Logosoft
Moderator: Benq
- karanana
#4376 Re: Logosoft ALL ABOUT
je li vam spor internet?
- xXBl0odXx
#4377 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta ovo odjednom uspori internet? Ne mogu ni google otvoriti bez da cekam 5 minuta.
- Praetorious
#4378 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sad je nestajalo konekcije, samo sve stade ... Al' to više nije ništa novo, a nema nikakvo objašnjenje na LoLovom sajtu o razlozima ovih poteškoća. Eto, šta je bilo-bilo je, vakat je da se seli na bolje ...
- apsolut
#4379 Re: Logosoft ALL ABOUT
Potpisujem, da se i meni desilo, prebacujem se direktno (iskljucujem ruter) da i to testiram pa cemo vidit za dan dva da ne bude opet ruter te moze zezati itd 
-
Naslovnica
#4380 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo pratim forum, ali sam se registrovao da bih odreagovao na "individualne probleme" vezano za LoL.
Prešao sam sa BH Telecoma (internet + fiksni) + Telemach (TV) na LoL Trio, i nisam se pokajao.
Međutim...
Stabilnost LoL-a je daleko iza stabilnosti koju sam imao sa BH Telekomom.
Priča koju Lud i Ponosan ovdje spominje vezano za individualne probleme naprosto nije tačna jer se može vidjeti da su se otprilike u isto vrijeme javili forumaši sa istim problemima. Pretpostavljam da svi oni ne žive u istom domaćinstvu?
Konkretno, ja sam na Alipašinom, ne znam za ostale forumaše koji su sinoć imali problema?
U toku moje "internet karijere" na BH Telecomu, a to je nekoliko godina, na prste jedne ruke mogu prebrojati kada sam imao probleme sa njihovom konekcijom. Jeste sporije, vjerovatno jeste i skuplje, ali je DALEKO stabilnija. BHT je ROCK SOLID u odnosu na LoL, bar kod mene.
Sa LoL konekcijom, i općenito Trio paketom, imam sedmične probleme. Neravnomjerna i nestabilna brzina downloada, loš ping, često pucanje veze. Kada radi - radi odlično, ali problemi su "sedmične prirode".
Nemojte mi govoriti da kontaktiram podršku, jer sam ih kontaktirao, srede neke "probleme" (nisam siguran niti da oni znaju šta su ti problemi), i tako u krug.
Dosadilo mi je da resetujem STB minimalno jednom sedmično, pa da čekam hoće li se konekcija pojaviti ili neće, da li će SuperTV raditi ili neće, da li će telefon raditi ili neće.
Koristim Amino110, planirao sam otići i zamijeniti ga za ovaj novi, ali kada sam zvao podršku rekli su mi da ne mogu da mi ga daju osim ako nemam HD televizor?!
Znači, podrška kaže - kupite HD TV i daćemo vam novi STB, u protivnom - jok.
U svakom slučaju, imam prijatelje koji su se pokajali što su zamijenili Amino130 sa Airties STB-om.
Telefon - također se minimalno jednom sedmično mora resetovati, javlja čude zvukove, itd. Mnogi brojevi se ne mogu pozivati sa ovog IP telefona, ne znam sada tačno koji, ali mislim oni besplatni, ili humanitarni...
SuperTV - Super je, dok radi.
Šalim se, fercera TV poprilično dobro, osim što se vrlo često zna desiti da se sadržaji koji su zadati da se prate ili snimaju u snimalici izbrišu, kao da ništa nisam zadao.
Samo da napomenem, Amino110 koji sam dobio sam tražio da mi zamijene jer je misteriozno gubio kompletan zadani sadržaj snimalice, zamijenili su ga, mnogi problemi su nestali, ali se još uvijek javljaju. Daljinski je očajan, i to bih trebao zamijeniti.
Nikako mi se ne mijenja LoL, ali mi se čini da su zagrizli prevelik kolač i da nekako infrastrukturno nemogu da prate priliv korisnika.
Uglavnom, ja svakome preporučim LoL (naspram iskustava sa BHT i Telemachom), prvenstveno zbog finansijskih razloga, a i zbog brzine interneta i ponude kanala.
I svaki put prešutim da kažem da nisu baš pouzdani onoliko koliko se možda misli da jesu.
Ne znam kakav je sada Telemach i BH Telecom što se tiče njihove ponude ekvivalentne Trio paketu LoL-a, ali bih radije dao nešto više novca, a kada bih znao da ću imati stabilnu konekciju.
Prešao sam sa BH Telecoma (internet + fiksni) + Telemach (TV) na LoL Trio, i nisam se pokajao.
Međutim...
Stabilnost LoL-a je daleko iza stabilnosti koju sam imao sa BH Telekomom.
Priča koju Lud i Ponosan ovdje spominje vezano za individualne probleme naprosto nije tačna jer se može vidjeti da su se otprilike u isto vrijeme javili forumaši sa istim problemima. Pretpostavljam da svi oni ne žive u istom domaćinstvu?
U toku moje "internet karijere" na BH Telecomu, a to je nekoliko godina, na prste jedne ruke mogu prebrojati kada sam imao probleme sa njihovom konekcijom. Jeste sporije, vjerovatno jeste i skuplje, ali je DALEKO stabilnija. BHT je ROCK SOLID u odnosu na LoL, bar kod mene.
Sa LoL konekcijom, i općenito Trio paketom, imam sedmične probleme. Neravnomjerna i nestabilna brzina downloada, loš ping, često pucanje veze. Kada radi - radi odlično, ali problemi su "sedmične prirode".
Nemojte mi govoriti da kontaktiram podršku, jer sam ih kontaktirao, srede neke "probleme" (nisam siguran niti da oni znaju šta su ti problemi), i tako u krug.
Dosadilo mi je da resetujem STB minimalno jednom sedmično, pa da čekam hoće li se konekcija pojaviti ili neće, da li će SuperTV raditi ili neće, da li će telefon raditi ili neće.
Koristim Amino110, planirao sam otići i zamijeniti ga za ovaj novi, ali kada sam zvao podršku rekli su mi da ne mogu da mi ga daju osim ako nemam HD televizor?!
Telefon - također se minimalno jednom sedmično mora resetovati, javlja čude zvukove, itd. Mnogi brojevi se ne mogu pozivati sa ovog IP telefona, ne znam sada tačno koji, ali mislim oni besplatni, ili humanitarni...
SuperTV - Super je, dok radi.
Samo da napomenem, Amino110 koji sam dobio sam tražio da mi zamijene jer je misteriozno gubio kompletan zadani sadržaj snimalice, zamijenili su ga, mnogi problemi su nestali, ali se još uvijek javljaju. Daljinski je očajan, i to bih trebao zamijeniti.
Nikako mi se ne mijenja LoL, ali mi se čini da su zagrizli prevelik kolač i da nekako infrastrukturno nemogu da prate priliv korisnika.
Uglavnom, ja svakome preporučim LoL (naspram iskustava sa BHT i Telemachom), prvenstveno zbog finansijskih razloga, a i zbog brzine interneta i ponude kanala.
I svaki put prešutim da kažem da nisu baš pouzdani onoliko koliko se možda misli da jesu.
Ne znam kakav je sada Telemach i BH Telecom što se tiče njihove ponude ekvivalentne Trio paketu LoL-a, ali bih radije dao nešto više novca, a kada bih znao da ću imati stabilnu konekciju.
-
smijesni_ste
#4381 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za divno čudo nisam imao problema ovih dana kao ostali forumaši, ali evo danas je uslijedila nadoknada....

-
Naslovnica
#4382 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zaboravih reći da svaki put kada zovem podršku moram da koristim mobilni, jer VOIP telefon ne radi.
I jedva čekam da se javi neko od ovih dežurnih i da stane u odbranu LoL-a, da je to lokalno, da je do korisnika, kako je kod njih sve OK, i kako oni, naravno, ne rade u LoL-u.
I jedva čekam da se javi neko od ovih dežurnih i da stane u odbranu LoL-a, da je to lokalno, da je do korisnika, kako je kod njih sve OK, i kako oni, naravno, ne rade u LoL-u.
-
Naslovnica
#4383 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni u idealnom slučaju ne ide iznad 11-12 kada mi je uključen STB, sa isključenim STB-o ide oko 15.Lud i ponosan wrote:2 STB-a ukljucena, na jednom se prikazuje HD kanal i evo brzine...
![]()
![]()
![]()
Prekida vise nema, sve radi savrseno, kao i do prije dva dana. Mislio sam da nije u pitanju individualni problem, ali sam se prevario. Koliko god se to nekom ne dopadalo, moram opet da pohvalim azurnost, ekspeditivnost i ljubaznost ekipe iz Logosofta, mada sam na to naviknut od kada sam njihov korisnik. Zbog ovakvih mohikanaca nekad pomislim da zivim u nekoj evropskoj metropoli. Ali, brzo odoh u banku, tako da ce realnost opet biti itekako bolna.![]()
Sve pohvale.![]()
@Praetorious
U pitanju je individualni problem, tako da je i to razlog zasto na sajtu nista ne pise. Savjetujem ti da pozoves tehnicku podrsku i da opises svoj problem, te da sacekas da ti ga otklone.Nemoj ici sa konja na magarca.
Na osnovu čega tek tako zaključuješ da je "individualni problem" kada se u roku od 3 minute javiše 4 korisnika sa smetnjama?
-
profesor71
#4384 Re: Logosoft ALL ABOUT
Obratio sam se LOL-u i rece mi čovjek iz tehničke podrške da će mi zamijeniti modem (bijeli Billion) i da će sve biti u redu. Čekao sam 5 dana niko se nije pojavio. Ponovo nazovem i drugi čovjek iz tehničke podrške mi kaže da nema svrhe da mi mijenjaju modem jer je to "tako kako je". I da ne može bolje. I šta sad ?
- afannedim
#4385 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije tačno ja sam imao bijeli bilion a koristim DUO+, Iimao problema i dobio novi wifi router ZyXEL isve ko mlijek
-
Naslovnica
#4386 Re: Logosoft ALL ABOUT
...
Last edited by Naslovnica on 20/03/2013 21:07, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#4387 Re: Logosoft ALL ABOUT
Niko nije rekao da postoji GLOBALNI problem (niti da SVI imaju probleme), nego si ti rekao da je problem od sinoć bio INDIVIDUALNI.
Ti si to napisao, a ne ja. A u roku od 2 minute su se javila 3 forumaša (ja se nisam javio) sa pitanjem "šta se dešava".
Prema tome, nije istina da je ono sinoć bio INDIVIDUALNI problem. Ne kažem da je GLOBALNI, ali očito je da ima problema.
Što se mene tiče, postaje iritantno, a drugi neka odgovore za sebe.
Što se tiče tebe i podrške - tvrdiš da je INDIVIDUALNI problem (kažeš da nisi zvao tehničku podršku), a onda kažeš da je ekipa to sredila u ekspresnom roku i da je sve u najboljem redu. Ne kontam, kako i ti sam to kažeš, uprkos najboljim namjerama, kako to da nisi zvao podršku, a oni intervenisali i tebi sredili problem, koji je, ponavljam, INDIVIDUALAN?
Sedmični restart STB-a je sasvim normalna stvar?!
Prvi put čujem za to.
I nisam ja jedini ovdje koji ima problema. Očito je da ima popriličan broj ljudi koji se žali na uslugu, ali ako nekoliko ljudi koji očigledno imaju interesa da se javljaju ispred LoL-a i govore da je sve OK i da je normalno to što je drugima iritantno, onda mi ostaje ili se valjam i kažem da je sve OK, ili da promjenim provajdera.
I, nije mi bitno ko koga koliko plaća, to me ne interesuje, ali je očigledano da ovdje postoji nekoliko insajdera iz LoL-a ili forumaša koji su na ovaj ili onaj način povezani sa LoL-om i koji pokušavaju na sve načine da ubjede ljude da je sve OK i da je sve najnormalnije, da je stabilno, itd, a ustvari, to je daleko od istine.
Da ne spominjem sve ostalo što sam napisao u svom prvom postu, jer očigledno da za to nije bilo adekvatnog odgovora.
U svakom slučaju, oko 19h mi je konekcija bila 9Mb/s, a sada je oko 14Mb/s, obje sa upaljenim STB-om. Odakle tolike oscilacije?! Nema torrenta, znam šta radim.
pozz!
Ti si to napisao, a ne ja. A u roku od 2 minute su se javila 3 forumaša (ja se nisam javio) sa pitanjem "šta se dešava".
Prema tome, nije istina da je ono sinoć bio INDIVIDUALNI problem. Ne kažem da je GLOBALNI, ali očito je da ima problema.
Što se mene tiče, postaje iritantno, a drugi neka odgovore za sebe.
Što se tiče tebe i podrške - tvrdiš da je INDIVIDUALNI problem (kažeš da nisi zvao tehničku podršku), a onda kažeš da je ekipa to sredila u ekspresnom roku i da je sve u najboljem redu. Ne kontam, kako i ti sam to kažeš, uprkos najboljim namjerama, kako to da nisi zvao podršku, a oni intervenisali i tebi sredili problem, koji je, ponavljam, INDIVIDUALAN?
Sedmični restart STB-a je sasvim normalna stvar?!
I nisam ja jedini ovdje koji ima problema. Očito je da ima popriličan broj ljudi koji se žali na uslugu, ali ako nekoliko ljudi koji očigledno imaju interesa da se javljaju ispred LoL-a i govore da je sve OK i da je normalno to što je drugima iritantno, onda mi ostaje ili se valjam i kažem da je sve OK, ili da promjenim provajdera.
I, nije mi bitno ko koga koliko plaća, to me ne interesuje, ali je očigledano da ovdje postoji nekoliko insajdera iz LoL-a ili forumaša koji su na ovaj ili onaj način povezani sa LoL-om i koji pokušavaju na sve načine da ubjede ljude da je sve OK i da je sve najnormalnije, da je stabilno, itd, a ustvari, to je daleko od istine.
Da ne spominjem sve ostalo što sam napisao u svom prvom postu, jer očigledno da za to nije bilo adekvatnog odgovora.
U svakom slučaju, oko 19h mi je konekcija bila 9Mb/s, a sada je oko 14Mb/s, obje sa upaljenim STB-om. Odakle tolike oscilacije?! Nema torrenta, znam šta radim.
pozz!
Lud i ponosan wrote:OH, moram da odgovorim.
Prvo, ako postoji globalni problem, kako vi tvrdite, kako je onda moguce da je meni, nakon intervencije, sve u najboljem redu? Ne mogu da shvatim vasu logiku, uprkos najboljim namjerama.
Drugo, 3-4 forumasa nisu vecina Logosoft korisnika, niti mogu predstavljati uzorak koji ce reflektovati vecinu. Malo je neozbiljno tvrditi da svi imaju probleme, jer to nije tacno. Ja sam u jednom momentu pomislio da je neki globalni problem u pitanju, zato i nisam zvao tehnicku podrsku. No, ekipa je moj problem rijesila u ekspresnom roku i tu se prica zavrsava.
Dalje, ako je restart STB jednom sedmicno problem i ako je zbog toga pouzdanost LOL usluga diskutabilna, onda je sa njom sve u najboljem redu.
Sve i ako pukne link iz nekog razloga, te svi budemo na backupu, internet je i dalje dostupan, telefon radi, TV fercera. Ja se ne sjecam kad usluge nisam imao nikako. I osim prethodna dva dana kada je pucala konekcija, protekle 2 i kusur godine sam prezadovoljan uslugom, pouzdanoscu i kvalitetom. Mozda bi neko volio da napisem drugacije, ali nemam namjeru da izmisljam i lazem.
Da, jesam zaposlenik, placaju me suhim zlatom, moj jedan post kosta kao minimalna penzija u FBiH, poslovna politika firme je bazirana na meni.
-
Naslovnica
#4388 Re: Logosoft ALL ABOUT
Očito neko od ove trojice laže...korisnik koji prenosi šta su mu rekli u podršci, ili jedan od one dvojice iz podrške. Jedan kaže "modem DA", drugi kaže "modem NE".afannedim wrote:Nije tačno ja sam imao bijeli bilion a koristim DUO+, Iimao problema i dobio novi wifi router ZyXEL isve ko mlijek
Meni rekli da mi neće dati Airties ako nemam HDTV, riječima "da mi ne treba ako nemam HDTV".
OK, hvala u svakom slučaju.
-
profesor71
#4389 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zvaću ih opet sutra i spomenuću im tvoj slučaj pa ću ti javiti šta su mi rekli. Ja nemam razloga da lažem, a zašto su u podršci "zbunjeni pa jedan kaže "da" a drugi "ne", ne shvatam ni ja. Pa neće dati mi svoj lični modem pa da mu zafali.afannedim wrote:Nije tačno ja sam imao bijeli bilion a koristim DUO+, Iimao problema i dobio novi wifi router ZyXEL isve ko mlijek
-
Naslovnica
#4390 Re: Logosoft ALL ABOUT
OK, ja sam mislio da polemišemo o onome od sinoć. My bad. Izvinjavam se.Lud i ponosan wrote:^^
Ne volim spinovanje i igru rijecima koja ima za cilj da nesto "dokaze", mimo onoga sto sam napisao.
Mislim da sam bio apsolutno jasan u prethodnim komentarima.
Dakle, nisam spominjao nigdje termin "sinoc", vec sam rekao da je prethodna dva dana bilo pucanja konekcije, kako sam to napisao stranicu prije, pa je samim tim i sinoc bilo tih problema. Nista vecih neko to jutro.
Prije dva dana nisam zelio da zovem tehnicku podrsku zato sto sam mislio da nije individualni problem, ne znam iz kog razloga, te sam ocekivao da se problem otkloni. No, kako to nije bio slucaj, ekipa je danas stigla i problem je uspjesno otklonjen. Sada sve fercera kao do i prije dva dana, besprijekorno.
I sta tu ima nejasno?![]()
Dakle, moje iskustvo kaze da je u pitanju iskljucivo individualni problem, a sta je sinoc bilo nemam pojma, o tome uopste i nisam polemisao.
Kao sto racunar zaledi, telefon, tako moze i da zaledi resiver. Ne vidim u tome nikakav problem, osim ako ta rabota ne predstavlja hronicni dnevni problem.
Ima pojedinaca koji ocekuju nesto sto im niko na ovoj planeti ne moze ponuditi, ali to je sad neka druga tema. Ne aludiram na nekoga posebno, samo konstatujem. U tom idealnom svijetu ne postoji tehnicka podrska.
I da, nemam nikakvog interesa da se javljam u ime bilo koga, osim u sopstveno ime. Ali je izgleda problem kada se javi neko kome sve radi, ko je zadovoljan, ko ima samo rijeci hvale za LOL, ljudi se hrane nekim drugim stanjem i ocekuju toga u izobilju. Opet ponavljam, nekolicina forumasa nije nikakav uzorak koji moze da reprezentuje vecinu. Kao sto ima onih sa "zadatkom" da brane, kako to ti kazes, tako moze biti i onih koji kude, izmisljaju i sl., analogija je vrlo realna. Samo, ovi drugi se jedva docekaju i njihove tvrdnje niko ne dovodi u pitanje.
Pozdrav
Ako računar zaledi na sedmičnoj bazi, onda očito nešto s njim nije uredu, zar ne? Meni sedmično minimalno jednom zaledi Trio, moram restartovati, i opet je pitanje da li će odmah proraditi, ili moram čekati dok se ne smiluje. Ta priča vezano za "idealno" , "ne postoji tehnička podrška", "pojedinci koji očekuju što im niko na planeti ne može ponuditi"...pusti tu demagogiju. Ovdje govorimo o stvarnim problemima, a ne o idealnim stvarima. Znači, ako mi STB ne traži reboot svaki dan, nego svaki drugi, to je podnošljivo? Ja ga minimum heftično resetujem. Isto kao da mu moram očistiti cache.
Niko nije spominjao nikakvu većinu ili nekoliko forumaša kao uzorak, nego istovremeno javljanje nekoliko forumaša u isto vrijeme. Ne vjerujem da iko od onih što se javiše u nekoliko minuta to namjerno uradiše, a ako neko kudi LoL i javlja se u ime konkurencije, to se itekako odmah vidi. Isto kao što se vidi i ko je dežurni na crti bojišnice da ih brani.
-
harph
#4391 Re: Logosoft ALL ABOUT
bas bilo lijepo bez njegaLud i ponosan wrote:Optuzio harpa? Ajde procitaj sve sta je on pisao, odnosno ja, pa se opet javi...novi.dan.nova.nafaka wrote:Ama, koji je tebi više, dosado jedna dosadna !? Naravno da se praviš pametan: i ne samo to, počeo si ljude sa najboljim namjerama, poput harp-a (ako sam dobro potrefio nick) optuživati kako eto haman da laže o svojim problemima sa LOL-om. Nedaš nikome ništa napisati negativno. Zato bih te zamolio da popustiš malo jer postaješ smor na ovoj temi. Miješaš se u sve "ko punica" i zato prestani biti svakoj šerpi poklopac. LOL ima korisnika svih profila, koji se baš i ne razumiju u to šta ljudi imaju od opreme, dakle šta čemu služi.
Naravno, dežurni potrčko LOL-a će doći da opravda svaki potez, a kao što smo već poodavno zaključili, samo praviš antireklamu ljudima - sami zaposlenici LOL-a su se sa mnom složili da su ipak trebali na web stranicu staviti šta se mijenja, u kojim se terminima doći. A Boga mi, i pripremiti g-đe X i Y da bez Suada mogu uraditi bilo šta.
edit: Obzirom da si dežurni na temi, znat ćeš da sam onda ja, prema riječima zaposlenice LOL-a koja se bavi marketingom i priključenjem novih kupaca B.D., možda i najviše zaslužan što je LOL dobio mogućnost da se priključi na 2 zgrade sa 350-400 stanova na Dobrinji. Dakle, nemoj pametovat' ljudima koji su za LOL uradili više nego što ćeš ti trollovanjem na forumu, jer možeš od najvećeg prijatelja napravit nekoga ko će tražiti u jajetu trunku...Fakat mi idu na nerve slicni komentari...
I sta mene briga za sta si ti zasluzan? Kakve to veze ima sa mnom?
Neshvatljivo mi je da ne vratis sve sto si dobio i tu se prica zavrsava. Cudi me i da si daljinski ponio sa sobom.
P.S. Ovo je zadnji post na ovoj temi, tako da mozes biti spokojan.
- Praetorious
#4392 Re: Logosoft ALL ABOUT
LoL nema 'globalnih problema', ali ima periode stabilnosti i periode velikih fluktuacija kvalitete. Očito je sada ovaj drugi. E sad, da li je u pitanju proljetni solsticij, sunčeve pjege, nešta iz domene X-Files, radovi na infrastrukturi, problemi razne prirode ili šta već - niti me je briga, niti želim da znam. Želim samo da imam kvaltetnu uslugu - kao i 98% korisnika (onaj 1% radi u ISP-ovima, a ostali 1% ne zna ni koristiti net).
Činjenica je da ovih dana brzina neta ima fluktuacije i česte prekide, da (kod mene) ponekad bude i kraćih smetnji na TV-u i da se receiver mora restartovati ali ne na sedmičnom već na dnevnom planu.
Opet, ima sretnika koji nemaju problema, ali to ne znači da je ostatak Čovječanstva pošteđen muka, pa je a priori negacija problema pogrešan pristup.
Činjenica je da ovih dana brzina neta ima fluktuacije i česte prekide, da (kod mene) ponekad bude i kraćih smetnji na TV-u i da se receiver mora restartovati ali ne na sedmičnom već na dnevnom planu.
Opet, ima sretnika koji nemaju problema, ali to ne znači da je ostatak Čovječanstva pošteđen muka, pa je a priori negacija problema pogrešan pristup.
- zizithestrasni
#4393 Re: Logosoft ALL ABOUT
Duo + kod mene na grbavici radi bez greske vise od dvije godine...prezadovoljan sam. Amino 110 ne gasim nikad samo tv a on vazda upaljen...To su moja iskustva a pitanje je posto mi ne rade hdmi ulazi na TV-u dali novi HD reciver koji trebam kao zamjenu ovome uzeti ima mogucnost da se kopca na scart ili komponentni...i koji je to uopste reciver ako ima kakav link da ga ozracim prije zamjene...
-
Sakazulu
#4394 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam dobio ovaj http://www.airties.com/product-details. ... 20&dil=engzizithestrasni wrote:Duo + kod mene na grbavici radi bez greske vise od dvije godine...prezadovoljan sam. Amino 110 ne gasim nikad samo tv a on vazda upaljen...To su moja iskustva a pitanje je posto mi ne rade hdmi ulazi na TV-u dali novi HD reciver koji trebam kao zamjenu ovome uzeti ima mogucnost da se kopca na scart ili komponentni...i koji je to uopste reciver ako ima kakav link da ga ozracim prije zamjene...
PS
Modem koji imam je crni billion BiPac 5200 i sad vidim da se može dobiti neki WIFI modem... Jel taj wifi bolji ili... ne?
- cappy_tempo
#4395 Re: Logosoft ALL ABOUT
pa nije njemu dzaba nick "lud i ponosan"abrinjaDonjo wrote:ne mogu da vjerujem da se jos uvijek neko raspravlja sa lud i ponosan na ovoj temi, pa ko imalo prati znas da njemu nije mjesto na forumu vec u drugoj ustanovi. al posto je ovo forum i moramo se pridrzavati pravila, jednostavno ga ignorisi kao da nikad nije napisao post!
i naravno da ovo nije individualni problem vec problemi koji su sve ucestali. i kako rece praet zelim uslugu za koju placam, a ne da svakih par dana neki problem, nije bitno koliko velik il mal on bio.
nece se ovo nikad promijenit, mislim na ove probleme koji su postali precesti iz jednostavnog razloga sto vecina korisnika, prvi JA, kuka na forumu umjesto da poduzme nesto konkretno.
al et opet je ogromna vecina pozitivnog u odnosu na negativno sto se desava sa logosoft uslugom
- xXBl0odXx
#4396 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo vec dva dana mi je download na ovom kucnom kompu oko 30 Mbps, dok mi je na laptopu 0.56 Mbps ima li neko ideju sta bi moglo biti u pitanju ? Jel do laptopa ili je nesta sa wirelessom ?
Ne ide mi u glavu sta bi tacno moglo biti.
Ne ide mi u glavu sta bi tacno moglo biti.
- apsolut
#4397 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam presao na logosoft iz razloga kvalitete, nakon dugogodisnjeg glupiranja sa kablovskim internetom..
Sto se tice Kablovskog imao sam 2 veca problema za 2 godine. (ali konekcija je uvijek bila sporija ili brza.. a podrska iskljuci telefon..).. znaci zaboravit nesto konstantno.. jer se ne moze se porediti Cable i DSL.. optika, snjira i kanaF
Presao sam na LOL. i ne planiram odmah otici i reci kako ne valjaju,
samo je konstatacija - da postoje neki problemi (do mene, do njih, do nekog jest), i radim od kuce, i ne zelim objasnjavat klijentu ej pao mi je internet nisam bio tu 20 minuta i slicno.. kome god je to normalno nek je, meni nije..
Evo dan ipo, bez Rutera je internet ustekan i cini mi se da nema nikakvih problema, - moguce da je problem do ASUS rutera (koji svakako zeza i kojeg treba pretvorit u maticnu plocu a ne ruter)...
Sto se tice Kablovskog imao sam 2 veca problema za 2 godine. (ali konekcija je uvijek bila sporija ili brza.. a podrska iskljuci telefon..).. znaci zaboravit nesto konstantno.. jer se ne moze se porediti Cable i DSL.. optika, snjira i kanaF
samo je konstatacija - da postoje neki problemi (do mene, do njih, do nekog jest), i radim od kuce, i ne zelim objasnjavat klijentu ej pao mi je internet nisam bio tu 20 minuta i slicno.. kome god je to normalno nek je, meni nije..
Evo dan ipo, bez Rutera je internet ustekan i cini mi se da nema nikakvih problema, - moguce da je problem do ASUS rutera (koji svakako zeza i kojeg treba pretvorit u maticnu plocu a ne ruter)...
-
mickey2012
#4398 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji je Asus ruter u pitanju?apsolut wrote:Ja sam presao na logosoft iz razloga kvalitete, nakon dugogodisnjeg glupiranja sa kablovskim internetom..
- Qler
#4399 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma ovi asus routeri zezaju pravo. U zadnje vrijeme se pojavili oni jeftini raja pokupovala, to pucaju konekcije svako malo. Jaranu sam nedavno uradio update firmware-a i kaze da je sada bolja situacija.. pa probaj i ti ako nisi.
Inace, iz mog iskustva D-Link je zakon. Nije ni TP-link los, ali D-Link je po meni beton.
Inace, iz mog iskustva D-Link je zakon. Nije ni TP-link los, ali D-Link je po meni beton.
- drugtito2011
#4400 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije do rutera.
2 STB-a, i ruter TP-link, u funkciji. U početku je bila mala propusnost pa su mi postavili Zyxel, i onda funkcionisalo sve. Medjutim dešava se da kad radi Airities STB da nema wirelesa, i da bi proradio moram ugasiti Airities STB. Zvao X puta, dolazili, pravili, i još uvijek imam problem. Sad nazovem njihovu podršku, oni restartuju kod njih DHCP ili tako nešto i sve proradi, mada nikad neznaš kad će opet zaštekati.
E iskreno, meni je dojadilo zvati stalno, i evo očekujem njihovu ekipu da dodje ponovo, ne bi li se konačno riješilo, jer mi je dosadilo da me djeca stalno zovu i govore nema neta.
2 STB-a, i ruter TP-link, u funkciji. U početku je bila mala propusnost pa su mi postavili Zyxel, i onda funkcionisalo sve. Medjutim dešava se da kad radi Airities STB da nema wirelesa, i da bi proradio moram ugasiti Airities STB. Zvao X puta, dolazili, pravili, i još uvijek imam problem. Sad nazovem njihovu podršku, oni restartuju kod njih DHCP ili tako nešto i sve proradi, mada nikad neznaš kad će opet zaštekati.
E iskreno, meni je dojadilo zvati stalno, i evo očekujem njihovu ekipu da dodje ponovo, ne bi li se konačno riješilo, jer mi je dosadilo da me djeca stalno zovu i govore nema neta.