SDA-All about

HomeSweetHome

#43776 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

:lol: onaj ko je i sad na celu kadrovske komisije, samo indirektno :-)
Zahebala je i Elenu.
elk

#43777 Re: SDA-All about

Post by elk »

E cuj bake taslaci efendicevu zenu :lol: :bih:
Pa i doima se kako stelion, sto jest jest
studiorum_tuzlaensis

#43778 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

puno dižete efendica. Bez stranke je ništa. Da su sutra izbori i Efendić npr nezavisni kandidat ne bi uzeo 3000 glasova :)
tutku

#43779 Re: SDA-All about

Post by tutku »

studiorum_tuzlaensis wrote: 11/02/2020 00:01 puno dižete efendica. Bez stranke je ništa. Da su sutra izbori i Efendić npr nezavisni kandidat ne bi uzeo 3000 glasova :)
Ne bih se bas kladio. Imala je sda i prije efendica solidnih kandidata za nacelnika, pa truba.
Kikibombona

#43780 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 17:51
tutku wrote: 10/02/2020 17:36 Ocigledno su duboki razdori u SDA sarajevo. Campara upravo na N1 rece da je po pitanju smjene Vlade KS uvijek bio za postivanje procedure a ne silu (indirektno prozvao devica i celika), a apropo komentara sefa kabineta el prezidentea izjavi da je sokiran i da je za svaku osudu i sankciju, te da je siguran da taj stav nije stav sda, a ukoliko jeste da on nece biti dio takve stranke
danima se zna da ide osnivanje nove stranke, kako bi se sprijecilo da nezadovoljni glasaci sda glasaju za konakovica. trenutno je konakovic jedina alternativa sda glasacima, te se zbog toga i ide na osnivanje nove stranke koja ce da zadrzi te glasove. poslije izbora ide naravno ta nova stranka u koaliciju sa sda.
campara i efendic ce sa novom stranko da skupe glasove koje gubi sda i sbb.
a bijedic ce sa novom strankom da skuplja glasove koje gubi df.
Ovo je sasvim realna mogucnost. Na ovaj nacin bi SDA produzila vladavinu na jos 10 godina.
I naravno Dzej

#43781 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

Kakva budaletina :-) Bolje bi mu bilo da je začepio labrnju,a još ima hrabrosti da odgovara.Pa jarane reci lupio sam,izofiro se,izvini Igore,a ne da mumlaš neke kvazi-moralne izvlakuše.Ma šta više čovjeka i može iznenaditi od ovih karakternih patuljka i dupeuvlakača, osim što je porazno da oni narodu kroje kapu i o nečem odlučuju.
Šef Izetbegovićevog kabineta odgovara na prozivke: Nema izvinjenja, neću se umoriti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sef-ize ... /200210199
MUNAFIK

#43782 Re: SDA-All about

Post by MUNAFIK »

tutku wrote: 10/02/2020 23:06
van Basten wrote: 10/02/2020 22:52 A sto bi Kifla uzeo Rumenka sebi kad je ovaj i njegova ekipa (Cesir, Hadzic...), jedan od glavnih razloga Kiflinog napustanja SDA?
Politika je kurva, a Efendic mu moze donijeti nacelnivko mjesto u najvecoj opcini u FBiH. Plus efendic ima veliku glasacku bazu i simpatije medju glasacima koliko vidim
Kako je kifla Efendicu na FACE TV rekao "bio si lav, a sad su te usutili" kao zajedno su kritikovali sve lose stvari u SDA, ali nakon nesrece Semir se usutio....

Lahko bi se Semir mogao prebacit Kifli, ali morao bi istinski raskrsitit sve sa SDA i sa Cesirom... A to je vec teze...
Styling

#43783 Re: SDA-All about

Post by Styling »

I naravno Dzej wrote: 10/02/2020 23:49 Da neće naša Sultanija iz Tuza kraj Podgorice?
Pa javnaje tajna da ona hoce funkciju potpredsjenika KO u bilo kojoj kombinaciji.
Styling

#43784 Re: SDA-All about

Post by Styling »

HomeSweetHome wrote: 10/02/2020 23:37 Zamisli ti kakva kljusina moras biti da uporedis Igora sa jednim pocetnikom, i jednim rusiteljem drzave? I konjina se kao poziva na slobodu govora??? Kaze vi bi da se uvede verbalni delikt??? E pa Elvise, u skladu sa mojoj slobodom govora, ja bi da izjavim da si go*** fasisticko, uhljupe jedan nacionalisticki! :evil:
@drug_profi ma ko ga ***, ne obaziri se na gnjide. Uvrijediti te moze jedino onaj do cijeg ti je misljenja stalo. Misljenje je ko guzica, svaka ga busala ima. :thumbup:
Ovom kretenu SDA-ovskom ne treba dati mira. Treba mu sve profile na drustvenim mrezama zasipati komentarima i zahtjevima da se izvine. Sljam najnize vrste.
sumirprimus

#43785 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 22:49
JoseMujica wrote: 10/02/2020 20:39 čuj da se temeljna Prošnjaćka sranka cijepa jer se plaše nekoga :shock: ovo su integralisti pobogu ste, oni su sve, bošnjaci, bosanci, muslimani, intelektualci, neimari, patrijote, branioci...bez njih nema Bosne

ovim otpacima o kojima prićate (Tornjak, Kifla, Smućko) je svakako istekao rok trajanja i neće ih biti na mapi već na lokalnim jesenas. A da ovi parazeleni minderaši prave takve strateške odluke i dugoročne planove kako neki ovdje opisuju mi ne bi bili zemlja trećeg svijeta kakva jesmo. Ma hajte molim vas, manite se tih budalaština jer ovo može samo biti isto ono nezadovoljstvo koje je i Kifu istislo iz jata: Zinule guzice gladne, a malo fotelja ostalo u igri!

Principijelno se ove seoske varalice mogu samo oko guzica cijepat..... sve ostalo je za njih metafizika

ps

kako ste krenuli ispašče da se Don neonko i Sjebija oko Hajdegera svađaju :lol:
Ne mogu da se nacudim kako sam se prevario u vezi tebe. Prije si mi djelovao kao normalan covjek, sokirao sam se kad se ispostavilo da si zeleni termit i ti.
jel moguce da ne kontate sta je cojk napiso :lol: :-)
il ste i vi sarkasticni? :D :skoljka: :run:
kritikos

#43786 Re: SDA-All about

Post by kritikos »

Baketova prva misao iz kabineta izjavi ovo:
Jedino Bogu sam dužan polagati račune i nikome više.
Ovim se opravdava i kriminal i pljačka i nepotizam i korupcija i kršenje zakona i opravdavanje zlodjela, neemotivam stav po pitanju nesretnih slučajeva i ubistava. Ovo je tako opasna rečenica i poprilično ukorjenjena u životnu filozofiju SDA kadra.
Nema meni šta ovozemaljsko da sudi i kudi, ja račune polažem Bogu. Ovo je već opasno po društvo, a još lidera u Bošnjaka savjetuje. :shock:
sumirprimus

#43787 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 10:42
Elvis Kondžić, šef kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakira Izetbegovića, na svom Facebook profilu uporedio je nekoliko političara srpske nacionalnosti i konstatovao da je od njih trojice najbolji Dodik, čime je izazvao niz kritika.
Kako to neutralni sdaklix prenosi.
Nije problem sto je poredjen vojnik armije bih sa cetnicima, vec eto, ljute se neki bh politicar sto je ovaj rekao da je dodik najbolji.
to je ta prljava prica i podmetanje koju nam prodaju ko muda pod bubrege 30ak godina.
a sve zarad vlastitih guzica i stolica... e takvi su gori i od cetnika.pu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43788 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Ne znam samo šta će biti kad im Bog stvarno krene suditi.

Ne znam je li im iko rekao da Munkir i Nekir nisu u VSTVu...
sumirprimus

#43789 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

krenemo li od pretpostavke da nema boga onda im se vjerovatno nece ni sudit :lol: :evil:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43790 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: 10/02/2020 22:37 I Efendić i Čampare su, očekivano, sasvim marginalizirani u stranci, pa je ovaj istup na neki način i iznuđen. Izgubiće i kant. odbor, pa će ih Bake gurati ka izlazu. Mislim da je pametnije ostati unutra, zasad. Izađu li van, gube, sem ako se nekome brzo ne privale. Kifla ih ne bi trebao uzeti jer oba snagu crpe iz SDA infrastrukture. Sami, beskorisni su, a teret. Vidjećemo. Glasanja u kantonu će pokazati ko gdje šta.
izbor precednika sranaćkog KO če pokazati ko kako stoji...Deni je nedavno bio na nakoj manifestaciji u Novom Gradu dže otvoreno podržao malog ubicu na cesti, a čii mi se da Don Neonko trenutno samo izvlaći zaboravljene asove iz naftalina, one što su mu baba vjerno služili

taj izbor Fikro jal Semir če najbolje pokazatii kako stoje odnosi snaga i odlućiti hoče li najednared, principijelno propupati još jedna sranka iz matice
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43791 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 22:49
JoseMujica wrote: 10/02/2020 20:39 čuj da se temeljna Prošnjaćka sranka cijepa jer se plaše nekoga :shock: ovo su integralisti pobogu ste, oni su sve, bošnjaci, bosanci, muslimani, intelektualci, neimari, patrijote, branioci...bez njih nema Bosne

ovim otpacima o kojima prićate (Tornjak, Kifla, Smućko) je svakako istekao rok trajanja i neće ih biti na mapi već na lokalnim jesenas. A da ovi parazeleni minderaši prave takve strateške odluke i dugoročne planove kako neki ovdje opisuju mi ne bi bili zemlja trećeg svijeta kakva jesmo. Ma hajte molim vas, manite se tih budalaština jer ovo može samo biti isto ono nezadovoljstvo koje je i Kifu istislo iz jata: Zinule guzice gladne, a malo fotelja ostalo u igri!

Principijelno se ove seoske varalice mogu samo oko guzica cijepat..... sve ostalo je za njih metafizika

ps

kako ste krenuli ispašče da se Don neonko i Sjebija oko Hajdegera svađaju :lol:
Ne mogu da se nacudim kako sam se prevario u vezi tebe. Prije si mi djelovao kao normalan covjek, sokirao sam se kad se ispostavilo da si zeleni termit i ti.
ma mani te se tih prizemnih komentara vid mu glove, eto ćetnika, zelenog itd. dok vam se ne sviđa što neko napiše

to je nivo komunikacije ovog Don Neonkovog kabinetskog cukice

ćitajte pobogu ste i iz lošeg primjera barem naućite da ne reproducirate naopake i nazadne koncepte...ućite da ne budete taki jer se samo na taj naćin svijet mijenja

mimikrijom lošeg koncepta sve vi zapravo isti ko i oni koje mrzite nebitno kojom zastavom mašete, zelenom jal crvenom ili nekom trečom
haugh!
drug_profi

#43792 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Puč u SDA bi razjebo sve alternative. Začas bi se vratilo povjerenje odlutalih glasača.
Ja se nadam da do toga neće doći i da će čaušesku još dugo da bude glava tamo.
Jer SDA se ne može promijeniti.
zippoo87

#43793 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

orbita12 wrote: 10/02/2020 22:14 Čitam vijest o Stojanovicu maloprije i nadje isti komentar i na portalu i na fb stranici klixa, naravno protiv Stojanovića , neki Haris Koz,tako nešto, još jedan u nizu SDA botova, pogledam profil i naravno alijina slika na profilu. I na kraju se pitam kako ti ljudi spavaju od tolikog rektalnog alpinizma, zar ih nije ni malo stid
ulizice su ljudi koji drugih kvaliteta nemaju i ulizivanjem pokazuju da su pokorni vodji
sve ce uraditi da sacuvaju svoju poziciju,ma koliko ona bila mizerna i jadna
a da bi bolje razumio taj mentalni sklop,moras imati oko sebe barem jednog takvog,pa ces vidjeti da njima rektalni alpinizam nike ni mrzak ni tezak :D
pemanapemani

#43794 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

MIslim da je za opstojnost države najvažnije da svi shvatimo kako su svi isti i da se nema za koga glasati.

Kada to utuvimo sebi u glavu, onda ćemo biti sposobni za filozofske rasprave i "inteligentni" humor - hoču, neču, ćetnik, šamardžija i ajfon.

Znači, prvo - svi su isti i nema se za koga glasati, pa onda sve ostalo. :-)
Styling

#43795 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Sta li ce Bakir na ovo reci? Oteo mu se sef kabineta.
Styling

#43796 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Opis licemjera u Kur’anu

“A da hoćemo, Mi bismo ti ih, uistinu, pokazali i ti bi ih, sigurno, po biljezima njihovim poznao. Ali ti ćeš ih poznati po načinu govora njihova, – A Allah zna postupke vaše.” (Muhammed, 30.)

Kad su u pitanju osobine munafika na osnovu kojih možemo ih prepoznati, najrasprostranjeniji je hadis kojeg je zabilježio Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Poslanik s.a.w.s. rekao: “Tri su osobine munafika: kada nešto kaže slaže, kada obeća ne ispuni, i kada mu se nešto povjeri on iznevjeri.”(Bilježe Buharija i Muslim).
Control panel

#43797 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

Uz Igora stade aljosa campara, a stade li smiljana viteskic, dojucerasnja mu partijska kolegica dok nije svoje srpstvo i obraz prodala SDA-u.
JThomas

#43798 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa dobro, on je stao što je nezadovoljan svojim dijelom, da se ne lažemo. a smilja zna da joj je ovo limit i kapak.
A_A_AKCIJA

#43799 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

kritikos wrote: 11/02/2020 07:39 Baketova prva misao iz kabineta izjavi ovo:
Ovim se opravdava i kriminal i pljačka i nepotizam i korupcija i kršenje zakona i opravdavanje zlodjela, neemotivam stav po pitanju nesretnih slučajeva i ubistava. Ovo je tako opasna rečenica i poprilično ukorjenjena u životnu filozofiju SDA kadra.
Nema meni šta ovozemaljsko da sudi i kudi, ja račune polažem Bogu. Ovo je već opasno po društvo, a još lidera u Bošnjaka savjetuje. :shock:
Image
Čudna sorta

#43800 Re: SDA-All about

Post by Čudna sorta »

Ja se iskreno nadam da Konaković nikada ne bi primio u stranku likove tipa Čampare, Efendića i slično... Ja prva više nikada ne bih glasala za njega, takvi likovi mu ne trebaju.

Mislim da je uvijek bolje istaknuti mlade, pametne, obrazovane, pismene... ljude, i one koji nemaju već brdo afera u nekoj ranijoj stranci.

Baš se nadam da neće praviti takve greške.
Post Reply