Demokratska fronta Željko Komšić
- jazzer
#43801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic me podsjeca na onog misa iz vica kada slon i mis prelaze preko mosta pa se isti trese..a mis kaze
''vidi slone sto se most trese kada nas dvojica prolazimo''.
U ovoj drzavnoj, probosnjackoj koaliciji, on je samo obicna sisa. Daje si znacaj koji objektivno nema. Lupa po prstima,
prijeti, dijeli lekcije a nema nikakvo pokrice u onome sto govori. Populista obicni. I sisa, jesam li to vec spomenuo?
Optuzuje Vulina da je caffe kuharica Mire Markovic, a sta je on? Obicna prileznica Bakira Izetbegovica. Koju ce Bakir iskarati i ispaliti.
A mi cemo nastaviti ''uzivati'' u blagodetima koje nam je njegovo politicko djelovanje donijelo.
''vidi slone sto se most trese kada nas dvojica prolazimo''.
U ovoj drzavnoj, probosnjackoj koaliciji, on je samo obicna sisa. Daje si znacaj koji objektivno nema. Lupa po prstima,
prijeti, dijeli lekcije a nema nikakvo pokrice u onome sto govori. Populista obicni. I sisa, jesam li to vec spomenuo?
Optuzuje Vulina da je caffe kuharica Mire Markovic, a sta je on? Obicna prileznica Bakira Izetbegovica. Koju ce Bakir iskarati i ispaliti.
A mi cemo nastaviti ''uzivati'' u blagodetima koje nam je njegovo politicko djelovanje donijelo.
- Banksy
#43802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, Bakirov Vulin, savršena dijagnoza.
- Kamper
#43803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cekaj, cekaj... Znaci Dodiku se trebamo zahvaliti za "ANP" a ne Komsicu?bunk wrote: ↑19/02/2020 08:07
Samo mijesaj![]()
Trenutno je snsd aksiom u formiranju vlasti u Drzavi.
Sda ga je bila " zaobisla" prosli puta i opet se MAP ne aktivira dok se on ne vrati.
A o patriotizmu onog cesto spominjanog delegata za dom naroda koji bi sprijecio dodika u blokadi da mu je dat glas ste mogli prekjuce na N1 da cujete koliko ste u zabludi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#43804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel to kitljan nekom prijeti... auuhhhh ja yes zajban
-
Škobo Habu
#43805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve je bilo jasno glede ANP nakon onoga gostovanja Komšića na BN TV. Vidjeli smo svu tu njegovu samouvjernost i aroganciju koja ga krasi.
Sam je tada odgovorio, na pitanj voditeljke o Dodiku i blokadi, da se on NADA da Dodik neće povući taj potez.
Ne može me niko uvjeriti da i Bakir, a i Komšić, nisu znali da će nešto tako Milorad uraditi. To je bilo posve očekivano sa obzirom na poluge vlasti koje su mu date.
Sve oko ANP je čista formalnost. Pošalji u Brisel, ispoštuj proceduru i biće šta će biti. Sa te strane Bakir je barem bio iskren, dok je Komšić na sva zvona najavljivao vlastiti trijumf jer je Dodika stjerao u kut ringa.
- Kamper
#43806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad smo mi to znali naravno da su i oni znali. Samo Bunk i par slicnih njemu nisu znal... ili jesuŠkobo Habu wrote: ↑19/02/2020 10:37Sve je bilo jasno glede ANP nakon onoga gostovanja Komšića na BN TV. Vidjeli smo svu tu njegovu samouvjernost i aroganciju koja ga krasi.
Sam je tada odgovorio, na pitanj voditeljke o Dodiku i blokadi, da se on NADA da Dodik neće povući taj potez.
Ne može me niko uvjeriti da i Bakir, a i Komšić, nisu znali da će nešto tako Milorad uraditi. To je bilo posve očekivano sa obzirom na poluge vlasti koje su mu date.
Sve oko ANP je čista formalnost. Pošalji u Brisel, ispoštuj proceduru i biće šta će biti. Sa te strane Bakir je barem bio iskren, dok je Komšić na sva zvona najavljivao vlastiti trijumf jer je Dodika stjerao u kut ringa.![]()
Sad od Bunka ide nova serija spinova.
-
Škobo Habu
- bunk
#43808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta ste znali?Kamper wrote: ↑19/02/2020 10:48Kad smo mi to znali naravno da su i oni znali. Samo Bunk i par slicnih njemu nisu znal... ili jesuŠkobo Habu wrote: ↑19/02/2020 10:37Sve je bilo jasno glede ANP nakon onoga gostovanja Komšića na BN TV. Vidjeli smo svu tu njegovu samouvjernost i aroganciju koja ga krasi.
Sve oko ANP je čista formalnost. Pošalji u Brisel, ispoštuj proceduru i biće šta će biti. Sa te strane Bakir je barem bio iskren, dok je Komšić na sva zvona najavljivao vlastiti trijumf jer je Dodika stjerao u kut ringa.![]()
![]()
Da nisu sda,sbb i df zategli i na kraju krenuli u izmjene procedura uz pomoc sds dodik ne bi poslao Anp.
Dok su neki htjeli da se dogovaraju oko cega se da dogovoriti
Tako da ako cemo bas ic do kraja,svi imaju zasluge
I svi su pobjednici kad smo uspjeli aktivirati MAP.
- JThomas
#43809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jovanov ... /200219062
evo to je to. sluga "savjetuje" slugu da vjeruje (i njegovom) gospodaru
- drug_profi
#43810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva korist sto si ga aktivirao kad pomjerit s mjesta neces.
I naravno da bi bilo bolje dogovoriti se oko onog oko cega mozes jer sad ne bi imao blokade i zatezanje. Prepadanje i pojacan egzodus.
Mozda bi bilo sanse i da se neka greenfield investicija privuce, ko zna.
Sad znamo samo da od ove drzave ne bjeze samo investitori, vec i migranti iz ratom opuhanih zemalja.
Za domicilno stanovnistvo je odavno jasno.
I naravno da bi bilo bolje dogovoriti se oko onog oko cega mozes jer sad ne bi imao blokade i zatezanje. Prepadanje i pojacan egzodus.
Mozda bi bilo sanse i da se neka greenfield investicija privuce, ko zna.
Sad znamo samo da od ove drzave ne bjeze samo investitori, vec i migranti iz ratom opuhanih zemalja.
Za domicilno stanovnistvo je odavno jasno.
- jazzer
#43811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Damir Niksic o aktuelnim desavanjima.
https://www.facebook.com/damir.niksic/p ... 6955486711Prijatelju, ako nešto izabereš, nešto što ja lično nisam izabrao, onda moraš i da se nosiš s tim. Ti lično, a ne ja i mi svi kolektivno. To je tvoj izbor, a ne naš. To je tvoja briga i odgovornost, a ne naša. Mani mi kolektivizma i kolektivne odgovornosti. Ako oženiš rospiju, nemoj da ja moram da je karam. Sredi stvari u svojoj koaliciji sam - ne petljaj cijelo selo u svoj problem.
- Styling
#43812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedini razlog sto je Dodik pristao da potpise Program reformi jer bilo formiranje Vijeca ministara a sto je opet bio uslov da se aktiviraju pare MMF-a, i silni visemilionski projekti EU koji su se morali ugovoriti do kraja 2019. Da Miletu nisu trebale te pare, ne bi on nikada potpisao Program reformi i mi do danas ne bi imali Vijece ministara.bunk wrote: ↑19/02/2020 11:52Sta ste znali?Kamper wrote: ↑19/02/2020 10:48Kad smo mi to znali naravno da su i oni znali. Samo Bunk i par slicnih njemu nisu znal... ili jesuŠkobo Habu wrote: ↑19/02/2020 10:37
Sve je bilo jasno glede ANP nakon onoga gostovanja Komšića na BN TV. Vidjeli smo svu tu njegovu samouvjernost i aroganciju koja ga krasi.
![]()
Da nisu sda,sbb i df zategli i na kraju krenuli u izmjene procedura uz pomoc sds dodik ne bi poslao Anp.
Dok su neki htjeli da se dogovaraju oko cega se da dogovoriti![]()
Tako da ako cemo bas ic do kraja,svi imaju zasluge![]()
Kao sto vidis, cim su pare aktivirane, nastala je blokada VM i cijele drzave. A da bi se krenulo sa implentacijom Programa reformi treba VM da formira komisiju koja ce sve to pratiti. Od komisije nema nista (i to je jos jedan nacin blokade od strane RS), tako da i taj MAP, koji je vidim tebi bitniji od svih sranja u drzavi, mozes objesiti macku o rep, do daljnjeg.
- Banksy
#43813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JThomas wrote: ↑19/02/2020 12:04 https://www.klix.ba/vijesti/bih/jovanov ... /200219062
Čeda Jovanović: Dodik je glasao za NATO put, a Komšiću sam savjetovao da vjeruje Vučiću
Sluge Komšić i Jovanović vjeruju gospodarima Bakiru i Vučiću, a ovi opet svojim gospodarima Erdoganu i Putinu.
A NATO, EU i Zapad sve dalji...
- bunk
#43814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista nije bitnije od Nato saveza.Styling wrote: ↑19/02/2020 12:11Jedini razlog sto je Dodik pristao da potpise Program reformi jer bilo formiranje Vijeca ministara a sto je opet bio uslov da se aktiviraju pare MMF-a, i silni visemilionski projekti EU koji su se morali ugovoriti do kraja 2019. Da Miletu nisu trebale te pare, ne bi on nikada potpisao Program reformi i mi do danas ne bi imali Vijece ministara.bunk wrote: ↑19/02/2020 11:52Sta ste znali?
Kao sto vidis, cim su pare aktivirane, nastala je blokada VM i cijele drzave. A da bi se krenulo sa implentacijom Programa reformi treba VM da formira komisiju koja ce sve to pratiti. Od komisije nema nista (i to je jos jedan nacin blokade od strane RS), tako da i taj MAP, koji je vidim tebi bitniji od svih sranja u drzavi, mozes objesiti macku o rep, do daljnjeg.
Sad u maju Makedonija postaje punopravni clan.
Ostajemo mi.
- Styling
#43815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ostajemo. Jos duuuuuugo se necemo ni pribliziti.bunk wrote: ↑19/02/2020 12:16Nista nije nitnije od Nato saveza.Styling wrote: ↑19/02/2020 12:11Jedini razlog sto je Dodik pristao da potpise Program reformi jer bilo formiranje Vijeca ministara a sto je opet bio uslov da se aktiviraju pare MMF-a, i silni visemilionski projekti EU koji su se morali ugovoriti do kraja 2019. Da Miletu nisu trebale te pare, ne bi on nikada potpisao Program reformi i mi do danas ne bi imali Vijece ministara.bunk wrote: ↑19/02/2020 11:52
Sta ste znali?
Ostajemo mi.
Usput, kako ti mislis da bi trebalo rjesiti krizu vlasti na drzavnom nivou? Kako da vlast pocne da radi i kako da Vijece ministara formira komisiju za implementaciju Programa reformi? Bas me interesuje, kako bi ti to rjesio u ovom trenutku? Da li bi pristao na izmjenu ustava da odu strane sudije i na izmjenu izbornog zakona koju trazi Covic ako bi Mile rekao da je to sve uslov da idemo u NATO? Ha, bunk?
- Point.
#43816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aktiviran ANP a NATO sve dalji. Kako to 
- pici
#43817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sta uradise sluge jebate pa ova dvojica zajebase kvislinga...JThomas wrote: ↑19/02/2020 12:04 https://www.klix.ba/vijesti/bih/jovanov ... /200219062
evo to je to. sluga "savjetuje" slugu da vjeruje (i njegovom) gospodaru![]()
- Kamper
#43818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bunk wrote: ↑19/02/2020 11:52 Sta ste znali?
Za pocetak, dogovori se sam sa sobom.bunk wrote: ↑19/02/2020 08:07
Samo mijesaj![]()
Sda ga je bila " zaobisla" prosli puta i opet se MAP ne aktivira dok se on ne vrati.
A o patriotizmu onog cesto spominjanog delegata za dom naroda koji bi sprijecio dodika u blokadi da mu je dat glas ste mogli prekjuce na N1 da cujete koliko ste u zabludi.
- bunk
#43819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad.Styling wrote: ↑19/02/2020 12:19Da ostajemo. Jos duuuuuugo se necemo ni pribliziti.bunk wrote: ↑19/02/2020 12:16Nista nije nitnije od Nato saveza.Styling wrote: ↑19/02/2020 12:11
Jedini razlog sto je Dodik pristao da potpise Program reformi jer bilo formiranje Vijeca ministara a sto je opet bio uslov da se aktiviraju pare MMF-a, i silni visemilionski projekti EU koji su se morali ugovoriti do kraja 2019. Da Miletu nisu trebale te pare, ne bi on nikada potpisao Program reformi i mi do danas ne bi imali Vijece ministara.
Ostajemo mi.
Usput, kako ti mislis da bi trebalo rjesiti krizu vlasti na drzavnom nivou? Kako da vlast pocne da radi i kako da Vijece ministara formira komisiju za implementaciju Programa reformi? Bas me interesuje, kako bi ti to rjesio u ovom trenutku? Da li bi pristao na izmjenu ustava da odu strane sudije i na izmjenu izbornog zakona koju trazi Covic ako bi Mile rekao da je to sve uslov da idemo u NATO? Ha, bunk?
To je pitanje zivota i smrti.
Strane sudije su nam posljednja nada.
I onaj ko zelu da odu je neprijatelj BiH sa tajnom agendom.
Sto se izbornog zakona tice nisam upucen ali presude iz Strazbura daju smjernicu kako to uraditi.
Da se razumijemo do samog kraja .
Ja sam za gradjansku BiH.
A prihvaticu svaki izborni zakon koji EU i SAD smatraju dobrim.
- bunk
#43820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Boga ti sta to pokusavas?Kamper wrote: ↑19/02/2020 12:25bunk wrote: ↑19/02/2020 11:52 Sta ste znali?
I svi su pobjednici kad smo uspjeli aktivirati MAP.Za pocetak, dogovori se sam sa sobom.bunk wrote: ↑19/02/2020 08:07
Samo mijesaj![]()
Dodik ne bi poslao anp da sda,sbb i df nisu odbijali da formiraju vlast dok se ne posalje anp.
Iskoristili su sds da krenu u izmjenu procedura i to je prevagnulo.
A sds je imao sansu godinu dana da posalje anp a odbijali su i zato sam napisao da se nije poslao dok dodik nije zamijenio sarovica i debelog ivanica.
Mada znas ti to.
- Styling
#43821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci, ipak postoji nesto bitnije od NATO. Dobro si se dohavizao.bunk wrote: ↑19/02/2020 12:26Nikad.Styling wrote: ↑19/02/2020 12:19Da ostajemo. Jos duuuuuugo se necemo ni pribliziti.
To je pitanje zivota i smrti.
Strane sudije su nam posljednja nada.
I onaj ko zelu da odu je neprijatelj BiH sa tajnom agendom.
Sto se izbornog zakona tice nisam upucen ali presude iz Strazbura daju smjernicu kako to uraditi.
Da se razumijemo do samog kraja .
Ja sam za gradjansku BiH.
A prihvaticu svaki izborni zakon koji EU i SAD smatraju dobrim.
- pici
#43822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma dohavizo se je on moj qujac... hocul monolog il recitaciju... monolog cu... ma ipak cu recitaciju... ma mogo bi monolog...
- drug_profi
#43823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kod njega je jedan urnebes u glavi.
- Kamper
#43824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da znam da se Dodik pita a ne privjesak Komsic. Samo mi ti nisi jasan kako “šaraš” kako ti kad odgovara.bunk wrote: ↑19/02/2020 12:29Boga ti sta to pokusavas?Kamper wrote: ↑19/02/2020 12:25bunk wrote: ↑19/02/2020 11:52 Sta ste znali?
I svi su pobjednici kad smo uspjeli aktivirati MAP.Za pocetak, dogovori se sam sa sobom.bunk wrote: ↑19/02/2020 08:07
Samo mijesaj![]()
Dodik ne bi poslao anp da sda,sbb i df nisu odbijali da formiraju vlast dok se ne posalje anp.
Iskoristili su sds da krenu u izmjenu procedura i to je prevagnulo.
A sds je imao sansu godinu dana da posalje anp a odbijali su i zato sam napisao da se nije poslao dok dodik nije zamijenio sarovica i debelog ivanica.
Mada znas ti to.
Posto su Dodiku dali vlast i poluge blokade za “ANP” sta ce mu sad dati da otkoci put ka NATO-u? Sudije, izborni zakon, drzavnu imovinu...?
-
Škobo Habu
#43825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pustite čovjeka neka se brčka u moru vlastite konfuzije.
Sve je tako prosto oko NATO-a, ali ima onih koji vole da zakomplikuju sve to kako bi se stvorio privid nekog napretka.