Sirija

Locked
Plastikaa

#43876 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Danas jos veci poraz Nusre i ISIL terorista nego prije 2 dana...
Challenger__

#43877 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Strani državljani iz 90 država pokušavaju da prođu kroz Tursku na putu za ISIL. Turska je jedina članica NATO koja graniči sa IS-om. Ovo nije održiva situacija i predstavlja značajnu prijetnju za nas" izjavio je turski MVP.

Image

:arrow: LINK

Kada se zanemari diplomatski obzir, ovo je zaista istina. Takvu pojavu (IS) je teško kontrolisati na duže staze. Baš me zanima kako će se izvući iz ovog izazova u koji su upali svojom i tuđom nespretnošću.
fosna2014

#43878 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*#SAA takes control of Al-Kafi town east of #Jisr_Shughour and intense clashes erupt against #Jaish_Fateh in surroundings of Hospital #Idlib
cbrt

#43879 Re: Sirija

Post by cbrt »

cbrt

#43880 Re: Sirija

Post by cbrt »

fosna2014 wrote:*#SAA takes control of Al-Kafi town east of #Jisr_Shughour and intense clashes erupt against #Jaish_Fateh in surroundings of Hospital #Idlib
Možeš li ga naći na mapi

Ove budale tvrde kako je već 50% Palmire u njihovim (ISIS) rukama...prosto neverovatan raspad sistema SAA na istoku zemlje

Mapa dešavanja u Idlibu

Image
Kikibombona

#43881 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Zanimljivo je da Cbrt i Opetja nemaju nikakve informacije sa Kalamuna, slike, video zapise, izvjestaje, ma nista.... Svi znamo kako se pobunjenici vole slikati, snimati, hvaliti....

Teski dani na Kalamunu, preteski. Izgleda da im nije do sirenja propagande, prvenstveni cilj je izvuci zivu glavu.

Fakat ne pamtim da su se ikada ovako pritajili, bez ikakvih informacija sa terena, hvalisanja o zauzetim standovima sa lubenicama itd.

Hezbolah ubija!
cbrt

#43882 Re: Sirija

Post by cbrt »

Sa Kalemuna nikad nije bilo puno snimaka ali nikad...ni kad je bila bitka za Yabrood...smešno podmećeš...
DuckZz

#43883 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Novi krug (runda 999) pregovora u Ženevi oficijelno propao.
Kikibombona

#43884 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:Sa Kalemuna nikad nije bilo puno snimaka ali nikad...ni kad je bila bitka za Yabrood...smešno podmećeš...
Boze sacuvaj. Ovdje se danima pratila bitka za Jabrud i bilo je kamaru slika i klipova. Nemoj me tjerati da potrazim te stranice....

Stvar je u tome sa ih Hezbolah ubija i da im po prvi put nije do slikanja i snimanja. A svakako nemaju sta snimati i slikati.... Nalaze se pred totalnim, ekspresnim porazom.
cbrt

#43885 Re: Sirija

Post by cbrt »

Dobro, raduj se, šta da ti kažem
Herr Flick

#43886 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Kikibombona wrote:Zanimljivo je da Cbrt i Opetja nemaju nikakve informacije sa Kalamuna, slike, video zapise, izvjestaje, ma nista.... Svi znamo kako se pobunjenici vole slikati, snimati, hvaliti....

Teski dani na Kalamunu, preteski. Izgleda da im nije do sirenja propagande, prvenstveni cilj je izvuci zivu glavu.

Fakat ne pamtim da su se ikada ovako pritajili, bez ikakvih informacija sa terena, hvalisanja o zauzetim standovima sa lubenicama itd.

Hezbolah ubija!

Pa niko nece postavljat slike,klipove onih koji gube..To je logicno :D :D
JohnnyS

#43887 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

Znači, regularna vojska s avijacijom, oklopnim snagama i pješadijom ne može probiti 2 kilometra da oslobodi zatočene u toj bolnici, a ovi teroristi/pobunjenici/šta-li-su-već koji drže tu bolnicu u okruženju danima i udaraju svim snagama ju ne mogu osvojiti. Pa luđi ste vi koji ovo redovno pratite i navijate za neku od nesposobnih strana u ovom čudnom ratu nesposobnjakovića...
exliberal-ex

#43888 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

DuckZz wrote:Novi krug (runda 999) pregovora u Ženevi oficijelno propao.

DuckZz jedno pitanje

Prije si postavljao slike/linkove sa svih strana I pratio sam tvoje postove jer mi je pruzalo sliku sa svih strana, sad si presao I samo postavljas slike od "revolucionara"....jel ima neki razlog?
Moram ti priznat da sam malo razocaran jer si ti bio jedan od rijetkih koji je realno izvjestavao koliko da se raalno moze izvjestavat, sad kad gledam tvoje postove jebiga jos malo pa ces ko savoxxxx
Herr Flick

#43889 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

JohnnyS wrote:Znači, regularna vojska s avijacijom, oklopnim snagama i pješadijom ne može probiti 2 kilometra da oslobodi zatočene u toj bolnici, a ovi teroristi/pobunjenici/šta-li-su-već koji drže tu bolnicu u okruženju danima i udaraju svim snagama ju ne mogu osvojiti. Pa luđi ste vi koji ovo redovno pratite i navijate za neku od nesposobnih strana u ovom čudnom ratu nesposobnjakovića...

Nabroj mi i jednu arapsku vojsku a da je sposobna :-) :-)
JohnnyS

#43890 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

Herr Flick wrote:
JohnnyS wrote:Znači, regularna vojska s avijacijom, oklopnim snagama i pješadijom ne može probiti 2 kilometra da oslobodi zatočene u toj bolnici, a ovi teroristi/pobunjenici/šta-li-su-već koji drže tu bolnicu u okruženju danima i udaraju svim snagama ju ne mogu osvojiti. Pa luđi ste vi koji ovo redovno pratite i navijate za neku od nesposobnih strana u ovom čudnom ratu nesposobnjakovića...

Nabroj mi i jednu arapsku vojsku a da je sposobna :-) :-)

A majke mi... Imam dojam da bi papina Švicarska garda već riješila ovu pobunu...
vivaldi

#43891 Re: Sirija

Post by vivaldi »

JohnnyS wrote:A majke mi... Imam dojam da bi papina Švicarska garda već riješila ovu pobunu...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#43892 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- U kakvom svijetu živimo najbolje pokazuje tema emisije na Al-Jazeera arabic: Should We Kill All Alawites?

- Znači, ne na ausajederskim pro-ISIL portalima nego na najgledanijem arapskom mediju bez ikakvih posljedica se raspravlja o ideji uništenja jedne čitave skupine. Stvar je tim gora jer je riječ o državi koja je jedan od najznačajnijih saveznika USA na Arabijskom poluotoku. Da li ovakve genocidne ideje nailaze na osudu Administracije?

Nailaze. Kritikuje se Iran kao država koja sponzoriše terorizam:
'Sponsor of terrorism': Obama slams Iran months after saying it's off terrorist list

Image

US President Barack Obama has labeled Iran a “state sponsor of terrorism” and countries in the Gulf region have a right to be concerned about Tehran’s activities.
Challenger__

#43893 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Taman da je Iran "najgori od sve djece", izostanak osude zemalja Zaliva (koje finansijski, logistički, medijski, ideološkii i na svaki drugi način podržavaju terorizam, terorističke skupine u Iraku i Siriji i otvoreno zagovaraju genocidne ideje) pokazuje koliko je savremeni svijet duboko obolio.
DuckZz

#43894 Re: Sirija

Post by DuckZz »

exliberal-ex wrote:
DuckZz wrote:Novi krug (runda 999) pregovora u Ženevi oficijelno propao.

DuckZz jedno pitanje

Prije si postavljao slike/linkove sa svih strana I pratio sam tvoje postove jer mi je pruzalo sliku sa svih strana, sad si presao I samo postavljas slike od "revolucionara"....jel ima neki razlog?
Moram ti priznat da sam malo razocaran jer si ti bio jedan od rijetkih koji je realno izvjestavao koliko da se raalno moze izvjestavat, sad kad gledam tvoje postove jebiga jos malo pa ces ko savoxxxx
Ima dobar razlog i nije ti se učinilo. Za razliku od drugih mozak mi nije atrofiran. Samo čudak može navijati u ovakvim stvarima, a rijetko tko biti realan. Na početku sukoba sam podržavao Sirijsku vojsku jer sam mislio da su protesti samo šupljak kao i u svakoj drugoj državi, a posebno na BI. Pošto je svakako medijski to loše bilo popraćeno, a posebno izmanipulisano od samih medija Sirije nisam mnogo kao ni ostatak svijeta saznao šta se dole dešava, kao ni Al Jazera i ostale kuće, a kamol te ja ili "mi".

Nakon jedno mjeseci odjednom je sve puklo u medijima, desetine snimaka je svakih 3-4 sata dolazilo iz Sirije gdje se svakakva sranja vide, koja su do danas ostala upisana u stavove UN-a, Unicefa, i drugih organizacija kao djela koja nisu viđena još od našeg rata ovde.

Zbog velikog broja iskaza/grupa/prebjega krenuo sam pratit tok pobunjenika, ali nakon jedno opet 5 mjeseci sam ponovo okrenuo glavu ka Sirijskoj vojsci jer sam smatrao da su pobunjenici ista vrsta ljudi, a pošto ih je manje, i plus pomješano sa Al Nusrom (za koju sam tad smatrao da cini vecinu u redovima pobunjenika) mislio sam da se sve treba brzo završiti, pa makar civili nastradali.

Sada mi je iskreno svejedno, ne podržavam nikoga.
Pratim pobunjenike, to je tačno, iz vrlo jednostavnog razloga = "Oni su u upravu".
Zašto su u pravu ? Vrlo jednostavno, u skoro 90%, u svakom segmentu poređenja pobunjenika i Sirijske vojske, pobunjenici "su u pravu".
Da podignemo kriterije, izdvoji Al Nusru (koju još manje pratim od SAA), i doslovno svaki argument je na njihovoj strani.
Svaka statistika na njihovoj strani.

Mlad sam, tako da mene civili više interesuju od bilo kakve vojske, i ne mora te cuditi zašto se "radujem" kad vidim neku uništenu vojnu opremu, baš me zanima kakav kontraargument imate u vezi takvog stava ?

Sirijska vojska inekako, sve ostalo (NDF i kompanija) bruka i sramota, tuga jad i čemer, bez etike i morala. A što je najgore, ova zagrada cini 70% REGULARNE vojske države, barem u posljednje 2 godine

Nedo bog nikome ...

/edit

Evo ja pišem a ovaj iznad mene opet svoje pa svoje.

Gospodine Mladene Mariću, taj video ocigledno dobro razumijete ? Ako je tako, kako onda da je pola prijevoda netačno napisan ? Ali dobro je dok se svemir vrti oko zavjera ljudi će imat razloga da žive
Last edited by DuckZz on 13/05/2015 22:32, edited 1 time in total.
Challenger__

#43895 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:Na početku sukoba sam podržavao Sirijsku vojsku ...
:lol: :lol: :lol:

a onda su mu se "otvorile oči"...

:lol:

Koja šuplja...

:zzzz:
Challenger__

#43896 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovaj opet pominje Marića... Gdje taj Marić? Ja vidim Challengera, Liberala, Kikija, Zeku...
DuckZz

#43897 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Image
Co0l

#43898 Re: Sirija

Post by Co0l »

A dobro,bolje ikad nego nikad.
Challenger__

#43899 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

I, šta s tim? Ti si Marić? Nice to meet You, I'm Challenger + __.
DuckZz

#43900 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:I, šta s tim? Ti si Marić?
Nema potrebe da otkrivate svoj identitet, barem ne aludirajući na druge.
Ako već pokušavate, onda nemojte koristit taj prastari fazon "Ako netko pomisli nešto o meni, umjesto da se pravdam, skrenut ću pažnju na nekog drugog, a dok se on opravda, na mene neće nitko posumnjat"

/Tema

Issam Zahreddine, general Sirijske vojske, ocigledno je imao dobar razlog da se prebaci u Damask iz Deir Ezora.
Pacovi "IS"-a ponovo krenuli na samoubilačke ofanzive, trenutno donekle uspješne.

Zbog velikog broja poginulih, povukli su se sa istoka aerodroma u Deir Ezoru i krenuli na Saqr ostrvo odmah u blizini gdje su mogli uspostavit neke položaje.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.31 ... 7&z=13&m=b
http://img540.imageshack.us/img540/1108/yDp0ff.png
http://img913.imageshack.us/img913/3230/5iVelG.png

Pripadnici Hezbolaha u zarobljenim kućama Al Nusre na brdu Tel Musa
Image
Image
Image
Last edited by DuckZz on 13/05/2015 22:57, edited 1 time in total.
Locked