Ne mogu da vjerujemDuckZz wrote:Novi krug (runda 999) pregovora u Ženevi oficijelno propao.
Sirija
-
zrakomlat
#43901 Re: Sirija
- insomnia78
#43902 Re: Sirija
IDF?Herr Flick wrote:JohnnyS wrote:Znači, regularna vojska s avijacijom, oklopnim snagama i pješadijom ne može probiti 2 kilometra da oslobodi zatočene u toj bolnici, a ovi teroristi/pobunjenici/šta-li-su-već koji drže tu bolnicu u okruženju danima i udaraju svim snagama ju ne mogu osvojiti. Pa luđi ste vi koji ovo redovno pratite i navijate za neku od nesposobnih strana u ovom čudnom ratu nesposobnjakovića...
Nabroj mi i jednu arapsku vojsku a da je sposobna![]()
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#43904 Re: Sirija
Hebale ih papuće.
-
dječak sa šibicama
#43905 Re: Sirija
Bice da je i on jedan od prebjega iz SAA u "FSA"Challenger__ wrote:DuckZz wrote:Na početku sukoba sam podržavao Sirijsku vojsku ...![]()
![]()
a onda su mu se "otvorile oči"...
![]()
Koja šuplja...
- Fantassin
#43906 Re: Sirija
To je jedan od problema ocito kod njihove vojske... ne mozes preko 500 metara ni naprijed ni nazad jer spadose papuce... zato rade mic po micarman1 wrote:Hebale ih papuće.
- Opetja033
#43907 Re: Sirija
Je li moguce da su im se isisovci usetali u jebenu Palmiru i da su za manje od 24 sata uspjeli zauzeti 30-50% grada?!?! 
- DuckZz
#43908 Re: Sirija
Iz HVO u ........... al kad bi se zajebavalidječak sa šibicama wrote:Bice da je i on jedan od prebjega iz SAA u "FSA"Challenger__ wrote:DuckZz wrote:Na početku sukoba sam podržavao Sirijsku vojsku ...![]()
![]()
a onda su mu se "otvorile oči"...
![]()
Koja šuplja...
-
dječak sa šibicama
#43909 Re: Sirija
Sta 50%, oslobodili su 99% Palmyre.
Za dva dana kad pustinjski stakori budu natamburani i vraceni u pustinju iz koje su upali, necete ni spomenuti Palmyru. Kao sto sutite na svaki poraz kozojeba.
Za dva dana kad pustinjski stakori budu natamburani i vraceni u pustinju iz koje su upali, necete ni spomenuti Palmyru. Kao sto sutite na svaki poraz kozojeba.
- Opetja033
#43910 Re: Sirija
Hajde ba odjebi vise sa tom pricom, dosadan si i Bogu i narodu. Nabijem na kurac i isis a i tebe ako fakat mislis da ih podrzavam, pun mi je kurac vise tvog salonskog cetnikovanja.dječak sa šibicama wrote:Sta 50%, oslobodili su 99% Palmyre.
Ili diskutuj normalno ili lijeci komplekse negdje drugo. Na ovoj temi samo kleveces, trolas i seruckas.
Ako te vec interesuje, kada je Palmira u pitanju - radije bih je gledao pod Assadovom nego pod isilovom kontrolom. Citav grad je jebeni muzej na otvorenom, koji bi ovi ludjaci sravnili sa zemljom da udju u njega.
Ne lazi tako retardirano jer svaki od nas pise o porazu isila, od Kobanea do Homsa. Bilo da se bore sa Kurdima, pobunjenicima ili SAA. Ako si senilan uzmi trpaj terapiju u usta. Ako se pak radi o nekom drugom poremecaju, jbg... Barem ne truj temu.
Last edited by Opetja033 on 13/05/2015 23:20, edited 1 time in total.
- ioannes
#43911 Re: Sirija
DuckZz, moram priznati ovo gore je krajnje iritantno i konfuznoDuckZz wrote:
Sada mi je iskreno svejedno, ne podržavam nikoga.
Pratim pobunjenike, to je tačno, iz vrlo jednostavnog razloga = "Oni su u upravu".
Zašto su u pravu ? Vrlo jednostavno, u skoro 90%, u svakom segmentu poređenja pobunjenika i Sirijske vojske, pobunjenici "su u pravu".
Da podignemo kriterije, izdvoji Al Nusru (koju još manje pratim od SAA), i doslovno svaki argument je na njihovoj strani.
Svaka statistika na njihovoj strani.
Mlad sam, tako da mene civili više interesuju od bilo kakve vojske, i ne mora te cuditi zašto se "radujem" kad vidim neku uništenu vojnu opremu, baš me zanima kakav kontraargument imate u vezi takvog stava ?
Sirijska vojska inekako, sve ostalo (NDF i kompanija) bruka i sramota, tuga jad i čemer, bez etike i morala. A što je najgore, ova zagrada cini 70% REGULARNE vojske države, barem u posljednje 2 godine
Nedo bog nikome ...
u svakom segmentu poredjenja su u pravu?,svaki argument na njihovoj strani? svaka statistika na njihovoj strani?
mene civili vise interesuju od bila kakve vojske?....kakve su ovo konfuzne izjave? saberi se malo
- insomnia78
#43912 Re: Sirija
Bijele, vojna policijalokalni_razdjevicar wrote:
Mescini da je @kiki postavljo ovu sliku
U tom slucaju su Kurdi u pitanju
-
zrakomlat
#43913 Re: Sirija
insomnia78 wrote:Bijele, vojna policijalokalni_razdjevicar wrote:![]()
![]()
-
dječak sa šibicama
#43914 Re: Sirija
Psovanje i vrijedjanje je zabranjeno.
Pogledaj kartu na momenat i vidjeces da je sjeverno od Palmyre samo pustinja i par planina, koju niko ne kontrolise niti je moze kontrolisati, jednako kao i put do Zora.
Logicno da su dosli kroz pustinju, kao sto napadali i ona plinska polja i naftne busotine. Kao sto su tada, zavrsice i ovaj put.
Njihova taktika je uvijek ista, dodju, roknu autobombu, napadnu, popuse i vecina ih sejtani. Do narednog puta.
Pogledaj kartu na momenat i vidjeces da je sjeverno od Palmyre samo pustinja i par planina, koju niko ne kontrolise niti je moze kontrolisati, jednako kao i put do Zora.
Logicno da su dosli kroz pustinju, kao sto napadali i ona plinska polja i naftne busotine. Kao sto su tada, zavrsice i ovaj put.
Njihova taktika je uvijek ista, dodju, roknu autobombu, napadnu, popuse i vecina ih sejtani. Do narednog puta.
- Kikibombona
#43915 Re: Sirija
NE!insomnia78 wrote: Bijele, vojna policija![]()
![]()
Ja jos nikada nisam vidio kurdske borce u papucama. To im je omiljena zajebancija. Zaplijenjeno toliko i toliko oruzja i tri para papuca.
Po uniformama i facama, ovi mi lice na SAA ili NDF vojnike.
- Opetja033
#43916 Re: Sirija
A sta tebi koji kurac fali da uvijek pises normalno kao sada? A ne, svaki ti jebeni komentar mora biti provokatorski. Cisto forsiras nekoga da ti onako odgovori. Da li ti je to namjerna taktika kako bi nekome navukao ban - nemam pojma. I da, jos uvijek stojim iza onoga sto sam napisao: nabijem na kurac i isis a i tebe ako mislis da ih podrzavam. Jer sam do sada bio vrlo jasan po pitanju njih.dječak sa šibicama wrote:Psovanje i vrijedjanje je zabranjeno.
Helem,
nisi sasvim u pravu. Nisu do sada nikada usli u grad (jesu pobunjenici kontrolisali nesto kratko Palmiru na pocetku rata), nisi bili ni blizu. I nije to samo pustinja, imas recimo gradic as Suknah sjevernoistocno od Palmire koji je takodje danas pao u ruke Isisa (potvrdjeno). Jedno su gasna polja u sred nicega a nesto sasvim drugo je grad srednje velicine. Oni su se hladno usetali i stavili dobar dio grada pod svoju kontrolu. Ne mislim ni ja da Palmiru mogu duze vrijeme zadrzati sve i da je kompletnu zauzmu, ali moras bas biti ignorant pa ovo ne smatrati jos jednim hrakom u facu lojalistima.
-
dječak sa šibicama
#43917 Re: Sirija
Da su oni ista stavili pod svoju kontrolu, vec bi cijeli dan net bio pretrpan snimcima.
Tako da... put bijednika i slicne ne uzimati za relevantan izvor informacija.
Tako da... put bijednika i slicne ne uzimati za relevantan izvor informacija.
- Kikibombona
#43918 Re: Sirija
Ekipa u Alija silosima.....

Zarobljeno oruzje...

Dobro su ih natamburali danas. Alija silosi su dosta vazni. Sada su u prilici da napadnu ISIL oko Tel Tamira iz dva pravca. Kao sto rekoh ranije, ocekuje se velika ofanziva u narednom periodu koja bi mogla rezultirati pravom katastrofom za ISIL u Hasaki.
Kobane

Zarobljeno oruzje...

Dobro su ih natamburali danas. Alija silosi su dosta vazni. Sada su u prilici da napadnu ISIL oko Tel Tamira iz dva pravca. Kao sto rekoh ranije, ocekuje se velika ofanziva u narednom periodu koja bi mogla rezultirati pravom katastrofom za ISIL u Hasaki.
Kobane
- Challenger__
#43919 Re: Sirija
- Tekst o tursko-saudijskoj osovini protiv Damaska
The Turkey-Saudi axis against Damascus
-
Plastikaa
#43920 Re: Sirija
Hoceli ovaj opetja seljacina zatucana dobiti ban vise zbog psovanja ili je psovanje na ovoj temi dozvoljeno ???
-
dječak sa šibicama
#43921 Re: Sirija
Recimo da se osjecao isprovociran, sto se mene tice ne zamjeram psovke.
Ne treba niko biti baniran zbog tako banalnih stvari.
Moje misljenje.
Ne treba niko biti baniran zbog tako banalnih stvari.
Moje misljenje.
- Opetja033
#43922 Re: Sirija
Jos nesto, tu je i zracna baza Tiyas (T4). Ako ona padne, a isisovci je vec napadaju, ode Assadu kompletan istok Sirije. Baza u Deir Zorru je sada vise simbolicki vrijedna, T4 je u potpunosti operativna za razliku od ove u Zorru. Trenutno najvaznije zracna baza zapadno od Hame i Homsa.
@djecak
as Suknah su uzeli, imaju klipovi. Navodi o Palmiri su se pojavili tek zadnjih nekoliko sati. Dosta neutralnih twitterasa potvrdjuje da kontrolisu 30%-tak posto grada. U zadnjih par mjeseci, iz nekog razloga, i lojalisti i pobunjenici i Kurdi su brzi sa postavljanjem fotki i klipova od Isisovaca. Dakle klipovi iz as Suknah postoje i tu nema dvojbe, isto tako potvrdjeno je da su zauzeli brdo/planinu Mazair sjeverno od grada i selo Amiriyah na periferije Palmire. Tek u zadnja 2-3 sata su se pojavili navodi za grad.
Vjerovao ili ne, ali konkretno u ovom slucaju bih volio da si u pravu.
Assad je monstrum ali cijena koju bi ovaj grad platio pod Isilom je prevelika. SAA je u ovom slucaju manje zlo.
@djecak
as Suknah su uzeli, imaju klipovi. Navodi o Palmiri su se pojavili tek zadnjih nekoliko sati. Dosta neutralnih twitterasa potvrdjuje da kontrolisu 30%-tak posto grada. U zadnjih par mjeseci, iz nekog razloga, i lojalisti i pobunjenici i Kurdi su brzi sa postavljanjem fotki i klipova od Isisovaca. Dakle klipovi iz as Suknah postoje i tu nema dvojbe, isto tako potvrdjeno je da su zauzeli brdo/planinu Mazair sjeverno od grada i selo Amiriyah na periferije Palmire. Tek u zadnja 2-3 sata su se pojavili navodi za grad.
Vjerovao ili ne, ali konkretno u ovom slucaju bih volio da si u pravu.
Assad je monstrum ali cijena koju bi ovaj grad platio pod Isilom je prevelika. SAA je u ovom slucaju manje zlo.
Last edited by Opetja033 on 13/05/2015 23:46, edited 1 time in total.
-
Plastikaa
#43923 Re: Sirija
Zato se ja osjecam isprovocirano jer na svaki moj komentar me vrijedja i naziva pogrbnim imenima i pritisak mi se popne kad vidim ovakve vulgarnosti na ovoj temi, dodjem da procitam desavanja i moram citati njegove vulgarnosti i govore mrznje i bijesa.
- Opetja033
#43924 Re: Sirija
I hoces vec jednom uraditi nesto po tom pitanju osim sto pjenis na forumu?Plastikaa wrote:Zato se ja osjecam isprovocirano
- DuckZz
#43925 Re: Sirija
Postoji 100 intervjua gdje voditelj postavlja pitanja ljudima iz Sirijske vlade ili vojske, ili gdje diskutuju 2 strane. Mislim ... bolest nemam šta drugo kazati, a citiranje nekakvih izjava nema smisla jer bi dežurni odmah reagovali na moje pisanje i poceli sa baljezgarijama.ioannes wrote: DuckZz, moram priznati ovo gore je krajnje iritantno i konfuzno
u svakom segmentu poredjenja su u pravu?,svaki argument na njihovoj strani? svaka statistika na njihovoj strani?
mene civili vise interesuju od bila kakve vojske?....kakve su ovo konfuzne izjave? saberi se malo
To ti je isto ko kad u našim emisija krenu baljezgati o nekim ratnim sranjima, al kad Srbi preuzmu ulogu pa opravdavanje pa ovo pa ono ... sad zamisli to samo još 10x luđe
Iako riskiram da me 10 ljudi quota. Prije mjesec dana gostovao Sirijski ministar obrazovanja u nekoj emisiji na Jordanskoj televiziji, između ostalog lik hladno kaza "pokažite mi jedan jedini dokaz gdje naša vojska ubija ili barem pokušava da ubije civila ?" Voditelj je izašao iz emisije.
I šta dalje da ti govorim, a pogotovo šta pišu po twitteru likovi koji žive u Damasku ili Hami a donekle ne podržavaju vladu, i kakva sve sranja moraju slušaju na dnevniku.
Last edited by DuckZz on 13/05/2015 23:53, edited 3 times in total.