SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hladan.preminger

#4376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hladan.preminger »

Melami wrote:
snaga_znanja wrote:Zecir, vlasnik trgovine, je KRIV jer je Ziga ubijen.
Majka dvoje djece je KRIVA jer su djeca oteta.

Kakav smo mi to narod? Neko je davno rekao Prkosan i ponosan! Ma jok samo pakostan i malo opaljen u vugla.
A jel to sad hoces reci da je pametna jer je ostavila auto ispred zgrade upaljeno dok ode do stana :S Mislim ono, mros joj ugasiti pa ponovo upaliti? :S Ne kontam nikako. Zna se kakva je sigurnost i treba se paziti. Al to na kraju krajeva nema misla nigdje, da s eostave djeca, ili samo upaljeno auto. Gdje to moze biti normalno.

Ti nisi normalan/na nikako.
snaga_znanja

#4377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Melami wrote:
snaga_znanja wrote:Zecir, vlasnik trgovine, je KRIV jer je Ziga ubijen.
Majka dvoje djece je KRIVA jer su djeca oteta.

Kakav smo mi to narod? Neko je davno rekao Prkosan i ponosan! Ma jok samo pakostan i malo opaljen u vugla.
A jel to sad hoces reci da je pametna jer je ostavila auto ispred zgrade upaljeno dok ode do stana :S Mislim ono, mros joj ugasiti pa ponovo upaliti? :S Ne kontam nikako. Zna se kakva je sigurnost i treba se paziti. Al to na kraju krajeva nema misla nigdje, da s eostave djeca, ili samo upaljeno auto. Gdje to moze biti normalno.
Majka dvoje djece nije kriva. Da bi bila kriva morala je ona oteti djecu. Ti ako to ne shvatas onda definitivno stavi prst na celo...
snaga_znanja

#4378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

JoeyTribbiani wrote:Najgori su mi ovi mahalaši ko ova žena što je poletila da kaže da "sele iz mahale". Pa đe si ti ranije "raseljavala" jebo te tito? Još ostavi ime i prezime da može reć' da je bila u novinama. Samo nek se nešto priča i mahala, jebo sve ostalo.
Nikad ti ne znas sta je ona radila u periodu 92-95. :lol: Kobila klasicna. To treba cekicem dobro istuc. I to gumenim da joj glava natekne mozda i mozak naraste...
papedzaja

#4379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by papedzaja »

U ovoj državi su davno poremećene sve vrste vrijednosti ljudskih kvaliteta. Ubiju čovjeka, na pravdi Boga vjerovatno, a onda se svi okome na vlasnika piljare. Valjda je grijeh što radi bori se hoda jebe se sa nabavkom i svim tim, pa pošto je tako treba njega u zatvor, a ova dvojica dečkića neka hodaju do neke nove piljare. A kad piljar izadje onda ćemo ga preseliti. Naravno ako se komšinica Nermana ne predomisli u medjuvremenu. Nermana je zaboravila dodati da kad odsele ne mogu ništa nositi iz radnje za kaznu ona će preuzeti sve to. Kako smo pogani majku ti jebem pa to je nevjerovatno
novi.dan.nova.nafaka

#4380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

snaga_znanja wrote:
Melami wrote:A jel to sad hoces reci da je pametna jer je ostavila auto ispred zgrade upaljeno dok ode do stana :S Mislim ono, mros joj ugasiti pa ponovo upaliti? :S Ne kontam nikako. Zna se kakva je sigurnost i treba se paziti. Al to na kraju krajeva nema misla nigdje, da s eostave djeca, ili samo upaljeno auto. Gdje to moze biti normalno.
Majka dvoje djece nije kriva. Da bi bila kriva morala je ona oteti djecu. Ti ako to ne shvatas onda definitivno stavi prst na celo...
Nije sad da nešta posebno majku optužujem, ali hej ba, šta da se na autu ručna otkočila i auto na cestu sa dvoje djece unutra ?
papedzaja

#4381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by papedzaja »

Treba ukinuti crnu hroniku jer je postala stranica crne hronike kao Ekspres ili Panorama dodatak novinama. Gdje su i šta rade omiljene ubice i kriminalci :-) :-) Samo im treba stavljati slike i potpisati im djelo. Ubio, zaklao, diler, skakao kroz Miljacku sa ruksakom punim gudre itd.....
Last edited by papedzaja on 11/05/2012 10:56, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

x puta sam viđao da mame odu do bankomata a upaljeno auto... dobro djeca su bila malo veća ali to je princip... jednom se nešto slično moralo dogoditi

dok s druge strane neki ljudi stavljaju lavlje kandže kad idu do bankomata :D
kokuz_sa

#4383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

nigdje ne pise da je auto upaljeno bilo..
samo da su kljucevi bili u njemu (Avaz)
holowey

#4384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by holowey »

papedzaja wrote:Treba ukinuti crnu hroniku jer je postala stranica crne hronike kao Ekspres ili Panorama dodatak novinama. Gdje su i šta rade omiljene ubice i kriminalci :-) :-) Samo im treba stavljati slike i potpisati im djelo. Ubio, zaklao, diler, skakao kroz Miljacku sa ruksakom punim gudre itd.....
u podgorickim vijestima sam prije par godina ostao zatecen odsustvom rubrike "crna hronika"... sve vijesti koje bi po pravilu pripadale u ovu rubriku su stavljene u rubriku "drustvo"... vjerovatno je i kod nas doslo vrijeme za takve izmjene...
papedzaja

#4385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by papedzaja »

Eh eto taman. Svakako su nam ubistva, otimanja, kradje, slomljeni nosevi svkodnevnica postali tako da ne vidim ništa loše u tome. Lijepi Broz
jazzer

#4386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jazzer »

papedzaja wrote:U ovoj državi su davno poremećene sve vrste vrijednosti ljudskih kvaliteta. Ubiju čovjeka, na pravdi Boga vjerovatno, a onda se svi okome na vlasnika piljare. Valjda je grijeh što radi bori se hoda jebe se sa nabavkom i svim tim, pa pošto je tako treba njega u zatvor, a ova dvojica dečkića neka hodaju do neke nove piljare. A kad piljar izadje onda ćemo ga preseliti. Naravno ako se komšinica Nermana ne predomisli u medjuvremenu. Nermana je zaboravila dodati da kad odsele ne mogu ništa nositi iz radnje za kaznu ona će preuzeti sve to. Kako smo pogani majku ti jebem pa to je nevjerovatno
Tacno bi mogao napraviti profil komsinice Nermane iako je nikada u zivotu nisam vidio.
Al mislim da se to kosi sa pravilima foruma pa necu :x
Comrad

#4387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Ja mislim da se pod hitno treba mijenjati zakon. U sljedecim situacijama rigorozno kaznjavati sve koji urade nesto slicno sljedecem:

- Nosis lancic oko vrata u tramvaju - ukradu ti ga, robijas brate. Sta se foliras koji qrac.
- Izvadis mobitel da se javis dok hodas ulicom - ukradu ti ga, robijas. Zatvori se u spajz kuci i javljaj se.
- Ostavis otvoren automobil na 30 sekundi - ukradu, robijas. Zna se da se lavlja kadnza stavlja dok cekas zeleno na semaforu.

itd.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Comrad wrote:Ja mislim da se pod hitno treba mijenjati zakon. U sljedecim situacijama rigorozno kaznjavati sve koji urade nesto slicno sljedecem:

- Nosis lancic oko vrata u tramvaju - ukradu ti ga, robijas brate. Sta se foliras koji qrac.
- Izvadis mobitel da se javis dok hodas ulicom - ukradu ti ga, robijas. Zatvori se u spajz kuci i javljaj se.
- Ostavis otvoren automobil na 30 sekundi - ukradu, robijas. Zna se da se lavlja kadnza stavlja dok cekas zeleno na semaforu.

itd.
Ovo nije nimalo smijesno....

Znaci ti opravdavas ovu glupacu ( ja se drugacije ne mogu izraziti ) koja u 21:35 ostavlja otkljucano auto sa kljucem i dvoje djece u njemu....
shuriken'

#4389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shuriken' »

zateznistub wrote:sa jedno drugog foruma:
amrica wrote:"Zećir Sulja, vlasnik trgovine na Bistriku, za "Dnevni avaz": Žiga nije ubijen zbog mene!

Nije uopće bio prisutan kada su me napali u radnji
Autor M. AŠČIĆ | Objavljeno 11.05.2012. u 06:14
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Zećir Sulja: Svi nas optužuju

Nije tačno da je Haris Žiga ubijen zato što je mene branio, izjavio je jučer Zećir Sulja, vlasnik trgovine u sarajevskom naselju Bistrik, u ispovijesti za "Dnevni avaz", nakon što je brutalno ubistvo Sarajlije izazvalo cijeli talas reakcija i proteste "Zelenih beretki".

Prema riječima Sulje, proteklih nekoliko dana on i njegova porodica proživljavaju pravi pakao, a pogotovo im teško padaju dezinformacije da se ubistvo desilo "jer napadačima nije htio dati piće zbog 30 feninga".

Nastao belaj

- Žiga uopće nije bio prisutan kada sam ja napadnut. Žao mi je čovjeka i teško mi je. I ja sam otac, imam djecu, ali on uopće nije bio prisutan u vrijeme napada. Ubistvo se dogodilo nekoliko sati nakon mog susreta s napadačima - tvrdi Sulja, koji nam je ispričao svoju verziju događaja od petka, 4. maja, kada se ubistvo dogodilo.

Osumnjičeni za ubistvo su Suad Kurtović iz Skoplja i Mirza Milić iz Sarajeva.

- Krenuo sam da stavim katanac kada su se oni pojavili. Jedan od njih čak mi je pokušao uzeti i ključeve od radnje. Rekli su mi: "Ili ćeš nam dati piće, ili ćemo ti polupati radnju i auto." Vidio sam da se ne šale, pa sam im rekao da sačekaju da stavim kesu u auto, nakon čega sam pozvao komšiju Sakiba Karlovića iz obližnje bašte da dođe. On ih je zamolio da ne prave belaj, a da ćemo im dati piće. Nastavili su mi prijetiti, ali sam ušao u auto i otišao kući. Ali, ponavljam, Žiga nije bio tu - kaže on.

Nekoliko sati kasnije, tvrdi Sulja, pozvala ga je policija i rekla mu da mora doći do radnje.

- Mislio sam da me zovu jer su mi kriminalci polupali radnju. Uostalom, napad na mene desio se oko 23.30 sati, a policija me pozvala oko 1.50 sati ujutru, kada se ubistvo i desilo. Znači, ja s tim nemam ništa, niti znam kako se tu Žiga zadesio, šta je radio i šta je kasnije bilo - ističe Sulja.

Tvrdi da je došlo do velikog nesporazuma, ali da ih niko već danima nije htio saslušati.

- Svi nas osuđuju kao da smo mi krivi za njegovu smrt, što nije tačno. Zašto policija o tome šuti, što nije rekla pravu istinu - kaže Sulja.

Zbog cijele ove situacije, kaže on, na meti je kritika i prijetnji komšija, koji ne znaju pravu istinu.

- Ne bojim se nikoga. Allah mi je svjedok šta se desilo. Ali, nije jednostavo kada upiru prstom u vas. Dođe mi da zatvorim radnju, da sve ostavim, samo da se riješim belaja - kaže Sulja.

Ugrožena sigurnost

Njegova supruga Sabaha, s kojom smo jučer, također, razgovarali, kazala nam je da ih je ova nepravda teško pogodila te da se boji za sigurnost sebe i svoje porodice.

- Optužili su nas na pravdi Boga. Žao mi je samo one Žigine djece. Huškaju ih da smo mi krivi za smrt njihovog oca, što je neistina. Danima ne spavamo. Preko noći nam se život promijenio - kaže Sabaha.

Neka se sele s Bistrika

Građani Bistrika ogorčeni su na porodicu Sulja, koju optužuju da je kriva za Žiginu smrt.

- Bolje im je da idu odavde, da se kupe. Ako imaju morala, neka se pokupe i odsele s Bistrika. Dopustio je da zbog 30 feninga ubiju čovjeka. Neka idu. Ne trebaju nam ovdje - rekla je Nermana Muhić.

Vlada KS traži akciju policije

Vlada KS na jučerašnjoj sjednici uputila je zahtjev u kojem traži od svih institucija koje su zadužene za sigurnost građana u Kantonu da u narednom periodu pojačaju svoje aktivnosti, a to su hitne i pojačane akcije prikupljanja i oduzimanja nelegalnog naoružanja te sprečavanja rasturanja i prodaje narkotika. Zatraženo je i poštivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u večernjim satima. "

Bistrička pravda u akciji:

Comrad

#4390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Yahel wrote:
Comrad wrote:Ja mislim da se pod hitno treba mijenjati zakon. U sljedecim situacijama rigorozno kaznjavati sve koji urade nesto slicno sljedecem:

itd.

Znaci ti opravdavas ovu glupacu ( ja se drugacije ne mogu izraziti ) koja u 21:35 ostavlja otkljucano auto sa kljucem i dvoje djece u njemu....
Smijesno itekako. I sto je najgore dosli smo u fazu kada pocinjemo kriviti neduzne ljude, umjesto prave krivce. Sto znaci da smo se pomirili s tim da smo u velikim govnima.

Znam za situaciju gdje je covjek otisao do trafike i uzeli mu auto. Znaci bukvalno na 20 sekundi nije bio u automobilu. I sta sad, kriv je jer je otisao po novine, a zaboravio staviti lavlju kandzu?

Za ovo sinoc ne znam tacno sta je bilo, a koliko vidime ne znas ni ti. To sto si procitao u medijima ne mora biti tacno 100%. Jesi li bio sinoc kad se ovo sve desvalo?
hamalalija

#4391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamalalija »

Koliko vas se ovdje sjeca onog mracnog vremena prije demokratije, koliko vas se sjeca da se vrata stanova u manjim gradovima nisu zakljucavala osim ako niko nije bio u stanu, koliko vas se sjeca da je mogao biciklo ostavti gdje je htio bez da ga veze 3000lanaca. Tako isto nekada si mogao ostaviti auto da radi cijelu noc a da ga niko i ne pogleda.
Ali obasja nas sunce i dodje demokratija pa time i ljudska prava, sad ne nosi zlato, ne javljaj se na mobite, i ne cekaj na zelneom nego samo produzi.

Malo su nam se vrijednosti poremetile. Prvi krivac je lopov pa tek onda mama, lopov sto krade a mama sto ostavlja djecu u otvorenom autu i kljucem u bravi, na ovako m vaktu.
A da je normalan vakat i normalan drzava ne bi bilo lopova pa samim tim ne bi ni mama bila kriva
DaffyDuck

#4392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaffyDuck »

Comrad wrote:
Yahel wrote:

itd.

Smijesno itekako. I sto je najgore dosli smo u fazu kada pocinjemo kriviti neduzne ljude, umjesto prave krivce. Sto znaci da smo se pomirili s tim da smo u velikim govnima.

Znam za situaciju gdje je covjek otisao do trafike i uzeli mu auto. Znaci bukvalno na 20 sekundi nije bio u automobilu. I sta sad, kriv je jer je otisao po novine, a zaboravio staviti lavlju kandzu?

Za ovo sinoc ne znam tacno sta je bilo, a koliko vidime ne znas ni ti. To sto si procitao u medijima ne mora biti tacno 100%. Jesi li bio sinoc kad se ovo sve desvalo?
Kod nas sve puklo, kriva je zena? glupaca? hajmo mi njega branit. uzeo je samo da provoza auto... :roll:
Znam slucaj od prije nekoliko mjeseci kada je covjek stao na bascarsiji da kupi hljeb u pekari a zena i dvoje djece mu bili u autu, isto tako lopov usao i odvezao se s njima troje! Sreca pa je policajac pa nisu mogli daleko pobjec...
Jel i ti vozac kriv jer je ostavio zenu i djecu u autu a nije ih zakljucao? :x
shuriken'

#4393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shuriken' »

Comrad wrote:
Yahel wrote:

itd.

bio je nekad neki film "Grad koji se užasavao zalaska sunca"
Melami

#4394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

kokuz_sa wrote:nigdje ne pise da je auto upaljeno bilo..
samo da su kljucevi bili u njemu (Avaz)
Ista stvar. Ajd sad predpostavimo da dijete sjede za volan i krene, desavalo se zar ne, mozda starijoj djeci al eto, moglo se desiti.
Melami

#4395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

itd.
ne pretjeruj. Ostavljanje upaljenog auta je posebna prica. Ostavis li otvoren stan i odes u carsiju? Ili ga ostavis otvorenog dok odneses smece?
I am Happy

#4396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Comrad wrote:
Yahel wrote:

itd.

Nema sta drugo biti nego ovako kako pise u medijima... ili je mozda covjek obio bravu na zakljucanom autu, i upalio ga na zice...a nije vidjeo da je tu dvoje djece :lol: Realno imala je srece pa je to bio bas ovaj lik...da je bio neko drugi, nastavio bi dalje, izbacio djecu i cao....

Ako zivis u gradu u kojem je kazneni sistem truba, u kojem ubice hodaju ulicom jer nema dovoljno mjesta u zatvoru, zasto bi ti bio pametan i pravio se da zivis u savrsenom svijetu... svijetu u kojem su svi posteni.
Ljude ubijaju radi 0.30km, dilere pustaju na slobodu....
Ti sad kao pojedinac trebas sve to ignorisati, i zivjeti normalan zivot ????? E ne moze buraz.... eno onaj Žiga je zivot izgubio zato sto je razmisljao kao ti....

Sve dok je ovoliko nezaposlenih i dok se narod ne digne... moras se cuvati i prilagoditi TRENUTNO STANJU U DRZAVI....

Vidim jos neki ovdje kukaju kako su nekad mogli ovo, mogli ono.... DANAS NE MOZE !!! Privatis stanje onakvo kakvo je...i cao.

Nemojte me pogresno shvatiti, ne podrzavam lopove-ubice... ali brate dokle god je ovako stanje ja cu cuvati svoju glavu, i savjetujem vas da radite isto....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

oklen lova za džipa :mrgreen:
hamalalija

#4398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamalalija »

Yahel wrote: Nema sta drugo biti nego ovako kako pise u medijima... ili je mozda covjek obio bravu na zakljucanom autu, i upalio ga na zice...a nije vidjeo da je tu dvoje djece :lol: Realno imala je srece pa je to bio bas ovaj lik...da je bio neko drugi, nastavio bi dalje, izbacio djecu i cao....

Ako zivis u gradu u kojem je kazneni sistem truba, u kojem ubice hodaju ulicom jer nema dovoljno mjesta u zatvoru, zasto bi ti bio pametan i pravio se da zivis u savrsenom svijetu... svijetu u kojem su svi posteni.
Ti sad kao pojedinac trebas sve to ignorisati, i zivjeti normalan zivot ????? E ne moze buraz.... eno onaj Žiga je zivot izgubio zato sto je razmisljao kao ti....

Sve dok je ovoliko nezaposlenih i dok se narod ne digne... moras se cuvati i prilagoditi TRENUTNO STANJU U DRZAVI....

Vidim jos neki ovdje kukaju kako su nekad mogli ovo, mogli ono.... DANAS NE MOZE !!! Privatis stanje onakvo kakvo je...i cao.

Nemojte me pogresno shvatiti, ne podrzavam lopove-ubice... ali brate dokle god je ovako stanje ja cu cuvati svoju glavu, i savjetujem vas da radite isto....
Da, sve stoji sto si rekao, ali zar ne uvidjas da se napada zena vise nego lopov, zar ne vids da smo ih primili zdravo za gotovo, da je normalno da covjek bude ubijen za 30 feninga. O tom se prica, naravno " da je sama trazila belaja" tako sto je ostavila kljuc, sta je inace "normalnije" lopov ili ostaviti kljuc u autu, sta je moralno prihavtljvije
Melami

#4399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

hamalalija wrote:
Yahel wrote: Nema sta drugo biti nego ovako kako pise u medijima... ili je mozda covjek obio bravu na zakljucanom autu, i upalio ga na zice...a nije vidjeo da je tu dvoje djece :lol: Realno imala je srece pa je to bio bas ovaj lik...da je bio neko drugi, nastavio bi dalje, izbacio djecu i cao....

Da, sve stoji sto si rekao, ali zar ne uvidjas da se napada zena vise nego lopov, zar ne vids da smo ih primili zdravo za gotovo, da je normalno da covjek bude ubijen za 30 feninga. O tom se prica, naravno " da je sama trazila belaja" tako sto je ostavila kljuc, sta je inace "normalnije" lopov ili ostaviti kljuc u autu, sta je moralno prihavtljvije
Pa i jeste zena kriva koliko i lopov. NEcu ja voditi racuna o njenoj djeci i njenom volvu. Lopov je jos i ispo neki fin, ne kontam ga nikako, sto mu je to bilo tesko stati i ostaviti djecu na neokj benzinskoj ili bilo gdje :S
Zao mi je takve sto nije ostala bez auta bogami. Ocigledno g anije ona zaradila d abi ga znala cuvati/
I am Happy

#4400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Naravno da je ona kriva zato sto zivi po sistemu "To se moze desiti samo drugim ljudima" ...

Da se ja pitam, volio bi da ovoga uhvate i odmah osude na minimalno 10 godina zatvora, one sto su ubili Žigu odmah smrtna kazna, "sitne" pljacke minimalno 5 godina zatvora, ali.....
Moram se cuvati...izbjegvati likove sa "cudnim" facama.. jer ko zna, mozda je bas taj spreman da ubije za 0.30km... a ne ostavljati otkljucano auto, ili se kititi zlatnim lancima, javljati na mobitele od 1000km i tako..

Nas narod je glup, pustamo da nas dijele na 3 a svi smo u istim govnima... sve dok je tako Dodik i ekipa ce uzivati....
Najbolji primjer je Mostar....ljudi su i jedni i drugi...ali jok... jedni druge ne mogu ocima gledati
Last edited by I am Happy on 11/05/2012 12:19, edited 1 time in total.
Locked