last mohicans wrote: ↑02/10/2024 00:00
Kod nas je neuspješno igrao ili više i ne igrao Mulahujesinović, pa se u Zrinjskom pretvorio u Lewandovskog gdje jednu iskoristi. Vidno je i mršaviji, priznat cete. Renan je meni drag igrač, ali po trenutnoj a i dugoročnoj formi ne zasluzuje da igra od početka. S klupe da. Dalje, itekako su lazni poslozeniji od nas, eto nedostatak Bilbije se i ne primjeti, mozda nisu toliko efikasni i ubitačni, ali su konstantni i konzistentni. Neke dječije bolesti u igri im se uopće ne primjete kao kod nas gdje šteka od golmana, sa svojim lošim procjenama, pa sve do veze gdje smo solidni, ali ne i disciplinovani, osobito kad se trebamo braniti. Pogledati reakciju Mehmedovica kod treceg gola, recimo. Odbrana je troma i slaba, bekovi naprijed bolji, nazad lošiji. Nismo još kompaktni, da bi bili tvrdi i posloženi od golmana do napadača. Pa taj Zrinjski je jedan gol protiv Veleza s lakoćom odbranio, mi ne mozemo to. Pored uništavanja od sudija, mi itekako imamo na čemu raditi. Previše i prelake golove primamo i to nema veze sa suđenjem.
Ne mozes imati kompaktnost ekipe kad na svakoj pauzi promjenis po 4, 5 igraca iz prve postave.
Kako da ocekujes uigranost u zadnjoj liniji kad nisu polusezonu skupa sastavili.
Osnovna stvar za odbranu je kontinuitet. Jednostavno zadnja linija i golman moraju da znaju sta koji misli, kad vidje loptu ko ce krenuti na nju bez da govore jedan drugom, a to mozes imati samo kontinuitetom. A najteze je ustimatu odbranu jer se njihova svaka greska vidi i rezultira prilikom za protivnika.
A kod nas cim dodje ponuda odmah prodaj. I naravna stvar da ce Zrinjski izgledati i bolji, kompaktniji, zreliji kada ljudi mjenjaju ekipu minimalno. Nama prvih 11 sad i na ljeto nije isto a ne sta drugo.
Sa ovakvim sudjenjem, ekipa mora biti jaka ko NATO. Znaci prvo fudbalski da su jaki u smislu pojedinacnih kvaliteta svakog fudbalera, drugo uigrani, trece ko ekipa ko klapa da se drze da bi se borili protiv ovakvog saveza i sudija.
Zato se iskreno nadam da ce neovisno o rezultatu ove sezone Ismir sacuvati Zekica na klupi, da nece prodati sve za sta dodje ponuda preko 500K na zimu i da ce sada graditi ekipu za narednu sezonu.
Ukoliko se ne desi neki zaista veliki preokret u igri nase zadnje linije ova sezona je izgubljena. Mi od propale listice i Posusja ne mozemo da se odbranimo i to ne da se branimo 45 minuta nego ne mozemo 4 minute da sacuvamo mrezu do kraja utakmice. Pa to je jadno.