Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
nema me tamo
- beni-bu-man
#43802 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
imali kakav adekvatan link da nije s koreanskim titlomSnake Eyes wrote:Red Sparrow (2018)
https://www.imdb.com/title/tt2873282/?ref_=tt_urv
Neloš, preporuka za karananu
- Snake Eyes
#43803 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja sam gledao taj s korejskim titlovima.beni-bu-man wrote:imali kakav adekvatan link da nije s koreanskim titlomSnake Eyes wrote:Red Sparrow (2018)
https://www.imdb.com/title/tt2873282/?ref_=tt_urv
Neloš, preporuka za karananu
-
nema me tamo
#43804 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
https://www.imdb.com/title/tt0279331/
Jedan od onih sto se zavuce u moru bar se meni zavukao..
Iznad prosjeka
Jedan od onih sto se zavuce u moru bar se meni zavukao..
Iznad prosjeka
- johnnykola
#43805 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Oldie but Goldie, odličan uradak Rona Howarda.

Od režisera Bronsona, Drivea, Valhalla Rising i Only God Forgives odličan pomaknuti hororac.

Film na TV-u

Od režisera Bronsona, Drivea, Valhalla Rising i Only God Forgives odličan pomaknuti hororac.

Film na TV-u
-
nema me tamo
- johnnykola
#43807 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ponovno Kišlovski i Kaurismaki razaraju ponedjeljkom.

Vjerovatan slučaj je odličan film Krzysztofa Kieślowskog koji pokazuje kako se (htjeli mi to ili ne) na kraju, naročito u našem regionu, podneblju, politika uvijek bavi nama posredno ili neposredno. Godina 1981. u nemirnoj Poljskoj, umire otac studenta medicine Viteka, a on traži odsustvo od godinu dana na univerzitetu kako bi dobro razmislio o svom daljem zanimanju za medicinu.
Odlučuje otputovati u Varšavu, ali dok trči za vozom na stanici, desit će se tri moguća scenarija. U prvoj mogućoj situaciji, Vitek stiže do voza, sreće se sa svojom bivšom ljubavi koja sada pripada anti-komunističkom ilegalnom pokretu i pridružuje se partiji nakon spašavanja demonstranata koji su zarobljeni u zgradi kao taoci.
U drugoj mogućnosti, Viteka hvata stražar na stanici, dok pokušava stići voz, odvodi ga na sud i osuđuje na trideset dana rada u zajednici. Tu se pridružuje grupi studenata koji su protiv sistema, objavljujući radove u ilegalnoj štampi. Dok njegove drugove hapse vladini agenti, Vitek ulazi u ljubavnu vezu sa sestrom prijatelja iz dejtinjstva i bježi iz zatvora. Međutim, njegovi bivši drugovi vjeruju da je on izdajnik.
U trećoj mogućoj situaciji, Vitek ne stiže na voz i odlučuje se vratiti na univerzitet i završiti studije medicine. Oženi se sa djevojkom Olgom i diplomira. Oni postaju uspješni ljekari i Vitek prihvati da putuje u Pariz prezentirati predavanja dekana koji je bio osramoćen kada je njegov sin uhapšen u jednom pokretu protiv vlade.

Drifting Clouds je prvo od tri Kaurismakijeva finska ostvarenja, i prati život vozača tramvaja koji gubi svoj posao. Nedugo potom, restoran u kome radi njegova žena se zatvara. Previše ponosni da bi primali socijalnu pomoć, pokušavaju pronaći nova radna mesta. Ali totalno su nespretni i nemaju mnogo sreće u onome što su zamislili, nevolje se samo nižu. Odlična crna komedija. Film je izabran za Finskog kandidata za najbolji strani film na 69-oj dodeli Oskara, međutim, nije nominovan. 1996. je osvojio je nagradu Ekumenskog žirija, na Filmskom festival u Kanu.

Lijepa Marja živi sa suprugom Juhom na selu i njihovu idiličnu svakodnevicu remeti dolazak izvjesnog Šamajka kome su se pokvarila kola i koji kod njih nalazi privremeno prenoćište.
Za oko mu je zapala Marja i on pokušava na sve načine nagovoriti je da napusti muža i krene sa njim u „bolji život". Ona se u početku dvoumi, ali ipak pristaje ni ne sluteći da će biti zatočena u jednom bordelu.
Film na TV-u

Vjerovatan slučaj je odličan film Krzysztofa Kieślowskog koji pokazuje kako se (htjeli mi to ili ne) na kraju, naročito u našem regionu, podneblju, politika uvijek bavi nama posredno ili neposredno. Godina 1981. u nemirnoj Poljskoj, umire otac studenta medicine Viteka, a on traži odsustvo od godinu dana na univerzitetu kako bi dobro razmislio o svom daljem zanimanju za medicinu.
Odlučuje otputovati u Varšavu, ali dok trči za vozom na stanici, desit će se tri moguća scenarija. U prvoj mogućoj situaciji, Vitek stiže do voza, sreće se sa svojom bivšom ljubavi koja sada pripada anti-komunističkom ilegalnom pokretu i pridružuje se partiji nakon spašavanja demonstranata koji su zarobljeni u zgradi kao taoci.
U drugoj mogućnosti, Viteka hvata stražar na stanici, dok pokušava stići voz, odvodi ga na sud i osuđuje na trideset dana rada u zajednici. Tu se pridružuje grupi studenata koji su protiv sistema, objavljujući radove u ilegalnoj štampi. Dok njegove drugove hapse vladini agenti, Vitek ulazi u ljubavnu vezu sa sestrom prijatelja iz dejtinjstva i bježi iz zatvora. Međutim, njegovi bivši drugovi vjeruju da je on izdajnik.
U trećoj mogućoj situaciji, Vitek ne stiže na voz i odlučuje se vratiti na univerzitet i završiti studije medicine. Oženi se sa djevojkom Olgom i diplomira. Oni postaju uspješni ljekari i Vitek prihvati da putuje u Pariz prezentirati predavanja dekana koji je bio osramoćen kada je njegov sin uhapšen u jednom pokretu protiv vlade.

Drifting Clouds je prvo od tri Kaurismakijeva finska ostvarenja, i prati život vozača tramvaja koji gubi svoj posao. Nedugo potom, restoran u kome radi njegova žena se zatvara. Previše ponosni da bi primali socijalnu pomoć, pokušavaju pronaći nova radna mesta. Ali totalno su nespretni i nemaju mnogo sreće u onome što su zamislili, nevolje se samo nižu. Odlična crna komedija. Film je izabran za Finskog kandidata za najbolji strani film na 69-oj dodeli Oskara, međutim, nije nominovan. 1996. je osvojio je nagradu Ekumenskog žirija, na Filmskom festival u Kanu.

Lijepa Marja živi sa suprugom Juhom na selu i njihovu idiličnu svakodnevicu remeti dolazak izvjesnog Šamajka kome su se pokvarila kola i koji kod njih nalazi privremeno prenoćište.
Za oko mu je zapala Marja i on pokušava na sve načine nagovoriti je da napusti muža i krene sa njim u „bolji život". Ona se u početku dvoumi, ali ipak pristaje ni ne sluteći da će biti zatočena u jednom bordelu.
Film na TV-u
- zomri
#43808 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Treba gledati Kišlovskog u momentu kad ga je prelomilo 
- pizarro
#43809 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima li ko kakvu preporuku za dobar sportski film od 2017. pa ovamo?
-
nema me tamo
#43810 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nije loš Amateur
- johnnykola
#43811 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Realno.zomri wrote:Treba gledati Kišlovskog u momentu kad ga je prelomilo
- zomri
#43812 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I ovo su prave stvari, samo manje poznate na "Zapadu". No End i Blind Chance su početak "pravog" Kiša, više okrenutog filozofiji i metafizici nego soc-realizmu.johnnykola wrote:Realno.zomri wrote:Treba gledati Kišlovskog u momentu kad ga je prelomiloGarant na RTS-u sad krenu s pravim stvarkama od Kiše.
- johnnykola
#43813 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
DFobro, ali soc-realizam baš tare u Slučaju.zomri wrote:I ovo su prave stvari, samo manje poznate na "Zapadu". No End i Blind Chance su početak "pravog" Kiša, više okrenutog filozofiji i metafizici nego soc-realizmu.johnnykola wrote:Realno.zomri wrote:Treba gledati Kišlovskog u momentu kad ga je prelomiloGarant na RTS-u sad krenu s pravim stvarkama od Kiše.
- stakasa
#43814 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Volim filmove u kojima se "nista ne desava"
- johnnykola
#43815 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledaj onda Patersona.stakasa wrote:
Volim filmove u kojima se "nista ne desava"
- medvjed23
- Radar71
#43817 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Šta moj Medomedvjed23 wrote:
- medvjed23
-
nema me tamo
- johnnykola
#43820 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bez konca ide idući ponedionik.zomri wrote:I ovo su prave stvari, samo manje poznate na "Zapadu". No End i Blind Chance su početak "pravog" Kiša, više okrenutog filozofiji i metafizici nego soc-realizmu.johnnykola wrote:Realno.zomri wrote:Treba gledati Kišlovskog u momentu kad ga je prelomiloGarant na RTS-u sad krenu s pravim stvarkama od Kiše.
Film na TV-u
- stakasa
- chakany
#43822 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sreća pa imam EON, pa sam uspio da pogledam Zimski san, turski film koji je prošle sedmice igrao nekad kasno na HRT 3.
Jeste da traje tri sata, ali meni je bio zanimljiv film, i nekako mi je proletio.
https://www.imdb.com/title/tt2758880/?ref_=nv_sr_1
Jeste da traje tri sata, ali meni je bio zanimljiv film, i nekako mi je proletio.
https://www.imdb.com/title/tt2758880/?ref_=nv_sr_1
-
panto
#43823 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zna li neko kad izlazi ili je li izašao normalan snimak Game Night i ovog Gringo?
-
moonca
- johnnykola
#43825 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Stari dobri imaaaaaaaaaaaaaaaaaaž.<3<3<3moonca wrote:![]()