BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bumerangss

#43776 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

sarajevo999999 wrote:Ne znam je li se šta promijenilo u Telekomu ali su mnogo pristupacniji i usluzniji. Dobijes 1444 bez problema, kazes kvar odmah ONI zovu kao zabrinuti, sta je problem itd. vec sutra su mi u kuci, popravljaju kvar.
Rijetko kad se BHT moze pohvaliti, ali dobri su sad svaka cast. :thumbup:
Prije bi jos galamio na 1444 HALO BABA SPOJI ME BABA
Imas onaj besplatni broj 080 xxxxxx za pohvale i primjedbe na zaposlenike bhtelecoma pa nazovi i tako pohvali. Meni se neki dan javila i predstavila jedna ljubazna gospodja sa jako seksi glasom i jadna ona se toliko trudila da mi objasni i da mi rijesi problem ali nije uspjela :-) samo mi ga je... me je napalila :D

Kad sam se ohladio, ponovo sam nazvao 1444 i javio mi se neki tip i on mi je rijesio problem ali se nije predstavio, Ja bih nazvao taj broj da pohvalim tog gospodina ali mi nije rekao ime a nisam imao obraza pohvaliti gospodju sta mi je ona pomogla :lol:

Treba pohvaliti mirzu i inga da pomažu ljudima na forumu. Mozda dobiju kakvu povišicu, bonus...
Skream

#43777 Re: BHTelecom All About

Post by Skream »

KurtaLN79 wrote:
Skream wrote:
KurtaLN79 wrote:
brate gdje istok, ja jutros ne provjeri...
Brčanska Malta brate

meni bulevar još stoji na 8, i to bez upaljenih stb-ova itd.
ne znam, prijavi posle prvog maja
jaranu je otišlo ispod 5, nikad prije nije im'o problema
(kod pošte živi)
made_in_sarajevo

#43778 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

sarajevo999999 wrote:Ne znam je li se šta promijenilo u Telekomu ali su mnogo pristupacniji i usluzniji. Dobijes 1444 bez problema, kazes kvar odmah ONI zovu kao zabrinuti, sta je problem itd. vec sutra su mi u kuci, popravljaju kvar.
ja sam prvo kontao neko me zajebava kad su se javili odma,predstavili se,kako vam mozemo pomoci, kontam zajebancija neka :mrgreen: . malo nakon toga zovu,izvinjvaju se,jel sve uredu, ma ljubaznije ne moze :mrgreen:

eh kad se sjetim kako je pola teme govorilo "ta ce brzina 5mbita zakon",a sad ko ozeblo sunce se ceka i speedtestovi se kace. osladilo se vec torent i youtube bez problema u FHD :mrgreen:
getriba

#43779 Re: BHTelecom All About

Post by getriba »

made_in_sarajevo wrote:
ja sam prvo kontao neko me zajebava kad su se javili odma,predstavili se,kako vam mozemo pomoci, kontam zajebancija neka :mrgreen: . malo nakon toga zovu,izvinjvaju se,jel sve uredu, ma ljubaznije ne moze :mrgreen:

eh kad se sjetim kako je pola teme govorilo "ta ce brzina 5mbita zakon",a sad ko ozeblo sunce se ceka i speedtestovi se kace. osladilo se vec torent i youtube bez problema u FHD :mrgreen:
Gdje je onaj stručnjak koji zna šta je dovoljno prosječnom korisniku...što kažeš, 5Mbps je bilo i previše :run:

Mada meni ovo kačenje speedtestova izgleda jadno. On sav sretan što mu je sa 5 povećano na 12, a sa 1-2 STB bude 10 itd... Čemu se mi radujemo, kao da je dobio 100 :-) :-) :-)
krakatoa

#43780 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

bumerangss wrote:
Imas onaj besplatni broj 080 xxxxxx za pohvale i primjedbe na zaposlenike bhtelecoma pa nazovi i tako pohvali. Meni se neki dan javila i predstavila jedna ljubazna gospodja sa jako seksi glasom i jadna ona se toliko trudila da mi objasni i da mi rijesi problem ali nije uspjela :-) samo mi ga je... me je napalila :D

Kad sam se ohladio, ponovo sam nazvao 1444 i javio mi se neki tip i on mi je rijesio problem ali se nije predstavio, Ja bih nazvao taj broj da pohvalim tog gospodina ali mi nije rekao ime a nisam imao obraza pohvaliti gospodju sta mi je ona pomogla :lol:

Treba pohvaliti mirzu i inga da pomažu ljudima na forumu. Mozda dobiju kakvu povišicu, bonus...
Najzeznutiji likovi na forumu su najljubazniji na 1444. Forum im je ispustni ventil :D.

P.S. Ovo povečanje brzina je nepotrebno jer je 5 mbit/s i više nego dovoljno prosječnom korisniku :D.
studiorum_tuzlaensis

#43781 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Danas su pustili veću brzinu, sviđa mi se što je bolesno stabilna konekcija, znači ona linija što ide kad se testira brzina downloada je bolesno ravna bez ikakvog jittera ili variranja. :izet:

Image
zippoo87

#43782 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

meni se opet brzina vratila na 5 Mbps haha
dva dana bila oko 7.50 Mbps i danas stara
no dobro,blizi se prvi,sve ce to biti sredjeno u narednih par dana ,vjerujem telekomu :D

kako optimisticnu recenicu napisa hahah
KurtaLN79

#43783 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

Skream wrote:
ne znam, prijavi posle prvog maja
jaranu je otišlo ispod 5, nikad prije nije im'o problema
(kod pošte živi)
ma ok cekam posle prvog i ja sam blizu pošte vjerovatno dok se sve uskladi pa ce bitii pozdrav
Laertes

#43784 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Rade li šalteri u utorak? Ja pitao na Bulevaru, oni ne znaju.
Laertes

#43785 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

KurtaLN79 wrote:
Skream wrote:
KurtaLN79 wrote:
brate gdje istok, ja jutros ne provjeri...
Brčanska Malta brate

meni bulevar još stoji na 8, i to bez upaljenih stb-ova itd.
E, komšija, kod mene preko 10 sa sva 3 stb-a uključena.
MOSALJOZE

#43786 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

Strpljenje narode
Stabilnih 50 mbps,upload nekad 2.5 nekad izadje na 3
Laertes

#43787 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Zašto nema više na stranici bht-a dostupnost mobitela po direkcijama? Btw, uzeo bih ženi lg k10 ili magna, pa ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan na infu.
KurtaLN79

#43788 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

Laertes wrote: E, komšija, kod mene preko 10 sa sva 3 stb-a uključena.
haman dok dobaci meni signal kod male pijace :)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#43789 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Za sve korisnike MojaTV BHTelecoma kojima je ovih dana povecana brzina neta obavijest da je i ova tema sad funkcionalna. (See link) :D

http://forum.klix.ba/gif-dana-procitati ... 16725.html
mulderm

#43790 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Ima li neko probleme sa 070 numeracijom u sklopu mojatv. ? Ne radi mi broj već dva dana.
mirza_15

#43791 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Samo da napomenem one sto su prosle godine bistrili finansijske izvjestaje na ovoj temi da je izasao finansijski izvjestaj m:tela. :mrgreen:
http://www.mtel.ba/images/content/Fin_i ... 2.2015.pdf
Prosle godine su to nesto pratili, a ove tanko. Ne zelim da vjerujem da je to zbog toga sto je dobit m:tela pala za jednu trecinu i sto je BH Telecom, mimo njihovih ocekivanja, na vrhu, uz vecu dobit nego godinu prije. :mrgreen: Pokazalo se da su moje procjene i sve ono sto sam pisao posljednjih godinu dana u vezi poslovanja, broja korisnika itd. tacne :mrgreen: Jedna domaca zivotinja je oborila svoje usi i pokrila se njima, a spale su joj i cvike. Uskoro ce i rep podviti, a sve to lijepo prate i ovi prijatelji :mrgreen:

Morao sam jedan ovakakv komentar, mada nemam obicaj. Malo me ponjelo :mrgreen:
Last edited by mirza_15 on 28/04/2016 14:27, edited 1 time in total.
mirza_15

#43792 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

mulderm wrote:Ima li neko probleme sa 070 numeracijom u sklopu mojatv. ? Ne radi mi broj već dva dana.
Probaj resetovati modem i poslije modema, kada se modem sinhronizuje, VoIP adapter ukoliko nije integrisan zajedno sa modemom.
mulderm

#43793 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

mirza_15 wrote:
mulderm wrote:Ima li neko probleme sa 070 numeracijom u sklopu mojatv. ? Ne radi mi broj već dva dana.
Probaj resetovati modem i poslije modema, kada se modem sinhronizuje, VoIP adapter ukoliko nije integrisan zajedno sa modemom.
INNBOX router (FTTB korisnik). resetujem modem radi kratko vrijeme i broj izgubi registraciju,sad više ne pomaže ni restart modema. Prijavljen je kvar na 1444.

Je li generalni problem ? internet i iptv radi.
prelivoda

#43794 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

mirza_15 wrote:
Ovo je juče pomoglo kod mene. VoIP Grandstream, do sad jako pouzdan.
mirza_15

#43795 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

mulderm wrote:
mirza_15 wrote:
INNBOX router (FTTB korisnik). resetujem modem radi kratko vrijeme i broj izgubi registraciju,sad više ne pomaže ni restart modema. Prijavljen je kvar na 1444.

Je li generalni problem ? internet i iptv radi.
Jeste. Generalni je problem sa VoIP-om. Kolege rade na rjesavanju.

P.S. Dio korisnika VoIP-a ima probleme sa uslugom.
Last edited by mirza_15 on 28/04/2016 14:36, edited 1 time in total.
krakatoa

#43796 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

mirza_15 wrote:Samo da napomenem one sto su prosle godine bistrili finansijske izvjestaje na ovoj temi da je izasao finansijski izvjestaj m:tela. :mrgreen:
http://www.mtel.ba/images/content/Fin_i ... 2.2015.pdf
Prosle godine su to nesto pratili, a ove tanko. Ne zelim da vjerujem da je to zbog toga sto je dobit m:tela pala za jednu trecinu i sto je BH Telecom, mimo njihovih ocekivanja, na vrhu, uz vecu dobit nego godinu prije. :mrgreen: Pokazalo se da su moje procjene i sve ono sto sam pisao posljednjih godinu dana u vezi poslovanja, broja korisnika itd. tacne :mrgreen: Jedna domaca zivotinja je oborila svoje usi i pokrila se njima, a spale su joj i cvike. Uskoro ce i rep podviti, a sve to lijepo prate i ovi prijatelji :mrgreen:

Morao sam jedan ovakakv komentar, mada nemam obicaj. Malo me ponjelo :mrgreen:
Vidim brojke a ova slova ne razumijem al opet dovoljno je da se shvati :bih:
mulderm

#43797 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Je li generalni problem ? internet i iptv radi.[/quote]

Jeste. Generalni je problem sa VoIP-om. Kolege rade na rjesavanju.

P.S. Dio korisnika VoIP-a ima probleme sa uslugom.[/quote]

Hvala za info.

Upravo me zvali iz BHTelecom da su riješili problem.
Laertes

#43798 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

KurtaLN79 wrote:
Laertes wrote: E, komšija, kod mene preko 10 sa sva 3 stb-a uključena.
haman dok dobaci meni signal kod male pijace :)
BaČili prvo prema zapadu :izet:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43799 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

Herr Flick wrote:
ing-ecc wrote:
Herr Flick wrote:@ing-ecc

Zasto se korisnicima samo ADSL interneta nece povecati brzine,koji su razlozi?
Uprava donijela odluku da se prvo povecaju brzine na MojaTV paketima. Uz redizajn ADSL-a idu i tamo promjene.
Kakve promjene ako moze mali hint,kad stizu?? :D :D

haj barem zvuči ohrabrujuće...mada kad god oni nešta unapređuju znam da će me mjesec net drkat
R9..

#43800 Re: BHTelecom All About

Post by R9.. »

Jedan STB upaljen,
Koliko ce brzina bit manja kad budu HD kanali...

Image
Locked