Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#43751 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da je neko sjedio u kamernom i snimao predstavu, to je komotno mogo pretvoriti u ovaj film. U filmu nismo dobili ni vidjeli nista novo, rijec po rijec, scena po scena = predstava.
Rekavsi to, slazem se, emir razara. Ali to je ocjena predstave a ne filma.
- johnnykola
#43752 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I u filmu Ema razara.
- ExNihilo
#43753 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Šta ima to veze? Ako je umjetnost vrijedna, vrijedna je u ma kom obliku se javljala. Film će doći do šire publike, a samim tim dotaknuti dušu više.karanana wrote:Da je neko sjedio u kamernom i snimao predstavu, to je komotno mogo pretvoriti u ovaj film. U filmu nismo dobili ni vidjeli nista novo, rijec po rijec, scena po scena = predstava.
Je li Sunset Limited bio nešto manje vrijedan zbog toga što je primjereniji za teatra nego filma? Nije, razorio je. Samo što smo ga ovako vidjeli i ja i ti.
Ma svaka ti dala, Džoni.johnnykola wrote:Od premijere na SFF-u sve isto pričam i pišem:ExNihilo wrote:Sinoć gledao Žabu. Emir fakat razorio. Usudio bih se reći, po mom skromnom i nestručnom mišljenju, da je riječ o jednom od najboljih postratnih performansa naših naroda i narodnosti.
Eh, kad još skontaš da je film dobio naziv po Murakamijevoj priči...aplaudiram!
http://filmnatv.com/zaba/
No, džaba mi.
- johnnykola
- LidijaSmajli
#43755 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Film Criminal mind . Kevin Costner, Tomy Lee Jones, novi je. Gledala na Cinestar premier. Dobar film. malo krimi, malo nauke i dobar zaplet. a glumačka postava top.
- Atego
- johnnykola
#43757 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Još jedan ponedjeljak rezerviran za Kaurismakija i Kišlovskog + Andrić i Hičkok.

Poznato prozno djelo opisuje zbivanja i ljudske sudbine u zatvoru kraj Stambola. Andrić uočava niz zanimljivih i potresnih detalja od kojih su načinjeni ljudski životi u Prokletoj avliji.
Drugim riječima, zatvor je osobeni mikrokosmos u kojem djeluju iracionalne sile koje upravljaju ljudskim životima. Iz obilja pitoresknih likova izdvaja se Ćamil, mladi zanesenjak koji, proučavajući istoriju, nalazi sličnost izmedu Džem-sultana i nekih drugih likova i događaja iz prošlosti.
Međutim, Ćamilova preduzetnost i bavljenje istorijom izazivaju podozrenje kod mjesnih vlasti. TV film u režiji Milenka Maričića iz 1984. godine.

Komedija. Kauboje je iz Meksika na Coney Island namamio njihov bivši menadžer koji je bio nestao. Uvjeren je da je reinkarnirani Mojsije poslan da ih povede u obećanu zemlju - Sibir.

Poljski film o radničkim protestima u junu '76 u Radomu, viđen iz perspektive lokalnog sekretara Poljske ujedinjene radničke partije.
Film se zasniva na stvarnim događajima, ali su likovi izmišljeni. Jedan kratki radni dan snimljen je 1981. godine, ali je zvaničnu premijeru na televiziji imao tek 1996. godine. Međutim, tokom tih 15 godina prikazan je mnogo puta u filmskim klubovima i filmskim emisijama.
Film na TV-u

Poznato prozno djelo opisuje zbivanja i ljudske sudbine u zatvoru kraj Stambola. Andrić uočava niz zanimljivih i potresnih detalja od kojih su načinjeni ljudski životi u Prokletoj avliji.
Drugim riječima, zatvor je osobeni mikrokosmos u kojem djeluju iracionalne sile koje upravljaju ljudskim životima. Iz obilja pitoresknih likova izdvaja se Ćamil, mladi zanesenjak koji, proučavajući istoriju, nalazi sličnost izmedu Džem-sultana i nekih drugih likova i događaja iz prošlosti.
Međutim, Ćamilova preduzetnost i bavljenje istorijom izazivaju podozrenje kod mjesnih vlasti. TV film u režiji Milenka Maričića iz 1984. godine.

Komedija. Kauboje je iz Meksika na Coney Island namamio njihov bivši menadžer koji je bio nestao. Uvjeren je da je reinkarnirani Mojsije poslan da ih povede u obećanu zemlju - Sibir.

Poljski film o radničkim protestima u junu '76 u Radomu, viđen iz perspektive lokalnog sekretara Poljske ujedinjene radničke partije.
Film se zasniva na stvarnim događajima, ali su likovi izmišljeni. Jedan kratki radni dan snimljen je 1981. godine, ali je zvaničnu premijeru na televiziji imao tek 1996. godine. Međutim, tokom tih 15 godina prikazan je mnogo puta u filmskim klubovima i filmskim emisijama.
Film na TV-u
-
kakavdanakneiskustvu
- Bloo
- Globalna šefica
#43759 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.klix.ba/magazin/film-tv/umr ... /180416012
Kako je vrhunski glumio u full metal jacket
Legendarna scena
Djelomicno improvizirana
-
ratomir
#43760 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
svaka tebi cast kad znas sta ja mislim,sta ti dodje milan tarot i dzemila.Snake Eyes wrote:ratomir wrote:eo mozda fulam temu,ali bih volio da mi preporucite neki film komediju tipa kad porastem bit cu kengur,a da je strani film i produkcija,po mojoj zelji da je Engleski film i glumci.
Da je tema otišla u qrc svjedoči to da na temi za preporuke filmova misliš da oftopičiš traženjem preporuke za film
ja sam fino napisao da "mozda fulam" a nisam fulo nego maksuz vidio da je tema aktivna pa da mi neki filmoljubac preporuci film,to sam cisto iz postovanja prema tim ljudima napisao jer znam da oni znaju sve filmove i zanrove i daju dobre preporuke.
a ti de malo gasi internet,ja ti se ne razumijem u te forumske izraze,jbg zaosto sam,glup,jado tako rec tvojim rijecnikom.
- beni-bu-man
- Snake Eyes
#43762 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ratomire....ratomire, ti si žrtvaratomir wrote:svaka tebi cast kad znas sta ja mislim,sta ti dodje milan tarot i dzemila.Snake Eyes wrote:ratomir wrote:eo mozda fulam temu,ali bih volio da mi preporucite neki film komediju tipa kad porastem bit cu kengur,a da je strani film i produkcija,po mojoj zelji da je Engleski film i glumci.
Da je tema otišla u qrc svjedoči to da na temi za preporuke filmova misliš da oftopičiš traženjem preporuke za film
ja sam fino napisao da "mozda fulam" a nisam fulo nego maksuz vidio da je tema aktivna pa da mi neki filmoljubac preporuci film,to sam cisto iz postovanja prema tim ljudima napisao jer znam da oni znaju sve filmove i zanrove i daju dobre preporuke.
a ti de malo gasi internet,ja ti se ne razumijem u te forumske izraze,jbg zaosto sam,glup,jado tako rec tvojim rijecnikom.
-
ratomir
#43763 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
[
Ratomire....ratomire, ti si žrtva
, a da si zaostao, jesi, inače se ne bi našao prozvanim
[/quote]
pa ja too i govorim,nikako da skontam kako funkcionise i zivi forumski zivot,et pa se nekako ubacujem,a naso sam se prozvanim jer si mi napisao da mislim da oftopicim temu
,a jesam zaostao sto se tice foruma,to da,i nisam skontao tvoj post,i da zrtva sam jer me vrijedjas i kacis se na moj post.
heheh
ma inace et lijep pozdrav,selam maksuz, i tebi i svim forumasima.
Ratomire....ratomire, ti si žrtva
pa ja too i govorim,nikako da skontam kako funkcionise i zivi forumski zivot,et pa se nekako ubacujem,a naso sam se prozvanim jer si mi napisao da mislim da oftopicim temu
heheh
ma inace et lijep pozdrav,selam maksuz, i tebi i svim forumasima.
- Bloo
- Globalna šefica
#43764 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sto si kreten?Snake Eyes wrote:
Ratomire....ratomire, ti si žrtva, a da si zaostao, jesi, inače se ne bi našao prozvanim
- video
#43765 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo wrote:Sto si kreten?Snake Eyes wrote:
Ratomire....ratomire, ti si žrtva, a da si zaostao, jesi, inače se ne bi našao prozvanim
- Tito_i_Partija
#43766 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jel' ovo isti onaj sto je nap'o Đonija zato sto stavlja preporuke sa TV-a?Bloo wrote:Sto si kreten?Snake Eyes wrote:
- Snake Eyes
#43767 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo, ne vrijeđaj...živa bila majci.Bloo wrote:Sto si kreten?Snake Eyes wrote:
- Snake Eyes
#43768 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pa ja too i govorim,nikako da skontam kako funkcionise i zivi forumski zivot,et pa se nekako ubacujem,a naso sam se prozvanim jer si mi napisao da mislim da oftopicim temuratomir wrote:[
heheh
ma inace et lijep pozdrav,selam maksuz, i tebi i svim forumasima.[/quote]
Htio sam reći da je tema toliko otišla u offtopic da nije ni čudo da se ljudi pitaju da li offtopiče traženjem preporuke za film iako je tema tome namjenjena,između ostalog.
Vjeruj, jedino se ti nisi trebao naći uvrijeđen ali iz nekog čudnog razloga baš si ti reagovao.
Također treba da znaš da kada počneš za sebe govoriti da si ovakav ili onakav da će se prije ili kasnije neko složiti s tobom.
Selam i tebi.
- Bloo
- Globalna šefica
#43769 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Maybe.Tito_i_Partija wrote:Jel' ovo isti onaj sto je nap'o Đonija zato sto stavlja preporuke sa TV-a?Bloo wrote:Sto si kreten?Snake Eyes wrote:
I cant be bothered sa nadobudnim ispravljacem krivih Drina .
- karanana
#43770 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nervozna raja. fakat nema dobrih filmova u zadnje vrijeme. tema presusila. moze se i kljucat.
-
nema me tamo
#43771 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da li na mene mislis kad kazes nap'o Gay SS-ovca?
- Snake Eyes
#43772 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Znaš da je tema (a bogme i forum) otišla u qrc kada moderator najviše začatava temu i još forumaše naziva kretenom.
- Bloo
- Globalna šefica
#43773 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
1. Ovdje sam samo puki forumaš, a ne moderator.Snake Eyes wrote:Znaš da je tema (a bogme i forum) otišla u qrc kada moderator najviše začatava temu i još forumaše naziva kretenom.
2. Zapravo jako rijetko pišem na ovoj temi ako ti se da uopšte pogledati.
3. Međusobna konverzacija o filmovima nije zabranjena. A da citiram i otvarača teme: Bitno je podijelite uzhitak dobrog filma i sa drugim Klix.ba forumashima. Pa je onda i on malo oftopičario..i otišao u legendu.
4. Široko ti polje da otvoriš sam temu i da postaviš svoja pravila šta ko smije da pisne i posta.
5. A vala ima i drugih foruma - don't let the door hit ya where the good Lord split ya
6. Jadno je i to forumanje kad se čovjeka izvrijeđa čim je nos promolio ovdje i još mu se patronizirajuće objasni da ako se je prepoznao u necemu da mora da je do njega.
Et' toliko i od mene.
Onako oftopičarski.
A ontopičarski, ako ste preživjeli Wiseaua, onda možete i ovo
The Roller Blade Seven
http://www.imdb.com/title/tt0102804/

- johnnykola
#43774 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zmijske okice je imao neke strava ideje vizavi Isuseka i katekizma tipa da on nije po kršćanskom vjerovanju sin Zevsov. Mislim da je tako bilo.
Idemo dalje, delom i uskladu s Okicama (al' u panjevima
):

Ludnica u Sona. Film je prikazan na petnaestom SFF-u 2009. godine u okviru programa Panorama. Iz kataloga festivala:

Film je prikazan na dvadesetom SFF-u 2014. godine u okviru programa U fokusu. Iz kataloga festivala:

Film na TV-u
Idemo dalje, delom i uskladu s Okicama (al' u panjevima

Ludnica u Sona. Film je prikazan na petnaestom SFF-u 2009. godine u okviru programa Panorama. Iz kataloga festivala:

Film je prikazan na dvadesetom SFF-u 2014. godine u okviru programa U fokusu. Iz kataloga festivala:

Film na TV-u
- Snake Eyes
#43775 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Na jednim temama banuješ zbog uvreda, na drugim vrijeđaš ?!Bloo wrote:1. Ovdje sam samo puki forumaš, a ne moderator.Snake Eyes wrote:Znaš da je tema (a bogme i forum) otišla u qrc kada moderator najviše začatava temu i još forumaše naziva kretenom.
2. Zapravo jako rijetko pišem na ovoj temi ako ti se da uopšte pogledati.
3. Međusobna konverzacija o filmovima nije zabranjena. A da citiram i otvarača teme: Bitno je podijelite uzhitak dobrog filma i sa drugim Klix.ba forumashima. Pa je onda i on malo oftopičario..i otišao u legendu.
4. Široko ti polje da otvoriš sam temu i da postaviš svoja pravila šta ko smije da pisne i posta.
5. A vala ima i drugih foruma - don't let the door hit ya where the good Lord split ya
6. Jadno je i to forumanje kad se čovjeka izvrijeđa čim je nos promolio ovdje i još mu se patronizirajuće objasni da ako se je prepoznao u necemu da mora da je do njega.
Et' toliko i od mene.
Onako oftopičarski.
A ontopičarski, ako ste preživjeli Wiseaua, onda možete i ovokultni dragulj cringea
The Roller Blade Seven
http://www.imdb.com/title/tt0102804/
Hohohoho, to je tako naški....
a vezano za to što lik promoli nos pa ga izvrijeđah, prvobitno napisah:
na što @ratomir između ostalog doda:Da je tema otišla u qrc svjedoči to da na temi za preporuke filmova misliš da oftopičiš traženjem preporuke za film
Kada god neko za sebe kaže da je jado i zaost'o, proturajući to kao moj stav i metod ja se elegantno složim čisto da ispunim očekivanja.a ti de malo gasi internet,ja ti se ne razumijem u te forumske izraze,jbg zaosto sam,glup,jado tako rec tvojim rijecnikom