Ja sam isto mislio za moj, ali eto...Alfons Kauders wrote:bice da je to zato jer i nije ateista, vec ga tako nazivaju u IZ... mislio sam da je sarkazam bio ocit...Corto Maltese wrote:Kao neko čiji je ateizam dvadesetak godina stariji od njegovog, daću si pravo da kažem da je i tu neubjedljiv, iz koje god stranke dolazio.Alfons Kauders wrote: samo zato jer je ministar mrski ateista i islamofob iz sdp-a...da iko drugi, sve bi bolio kurac o monks-u...
![]()
SDP
- Corto Maltese
#4376 Re: SDP
-
VjecitiStudent
#4377 Re: SDP
Pocesto, nisam u stanju skontati ko je gori, vlast, opozicija ili nevladine organizacije.convict wrote:Meni uopšte nije jasan ovaj koncept vrednovanja rada vlade brojem donesenih odluka. Hajde što je neka NVO ubola projekat pa ih neko finansira da skupljaju te podatke, ali da se o tome raspravlja kao o bitnom pokazatelju to mi fakat nije jasno. Valjda je bitan sadržaj tih odluka, a ne njihov broj?
- Alfons Kauders
#4378 Re: SDP
lik ovdje...stochar wrote: i povrh svega, pojavljuje se lik da me citatima s wikipedije ubjedjuje kako je ustashki pozdrav 'za dom spremni' koji i danas koriste koalicioni partneri iz HSP-a u stvari stariji od NDH i kako je to jedan lijep i domoljuban pozdrav. super, kad je tako, prosetaj ti po Njemackoj sa svastikom pa kad te uhvate reci im da je to simbol starog Egipta...
poredjenje svastike sa pomenutim pozdravom nema blage veze s vezom...
ostajem pri onom sto sam rekao - ako imas problema s tim, bujrum prijavi me moderaciji... u protivnom me prestani predstavljati kao nekog apologetu ili simpatizera ustaskog rezima...
- Corto Maltese
#4379 Re: SDP
Prije 30-tak godina je krenuo taj pokušaj da se svemu da matematička vrijednost, pa čak i onome što nije mjerljivo. Naravno da je bitan sadržaj, ali hajde da brojimo barem odluke, jer sadržaj nam se može sviđati ili ne, ali brojevi su neumoljivi. Ideja čak i nije loša, jer razbija učmalost i ljenost, tjerajući ljude da nešto rade, da dostignu neke zadane brojčane vrijednosti, a čim mora raditi, za pretpostaviti je da će raditi kako valja (logika koja u Americi, Njemačkoj, Skandinaviji, Japanu... sasvim dobro fercera). Međuti, kao i svaka ideja, nakon izvjesnog vremena se pretvori u svoju suprotnost. A naročito je pogubna kada se copy/paste u društvo sa drukčijim društvenim odnosima i radnom etikom.convict wrote:Meni uopšte nije jasan ovaj koncept vrednovanja rada vlade brojem donesenih odluka. Hajde što je neka NVO ubola projekat pa ih neko finansira da skupljaju te podatke, ali da se o tome raspravlja kao o bitnom pokazatelju to mi fakat nije jasno. Valjda je bitan sadržaj tih odluka, a ne njihov broj?
U svakom slučaju, uposlenici anketarskih NGO cvjetaju.
Last edited by Corto Maltese on 22/11/2011 16:22, edited 1 time in total.
- stochar
#4381 Re: SDP
ovo je iz poziva na proteste zbog lose sigurnosne situacije u gradu 2008. godine, koja se od tada pogorsala, broj krivicnih dijela protiv imovine i krivičnih dijela protiv života i tijela u porastu, i odjednom nam sada niko od ovdje pobrojanih vise nije nadlezan:
komeba wrote: Ko je sljedeći, koliko ljudi treba da bude ubijeno, zapaljeno , opljačkano, pretučeno da vlast počela bi raditi svoj posao, da počela bi na adekvatan način sankcionisati počinitelje gnusnih zločina. Koliko još žrtava treba da bude prije nego vlasti odluče uložiti novac u odgovarajuće institucije, koliko još naših sugrađana treba da pretrpi traumu kako bi se stvari promijenile. Svjedoci smo svakodnevno gnusnih zločina koji ostanu nekažnjeni na adekvatan način, na način primjeren kaznenom djelu koje je počinjeno, zahtjevajmo od nadležnih da se to promijeni.
Dosta nasilja na Sarajevskim ulicama ali i ulicama drugih gradova i mjesta, dosta nerada odgovornih institucija , pokažimo im i tražimo od njih da počnu raditi svoj posao, da počnu raditi ono za šta su plaćeni.
„Građani“ Sarajeva žele na simboličan način da izrazi svoje protivljenje konceptu nasilja koji je na sceni, pozivamo sve „građane“ Sarajeva ,ali i ostalih gradova da šetnjom i okupljanjem pred sudom i/ili (gradskom upravom) urade isto.
U srijedu se to desilo Denisu, sutra se već može desiti nama, napravimo prvi korak i pokažimo bar mrvu ljudskosti, pokažimo bar malo solidarnosti, izrazimo svoje protivljenje konceptu nasilja koji je na sceni. Zar ovo društvo ne može osigurati ni siguran put učenika od kuće do škole, zar ne može garantovati bezbjednost starih lica ili djece.
Pozivamo nadležne na odgovornost na ostavke jer evidentno je da nisu kompetentni pozivamo ih da napokon počnu raditi posao za koji su i previše plaćeni, zar su vam fotelje draže od života naših sugrađana.
Protestna šetnja će se desiti u Sarajevu, u subotu 09.Feb. 2008 godine u 13 sati, krenuti će od Ktedrale, a završiti će se pred zgradom kantonalnih i gradskih vlasti uz zaustavljanje pred zgradom suda. Pozivamo „građane“ da svojim prisustvom pokažu da im je DOSTA nasilja, da svojim pristvom pozovu nadležne „neradnike“ na odgovornost.
DaysleepeR wrote:Za Boga miloga samo nemojte da se provaljujemo pa da opet završimo pred Predsjedništvom.
Vlada i Skupština Kantona Sarajevo kao i Gradsko Vijeće su adrese za ovu tematiku.
MUP Kantona takođe kao i Kantonalno Tužilaštvo.
i, tad nam nije smetalo sto je Tajo NOVI premijer, nismo cekali 4 godine da se nauci poslu, vec smo trazili akciju ODMAH! eh, sad odjednom drugi arsini. ili tada nismo bili u pravu, ili se nesto glede odgovornosti nadleznih u medjuvremenu promijenilo?obuca wrote:Ostavke, jedini moralan čin koji bi ljudi na funkcijama u kantonu Sarajevo trebali uraditi, ostavke ne samo gradonačelnice Semihe Borovac kojoj važniji Dubaji je od života građana grada Sarajeva, ne samo predsjedavajućeg skupštine kantona Denisa Zvizdića koji nije uradio ništa da se stane u kraj nelegalnom nošenju oružija, ne samo novog premijera kantona Samira Silajdžića koji nije našao za shodno da iz budžeta kantona sredstva usmjeri sredstva u institucije koje bi se bavile prevencijom kriminala bio on maloljetnički ili ne....
- stochar
#4382 Re: SDP
a ovo smo citali pred Katerdalom 16. februara 2008.:
sto se mene tice, ja bih hladno sve ovo opet procitao, nije se nesto puno promijenilo, osim sto ono sto je nekada govorio Ergot (znace ga stariji forumashi), sada govore drugi...Tvrdite, niste u stanju ništa promijeniti,
Niste nadležni, preplicete prste, masete statistikom,
Prebacujete vruć krompir iz ruke u ruku i bacite ga nazad u vatru.
Za moralnu odgovornost nije neophodan ni akt ni propis.
Potrebna je savjest ! Potreban je ponos !
Potrebna je cast ! Potreban je obraz !
Rekli su nam da ne možemo ništa promjeniti,
Ekstremne situacije zahtjevaju radikalne promjene.
I mi smo došli ovdje jer mislimo svojom glavom i brinemo za nase sutra.
Došli smo jer vjerujemo u bolje.
Došli smo jer znamo da se može bolje.
Bacite lopove u zatvore ! Niko ne moze biti iznad zakona !
Mi razumijemo politički sistem ove zemlje
I znamo ko je pobijedio na izborima. Mi smo Vas izabrali.
Sad Vas mi i posmatramo... Trazimo transparentnost ! Zahtjevamo rezultate !
Isto tako znamo da ne trebamo čekati godinama da bi izrazili svoje nezadovoljstvo.
Sarajevo se budi !
Sarajevo ce biti... sve drugo ce proci !
Iako mnogi ovdje jedva preživljavaju, oni svaki dan kroz razne poreze i naknade plaćaju radna mjesta onih
Koji nam zauzvrat daju tako malo. Ne zelimo vlast koja je samoj sebi svrha !
Želimo vlast koja je ponos društva !
Došlo je vrijeme kad prijetnje i laži više nisu dovoljne,
Da bi zaustavile glas naroda, jer Vas se narod ne boji.
Radite svoj posao ! Vratite nam mir !
- quasar
#4383 Re: SDP
Svakako treba vrsiti pritisak na vlast, ako ne pomogne, onda traziti smjene, ako ni to ne pomogne, imaju izbori pa birajte bolje.
Ja na zalost ne vidim nigdje bolje, a ovo je katastroficno.
- stochar
#4384 Re: SDP
naravno da treba vrsiti pritisak, od toga koliko su bahati zavisi koliki intenzitet pritiska je potreban.quasar wrote:Svakako treba vrsiti pritisak na vlast, ako ne pomogne, onda traziti smjene, ako ni to ne pomogne, imaju izbori pa birajte bolje.
eh, za to treba imati zdrav gradjanski a ne stranacki aktivizam, koji ce jednako reagovati na nerad vlasti bez obzira ko je predstavlja.
bio sam na protestima od 2006., kritikovao vlast sto preko foruma sto preko megafona na ulici, pust'o muziku revolucionarne tematikke na protestima, i zato me boli kad vidim one koji su poslije mene uzimali megafon i nesposobnoj vlasti porucivali sve ono sto ja i sada porucujem nesposobnoj vlasti, kako koriste demagogiju Ergota i ostalih likova koji su nam tada govorili kako je ta vlast dobra, kako su nas oni 'izvukli iz rata pa ce valjda znati provesti nas i ka evropi', i kakve sve ne budalastine.
nazalost, situacijom u kojoj ce gradjanski aktivisti nakon promjene vlasti prelaziti u stranacke, umire nam i ono malo gradjanskog aktivizma koji se bio probudio...
-
popajic
#4385 Re: SDP
Potpuno se slazem !stochar wrote:
naravno da treba vrsiti pritisak, od toga koliko su bahati zavisi koliki intenzitet pritiska je potreban.
eh, za to treba imati zdrav gradjanski a ne stranacki aktivizam, koji ce jednako reagovati na nerad vlasti bez obzira ko je predstavlja.
bio sam na protestima od 2006., kritikovao vlast sto preko foruma sto preko megafona na ulici, pust'o muziku revolucionarne tematikke na protestima, i zato me boli kad vidim one koji su poslije mene uzimali megafon i nesposobnoj vlasti porucivali sve ono sto ja i sada porucujem nesposobnoj vlasti, kako koriste demagogiju Ergota i ostalih likova koji su nam tada govorili kako je ta vlast dobra, kako su nas oni 'izvukli iz rata pa ce valjda znati provesti nas i ka evropi', i kakve sve ne budalastine.
nazalost, situacijom u kojoj ce gradjanski aktivisti nakon promjene vlasti prelaziti u stranacke, umire nam i ono malo gradjanskog aktivizma koji se bio probudio...
Ono sto meni licno kod tebe zasmeta je veliko nestrpljenje i poprilicna doza nerealnosti kod ocekivanja da se ono sto je obecano ( od strane SDPa ) odradi za 9 mjeseci.
Znam , sad ces reci - hocu da vidim bar neke pomake ! Ima ih , samo ne onoliko koliko smo ocekivali. S druge strane , ima onog sto mnogi nisu ocekivali ( suluda koalicija sa SDA
- stochar
#4386 Re: SDP
drug, mi se slazemo u velikom broju stvari, ali ja jednostavno ne zelim da budem strpljiv, jer strpljenje nije ono sto smo proteklih pet godina aktivno propagirali, i uvijek se govorilo kako mi vise nemamo vremena za cekanje, nije se puno imalo razumijevanja (s pravom) za to sto je i Tajo bio novoimenovani premijer, niti je bilo nekog posebnog razumijevanja za Svilenog, pa ga nemam i ne zelim imati ni u slucaju ove vlasti.popajic wrote:Potpuno se slazem !stochar wrote:
naravno da treba vrsiti pritisak, od toga koliko su bahati zavisi koliki intenzitet pritiska je potreban.
Ono sto meni licno kod tebe zasmeta je veliko nestrpljenje i poprilicna doza nerealnosti kod ocekivanja da se ono sto je obecano ( od strane SDPa ) odradi za 9 mjeseci.
Znam , sad ces reci - hocu da vidim bar neke pomake ! Ima ih , samo ne onoliko koliko smo ocekivali. S druge strane , ima onog sto mnogi nisu ocekivali ( suluda koalicija sa SDA)...svaceg tu ima , ali ja jos uvijek ne vidim bolju alternativu !
to sa strpljenjem je upravo ono protiv cega Dubioza pjeva u pjesmi 'Suti i trpi', to je ono protiv cega smo bili cijelo vrijeme i uvijek se na svim protestima govorilo: vlast koja ne radi u interesu naroda mora biti kritikovana, pa ako ne poslusa glas naroda i kazhnjena.
jednostavno, i dan danas se zalazem za sve sto je receno u onom govoru od 16. februara 2008., kao i u ranijim govorima na protestima.
ni ja, nazalost ne vidim bolju alternativu, zato ce me i otjerati u grupu ljudi koji su mi uvijek bili gori od glasaca nacionalistickih stranaka - ljude koji ne izlaze na izbore, a nakon toga vjerovatno u one koji bjeze iz ove zemlje glavom bez obzira. znam sta neizlazak bilo koga na izbore znaci, ali jednostavno ja ne zelim da imam ovaj osjecaj 'zguzenosti' koji sad imam, koji je poceo kako kazes suludom koalicijom sa SDA (bas me zanima kako bi Milanovic prosao da koalira sa Jadrankom nakon izbora), a koji je sve jaci kad vidim da sve receno u onom gorkom i iskrenom govoru i sto je bilo upuceno onoj vlasti, komotno moze biti upuceno i ovoj novoj. ponavljam: nisam uopste ljut i bijesan zbog toga, ne ide mi na zivce, samo mi je zhao...
- vivaldi
#4387 Re: SDP
stochar wrote:, i uvijek se govorilo kako mi vise nemamo vremena za cekanje,

Uploaded with ImageShack.us
- stochar
#4388 Re: SDP
meni sad sve lici na onu anegdotu sa skupa 'jedne' nacionalisticke stranke:vivaldi wrote:stochar wrote:, i uvijek se govorilo kako mi vise nemamo vremena za cekanje,
Uploaded with ImageShack.us
Govornik: Jesmo li mi nacionalisticka stranka?
Skup u dvorani: Jesmoooooooo!
Govornik: E, pa, nismo!
Skup u dvorani: Nismooooooooooooo!
-
- vivaldi
#4389 Re: SDP
Sad cu ja pitati: MoRemo li cekati? (Ti reci Ne mozemo, a onda cu opet pitati
)
-
Građanka
#4390 Re: SDP
Hema_17 wrote:A po cemu je ta tvoja tabela bolja? po tome sto je po njoj Emir neradnik? Nigdje veze. Neke stvari se moraju priznati.
Ja sam za svoj komentar koristio podatke koje je u svom nesto ranijem postu stavila Gradjanka, a dala je i link za citav izvjestaj. Nije zgoreg da ga procitate, pa da ne pricas ti tek onako...
Apsolutno se slažem sa tobom ovo su najnovija istrazivanja CCI-a i dovoljno je samo kada se vidi da je Ministarstvo KS donijelo 140 odluka i stalno se nesto desava i radi se stalno je i u medijima evo sad i polako uvodjenje i drzavne mature pa zaboga ljudi pogledajte sta je covjek uradio za Pravni fakultet koji sam ja studirala maknuo ljude koji su seksualni manijaci i puni koripcije. Nemojte da se sad pravimo ludi djela govore i svi znamo koliko se u proteklom peridu radilo i uradilo. Sva častr ministru Suljagiću i Vladi...
- stochar
#4391 Re: SDP
bas, svaka cast... djela govore? koja ba djela? koga ti zajebavas? haj'mo sad ispocetka...Građanka wrote:Hema_17 wrote:A po cemu je ta tvoja tabela bolja? po tome sto je po njoj Emir neradnik? Nigdje veze. Neke stvari se moraju priznati.
Ja sam za svoj komentar koristio podatke koje je u svom nesto ranijem postu stavila Gradjanka, a dala je i link za citav izvjestaj. Nije zgoreg da ga procitate, pa da ne pricas ti tek onako...
Apsolutno se slažem sa tobom ovo su najnovija istrazivanja CCI-a i dovoljno je samo kada se vidi da je Ministarstvo KS donijelo 140 odluka i stalno se nesto desava i radi se stalno je i u medijima evo sad i polako uvodjenje i drzavne mature pa zaboga ljudi pogledajte sta je covjek uradio za Pravni fakultet koji sam ja studirala maknuo ljude koji su seksualni manijaci i puni koripcije. Nemojte da se sad pravimo ludi djela govore i svi znamo koliko se u proteklom peridu radilo i uradilo. Sva častr ministru Suljagiću i Vladi...
Čaklovica je podsjetio kako je Senat Univerziteta u Sarajevu prije nekoliko mjeseci, zbog nedoličnog ponašanja, kaznio četvoricu profesora Pravnog fakulteta. Riječ je, podsjećamo, o Bajri Goliću, Zdravku Lučiću i Sanjinu Omanoviću, koji su zbog sek safere na Odjeljenju Pravnog fakulteta u Tuzli suspendovani sa nastave, te Fuadu Saltagi, koji je kažnjen ukorom, jer kao nadređeni profesorima nije učinio ništa, iako je znao za sve što rade. (Oslobodjenje, 27.09.2011.)
bas ih je Suljagic maknuo... helem, natjeraces me sada da ti dokazujem kako Ministarstvo kojem medju rijetkima dajem prolaznu ocjenu nije bas tako dobro kakvo se predstavlja.
kazes: nemojmo se praviti ludi, djela govore. evo opet:
- Vjeronauka ne da nije ukinuta, vec nikad jaca
- Hrana u vrticima katastrofalna,
- Stanje u vrticima generalno lose
- Porast vrsnjackog nasilja u skolama
- Stari problemi ni blizu rjesavanja: porast narkomanije i spustanje granice u osnovne skole
haj' mi sad daj barem tri, od tih 140 mjera, koje su konkretne i sta je to sto su stalno po medijima? (ne pikam mijesanje u pitanja Vodovoda)
a ovo smo da podsjetim jos jednom, citali pred Katerdalom 16. februara 2008.:
(sire u ranijim postovima)Tvrdite, niste u stanju ništa promijeniti,
Prebacujete vruć krompir iz ruke u ruku i bacite ga nazad u vatru...
aferim!
p.s. evo ja cu ti dati jednu odlicnu mjeru Ministarstva obrazovanja KS: Plan upisa u srednje skole koji smanjuje broj upisanih u gimnazije, a forsira strukovne skole koje su zapostavljene! to je recimo jedna mjera koju cu ja uvijek pohvaliti, ali je samo kap u moru neispunjenih obecanja SDP-a...
-
zuxxon
#4392 Re: SDP
stochar wrote:haj' mi sad daj barem tri, od tih 140 mjera, koje su konkretne i sta je to sto su stalno po medijima?
Nemoj se pravit' stochar-u, svi sve znamoGrađanka wrote:Nemojte da se sad pravimo ludi djela govore i svi znamo koliko se u proteklom peridu radilo i uradilo.
-
VjecitiStudent
#4393 Re: SDP
Sta mislite, koliko je Necko ovdje bio "dobar"?
Sta je sa Zakonom o oduzimanju nelegalno stecene imovine?????
-
Građanka
#4394 Re: SDP
stochar wrote:bas, svaka cast... djela govore? koja ba djela? koga ti zajebavas? haj'mo sad ispocetka...Građanka wrote:Hema_17 wrote:A po cemu je ta tvoja tabela bolja? po tome sto je po njoj Emir neradnik? Nigdje veze. Neke stvari se moraju priznati.
Čaklovica je podsjetio kako je Senat Univerziteta u Sarajevu prije nekoliko mjeseci, zbog nedoličnog ponašanja, kaznio četvoricu profesora Pravnog fakulteta. Riječ je, podsjećamo, o Bajri Goliću, Zdravku Lučiću i Sanjinu Omanoviću, koji su zbog sek safere na Odjeljenju Pravnog fakulteta u Tuzli suspendovani sa nastave, te Fuadu Saltagi, koji je kažnjen ukorom, jer kao nadređeni profesorima nije učinio ništa, iako je znao za sve što rade. (Oslobodjenje, 27.09.2011.)
bas ih je Suljagic maknuo... helem, natjeraces me sada da ti dokazujem kako Ministarstvo kojem medju rijetkima dajem prolaznu ocjenu nije bas tako dobro kakvo se predstavlja.
kazes: nemojmo se praviti ludi, djela govore. evo opet:
- Vjeronauka ne da nije ukinuta, vec nikad jaca
- Hrana u vrticima katastrofalna,
- Stari problemi ni blizu rjesavanja: porast narkomanije i spustanje granice u osnovne skole
haj' mi sad daj barem tri, od tih 140 mjera, koje su konkretne i sta je to sto su stalno po medijima? (ne pikam mijesanje u pitanja Vodovoda)
a ovo smo da podsjetim jos jednom, citali pred Katerdalom 16. februara 2008.:
(sire u ranijim postovima)Tvrdite, niste u stanju ništa promijeniti,
Prebacujete vruć krompir iz ruke u ruku i bacite ga nazad u vatru...
aferim!
p.s. evo ja cu ti dati jednu odlicnu mjeru Ministarstva obrazovanja KS: Plan upisa u srednje skole koji smanjuje broj upisanih u gimnazije, a forsira strukovne skole koje su zapostavljene! to je recimo jedna mjera koju cu ja uvijek pohvaliti, ali je samo kap u moru neispunjenih obecanja SDP-a...
Ima bezboj mjera:
- izmjena zakona o osnovnom obrazovanju
- rekao si i sam povecanje broja upisanih u strukovne skole i prirodne fakultete
- drzavna matura se uvodi
- vjeronauka nije ni bila namjera da se ukida nego diskriminacija i da se djeci omladini da opcija u koliko nece vjeronauku imaju alternativni predmet ili nista ( ja sam iz miješanog braka i napokon da je neko poceo o tome da djeluje) jeste bila Suljagiceva super ambicija da ne ulazi u prosjek ali drustvo u kojem zivimo je takvo da ne moze ali ipak je dao alternative
- studentima srednjobosanskog kantona za ove studentske domove je omogucio kada je krenuo fakultet da bez obzira sto njihov kanoto nije uplatio radi neformiranja vlasti da im se uplati i omoguci
- izvini za Pravo jeste on uticao tasti gospodin Čakalovica to nije uradio dok je ministar bio Kešo
daj molim te niko niti jednu Kešino mjeru ne zna a ovi su na Pravu žarili i palili
- sve se desava i ide na bolje Ministar je među narodom nije iznad kako su se njegovi prethodnici ponašali posjetio je nedavno i đake koji na žalost su u bolnicama i tako imaju školu kad je to neko uradio????
- i ima još mjera ali zasto da ja tebi govorim kad ces ti reci nije Emir nije d kraja realizirao
On je za mene najbolji ministar u BiH i necu dea se raspravljam to je tako i njemu aferim !!!!!!!!!!!!!
- Corto Maltese
#4395 Re: SDP
Dušo, niko ti ne brani da on za tebe bude najbolji ministar na cijelom dunjaluku. Mada, tu meni nešto smrdi. Dobrog ministra obrazovanja bi trebali braniti oni pismeni, a kuditi nepismeni. Zašto je kod nas sve naopako?Građanka wrote: On je za mene najbolji ministar u BiH i necu dea se raspravljam to je tako i njemu aferim !!!!!!!!!!!!!
- Za i Protiv
#4396 Re: SDP
Corto Maltese wrote:Dušo, niko ti ne brani da on za tebe bude najbolji ministar na cijelom dunjaluku. Mada, tu meni nešto smrdi. Dobrog ministra obrazovanja bi trebali braniti oni pismeni, a kuditi nepismeni. Zašto je kod nas sve naopako?Građanka wrote: On je za mene najbolji ministar u BiH i necu dea se raspravljam to je tako i njemu aferim !!!!!!!!!!!!!
Znaci, svi oni koji za Suljagica misle da dobro radi svoj posao su nepismeni (i ja ga i podrzavam i branim i mislim da dobro radi svoj posao, a smatram se pismenim - 17 godina mog obrazovanja smatram dostatnim), a svi koji ga kude su akademici (u najmanju ruku)!
O ZIVOTE
- novi.dan.nova.nafaka
- Hema_17
#4398 Re: SDP
Danas na sjednici Skupštine kantona na dnevnom redu je Zakon o izmjenama i dopunama u osnovnom obrazovanju u cijem kreiranju su ucestvovali ljudi iz struke, kroz sindikate, strucne aktive po skolama, udruzenja... Vecina amandmana prethodno nabrojanih su prihvaceni i ugradjeni u ovaj Zakon. Nadalje, usvajanje ovog Zakona prati i usvajanje niza pravilnika, standarda, normi... Prvi put, ponavljam PRVI PUT ce se pojaviti Pravilnik o opisnom ocjenjivanju. Haaaalloooooo, u nasim skolama se opisno ocjenjuje vec 8 godina, a nemamo pravilnik
Postavlja se pitanje kako je to moguce????
Dalje, pri upisu u srednje skole, nije vise presudan opci uspjeh, napuhan ocjenama iz vjestina i vjeronauke, nego zakljucne ocjene iz predmeta relevantnih za odredjenu srednju skolu.
Dalje, pri upisu u srednje skole, nije vise presudan opci uspjeh, napuhan ocjenama iz vjestina i vjeronauke, nego zakljucne ocjene iz predmeta relevantnih za odredjenu srednju skolu.
-
popajic
#4399 Re: SDP
Ja, sta bi bilo da sutra osvane ?VjecitiStudent wrote:Sta mislite, koliko je Necko ovdje bio "dobar"?
Svi ratni i poratni pljackasi su izvor nelegalne imovine oprali u 1000 voda i sve to lijepo zakonski zaokruzili da im ne bi falila peruska s glave.
Vjerujes li stvarno da bi ta komisija uspjela uhvatiti za glavu ( ili rep) finansijsku konstrukciju za nicanje napr. Fahrine imperije ?! Ili da bi ih Budnjo nespremne docekao...i tako redom.
Imali su svoj mafijaski momentum , iskoristili ga i svi vozovi prosli.
Da sutra osvane taj zakon ( koji je trebao osvanuti prije 15-ak godina )nadrljao bi neki sitni levat i to je to.
-
boki86
#4400 Re: SDP
A ja bi tebe podsjetio da je Čaklovica rektor od 2006. godine i da je imao punih 5 godina (vrijeme vladavine SDA kadrova) da smijeni ili suspenduje doticne profesore...i gle cuda, dodje Suljagic (SDP) i tek tada Caklovici pade napamet da imaju ti neki sexualni manijaci koje treba skinuti..i sad kao na njegovu inicijativu. Pa da nije bilo Suljagica jos uvijek bi studentice dobivale sestice, a doticni "profesori" bili zadovoljeni. Ali dobro, ako je Caklovica rekao ona mu treba vjerovat...ni slucajno zdrav razum poslusatistochar wrote:bas, svaka cast... djela govore? koja ba djela? koga ti zajebavas? haj'mo sad ispocetka...
Nikada nije ni bio cilj ukidati vjeronauku. To mogu samo tvrditi oni koji ne zele da se udube u tematiku i daju pausalne ocjene. Da ti malo pisem-predmet vjeronauka je ulazio u prosjek ocjene, koja je kasnije vrednovana prilikom upisa na fakultet. Ta ista ocjena je povecavala prosjek onim ucenicima koji su isli na nju, a oni koji nisu, su zbog manjka predmeta, u startu imali manji prosjek. I na taj nacin dovedeni u neravnopravan polozaj prilikom upisa na fakultet. I ministar je samo uveo alternativni predmet, da ko zeli, moze ici na njega i tako izjednaciti mogucnost za ostvarivanjem prosjeka ocjena. Gdje si ti procitao, vidio odluku, nesto, bilo sta gdje pise da se zeli UKINUTI vjeronauka???? Crno na bijelo molim.stochar wrote:- Vjeronauka ne da nije ukinuta, vec nikad jaca
Jel to radis u vrticu ili si jos uvijek njihov konzument?? Koliko sam ja upucen roditelji ne organizuju vise proteste protiv uprave Djece Sarajeva. Vjerovatno potkupljeni ili su ipak zadovoljni sadasnjom uslugom. Ako nista, vracen im je osmijeh kada im Deda mraz uruci poklon. A ta Arzija, koja je gle cuda dobila nogu upravo kada je Emir postao ministar, je htjela da taj osmijeh malo ukine. Sto bi se djeca smijala, kada mogu plakati. Jel i za smjenu i odlazak Arzije zasluzan neko drugi ili??stochar wrote:- Hrana u vrticima katastrofalna,
Molim te da mi proslijedish ovaj izvor koji govori o porastu narkomanije, bas mi treba za jednu studiju koju trenutno pravim. Bio bih ti stvarno zahvalan. Unaprijed hvala.stochar wrote:- Stari problemi ni blizu rjesavanja: porast narkomanije i spustanje granice u osnovne skole
Last edited by boki86 on 23/11/2011 10:14, edited 1 time in total.