Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

sig_garret

#43901 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sig_garret »

Image
:D
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#43902 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

vidim stalno ga repriziraju ove godine.... Besson je fakat napravio remek djelo pogotovo gledajuci sa ove povijesne distance , tj. kada je film snimljen i usudio bih se reci digao ljestvicu na novi level koju je doduse vrlo tesko pratiti iz cistog razloga jer covjek ima unikatni stil i neki svoj "osebujni" pecat koji unese u skoro svaki film...svoj neki approach ima i to je to (sto je kao sto znamo, jbg odlika vecine velikih redatelja).
zomri

#43903 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

markioni wrote:vidim stalno ga repriziraju ove godine.... Besson je fakat napravio remek djelo pogotovo gledajuci sa ove povijesne distance , tj. kada je film snimljen i usudio bih se reci digao ljestvicu na novi level koju je doduse vrlo tesko pratiti iz cistog razloga jer covjek ima unikatni stil i neki svoj "osebujni" pecat koji unese u skoro svaki film...svoj neki approach ima i to je to (sto je kao sto znamo, jbg odlika vecine velikih redatelja).
svoj "approach" znači da se vjerovatno radi o autorskom filmu, a besson jeste autor.
btw. super mi je ona teorija po kojoj je i michael bay autor, a njegovi filmovi autorski u punom značenju te riječi.
markioni

#43904 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

panto wrote:Zna li neko kad izlazi ili je li izašao normalan snimak Game Night i ovog Gringo?
ev izasao ti je game night a imas i nase titlove :-D
johnnykola

#43905 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

markioni wrote:
Radar71 wrote:https://www.imdb.com/title/tt5753552/

Image

Čisto sjesti, pustiti mozak i ismijati se :thumbup:
opet zamjena tijela...? u ovi par dana sam na tvu upratio brat bratu 4-5 filmova na tu temu iz 80ih al ajde pogledacu..
Ovaj je dobar.
johnnykola

#43906 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Nedavno preminuli Nebojša Glogovac je razorio u ulozi transvestita.

Film priča komplikovanu a opet tako jednostavnu priču o četvoro običnih ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, sudbinama, seksualnim afinitetima, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili ni riječ, da ih nesreća na to ne natjera i učini da zavise jedni od drugih. Veoma polako ali i bolno, oni počinju da se otvaraju i prepoznaju ono ljudsko jedni u drugima.

Ljubavna priča o mržnji, koja ruši granice i razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima, pobrala je odlične kritike i osvojila niz nagrada na festivalima širom svijeta, od kojih je najvažnija nagrada za najbolji film, festivala u Montrealu – Grand Prize of the Americas, na kojem je film imao međunarodnu premijeru.

Zatim, na vodećem festivalu nezavisnog filma u Velikoj Britaniji i Evropi – Raindance, osvojila je nagradu za najbolji film, najbolji scenario i najbolje glumačko ostvarenje – Nebojša Glogovac. Time je Ustav Republike Hrvatske postao prvi film u 25 godina dugoj tradiciji ovog festivala koji je uzeo tri glavne nagrade. Tu su i nagrade sa festivala u Santa Barbari, Milanu, Lečeu, Puli.

Film na TV-u
kakavdanakneiskustvu

#43908 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

johnnykola wrote:I u filmu Ema razara.

ali bas razara,kako god mi je antiptican mimo glume,u svom poslu je vrhunski
BosGrad

#43909 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BosGrad »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Upravo sam odgledao Žabu, odličan film
:thumbup:
johnnykola

#43910 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

BosGrad wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Upravo sam odgledao Žabu, odličan film
:thumbup:
:-D
sig_garret

#43911 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sig_garret »

markioni wrote:vidim stalno ga repriziraju ove godine.... Besson je fakat napravio remek djelo pogotovo gledajuci sa ove povijesne distance , tj. kada je film snimljen i usudio bih se reci digao ljestvicu na novi level koju je doduse vrlo tesko pratiti iz cistog razloga jer covjek ima unikatni stil i neki svoj "osebujni" pecat koji unese u skoro svaki film...svoj neki approach ima i to je to (sto je kao sto znamo, jbg odlika vecine velikih redatelja).
Ma, za Besson-a imamo konsenzus gencijum,
sam post je bio više kao vic (na sopstveni račun)
jer sam , na moment, povjerovao da je "Fifth" remake
(čuj, Konj Šoneri u originalu :D :D :D )
Image
Gargi

#43912 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gargi »

Image
johnnykola

#43914 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Trelkovski iznajmljuje stan u sablasnoj, oronuloj zgradi, čiji ga stanari posmatraju s izvjesnom dozom sumnjičavog prezira. Poslije saznanja da je prije njega u tom stanu živjela prelijepa žena, koja se ubila skočivši kroz prozor, Trelkovski postaje opsjednut njome.

Image

Gost emisije Nedjeljom u 2 u 14.00 sati na HRT1 je glumac Sergej Trifunović. Govorit će o svom društvenom angažmanu te zašto je jedan od najglasnijih kritičara Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Srbiji. Treba li hrvatski film i dalje imati kompleks manje vrijednosti u odnosu na srpski film te što Trifunović danas priprema, neke su od tema emisije.

Image

Dobrih provala u ovoj komediji. Ranih sedamdesetih u Engleskoj, tradicionalni pakistanski otac, Džordž Kan, shvata da se njegova porodica nesumnjivo udaljava od tradicije. Njegovih šestoro sinova i jedna kćerka žele da izaberu svoj životni put nakon što najstariji sin pobjegne od kuće ne želeći pristati na ugovoreni brak. Kada druga dva sina također saznaju da njihov otac potajno ugovara brakove za njih, oni se pobune i pokrenu slijed dešavanja koji ovu porodicu prisili da se u potpunosti promijeni.

Film na TV-u
s@mson

#43915 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by s@mson »

Radar71 wrote:https://www.imdb.com/title/tt5753552/

Image

Čisto sjesti, pustiti mozak i ismijati se :thumbup:
'dje ima skinut ovaj?
gleda mi se neka komedija danas, zadnjih par dana me spopali crnjaci nekakvi...
markioni

#43916 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

@ s@mson
PP
ExNihilo

#43917 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Valerian razočarenje. Duhovni nasljednik fifth elementa my ass.
johnnykola

#43918 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Mračan i nasilan film za kog je Kišlovski 1988. godine dobio nagradu žirija u Kanu. Film se bavi problematikom ubistva i smrtne kazne kroz priču glavnog junaka, dvadesetogodišnjeg Jaceka.

On je besperspektivni lutalica koji, bez ikakvog vidljivog motiva, brutalno ubija nepoznatog vozača taksija. Biva uhvaćen i osuđen na smrt. Za advokata mu je dodijeljen mladi Pijotr Balicki, koji kroz svoje prvo vatreno krštenje preispituje i svoj cinični stav prema sudstvu i pravnom poretku uopće.

Osim Kana film je osvojio i Evropsku filmsku nagradu na prvoj dodjeli 1988. godine. Film je izazvao mnoge kontroverze tako da je pokrenuo zahtjev za ukidanje smrtne kazne. Mnogi kritičari tvrde da se radi o izuzetnom remek djelu evropske kinematografije obzirom na savršenost filmske cjeline u odnosu na prostor i vrijeme u kom se ona odvija.

Uz socijalni komentar i motive kojima se film bavi, također je hvaljena i impresivna fotografija Slavomira Idzijaka, koji je koristio preko 600 različitih filtera kako bi naglasio mračan ton filma.

Kratki film o ubijanju, snimljen je kao segment Kšištofovog Dekaloga inspirisanog sa 10 biblijskih zapovijedi, nastalog u produkciji poljske televizije.

Film na TV-u
arzuhal

#43919 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by arzuhal »

Pogledah Annihilation...SF, Portmanova u glavnoj ulozi i ti momenti su mi bili preporuka za film, iako sam čuo usput negativne ocjene raje...Mislim da je film dobar. Hoću reći, neka krajnja poruka iz cijele ideje filma (koji je blago hororičan, mračan...) je strašno istinita, barem kako sam ja to doživio i odgledao u filmu, s čime povezujem naslov. Radnja se dramatično odvija isprepletena kroz dvije dimenzije: stvarnog, okolnog svijeta i onog ličnog i intimnog života.
Nisu nam ba uvijek drugi krivi, ima dosta i do nas, samo to treba malo iskrenije sagledati ... :mrgreen:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#43920 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Pregledah sinoć sat, ali bilo pokasno, pa zaspah....ne izgleda mi loše, pa eto ko je ljubitelj futurističkih

Anon (2018) sa Clive Owenom

https://www.imdb.com/title/tt5397194/?r ... flmg_act_3
Tito_i_Partija

#43921 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:Valerian razočarenje. Duhovni nasljednik fifth elementa my ass.
Pa zar nisi gled'o trailer? :shock:

Ja ne znam da li sam u zivotu ikad im'o toliko krindzanja u dvije minute, osjec'o sam se k'o da mi treba vreo tus da dezinficiram sav onaj sljam sto sam gled'o. Poslije kontam i ne mogu da vjerujem na sta je Besson spao, pa frajer je nekad bio vrhunski pisac i reziser, njegovi filmovi se iscekivali k'o novogodisnji praznici. :-D

Jarane, ne budi k'o Bloo, uvijek pregledaj trailer prije. Prodje ti dzaba vrijeme u losim filmovima. :)
Tito_i_Partija

#43922 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:Pregledah sinoć sat, ali bilo pokasno, pa zaspah....ne izgleda mi loše, pa eto ko je ljubitelj futurističkih

Nisam znao da je ovo vec izaslo. :)

Niccol je car, iako mu u zadnje vrijeme ne ide bas najbolje. Onaj film sa Dzastinom mu je bio grozan, al' kod mene ce uvijek imat' kredita zbog Gattaca. :)
ExNihilo

#43923 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote:
ExNihilo wrote:Valerian razočarenje. Duhovni nasljednik fifth elementa my ass.
Pa zar nisi gled'o trailer? :shock:

Ja ne znam da li sam u zivotu ikad im'o toliko krindzanja u dvije minute, osjec'o sam se k'o da mi treba vreo tus da dezinficiram sav onaj sljam sto sam gled'o. Poslije kontam i ne mogu da vjerujem na sta je Besson spao, pa frajer je nekad bio vrhunski pisac i reziser, njegovi filmovi se iscekivali k'o novogodisnji praznici. :-D

Jarane, ne budi k'o Bloo, uvijek pregledaj trailer prije. Prodje ti dzaba vrijeme u losim filmovima. :)
Ne znam šta bih ti rekao. Nije trailer vazda vjeran svjedok onog što film ima da kaže. Koliko hoćeš dobrih filmova sa lošim trailerom, a isto tako loših filmova sa kvalitetnim trailerom.

Plus ne volim da sebi spoilam. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#43924 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote:
Tomahawk11 wrote:Pregledah sinoć sat, ali bilo pokasno, pa zaspah....ne izgleda mi loše, pa eto ko je ljubitelj futurističkih

Nisam znao da je ovo vec izaslo. :)

Niccol je car, iako mu u zadnje vrijeme ne ide bas najbolje. Onaj film sa Dzastinom mu je bio grozan, al' kod mene ce uvijek imat' kredita zbog Gattaca. :)
Ideja je zanimljiva, a eto večeras ću ga dovršiti, pa ću vidjeti kakav je utisak.
Bloo
Globalna šefica

#43925 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

ahem :oops:
Post Reply