Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mirza_15
#43876 Re: Utakmice.
Ja još ne mogu da vjerujem da ovo nismo dobili. Amaterski, iz ničega, primamo golove. Ljudi nisu šanse napravili osim golova i one u sudijskoj nadoknadi
-
last mohicans
- omega369
#43878 Re: Utakmice.
U glavu drotovog sina tesko da ista moze uci sve i da je kanavaro pored njega. 3 utakmice, 3 debilna poteza, klupa na duze vrijeme ili nabiti ga nogom sto prije u tursku drugu ligu.
Ocekujemo neke promjene, one se ne dogadjaju iz godine u godinu. Mrtvi siroki nam uvali iz 2 pogleda na gol 3 komada. Bolje da su pare dali sudijama ko badzak, instant uspijeh zagarantovan
I onaj hajvan proda hamzu ostavi raspalog renana
Ma bjezi ba, ovo je smijesno vise
-
last mohicans
#43879 Re: Utakmice.
Tako je, to treba fakturisati treneru, nikome drugo. Renan nije trebao ni ući. Bolje naučit privesti utakmicu kraju nego se ganjati da zabijaš tri, četri, a ovamo isto toliko primaš. Prava turnirska ili mahalska utakmica. Haj da igramo do 12. Da je bilo vremena 5:5 bi završilo. Neke stvari su jako, jako amaterske vođene i ovo se pod hitno mora utezati. Posvetiti se malo vise organizovanom branjenju i drzanju formacija. Pa tri utakmice bespotrebno gubimo bodove, posebno ova i Posušje. Protiv mrljavaca smo bili u zaostatku i to je posebno teška utakmicamirza_15 wrote: ↑30/09/2024 20:58 Ja vrtim onaj treći gol... Ono je za zatvora. Ono u Vrbanjuši ne smije da se dešava. Ono ispadanje na centru čini mi se Mehmedovića koji je tek ušao, pa puštanje Činedua i odmicanje kapitena od njega, Mehmedovićevo lagano trčaranje nazad u odbranu, sam igrač na skoku. Niko mu ni blizu nije....
I još nešto. Vodiš 2:1 a u igri su Kera, Guli, Turkeš i Oliveira. Zabijaš za 3:2 i vadiš Đorđevića umjesto jednog od napadača da malo zatvoriš utakmicu. I na kraju, kada vodiš treba malo i vrwmena uzeti tu i tamo. Ne sada izležavati se, ali malo razvući. Tako unosiš nervozu kod protivnika koji gubi. Mi i dalje igramo kao da gubimo.
Sta nam rade ti video skauti, neka snimaju i analiziraju. Mora i ZZ raditi na sebi i nekim stvarima. Mi nikad realizaciju necemo imati 100%,nema je ni MC, ali moramo se znati organizacijski i linijski postaviti.
- omega369
#43880 Re: Utakmice.
Da stvar bude gora i posusje nam je zabilo isti gol. E to smo mi. Brukamo se samo
Tolike crne pare i ti ne umijes 2 godine naci normalnog golmana, lijevo krilo i stopera. O cemu mi uopste pricamo?!
Tolike crne pare i ti ne umijes 2 godine naci normalnog golmana, lijevo krilo i stopera. O cemu mi uopste pricamo?!
- Logovan
#43881 Re: Utakmice.
Pa dobro je i uradio sa uvođenjem Oliveire. Lik je postigao gol, sad to što je poništen to je druga stvar, pa i onaj drugi je možda čist. A to sa branjenjem gola ne ide tek tako lako, pogotovo ne kada imaš sudiju kontra sebe. I ne vidim što bi branili kod vodstva 2:1. Još mi nemamo igrače za ovako nešto.
-
mirza_15
#43882 Re: Utakmice.
Moje mišljenje je da smo napadački najbolja ekipa lige uz napomenu da imamo lošu realizaciju. Presing je jako dobar, znamo napraviti pritisak, znamo to raditi pred sami kraj utakmice jer smo fizički odlično pripremljeni. Ali titulu nećemo uzeti jer nismo defanzivno disciplinovani. Nas iz utakmice u utakmicu pate prekidi, duge lopte, centaršutevi. Zlomislić večeras na penalu, na nogu, dočekuje centaršut iz kornera. Nedopustivo. Drugi i treći gol... Mi ako ne naučimo dobijati utakmice 1:0 na način da protivniku ne dozvoliš puno nema od nas ništa ove godine. Ako ovako budemo igrali protiv Zrinjskog i oni će nam tri utrpati. Samo mi njima nećemo ni jedan iako ćemo možda imati prividnu inicijativu. Oni se znaju organizovano braniti i kaznjavati greške koje mi realno nudimo. Mulahuseinović zabija jedan glavom 100%
- GandalfSivi
#43883 Re: Utakmice.
Neka je on naglasavao da se golman zove Adolf cijelu utakmicu… Ali cak i on je rekao “vjerujem da nikome na stadionu nije jasno sta je sudija dosudio”, taman dok sam jebavao mater i gasio prenos…last mohicans wrote: ↑30/09/2024 21:20Kako ono naziva nadoknadu sudijski dodatak, ovako nesto, kao da je vegeta, jbt. Pravi neki kamenjar..
- omega369
#43884 Re: Utakmice.
Lik je postigao iz odbice. Tamo gdje je sve bilo cisto fulio je, i to mrtvi zicer. Cetvrti gol je bio 50-50 situacija za turkesa, naravno da ce svirati za domacinaLogovan wrote: ↑30/09/2024 21:43 Pa dobro je i uradio sa uvođenjem Oliveire. Lik je postigao gol, sad to što je poništen to je druga stvar, pa i onaj drugi je možda čist. A to sa branjenjem gola ne ide tek tako lako, pogotovo ne kada imaš sudiju kontra sebe. I ne vidim što bi branili kod vodstva 2:1. Još mi nemamo igrače za ovako nešto.
Uglavnom, ostanak renana a prodaja hamze je jedna od najvecih nasih posljeratnih gresaka
- Logovan
#43885 Re: Utakmice.
Al' je postigao,
Uradio je ono što treba. Za onaj promašaj nema opravdanja, ono je fakat bilo za nepovjerovati. Za taj drugi isto važi kao i za prvi.
Isto bih i ja prije prodao Oliveiru, nego Čatakovića. Čak bih gledao da Čataković ostane što duže, pa čak i do kraja karijere, ali eto ne pitam se. A prvo bih dobro razmislio da li uopšte treba nekoga prodavati.
Isto bih i ja prije prodao Oliveiru, nego Čatakovića. Čak bih gledao da Čataković ostane što duže, pa čak i do kraja karijere, ali eto ne pitam se. A prvo bih dobro razmislio da li uopšte treba nekoga prodavati.
- omega369
#43886 Re: Utakmice.
Ja ne mogu da vjerujem da se mi sa ovom listicom maltretiramo godinama. Nikako da ih nakantamo kako zasluzuju, kao i zeljeznica sto zasluzuje
-
mond
#43887 Re: Utakmice.
Na stranu i loši pojedinci i debilizam neće nam biti dozvoljeno da se odvojimo. Nema nas gdje treba da nas bude.
Ova utakmica je to pokazala. Derbi i Posušje nama na dušu, ovo večeras, penal i poništen gol...
Karat će nas i na Koševu, protiv velikih, srednjih i malih, što je pokazala i prošla sezona.
Ne može se biti savršen svaku tekmu. Sve dati, sve očistiti, ali se mora zategnuti i disciplinovati.
Jebo i Đuričkovića, golmana, trećeg četvrtog, naprosto ovo je sve talog i kriminal. Kurac si bez zaštite. Dal treba klub srozati i muljati sa Ibrakom i nekim drugim likovima, ne.
Gadi mi se pomisao da se legne u krevet sa bilo kim.
Jebat im mater svima. Ničija nije do zore.
Mosa Rajvosa
Ova utakmica je to pokazala. Derbi i Posušje nama na dušu, ovo večeras, penal i poništen gol...
Karat će nas i na Koševu, protiv velikih, srednjih i malih, što je pokazala i prošla sezona.
Ne može se biti savršen svaku tekmu. Sve dati, sve očistiti, ali se mora zategnuti i disciplinovati.
Jebo i Đuričkovića, golmana, trećeg četvrtog, naprosto ovo je sve talog i kriminal. Kurac si bez zaštite. Dal treba klub srozati i muljati sa Ibrakom i nekim drugim likovima, ne.
Gadi mi se pomisao da se legne u krevet sa bilo kim.
Jebat im mater svima. Ničija nije do zore.
Mosa Rajvosa
-
Paradox76
#43888 Re: Utakmice.
Golmana podhitno na hlađenje.
Đurickovic opet pogubljen.
Ali opet sve na stanu, mi večeras nismo smjeli pobijediti i to je surova realnost.
Ne mogu nas dovijeka ovako studije uništavati.
Da imamo ne znam ti kakve igrače, isto bi se dešavalo.
Možda bi na kvalitet dobili koji bod više ali na kraju bi se isto završilo, možda izborena evropa i to je to.
Puna podrška stručnom štabu i igračima.
Ali opet sve na stanu, mi večeras nismo smjeli pobijediti i to je surova realnost.
Možda bi na kvalitet dobili koji bod više ali na kraju bi se isto završilo, možda izborena evropa i to je to.
-
gold'n'brown
#43889 Re: Utakmice.
Zekic zna da nemamo ekipu da se mozemo braniti 20 minuta, pogotovo ne uz ovakvo sudjenje. Tako da je logika bila da zabijes jos jedan, ali ne da sudija da smo zabili jos tri. Nazalost, sve krece od kantonalnih saveza i dok su tu Colpe nama nema napretka. I sta je sa Bubanjom i Pavicicem?
-
mond
#43890 Re: Utakmice.
Povrede. Mislim Bubanja da ima i žute al nisam siguran, uglavnom falio je.
- omega369
#43891 Re: Utakmice.
Bogami vi braco bas zivite u iluziji. Pa nama 3 gola trebaju da budemo ne porazeni. I na kraju, kakve smo to mi uopste golove davali do sad, ima li ista iz igre?
Derbi prekid, veceras penal i slobodni, borac slobodni, posusje balon i greska protivnika, sloga slobodni.... pri tome promasujemo nestvarne zicere. Ne izgleda to tako dobro ni u napadu, za odbranu da i ne govorim
Ne moze te sudija zakidati kad ti barem.mrtvi zicer zabijes, a sto mi ne radimo
Derbi prekid, veceras penal i slobodni, borac slobodni, posusje balon i greska protivnika, sloga slobodni.... pri tome promasujemo nestvarne zicere. Ne izgleda to tako dobro ni u napadu, za odbranu da i ne govorim
Ne moze te sudija zakidati kad ti barem.mrtvi zicer zabijes, a sto mi ne radimo
-
svi u napad
#43892 Re: Utakmice.
Kakve mi golove primamo. To je bogu plakat. Ovaj mali Celik mora kod psihologa hitno. Svi znamo da fudbaleri nisu nesto pametno al mali evo tri tekme za redom pravi sranja. Frajer nema sanse da da gol iz one pozicije i on ga gura/rusi bez potrebe. Djurickovicu trener treba objasniti da je on zadnji odbrambeni igrac a ne zadnji vezni. Mozda bi mu ova druga uloga vise pasala jer covjek svake tekme ima istrcavanja tj. napadanja daleko van 16 metara i onda ga nema na svom mjestu tj. tamo gdje bi trebao. Obadvojica i Celik i Djurickovic hoce da izgledaju starsno jaki i cvrsti momci koji su borbeni (sto raja voli) ali zbog toga ispadaju iz izgre i ne prate tj. ne drze pozicije. Od centarhalfova je najstabilniji Soldo koji je na zalost dosta spor. Odbrana nam je ispod svake kritike i cim je prekid ili korner useres se od straha. Danas je hvalio Bubanja. Ekipa mora imati zadnjeg veznog. Mislim da se gazda mjesa Zekicu u posao na taj nacin sto mu moraju neki igraci igrati i onda dodjemo u situaciju da u gostima kad vodimo imamo dva napadaca a protiv Borca2 na na Kosevu kao domacini igramo bez napadaca. Vezni igraci se moraju nauciti da drze loptu kad vodis a ne da je samo napucavaju. Takodjer se mora raditi i na ciganluku tj. da i mi malo se pocnemo valjati na terenu kao sto je to Borac2 to radio protiv nas, odugovlaciti sa autima ubacivanjima lopte u igru i slicne stvari sa kojima dobivas na vremenu.
Steta za danasnju tekmu jer nikad slabiji Siroki nije bio. Zivjeli
Steta za danasnju tekmu jer nikad slabiji Siroki nije bio. Zivjeli
-
last mohicans
#43893 Re: Utakmice.
Koji gol, onaj odbijanac, a onaj iz ofsajda je išla lopta ka golu, mislim da bi završila u golu svakako. Zato je promašio bazen cijeli i očajan je od početka sezone. Kako bolan šta bi branili, pa vodstvo. Jesi ti gledao Velez Zrinjski kako ljudi brane 1:0, mi ni 3:1 ne bi uspijeli sačuvati. Valjda nam je jasno da moramo biti bolji od sudija i protivnika, da bi nešto postigli. To izgleda jos ni predsjedniku nije jasno. Radije da je mimo i preko Gice pokusao nekog sudiju završiti da nas barem ne kolje, da odsudi kako treba. Pa nek Gico njih "kažnjava" nedelegiranjem.Logovan wrote: ↑30/09/2024 21:43 Pa dobro je i uradio sa uvođenjem Oliveire. Lik je postigao gol, sad to što je poništen to je druga stvar, pa i onaj drugi je možda čist. A to sa branjenjem gola ne ide tek tako lako, pogotovo ne kada imaš sudiju kontra sebe. I ne vidim što bi branili kod vodstva 2:1. Još mi nemamo igrače za ovako nešto.
-
Dimu1927
#43894 Re: Utakmice.
iz neregularne lige predjosmo u neregularnu ligu sa var-om
sad i kad ne stignu svirati neko siljenje i kradju imaju var da to poprave i dosude...
sad i kad ne stignu svirati neko siljenje i kradju imaju var da to poprave i dosude...
-
last mohicans
#43895 Re: Utakmice.
Bojim se da mogu sve dok Gico vedri i oblači, čak štaviše, mislim da ima neki fetiš na nas, da nas jebe. Vidiš da klub nešta pretjerano se i ne buni, pokoji plaćen članak, ali nije press kluba, pa evo i ZZ se suzdržava i šta, opet nas jebu. Čak i maleni imaju bolju protekciju.Paradox76 wrote: ↑30/09/2024 23:00 Golmana podhitno na hlađenje.
-
last mohicans
#43896 Re: Utakmice.
Baš tako, var im dođe ko alibi. Čim je delegirana ista komponenta u var sobi, sve je jasno, ide klanje. U najmanju ruku SH komponenta Bošnjacima sudi, a i da su tu Musić, Sabrija, Kazlagić i sl.,baš bi im savijest proradila u var sobi. Govno krme će samo reci sta se bunite, pa i var sam vam uveo. Mislio sam da su im ambicije ispuhale s obzirom na proslu sezonu, al četnici ne prezaju ni od čega, pa je ranije počelo.
- Logovan
#43897 Re: Utakmice.
Da, odbijanac, a taj iz ofsajda (ako je uopšte bio) koliko sam vidio lopta nije išla u gol. Jeste da je trebao pogoditi iz te šanse kada je izletio ispred gola, ali to sam već spomenuo. Nema opravdanja za onakav promašaj. Nije čak bio ni pod pritiskom odbrane, imao je prostora i vremena.last mohicans wrote: ↑01/10/2024 00:19 Koji gol, onaj odbijanac, a onaj iz ofsajda je išla lopta ka golu, mislim da bi završila u golu svakako. Zato je promašio bazen cijeli i očajan je od početka sezone. Kako bolan šta bi branili, pa vodstvo. Jesi ti gledao Velez Zrinjski kako ljudi brane 1:0, mi ni 3:1 ne bi uspijeli sačuvati. Valjda nam je jasno da moramo biti bolji od sudija i protivnika, da bi nešto postigli. To izgleda jos ni predsjedniku nije jasno. Radije da je mimo i preko Gice pokusao nekog sudiju završiti da nas barem ne kolje, da odsudi kako treba. Pa nek Gico njih "kažnjava" nedelegiranjem.
Taj primjer za Zrinjski nije baš dobar. Eto rekao si da moramo biti bolji i od sudija i od protivnika. Zrinjski je posložena ekipa ima najmanje tri godine. Nema toga da te sudija gazi pa da moraš igrati još i protiv njega. Puno im je lakše nego nama.
- xoklix
#43898 Re: Utakmice.
Renan se našao u više šansi za 15 min nego Turkeš cijelu utakmicu. I ono kad je izašao 1 na 1 protutnjao pored odbrane , Catakovic i Turkeš da se spoje u jedno ne mogu onako pretrčati igrača.
Mene više nervira forsiranje Mehmedovića koji je ubjedljivo naš najlošiji igrač.
Mene više nervira forsiranje Mehmedovića koji je ubjedljivo naš najlošiji igrač.
- Logovan
#43899 Re: Utakmice.
Turkeš je igrao samo drugo poluvrijeme.
-
sencobih
#43900 Re: Utakmice.
Kako ovi tzv. navijači Sarajeva pored svojim očima viđenom najbezobraznijom krađom odkada postoji liga, i pored vara i direktnog prenosa nekako uspiju okriviti sopstvene fudbalere, to je fenomen za izučavanje.
Renan je ušao i za pola sata igre uspio je dati dva gola koja su lopovi poništili, fulio je istina i jednu 1-1, ali to nije razlog da ga se naziva "raspalim". Ovako godinama funkcionišu lopovi iz saveza tako što pomoću botina okrenu bijes navijača protiv sopstvenog kluba. fenomenalna taktika.
Renan je ušao i za pola sata igre uspio je dati dva gola koja su lopovi poništili, fulio je istina i jednu 1-1, ali to nije razlog da ga se naziva "raspalim". Ovako godinama funkcionišu lopovi iz saveza tako što pomoću botina okrenu bijes navijača protiv sopstvenog kluba. fenomenalna taktika.