Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#43751 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Da je neko sjedio u kamernom i snimao predstavu, to je komotno mogo pretvoriti u ovaj film. U filmu nismo dobili ni vidjeli nista novo, rijec po rijec, scena po scena = predstava.
Rekavsi to, slazem se, emir razara. Ali to je ocjena predstave a ne filma.
johnnykola

#43752 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

I u filmu Ema razara.
ExNihilo

#43753 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

karanana wrote:Da je neko sjedio u kamernom i snimao predstavu, to je komotno mogo pretvoriti u ovaj film. U filmu nismo dobili ni vidjeli nista novo, rijec po rijec, scena po scena = predstava.
Rekavsi to, slazem se, emir razara. Ali to je ocjena predstave a ne filma.
Šta ima to veze? Ako je umjetnost vrijedna, vrijedna je u ma kom obliku se javljala. Film će doći do šire publike, a samim tim dotaknuti dušu više.

Je li Sunset Limited bio nešto manje vrijedan zbog toga što je primjereniji za teatra nego filma? Nije, razorio je. Samo što smo ga ovako vidjeli i ja i ti. :D
johnnykola wrote:
ExNihilo wrote:Sinoć gledao Žabu. Emir fakat razorio. Usudio bih se reći, po mom skromnom i nestručnom mišljenju, da je riječ o jednom od najboljih postratnih performansa naših naroda i narodnosti.

Eh, kad još skontaš da je film dobio naziv po Murakamijevoj priči...aplaudiram!
Od premijere na SFF-u sve isto pričam i pišem:

http://filmnatv.com/zaba/

No, džaba mi. :mrgreen:
Ma svaka ti dala, Džoni. :D
LidijaSmajli

#43755 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by LidijaSmajli »

Film Criminal mind . Kevin Costner, Tomy Lee Jones, novi je. Gledala na Cinestar premier. Dobar film. malo krimi, malo nauke i dobar zaplet. a glumačka postava top.
johnnykola

#43757 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Još jedan ponedjeljak rezerviran za Kaurismakija i Kišlovskog + Andrić i Hičkok.

Image

Image

Poznato prozno djelo opisuje zbivanja i ljudske sudbine u zatvoru kraj Stambola. Andrić uočava niz zanimljivih i potresnih detalja od kojih su načinjeni ljudski životi u Prokletoj avliji.

Drugim riječima, zatvor je osobeni mikrokosmos u kojem djeluju iracionalne sile koje upravljaju ljudskim životima. Iz obilja pitoresknih likova izdvaja se Ćamil, mladi zanesenjak koji, proučavajući istoriju, nalazi sličnost izmedu Džem-sultana i nekih drugih likova i događaja iz prošlosti.

Međutim, Ćamilova preduzetnost i bavljenje istorijom izazivaju podozrenje kod mjesnih vlasti. TV film u režiji Milenka Maričića iz 1984. godine.

Image

Komedija. Kauboje je iz Meksika na Coney Island namamio njihov bivši menadžer koji je bio nestao. Uvjeren je da je reinkarnirani Mojsije poslan da ih povede u obećanu zemlju - Sibir.

Image

Poljski film o radničkim protestima u junu '76 u Radomu, viđen iz perspektive lokalnog sekretara Poljske ujedinjene radničke partije.

Film se zasniva na stvarnim događajima, ali su likovi izmišljeni. Jedan kratki radni dan snimljen je 1981. godine, ali je zvaničnu premijeru na televiziji imao tek 1996. godine. Međutim, tokom tih 15 godina prikazan je mnogo puta u filmskim klubovima i filmskim emisijama.

Film na TV-u
Bloo
Globalna šefica

#43759 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.klix.ba/magazin/film-tv/umr ... /180416012

Kako je vrhunski glumio u full metal jacket
:thumbup:
Legendarna scena
Djelomicno improvizirana
ratomir

#43760 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ratomir »

Snake Eyes wrote:
ratomir wrote:eo mozda fulam temu,ali bih volio da mi preporucite neki film komediju tipa kad porastem bit cu kengur,a da je strani film i produkcija,po mojoj zelji da je Engleski film i glumci.

Da je tema otišla u qrc svjedoči to da na temi za preporuke filmova misliš da oftopičiš traženjem preporuke za film :D

svaka tebi cast kad znas sta ja mislim,sta ti dodje milan tarot i dzemila.

ja sam fino napisao da "mozda fulam" a nisam fulo nego maksuz vidio da je tema aktivna pa da mi neki filmoljubac preporuci film,to sam cisto iz postovanja prema tim ljudima napisao jer znam da oni znaju sve filmove i zanrove i daju dobre preporuke.
a ti de malo gasi internet,ja ti se ne razumijem u te forumske izraze,jbg zaosto sam,glup,jado tako rec tvojim rijecnikom.
beni-bu-man

#43761 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Image
Snake Eyes

#43762 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

ratomir wrote:
Snake Eyes wrote:
ratomir wrote:eo mozda fulam temu,ali bih volio da mi preporucite neki film komediju tipa kad porastem bit cu kengur,a da je strani film i produkcija,po mojoj zelji da je Engleski film i glumci.

Da je tema otišla u qrc svjedoči to da na temi za preporuke filmova misliš da oftopičiš traženjem preporuke za film :D

svaka tebi cast kad znas sta ja mislim,sta ti dodje milan tarot i dzemila.

ja sam fino napisao da "mozda fulam" a nisam fulo nego maksuz vidio da je tema aktivna pa da mi neki filmoljubac preporuci film,to sam cisto iz postovanja prema tim ljudima napisao jer znam da oni znaju sve filmove i zanrove i daju dobre preporuke.
a ti de malo gasi internet,ja ti se ne razumijem u te forumske izraze,jbg zaosto sam,glup,jado tako rec tvojim rijecnikom.
Ratomire....ratomire, ti si žrtva :D, a da si zaostao, jesi, inače se ne bi našao prozvanim :D
ratomir

#43763 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ratomir »

[

Ratomire....ratomire, ti si žrtva :D, a da si zaostao, jesi, inače se ne bi našao prozvanim :D[/quote]

pa ja too i govorim,nikako da skontam kako funkcionise i zivi forumski zivot,et pa se nekako ubacujem,a naso sam se prozvanim jer si mi napisao da mislim da oftopicim temu :) ,a jesam zaostao sto se tice foruma,to da,i nisam skontao tvoj post,i da zrtva sam jer me vrijedjas i kacis se na moj post.
heheh :)

ma inace et lijep pozdrav,selam maksuz, i tebi i svim forumasima.
Bloo
Globalna šefica

#43764 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Snake Eyes wrote:
Ratomire....ratomire, ti si žrtva :D, a da si zaostao, jesi, inače se ne bi našao prozvanim :D
Sto si kreten?
video

#43765 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Bloo wrote:
Snake Eyes wrote:
Sto si kreten?
:lol: :lol: :lol:
Tito_i_Partija

#43766 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Bloo wrote:
Snake Eyes wrote:
Sto si kreten?
Jel' ovo isti onaj sto je nap'o Đonija zato sto stavlja preporuke sa TV-a?
Snake Eyes

#43767 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Bloo wrote:
Snake Eyes wrote:
Sto si kreten?
Bloo, ne vrijeđaj...živa bila majci.
Snake Eyes

#43768 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

ratomir wrote:[

pa ja too i govorim,nikako da skontam kako funkcionise i zivi forumski zivot,et pa se nekako ubacujem,a naso sam se prozvanim jer si mi napisao da mislim da oftopicim temu :) ,a jesam zaostao sto se tice foruma,to da,i nisam skontao tvoj post,i da zrtva sam jer me vrijedjas i kacis se na moj post.
heheh :)

ma inace et lijep pozdrav,selam maksuz, i tebi i svim forumasima.[/quote]

Htio sam reći da je tema toliko otišla u offtopic da nije ni čudo da se ljudi pitaju da li offtopiče traženjem preporuke za film iako je tema tome namjenjena,između ostalog.
Vjeruj, jedino se ti nisi trebao naći uvrijeđen ali iz nekog čudnog razloga baš si ti reagovao.
Također treba da znaš da kada počneš za sebe govoriti da si ovakav ili onakav da će se prije ili kasnije neko složiti s tobom.

Selam i tebi.
Bloo
Globalna šefica

#43769 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote:
Bloo wrote:
Snake Eyes wrote:
Sto si kreten?
Jel' ovo isti onaj sto je nap'o Đonija zato sto stavlja preporuke sa TV-a?
Maybe.
I cant be bothered sa nadobudnim ispravljacem krivih Drina .
karanana

#43770 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

nervozna raja. fakat nema dobrih filmova u zadnje vrijeme. tema presusila. moze se i kljucat.
nema me tamo

#43771 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Da li na mene mislis kad kazes nap'o Gay SS-ovca?
Snake Eyes

#43772 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Znaš da je tema (a bogme i forum) otišla u qrc kada moderator najviše začatava temu i još forumaše naziva kretenom.
Bloo
Globalna šefica

#43773 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Snake Eyes wrote:Znaš da je tema (a bogme i forum) otišla u qrc kada moderator najviše začatava temu i još forumaše naziva kretenom.
1. Ovdje sam samo puki forumaš, a ne moderator.
2. Zapravo jako rijetko pišem na ovoj temi ako ti se da uopšte pogledati.
3. Međusobna konverzacija o filmovima nije zabranjena. A da citiram i otvarača teme: Bitno je podijelite uzhitak dobrog filma i sa drugim Klix.ba forumashima. Pa je onda i on malo oftopičario..i otišao u legendu.
4. Široko ti polje da otvoriš sam temu i da postaviš svoja pravila šta ko smije da pisne i posta.
5. A vala ima i drugih foruma - don't let the door hit ya where the good Lord split ya
6. Jadno je i to forumanje kad se čovjeka izvrijeđa čim je nos promolio ovdje i još mu se patronizirajuće objasni da ako se je prepoznao u necemu da mora da je do njega.

Et' toliko i od mene.
Onako oftopičarski.

A ontopičarski, ako ste preživjeli Wiseaua, onda možete i ovo :D kultni dragulj cringea
The Roller Blade Seven
http://www.imdb.com/title/tt0102804/
Image
johnnykola

#43774 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Zmijske okice je imao neke strava ideje vizavi Isuseka i katekizma tipa da on nije po kršćanskom vjerovanju sin Zevsov. Mislim da je tako bilo.
Idemo dalje, delom i uskladu s Okicama (al' u panjevima :D :D :D ):

Image

Ludnica u Sona. Film je prikazan na petnaestom SFF-u 2009. godine u okviru programa Panorama. Iz kataloga festivala:

Image

Image

Film je prikazan na dvadesetom SFF-u 2014. godine u okviru programa U fokusu. Iz kataloga festivala:

Image

Film na TV-u
Snake Eyes

#43775 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Bloo wrote:
Snake Eyes wrote:Znaš da je tema (a bogme i forum) otišla u qrc kada moderator najviše začatava temu i još forumaše naziva kretenom.
1. Ovdje sam samo puki forumaš, a ne moderator.
2. Zapravo jako rijetko pišem na ovoj temi ako ti se da uopšte pogledati.
3. Međusobna konverzacija o filmovima nije zabranjena. A da citiram i otvarača teme: Bitno je podijelite uzhitak dobrog filma i sa drugim Klix.ba forumashima. Pa je onda i on malo oftopičario..i otišao u legendu.
4. Široko ti polje da otvoriš sam temu i da postaviš svoja pravila šta ko smije da pisne i posta.
5. A vala ima i drugih foruma - don't let the door hit ya where the good Lord split ya
6. Jadno je i to forumanje kad se čovjeka izvrijeđa čim je nos promolio ovdje i još mu se patronizirajuće objasni da ako se je prepoznao u necemu da mora da je do njega.

Et' toliko i od mene.
Onako oftopičarski.

A ontopičarski, ako ste preživjeli Wiseaua, onda možete i ovo :D kultni dragulj cringea
The Roller Blade Seven
http://www.imdb.com/title/tt0102804/
Image
Na jednim temama banuješ zbog uvreda, na drugim vrijeđaš ?! :D
Hohohoho, to je tako naški....

a vezano za to što lik promoli nos pa ga izvrijeđah, prvobitno napisah:
na što @ratomir između ostalog doda:
a ti de malo gasi internet,ja ti se ne razumijem u te forumske izraze,jbg zaosto sam,glup,jado tako rec tvojim rijecnikom
Kada god neko za sebe kaže da je jado i zaost'o, proturajući to kao moj stav i metod ja se elegantno složim čisto da ispunim očekivanja.
Post Reply