Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cindrlimindrli

#4376 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Argentina je na zadnjem SP po imenima imala pet puta bolji tim od danasnje Belgije pa kad ih se Svabovi docepase
nisu znali kud guzicom udaraju tako da skup zvijezda nije nikakav garant za uspjeh.
cyprus

#4377 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Inače, kladionice proglašavaju Belgiju za petog favorita prvenstva... Haj što sam ja lud, al što su oni? :mrgreen:
cindrlimindrli

#4378 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Zviz wrote:U BiH svak ekspert za fudbal... sta reci svi upisali fudbalski fakultet a kaldionicarski kao vandredni supliment Koji ste vicevi u raspravi majko mila... jedno je navijati za nekoga a drugo je biti budala a vidim vecina nema pojma ni sta je jedno ni drugo.

BiH ce zavrsiti na mjestu na kojem to njoj Fifa u kooperaciji sa Uefom odredi, a to isto vazi i za druge drzave. Koliko para toliko muzike - ako to niste jos skontali onda se upucajte, jer se u fudbal razumite ko mare u kriv kur*c!
O dje si ekspertu, izvini sto odmah nismo prepoznali tvoj talenat. Inace Hrvatska koja vec 15 godina kotira medju prvih
deset u svijetu,potrosi milijarde na muziku. :D
cyprus

#4379 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

cindrlimindrli wrote:Argentina je na zadnjem SP po imenima imala pet puta bolji tim od danasnje Belgije pa kad ih se Svabovi docepase
nisu znali kud guzicom udaraju tako da skup zvijezda nije nikakav garant za uspjeh.
I Belgija ima bolji tim nego što su svojevremeno imali Urugvaj, Turska, Južna Koreja ili Hrvatska, koji su dogurali do polufinala... Ponavljam, to što je neko jak, ne mora znači da će dogurat daleko... Portugal i Argentina su 2002. godine bili među glavnim favoritima prvenstva pa ispadoše u grupi, i bezbroj je takvih primjera... Tako se može desiti i da Belgija ne napravi ništa na prvenstvu... Ali to ne briše činjenicu da je veoma jaka...
Last edited by cyprus on 10/10/2013 14:22, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#4380 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:Inače, kladionice proglašavaju Belgiju za petog favorita prvenstva... Haj što sam ja lud, al što su oni? :mrgreen:
Pa to je od njih razumljivo, nagovaraju levate da se klade na pogresnog konja i uzimaju pare, cisti biznis.
fantom slobode

#4381 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
fantom slobode wrote:
cyprus wrote: Pa ne bih se ja baš složio... Jeste da su igrama bili na niskom nivou tada, ali pojedinačna kvaliteta tima je bila i tad solidna... Kažem, naš rang...
Je li nam to otkri drugog finalistu :lol: :lol: :lol: :lol: Znaci Belgija BiH finale u Brazilu... :lol: :lol: :lol:
Da se malo uozbiljimo: zašto pričaš o finalu?
De ba cajpruse, gdje da se uozbiljim...ti poceo pricu, dobro nas nasmijao...nemoj sad da kvaris :lol: :lol: :lol: Budi shega do kraja... ;-) :thumbup:

evo nam Danca iz zabiti srednje Bosne... :lol: :lol:
karanana

#4382 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

ma ispadaju belgijanci u barazu.
Idemedosumom

#4383 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

@popokatepetl_com

Pratis li ti uopste ovu raspravu od pocetka :D ?

Niko ne spori da Belgija ima jak sastav, ali su skoro isti sastav imali prije 4 godine, pa su ostvarili 4. i 3. poziciju u grupama svojim. U protekle 2 godine se nisu sastajali s velikim repkama, a ipak su 6. u svijetu.

Ko prati nasu repku, odmah ce uvidjeti kako mi postepeno napredujemo, korak po korak, vec nam nekoliko puta fali malo srece da odemo na veliko prvenstvo.

Belgija u zadnja dva ciklusa nije ni blizu bila da ode na veliko takmicenje, a sada se prognozira finale SP.

Svako ima pravo nagađati, ali ovo boldirano je za mene nelogicno. Ponavljam, zivi bili pa vidjeli :mrgreen:
cyprus

#4384 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:De ba cajpruse, gdje da se uozbiljim...ti poceo pricu, dobro nas nasmijao...nemoj sad da kvaris :lol: :lol: :lol: Budi shega do kraja... ;-) :thumbup:

Ja od početka ove teme nisam spomenuo finale :mrgreen: A to što se vas trojica genijalaca smijete notornim činjenicama i nastojite ispast smiješni, drugi je par čarapa :-D
cyprus

#4385 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote:Inače, kladionice proglašavaju Belgiju za petog favorita prvenstva... Haj što sam ja lud, al što su oni? :mrgreen:
Pa to je od njih razumljivo, nagovaraju levate da se klade na pogresnog konja i uzimaju pare, cisti biznis.
Nastoje navuć levate tako što im smanjuju kvotu? :mrgreen: Bravo :thumbup:
cindrlimindrli

#4386 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:
cindrlimindrli wrote:
Nastoje navuć levate tako što im smanjuju kvotu? :mrgreen: Bravo :thumbup:
Sve je to izracunato, prebrojano milion puta, milijarda permutacija, drz nedaj, tamo vamo i dosli su do zakljucka
da ce na taj nacin uzeti najvise para. Ili ti mislis da su kladionice dobrotvorna drustva koja na svaki nacin pokusavaju
usreciti kockare? :D
vryzas

#4387 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by vryzas »

sto se zakuhalo...pratim :D
fantom slobode

#4388 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
fantom slobode wrote:De ba cajpruse, gdje da se uozbiljim...ti poceo pricu, dobro nas nasmijao...nemoj sad da kvaris :lol: :lol: :lol: Budi shega do kraja... ;-) :thumbup:

Ja od početka ove teme nisam spomenuo finale :mrgreen: A to što se vas trojica genijalaca smijete notornim činjenicama i nastojite ispast smiješni, drugi je par čarapa :-D
Ti si shega, tebi se smijemo... :lol: :lol: :lol: :lol: bravo! :lol: :lol: :lol: finalisti... :lol: :lol: o cajpruse, opet si se zapetljao... :lol: :lol: :lol: mojne se sekirati...sta ces kad su ljudi imali tako slabu grupu, pa tebe impresionirali...nije sve to tako kako tebi izgleda...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4389 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zviz »

cindrlimindrli wrote:
Zviz wrote:U BiH svak ekspert za fudbal... sta reci svi upisali fudbalski fakultet a kaldionicarski kao vandredni supliment Koji ste vicevi u raspravi majko mila... jedno je navijati za nekoga a drugo je biti budala a vidim vecina nema pojma ni sta je jedno ni drugo.

BiH ce zavrsiti na mjestu na kojem to njoj Fifa u kooperaciji sa Uefom odredi, a to isto vazi i za druge drzave. Koliko para toliko muzike - ako to niste jos skontali onda se upucajte, jer se u fudbal razumite ko mare u kriv kur*c!
O dje si ekspertu, izvini sto odmah nismo prepoznali tvoj talenat. Inace Hrvatska koja vec 15 godina kotira medju prvih
Pa normalno da je potrosila kad ona budala iz Zagreba placa one u Svicarskoj. Kakva Hr i top 15 to vam ga dodje popisaj se u gace na mecavi bice toplije za pet minuta a poslje kad se sve smrze jebga nek puca od zimure. Fifa izmjenila pravila preko noci kad je onda Francuska uletila u baraz zasto, pa koliko para toliko muzike. ;-)
popokatepetl_com

#4390 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Ma gdje je ovo skoro isti sastav? Racunas Hazarda koji je imao 18, Felaini i Dembele 21, Vitsel 19 itd pa to je smijesno ovo nije ni blizu slicna ekipa, osim sto su nekoliko igraca iz ove generacije bili skoro tinejdzeri u toj generaciji...I ne samo da su ti mladi igraci sad u najboljim godinama gdje su sigurno par klasa bolji nego te godine vec i imaju druge mlade igrace koji su vec sada strasne kvalitete, Benteke, Lukaku, De Bruyne, Curtois, Mignolet, Alderweild i uz to kad dodas te iskusnije i kvaliettne igrace iz proslih ciklusa (Kompany, Vermalen, Van Buyten) dobijes strasnu ekipu. Niko ne kaze da ce biti finaliste (jer realno ima i jacih i ugiranijih od njih) ali sigurno ce se na njih gledati kao favorite iz sjenke.
Last edited by popokatepetl_com on 10/10/2013 14:34, edited 1 time in total.
cyprus

#4391 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote:Nastoje navuć levate tako što im smanjuju kvotu? :mrgreen: Bravo :thumbup:
Sve je to izracunato, prebrojano milion puta, milijarda permutacija, drz nedaj, tamo vamo i dosli su do zakljucka
da ce na taj nacin uzeti najvise para. Ili ti mislis da su kladionice dobrotvorna drustva koja na svaki nacin pokusavaju
Image

Potraži... A da ja probam u sažetoj verziji: ako mamiš levate, onda im nudiš veću kvotu... Ako nastojiš odvratit ljude da se klade na nekog, onda im smanjiš kvotu, tj. količinu para koju mogu zaradit... Za ostale nejasnoće, konsultuj kakvu literaturu, poput ove iznad...
Last edited by cyprus on 10/10/2013 14:34, edited 1 time in total.
vryzas

#4392 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by vryzas »

popokatepetl_com wrote:Ma gdje je ovo skoro isti sastav? Racunas Hazarda koji je imao 18, Felaini i Dembele 21, Vitsel 19 itd pa to je smijesno ovo nije ni blizu slicna ekipa, osim sto su nekoliko igraca iz ove generacije bili skoro tinejdzeri u toj generaciji...I ne samo da su ti mladi igraci sad u najboljim godinama gdje su sigurno par klasa bolji nego te godine vec i imaju druge mlade igrace koji su vec sada strasne kvalitete, Benteke, Lukaku, De Bruyne, Curtois, Mignolet, Alderweild i uz to kad dodas te iskusnije i kvaliettne igrace iz proslih ciklusa (Kompany, Vermalen, Van Buyten) dobijes strasnu ekipu. Niko ne kaze da ce biti finaliste (jer realno ima i jacih i ugiranijih od njih) ali sigurno ce se na njih gledati kao favorite iz sjenke.

realno :thumbup:
Zviz

#4393 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zviz »

popokatepetl_com wrote:Ma gdje je ovo skoro isti sastav? Racunas Hazarda koji je imao 18, Felaini i Dembele 21, Vitsel 19 itd pa to je smijesno ovo nije ni blizu slicna ekipa, osim sto su nekoliko igraca iz ove generacije bili skoro tinejdzeri u toj generaciji...I ne samo da su ti mladi igraci sad u najboljim godinama gdje su sigurno par klasa bolji nego te godine vec i imaju druge mlade igrace koji su vec sada strasne kvalitete, Benteke, Lukaku, De Bruyne, Curtois, Mignolet, Alderweild i uz to kad dodas te iskusnije i kvaliettne igrace iz proslih ciklusa (Kompany, Vermalen, Van Buyten) dobijes strasnu ekipu. Niko ne kaze da ce biti finaliste (jer realno ima i jacih i ugiranijih od njih) ali sigurno ce se na njih gledati kao favorite iz sjenke.
Ja cu navijati za Belgiju ali nesmjem na glas zbog zene ona inace iskljucivo navija za Francusku a kaze da Belgiju treba podjeliti izmedju Francuske i Nizozemske. Stavljam brak na rizik :D
fantom slobode

#4394 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:
cindrlimindrli wrote:

Pa normalno da je potrosila kad ona budala iz Zagreba placa one u Svicarskoj. Kakva Hr i top 15 to vam ga dodje popisaj se u gace na mecavi bice toplije za pet minuta a poslje kad se sve smrze jebga nek puca od zimure. Fifa izmjenila pravila preko noci kad je onda Francuska uletila u baraz zasto, pa koliko para toliko muzike. ;-)
Evo "naseg" Danca :lol: :lol: :lol: :lol: ovo je inace stara danska poslovica... :lol: :lol: :lol: Kako stoji Danska sa kvalifikacijama, ide li se na utakmice :lol: :lol: :lol:
cyprus

#4395 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:
cyprus wrote:

Ti si shega, tebi se smijemo... :lol: :lol: :lol: :lol: bravo! :lol: :lol: :lol: finalisti... :lol: :lol: o cajpruse, opet si se zapetljao... :lol: :lol: :lol: mojne se sekirati...sta ces kad su ljudi imali tako slabu grupu, pa tebe impresionirali...nije sve to tako kako tebi izgleda...
Izvini, nije problem da te pitam za godište?
cindrlimindrli

#4396 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:Potraži... A da ja probam u sažetoj verziji: ako mamiš levate, onda im nudiš veću kvotu... Ako nastojiš odvratit ljude da se klade na nekog, onda im smanjiš kvotu, tj. količinu para koju mogu zaradit... Za ostale nejasnoće, konsultuj kakvu literaturu, poput ove iznad...
Odlicno, ako je tako napusti posao i kladi se na one koje ti kladionica preporuci i ostatak zivota provedes uzimajuci
pare guzovace. :D
Zviz

#4397 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zviz »

cyprus wrote:
cindrlimindrli wrote:
Image

Potraži... A da ja probam u sažetoj verziji: ako mamiš levate, onda im nudiš veću kvotu... Ako nastojiš odvratit ljude da se klade na nekog, onda im smanjiš kvotu, tj. količinu para koju mogu zaradit... Za ostale nejasnoće, konsultuj kakvu literaturu, poput ove iznad...

To je na slovenackom - nece razumiti nista.
Idemedosumom

#4398 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

cyprus wrote:
cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote:Nastoje navuć levate tako što im smanjuju kvotu? :mrgreen: Bravo :thumbup:
Image

Ja mislim da je to sve ipak malo komplikovanije nego daj im vecu kvotu nek popadaju, daj im manju kvota da se ne bi kladili. Ja koliko sam u toku ljudi love neke srednje kvote kada se klade, od 1.4 pa do 1.6 su popularne. Kao sto je na nas bila protiv Slovacke u Zenici, cini mi se :D
cyprus

#4399 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Zviz wrote:To je na slovenackom - nece razumiti nista.
Ma pričao ti njemu/njima naš ili slovenački... Nema neke razlike...
fantom slobode

#4400 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
Izvini, nije problem da te pitam za godište?
ma ni u kom slucaju... :lol: :lol: :lol: :lol: cim nam ti svoje objavis, eto i mene :lol: :lol: :lol: navedi nam i znak u horoskopu, pa ako se ko zainteresuje da odmah zna na cemu je.... :lol: :lol: de ti nama koju o kladionicama, ima li tu kakve nafake?

:lol: :lol:
Locked