboji nisu losi,tu su negdje mislim oko te godine,hrvatski film
- Better Man
#43939 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zvizdan od Dalibora Matanića.kakavdanakneiskustvu wrote:jasko_ba wrote:Sta imate za preporuciti od ex-yu novijih filmova, 2014-ta pa nadalje, pored Ustava Republike Hrvatske? Slabo sam skroz pratio. Pozz
kauboji nisu losi,tu su negdje mislim oko te godine,hrvatski film
- markioni
#43940 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nista puno nisi propustio sto ne bi u dan dva nadoknadio...jasko_ba wrote:Sta imate za preporuciti od ex-yu novijih filmova, 2014-ta pa nadalje, pored Ustava Republike Hrvatske? Slabo sam skroz pratio. Pozz
- markioni
#43941 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
prosjek ovaj avengers...ne kontam sto su ljudi nesto kao razocarani , malo nizi nivo od proslih alli nakrhano svega dzuture pa sasvim solidna zabava...ajde amere mogu i skontat nije bilo happy enda i bedak bacene pare ovo ono nema smajla na fejsu ...al kad bolje razmislim zaboli me.. uradak nije vrijedan gubljenja vremena ulazenja u problematiku slucaja istog
cheap fun i to je to. nego odo da vidim sto se koplja lome na cika clinta i The 15:17 to Paris .
- johnnykola
#43942 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Horor koji kao da je Farhadi Ašgar režirao (upravo je s Kruzovom i Bardemom njegov najnoviji film prezentiran u Kanu). Dakle, podosta vrijedan gledanja. Film je prikazan 2016. godine na dvadeset i drugom SFF-u u okviru programa Kinoscope. Iz biltena festivala:

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 11/05/2018 12:22, edited 1 time in total.
- TAFKAP
- johnnykola
- Banksy
#43945 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Da.
Cinemax 21:40
Goli u sedlu
EASY RIDER, 1969., SAD, 92 min.
http://mojtv.hr/film/12553/goli-u-sedlu.aspx
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43946 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bio je ovaj ljetos na SFF na Open Airu....doduse prebacen u Skenderiju zbog kise. Dobar film.johnnykola wrote:Ide u kinu Meeting point sve do osamnaestog aprila uključiv svaki dan u 20.00 sati.
Film na TV-u
- johnnykola
#43947 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Prvi film gangsterske trilogije o mafijaškoj porodici Corleone. Glava jedne od pet najmoćnijih njujorških mafijaških porodica don Vito Corleone jedan je od posljednjih tradicionalista: još uvijek vjeruje u važnost porodice, odanost i poštovanje. Vremena se mijenjaju, a njegovi stavovi znače opasnost i probleme u dotad relativno mirnim odnosima među porodicama, pogotovo kad Sollozzijevi odluče krenuti u posao s drogom.
Po mišljenjima mnogih filmskih kritičara najbolji film svih vremena, nagrađivani Kum (Zlatni globus, BAFTA i Oscar - za najbolji film, scenarij i glavnoga glumca Marlona Branda) prvi je dio izvrsne Coppoline trilogije i film koji se ne bi smio propustiti.
Odanost porodici, potreba za poštovanjem, korupcija koju sa sobom donosi moć, nestajanje starog i tradicionalnog - samo su neke postavke Coppolina filma. Unatoč mnoštvu komplementarnih tema koje dotiče, svaka temelju filma dodaje kvalitativnu rezonancu, tvoreći niz mini-klimaksa do konačnog finala. Kum je ujedno i definirao žanr gangsterskog filma, koji se još uvijek prosuđuje po njegovim standardima. Glazbu za film je pisao talijanski kompozitor Nino Rota uključujući i glavnu temu Speak Softly Love.
Zanimljivo je spomenuti da je Marlon Brando odbio primiti Oscara zbog diskriminirajućeg odnosa Amerikanaca i Hoollywooda prema Indijancima, te je na dodjelu poslao Indijanku. Kasnije se otkrilo da je Indijanka zapravo glumica Maria Cruz.
U filmu uz Marlona Branda glume Al Pacino, Diane Keaton, Robert Duvall, James Caan, Talia Shire, John Cazale, Al Lettieri i drugi.
Scenaristi: redatelj Francis Ford Coppola i Mario Puzo (prema vlastitu romanu).
Film na TV-u
-
fear the beard
#43948 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:
Prvi film gangsterske trilogije o mafijaškoj porodici Corleone. Glava jedne od pet najmoćnijih njujorških mafijaških porodica don Vito Corleone jedan je od posljednjih tradicionalista: još uvijek vjeruje u važnost porodice, odanost i poštovanje. Vremena se mijenjaju, a njegovi stavovi znače opasnost i probleme u dotad relativno mirnim odnosima među porodicama, pogotovo kad Sollozzijevi odluče krenuti u posao s drogom.
Po mišljenjima mnogih filmskih kritičara najbolji film svih vremena, nagrađivani Kum (Zlatni globus, BAFTA i Oscar - za najbolji film, scenarij i glavnoga glumca Marlona Branda) prvi je dio izvrsne Coppoline trilogije i film koji se ne bi smio propustiti.
Odanost porodici, potreba za poštovanjem, korupcija koju sa sobom donosi moć, nestajanje starog i tradicionalnog - samo su neke postavke Coppolina filma. Unatoč mnoštvu komplementarnih tema koje dotiče, svaka temelju filma dodaje kvalitativnu rezonancu, tvoreći niz mini-klimaksa do konačnog finala. Kum je ujedno i definirao žanr gangsterskog filma, koji se još uvijek prosuđuje po njegovim standardima. Glazbu za film je pisao talijanski kompozitor Nino Rota uključujući i glavnu temu Speak Softly Love.
Zanimljivo je spomenuti da je Marlon Brando odbio primiti Oscara zbog diskriminirajućeg odnosa Amerikanaca i Hoollywooda prema Indijancima, te je na dodjelu poslao Indijanku. Kasnije se otkrilo da je Indijanka zapravo glumica Maria Cruz.
U filmu uz Marlona Branda glume Al Pacino, Diane Keaton, Robert Duvall, James Caan, Talia Shire, John Cazale, Al Lettieri i drugi.
Scenaristi: redatelj Francis Ford Coppola i Mario Puzo (prema vlastitu romanu).
Film na TV-u
Pogledao u zadnja dva dana sva tri to mi je prvi put u zivotu inace da pogledam u komadu naravno pogledao sam sve 5+..
Definitivno je treci u mojim ocima najbolji.
- johnnykola
-
kakavdanakneiskustvu
#43950 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
boga pitaj koji put ovo gledam,kakav film