Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jon_jovi

#4376 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

THINK PINK wrote:
jon_jovi wrote:Čitava stvar se zakomplicirala zao što su se ovi iz SBB-a nadali koaliciji sa SDA a ne sa SDP-om. Mnogi iz SDA su se nadali koaliciji sa SBB-om pa su negodovali zbog koalicije sa SDP-om koja je naposljetku raskinuta. Logična bi bila koalicija SDA - SBB. Oboje je isto sranje drugo pakovanje.

Ma kakva koalicija dzes s Faraonom u koaliciju , ima tu ljudi koji i vrijede al im stil i stavovi su crap.... Nije se niko tome nado bar ne iz SDA nemoj bezze tu pisat .... SDP - crveni dzavoli ....
Ali ste vi ipak išli u koaliciju sa SDP-om, mada vas je Bakir šjetovo da idete sa SBB. A šta kanite sada? S jednim od ove dvije SDP ili SBB se mora u koaliciju i to na svim nivoima.
jon_jovi

#4377 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

PipiDugaDevetka wrote:
jon_jovi wrote: To su ti stvarni događaji. Nama je njihov stil života nepojmljiv, to je jednostavno TV serija "Đekna još nije umrla a ka će ne znamo" sprovedena u stvarnost i još gore od toga. Jedno Albanoidno lutalačko pleme i to je sve. Oni zbilja žive u plemenima. Ništa čudno, i Crnogorci a isto tako i Albanci žive u plemena utoliko ukoliko znaju iz kojega plemena potječu i što drže čvste vee sa tim svojim saplemenicima. U sred sudnice u Beranama ispalilo čovjeku dva hica iz pištolja u glavu zbog toga što mu je taj nekoga pregazio u saobraćajnoj nezgodi. Krvna osveta još živi, ali zašto se neko doseljava ovdje? Ovdje nema više ničega. Nema posla, nema perspektive, nema ništa.
Perspektivno je za kriminal i za skloniti se od osvete rođaka i komšija iz kako se to tamo uopće zove?
Mongoloid, Albanoid: Kakva je razlika?
http://rashmanly.com/2010/08/20/satanic ... in-africa/
Da nisi mislio na ovakve?
Albanoid je neko ko je Albanac a samo ne govri albanskim jezikom. Albino je nešto drugo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4378 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

jon_jovi wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
jon_jovi wrote: To su ti stvarni događaji. Nama je njihov stil života nepojmljiv, to je jednostavno TV serija "Đekna još nije umrla a ka će ne znamo" sprovedena u stvarnost i još gore od toga. Jedno Albanoidno lutalačko pleme i to je sve. Oni zbilja žive u plemenima. Ništa čudno, i Crnogorci a isto tako i Albanci žive u plemena utoliko ukoliko znaju iz kojega plemena potječu i što drže čvste vee sa tim svojim saplemenicima. U sred sudnice u Beranama ispalilo čovjeku dva hica iz pištolja u glavu zbog toga što mu je taj nekoga pregazio u saobraćajnoj nezgodi. Krvna osveta još živi, ali zašto se neko doseljava ovdje? Ovdje nema više ničega. Nema posla, nema perspektive, nema ništa.
Perspektivno je za kriminal i za skloniti se od osvete rođaka i komšija iz kako se to tamo uopće zove?
Mongoloid, Albanoid: Kakva je razlika?
http://rashmanly.com/2010/08/20/satanic ... in-africa/
Da nisi mislio na ovakve?
Albanoid je neko ko je Albanac a samo ne govri albanskim jezikom. Albino je nešto drugo.
Objasni malo detaljnije o tim albanoidnim plemenima koje nazivamo Sandžaklije, da bih mogao procijeniti da li se radi o rasizmu ili ne. Saznali smo od tebe da praktikuju ''krvnu osvetu'', da ne govore albanski, doseljavaju se u Sarajevo i Rakovicu, ...ima li šta još?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4379 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Najbolje da moderacija obriše sve postove na kojima se pojavljuje žestoko uvredljiva sintagma ''albanoidno pleme'', pa da nastavimo kao prije veselo,...Možeš i sam pobrisati. Među Albancima imam veooma bliske rođake u Prizrenu.
DELEGACIJA

#4380 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Pored svih aktivnosti koje ima naš načelnik, stigao se obratititi i budućim prvačićima kao da im je 15 godina.

U pogonu je jer se izgleda morao pojaviti u svim školama, pa sam pitao starije roditelje, da li se obraćao prošle godine na šta je bilo samo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THINK PINK

#4381 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

DELEGACIJA wrote:Pored svih aktivnosti koje ima naš načelnik, stigao se obratititi i budućim prvačićima kao da im je 15 godina.

U pogonu je jer se izgleda morao pojaviti u svim školama, pa sam pitao starije roditelje, da li se obraćao prošle godine na šta je bilo samo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jest prosle godine je otpratio osnovce u srednju skolu ..... provjeri eto ....
THINK PINK

#4382 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

Superhik_ wrote:
THINK PINK wrote:

e svaka mu čast, još kad se tomu doda da je od famoznih kalašnjikova obnovio džamiju u kovačima, pobjeda mu je zagarantovana. no, to viđe njegov kolega, također ugledni trgovac kalašnjikovima, alija beg i sujeta mu proradi, te napravi džamiju iz temelja.

fini neki ljudi, dok u džamije ulažu....
SVAKA MU CAST DA GA ALLAH d.z NAGRADI za svako dobro što učini !

Kako je čovjek sposoban i svestran jel de , a vidis cjeni i djecu i starije .... SENAID MEMIĆ načelnik ILIDŽE
DELEGACIJA

#4383 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

THINK PINK wrote:
DELEGACIJA wrote:Pored svih aktivnosti koje ima naš načelnik, stigao se obratititi i budućim prvačićima kao da im je 15 godina.

Znaš li ti čitati, PRVAČIĆI su u pitanju :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
DELEGACIJA

#4384 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

@superhik
na ignore ga molim te.......znam da je teško ali.......
jon_jovi

#4385 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

PipiDugaDevetka wrote:Najbolje da moderacija obriše sve postove na kojima se pojavljuje žestoko uvredljiva sintagma ''albanoidno pleme'', pa da nastavimo kao prije veselo,...Možeš i sam pobrisati. Među Albancima imam veooma bliske rođake u Prizrenu.
Ja ne kažem ništa Albancima, govorim o Sandžaklijama.
THINK PINK

#4386 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

DELEGACIJA wrote:@superhik

Što vam toliko smeta što če SENAID MEMIĆ pobjedit na ILIDŽI ? što Vam smetaju pozitivne stvari koje radi ? Ko vas forsira da bezze stvari pisete ovdje ? jel to ovo ko u SBB pa ljudi daju ostavke .....

Gdje Vam je Zdrav razum , savjest ?

Jel vas nervira sto vam iskreno odgovorim .... hehehe
_Alcatraz_

#4387 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

jon_jovi wrote:
_Reds_ wrote:Jon Jovi od kad je ova tvoja Rakovica dio Ilidze ???

Prirodnije je da bude dio Kiseljaka ili Hadzica za ne ?? (po tim tvojim pincipima).
Bila je dio opštine Bjelašničke kako se zvala opština Hadžići u kraljevini SHS - kraljevina Jugoslavija. Potom je teritorijalnom preraspodjelom nakon 1945. i stim u vezi uspostavljenim principom lokalne samouprave Rakovica bila opština, kao što su gotovo sve mjesne zajednice bile opštine. Potom novim Ustavom 1963. opet se mjenja sistem lokalne samouprave i ove sadašnje općine dobijaju konačan izgled i tada Rakovica jedno vrijeme pripada Hadžićima a potom Ilidži. Nije mi jasno što su komunisti zabrljali s tom lokalnom samupravom. Fino su počeli pa onada sve uprskali s ovim gigant općinama i nekakvim zajednicama općina. Poništili su ono ćemu su navodno težili - što većem razlabavljenju države i uvođenje što veće samouprave.
Sto znaci da je veza Sandzaka i BiH duza nego "relationship" Rakovice i Ilidze. I nakon svega opet imas nebulozne tvrdnje.
jon_jovi wrote: Sve nešto u vezi Turske. Ali Turska je otišla prije više od 130. godina i to svojom voljom.
Otisla turska, otisao komunizam, SHS i dr. ali su bosnjaci ostali, kako na prostoru sandzaka tako i na prostoru BiH. Moras malo prouciti historiju bosnjaka.
_Alcatraz_

#4388 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

DELEGACIJA wrote: Seferovi glasovi otišli SBB-u, na čije glasove uglavnom i sada računaju (SBB), i po koji još sa strane i to je to.
Sefer i Radoncic se nikako ne gotive, a opste poznata je cinjenica da ilidzanski ogranak BPS-a pruza podrsku Memicu. Prebjezi iz te stranke ce vam to potvrditi.
JohnnyS.

#4389 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

THINK PINK wrote:

Što vam toliko smeta što če SENAID MEMIĆ pobjedit na ILIDŽI ? što Vam smetaju pozitivne stvari koje radi ? Ko vas forsira da bezze stvari pisete ovdje ? jel to ovo ko u SBB pa ljudi daju ostavke .....

Prijatelju ti si bolestan.
Nikad mi ne bi smetalo da covjek radi nesto pozitivno ali on ne radi i naravno da mi takav smeta.
Zena mi je trudna! Da se pohvalim sin je mada je za temu nebitno :) Tako da intenzivno razmisljam u kakvom cu ga drustvu i svijetu ostaviti i naravno da bi zelio da to bude sto uredjeniji svijet i u tu sliku se senaid memic ne uklapa.
Odradio je svoje neka ga djavo nosi i bog neka mu sudi vrijeme je za neke druge ljude.
JohnnyS.

#4390 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
DELEGACIJA wrote: Seferovi glasovi otišli SBB-u, na čije glasove uglavnom i sada računaju (SBB), i po koji još sa strane i to je to.
Sefer i Radoncic se nikako ne gotive, a opste poznata je cinjenica da ilidzanski ogranak BPS-a pruza podrsku Memicu. Prebjezi iz te stranke ce vam to potvrditi.
isto im je glasacko tijelo. treba pitati u sdp-u koga su im vijecnici podrzavali :) tacnije nova vijecnica :)
Last edited by JohnnyS. on 04/09/2012 00:58, edited 1 time in total.
_Alcatraz_

#4391 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

BiGBraAder wrote:oooops , šta ovo bi!?

Ekrem Celebic
RASULO SBB-A SE NASTAVLJA.

U PRILOGU (nastavku) MOŽETE PROČITATI OSTAVKE BIVŠEG ČLANA IZVRŠNOG ODBORA SBB BIH ILIDŽA PRAVNIKA DAMIRA TURKOVIĆA KAO I ERKANA ISLAMOVIĆA, INFORMATIČARA, SADAŠNJEG ČLANA IZVRŠNOG ODBORA SBB BIH ILIDŽA, UREDNIKA STRANICE SBB BIH NA ILIDŽI, AKTIVISTU I ČLANA IŠ SBB BIH ILIDŽA
Ovo objavljujem samo zato da bi moji prijatelji mogli se uvjere u tačnost činjenica koje sam iznio u tekstu svoje ostavke.
Ostavka u nastavku:

Smatramo da je stranka drastično skrenula od svojih početnih ideja i parola pa je od stranke "koja će vratiti ponos Bošnjaka" postala stranka koja nije zainteresovana za ponos a još manje za Bošnjake. Stranka trenutno ima jedan jedini cilj a to je vlast bez ikakvog principa i ponosa.

Prljava kampanja koju kroz medijske istupe vodimo protiv političkih suparnika teško podnosi svaki član koji ima imalo časti i digniteta. SBB BIH je u svom početku najavljivao djelovanje i prisutnost na političkoj sceni kao nešto revolucionarno i potpuno drugačije od onoga što smo tada imali (vjerujem da se svi se sjecamo parole: vratimo moral u politiku) ali se vrlo brzo pretvorio u oportunistički projekat istrošenih nezadovoljnika i otpadaka iz drugih stranaka. Upravo su ovi donijeli loše navike i pokvarene načine rada iz drugih stranaka pa se sve u stranci rješava zakulisno i mimo propisa i organa stranke.

Slučaj koji smo na Ilidži imali prije nekoliko sjednica O.O. a na kojem se pojavio cijenjeni sekretar stranke i objavio nam da se preferencijalna lista, koju je izradila komisija O.O. Ilidža, tretira ništavnom jer je "predsjednik čuo (!?) da je lista nastala kroz lobiranje određenih kandidata sa liste...". Ako je od zvanične komisije bitnije i teže u stranci što neko nekom šapne na uho onda smo pogriješili politički sistem. Ovaj komunistički način rada je prisutan bio i na nekoliko zadnjih sastanaka koje smo imali pa je predsjednik O.O. imao pravo da bira ko će i šta govoriti na sjednici. Kada nam ne dozvoljava da govorimo ono što mu škodi onda nam fino objasni da je to "po poslovniku i statutu" ali kad treba da kaže tačno gdje onda nam kaže da on "rukovodi sastankom i da se o tome neće raspravljati i tačka".

Nako što je dotični napunio Opštinski odbor slabo obrazovanim ljudima koji su tu samo radi dizanja ruku (dok je mlada intelektualna ekipa elegantno sklonjena), onda može nesmetano da radi kako mu je volja i kako je po kafanama i sa sebi bliskima dogovorio. Tako oni mudro odluče da mimo propisa šalju pozivnice dan prije (svake) sjednice kako se članovi ne bi mogli adekvatno spremiti a zapisnik sa te sjednice se pošalje učesnicima mjesec-dva nakon samog sastanka.

Tako se ova mudra ekipa nada da će ostati tajna šta se na sastanku stvarno dogodilo pa premećući tok dešavanja krive sliku o stvarnim događajima. Samo kao primjer navodim zapisnik sa predposlednje sjednice gdje je smijenjeno pola Izvršnog odbora zbog napuštanja sjednice Opštinskog odbora a na prijedlog Nermina Kruščice koji nije član tog tijela! U zapisniku stoji da smo napustili sjednicu odmah nakon čitanja odluke predsjednika čime se (a i kasnijim komentarima) pravi slika da smo nezadovoljni ovom odlukom napustili sjednicu. Istina je da smo sjednicu napustili nakon što je sekretar

napustio istu a da bismo mu ispred objekta pojasnili šta se stvarno dešavalo i nezadovoljni zbog činjenice da je odluka koju je sekretar pročitao isposlovana lažima.

Ono što je vrhunac manipulacije sa zapisnicima je činjenica da se zapisnici sa sjednica šalju u Kantonalni odbor prije nego li ih O.O. uopšte usvoji i u formi koja je poznata samo Muharemoviću i njemu bliskima.

Sličnih primjera je mnogo ali mislimo da je za ilustraciju i ovo dovoljno.
Taj Erkan im je izgleda oborio i stranicu jer sbb-ilidza je nedostupna. :D

http://sbbbh-ilidza.org/

Image

Sta li ce nam Sinanovic reci na to sto se desava, jer koliko sam ja od davnina upucen njegov bezobrazluk, tracanje i sirenje dezinformacija unutar stranke su doveli do svadja unutar sbb ilidza koje je dovelo do odlaska vjernih i znacajnih ljudi koji su u stranci bili od samog osnivanja.
JohnnyS.

#4392 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

nije mi drago sto se ovo desava sa sbb-om. volio bi da su stabilna partija i da bude postena politicka borba na izborima.
ruzno je sve ovo na ovakav nacin. a tek ovi sto likuju...
Ne volem

#4393 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

Изјава предсједника СДП-а Златка Лагумџије како нема мирног разлаза у БиХ представља пријетњу и позив на оружје и не може се правдати чињеницом да је изречена на предизборном скупу, рекао је предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

"Она најбоље одсликава милитантност лажног демократе, који своје стварне намјере више не може ни да сакрије. Свима у БиХ, осим острашћеном Лагумџији, потпуно је јасно да БиХ не може да егзистира, јер да може он би данас могао да одговори на најпростије питање које себи постављају сви у БиХ - ко је данас власт у ФБиХ, у оном истом дијелу БиХ за који је својевремено самоувјерено тврдио да ће бити као Западна Њемачка", истакао је Додик и изјави за Новинску агенцију Републике Српске.

Од "државе за човјека", нагласио је предсједник СНСД-а, остала је фикција звана БиХ, којој самртни ударац задаје управо Златко Лагумџија и њему слични авантуристи, који лажно бранећи БиХ у ствари руше темеље на којима се она клима.

Он је нагласио да су тврдње о коалирању СНСД-а са СДА апсолутно нетачне и служе за задовољење Лагумџијине сујете, који то тврди да би одбранио себе.

"И СНСД и СДА имају своје разлоге против понашања и политике коју води лидер СДП-а Златко Лагумџија. Искрено говорећи, ја са Лагумџијом имам прећутни договор о рушењу БиХ, а не са Тихићем и СДА", нагласио је предсједник Српске и додао да му је драго што се рушењу БиХ придружио и Лагумџија, те да нико нема намјеру да га у томе спречава.

Лагумџија је на скупу СДП-а у Зеници изјавио да онај који жели разједињење то неће добити, а поготово не мирним путем, оптужујући лидера СДА Сулејмана Тихића да је у коалицији са Додиком за мирни разлаз БиХ.
FOČANSKI PROPISI

#4394 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

THINK PINK wrote: Što vam toliko smeta što če SENAID MEMIĆ pobjedit na ILIDŽI ? što Vam smetaju pozitivne stvari koje radi ? Ko vas forsira da bezze stvari pisete ovdje ? jel to ovo ko u SBB pa ljudi daju ostavke .....
Dosta ste se bavili nama (20 godina).
Dabogda se, malo, i o svom jadu zabavili!
DELEGACIJA

#4395 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

JohnnyS. wrote:
THINK PINK wrote:

Prijatelju ti si bolestan.
Nikad mi ne bi smetalo da covjek radi nesto pozitivno ali on ne radi i naravno da mi takav smeta.
Zena mi je trudna! Da se pohvalim sin je mada je za temu nebitno :) Tako da intenzivno razmisljam u kakvom cu ga drustvu i svijetu ostaviti i naravno da bi zelio da to bude sto uredjeniji svijet i u tu sliku se senaid memic ne uklapa.
Odradio je svoje neka ga djavo nosi i bog neka mu sudi vrijeme je za neke druge ljude.
Ma da ti kažem situacija je slična i sa mnom.
Zato sam za nove, za mlađe.....U "manjim strankama", ako ništa, nisu se ispraksali za marifetluke.
Ovi sad........nek nam je Bog na pomoći.
DELEGACIJA

#4396 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Ne volem wrote:Изјава предсједника СДП-а Златка Лагумџије како нема мирног разлаза у БиХ представља пријетњу и позив на оружје и не може се правдати чињеницом да је изречена на предизборном скупу, рекао је предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

"Она најбоље одсликава милитантност лажног демократе, који своје стварне намјере више не може ни да сакрије. Свима у БиХ, осим острашћеном Лагумџији, потпуно је јасно да БиХ не може да егзистира, јер да може он би данас могао да одговори на најпростије питање које себи постављају сви у БиХ - ко је данас власт у ФБиХ, у оном истом дијелу БиХ за који је својевремено самоувјерено тврдио да ће бити као Западна Њемачка", истакао је Додик и изјави за Новинску агенцију Републике Српске.

Од "државе за човјека", нагласио је предсједник СНСД-а, остала је фикција звана БиХ, којој самртни ударац задаје управо Златко Лагумџија и њему слични авантуристи, који лажно бранећи БиХ у ствари руше темеље на којима се она клима.

Он је нагласио да су тврдње о коалирању СНСД-а са СДА апсолутно нетачне и служе за задовољење Лагумџијине сујете, који то тврди да би одбранио себе.

"И СНСД и СДА имају своје разлоге против понашања и политике коју води лидер СДП-а Златко Лагумџија. Искрено говорећи, ја са Лагумџијом имам прећутни договор о рушењу БиХ, а не са Тихићем и СДА", нагласио је предсједник Српске и додао да му је драго што се рушењу БиХ придружио и Лагумџија, те да нико нема намјеру да га у томе спречава.

Лагумџија је на скупу СДП-а у Зеници изјавио да онај који жели разједињење то неће добити, а поготово не мирним путем, оптужујући лидера СДА Сулејмана Тихића да је у коалицији са Додиком за мирни разлаз БиХ.
Molim prevod :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: šalim se naravno.
Ma ovo su igre za mase, ono što je na terenu to je bitno.
Definitivno moj glas i mojih neće ići za one koji su sad na vlasti na bilo kom nivou :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
JohnnyS.

#4397 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

DELEGACIJA wrote:
Ne volem wrote:Изјава предсједника СДП-а Златка Лагумџије како нема мирног разлаза у БиХ представља пријетњу и позив на оружје и не може се правдати чињеницом да је изречена на предизборном скупу, рекао је предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

Molim prevod :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: šalim se naravno.
Ma ovo su igre za mase, ono što je na terenu to je bitno.
Definitivno moj glas i mojih neće ići za one koji su sad na vlasti na bilo kom nivou :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Onda ti je moja topla preporuka SDU. Nisu na vlasti bili a pokazali su se dobri u proslom vijecu ;)
THINK PINK

#4398 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

Superhik_ wrote:nisam primjetio da iko ima rješenje za dekriminalizaciju općine, uklanjanje birtija sa javnih površina, lanac ai katanaca sa javnih površina, krkanluka i papanluka, i na kraju onog frankeštajna od voćnjaka po kojem smo postali prepoznatljivi.

naravno da ima rješenje , u postpuku se pravi plan za rješenje centralne zone Ilidže , pa se nakon toga mora provesti javna rasprava i dogovoriti sa korisnicima na koji način i kako urediti sve te površine.

Znaci radi se na tome , a vi sto sjedite i naprđujute a nemate pojma koliko se radi , bolje bi vam bilo da se informišete...

A druga stvar , svaka čast mladima al na čelu opštine mora biti neko iskusan jer je tu širok dijapazon problema i raznovrsnih ljudi , naravno da našem narodu ne može se ugodit ali treba sistemski rješavat stvari...

Senaid Memić , načelnik , rješava stvari kvalitetno i sistemski , tako da bilo ko drugi na čelu opštine bi bio korak unazad , jer nebi mogao podnijeti taj teret pogotovo ako je neiskusan....
THINK PINK

#4399 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

Nemojte se dzabe ljutit , ja Vam samo pišem iskreno kako jeste , a vi razmislite ..... Ovo ja radi Vas jer vidim da pišete bez ikakve osnove ....
SBB BIH ILIDZA

#4400 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by SBB BIH ILIDZA »

_Alcatraz_ wrote:
BiGBraAder wrote:oooops , šta ovo bi!?

Ovaj komunistički način rada je prisutan bio i na nekoliko zadnjih sastanaka koje smo imali pa je predsjednik O.O. imao pravo da bira ko će i šta govoriti na sjednici. Kada nam ne dozvoljava da govorimo ono što mu škodi onda nam fino objasni da je to "po poslovniku i statutu" ali kad treba da kaže tačno gdje onda nam kaže da on "rukovodi sastankom i da se o tome neće raspravljati i tačka".

Tako se ova mudra ekipa nada da će ostati tajna šta se na sastanku stvarno dogodilo pa premećući tok dešavanja krive sliku o stvarnim događajima. Samo kao primjer navodim zapisnik sa predposlednje sjednice gdje je smijenjeno pola Izvršnog odbora zbog napuštanja sjednice Opštinskog odbora a na prijedlog Nermina Kruščice koji nije član tog tijela! U zapisniku stoji da smo napustili sjednicu odmah nakon čitanja odluke predsjednika čime se (a i kasnijim komentarima) pravi slika da smo nezadovoljni ovom odlukom napustili sjednicu. Istina je da smo sjednicu napustili nakon što je sekretar napustio istu a da bismo mu ispred objekta pojasnili šta se stvarno dešavalo i nezadovoljni zbog činjenice da je odluka koju je sekretar pročitao isposlovana lažima.

Ono što je vrhunac manipulacije sa zapisnicima je činjenica da se zapisnici sa sjednica šalju u Kantonalni odbor prije nego li ih O.O. uopšte usvoji i u formi koja je poznata samo Muharemoviću i njemu bliskima.

Sličnih primjera je mnogo ali mislimo da je za ilustraciju i ovo dovoljno.
Taj Erkan im je izgleda oborio i stranicu jer sbb-ilidza je nedostupna. :D

http://sbbbh-ilidza.org/

Image

Sta li ce nam Sinanovic reci na to sto se desava, jer koliko sam ja od davnina upucen njegov bezobrazluk, tracanje i sirenje dezinformacija unutar stranke su doveli do svadja unutar sbb ilidza koje je dovelo do odlaska vjernih i znacajnih ljudi koji su u stranci bili od samog osnivanja.

Damir Turković je otišao jer više nije mogao pravdati svoj nerad a Erkan je otisao za njim vjerovatno zato što su prijatelji, odlazak tih ljudi nije velik gubitak za SBB BiH, na dan njihovog odlaska u hotelu Hollywood smo podijelili 295 novih članskih kartica ljudi koji su pristupili u posljednjih mjesec dana.

Crveno obojeni tekst - Damir Turković koji promoviše čast, moral i vjeru bezobrazno laže i podmeće, na pomenuti sastanak je došao sa zakašnjenjem od 20 minuta kada se raspravljalo o drugoj tački dnevog reda i zahtjevao je da se raspravlja o prvoj tački koja je već usvojena. On ne poznaje Statut i Poslovnik o radu Općinskog odbora vjerovatno zato što nije dolazio na 70 posto sastanaka Općinskog i Izvršnog odbora. Gospodinu Turkoviću se izašlo u susret time što prije 4 mjeseca nije smijenjen sa svih funkcija, naime pomenuti gospodin 10 mjeseci nije platio članarinu a po Statutu SBB BiH osoba koja ne plati članarinu 6 mjeseci, a nije oslobođena ni po jednom osnovu od plačanja iste, ne može biti nosilac niti jedne funkcije unutar SBB BiH.

SBB BiH je narodna stranka političkog centra otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine i to se najvjerovatnije trojcu Turković, Čelebić, Islamović nije svidjelo, možda pronađu sreću u nekoj drugoj političkoj stranci koja baštini dobre veze sa Iranom, Europa im očigledno ne paše.
Locked