Comrad wrote:Yahel wrote:Comrad wrote:Ja mislim da se pod hitno treba mijenjati zakon. U sljedecim situacijama rigorozno kaznjavati sve koji urade nesto slicno sljedecem:
- Nosis lancic oko vrata u tramvaju - ukradu ti ga, robijas brate. Sta se foliras koji qrac.
- Izvadis mobitel da se javis dok hodas ulicom - ukradu ti ga, robijas. Zatvori se u spajz kuci i javljaj se.
- Ostavis otvoren automobil na 30 sekundi - ukradu, robijas. Zna se da se lavlja kadnza stavlja dok cekas zeleno na semaforu.
itd.
Ovo nije nimalo smijesno....
Znaci ti opravdavas ovu glupacu ( ja se drugacije ne mogu izraziti ) koja u
21:35 ostavlja otkljucano auto sa kljucem i dvoje djece u njemu....
Smijesno itekako. I sto je najgore dosli smo u fazu kada pocinjemo kriviti neduzne ljude, umjesto prave krivce. Sto znaci da smo se pomirili s tim da smo u velikim govnima.
Znam za situaciju gdje je covjek otisao do trafike i uzeli mu auto. Znaci bukvalno na 20 sekundi nije bio u automobilu. I sta sad, kriv je jer je otisao po novine, a zaboravio staviti lavlju kandzu?
Za ovo sinoc ne znam tacno sta je bilo, a koliko vidime ne znas ni ti. To sto si procitao u medijima ne mora biti tacno 100%. Jesi li bio sinoc kad se ovo sve desvalo?
Nema sta drugo biti nego ovako kako pise u medijima... ili je mozda covjek obio bravu na zakljucanom autu, i upalio ga na zice...a nije vidjeo da je tu dvoje djece

Realno imala je srece pa je to bio bas ovaj lik...da je bio neko drugi, nastavio bi dalje, izbacio djecu i cao....
Ako zivis u gradu u kojem je kazneni sistem truba, u kojem ubice hodaju ulicom jer nema dovoljno mjesta u zatvoru, zasto bi ti bio pametan i pravio se da zivis u savrsenom svijetu... svijetu u kojem su svi posteni.
Ljude ubijaju radi 0.30km, dilere pustaju na slobodu....
Ti sad kao pojedinac trebas sve to ignorisati, i zivjeti normalan zivot ????? E ne moze buraz.... eno onaj Žiga je zivot izgubio zato sto je razmisljao kao ti....
Sve dok je ovoliko nezaposlenih i dok se narod ne digne... moras se cuvati i prilagoditi TRENUTNO STANJU U DRZAVI....
Vidim jos neki ovdje kukaju kako su nekad mogli ovo, mogli ono.... DANAS NE MOZE !!! Privatis stanje onakvo kakvo je...i cao.
Nemojte me pogresno shvatiti, ne podrzavam lopove-ubice... ali brate dokle god je ovako stanje ja cu cuvati svoju glavu, i savjetujem vas da radite isto....