Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#4376 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Image

:mrgreen:
Baudelaire

#4377 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

Ja ne bih više uopšte pljuvao po Mourinhu, ni po igračima Reala. Barcelona je dobila najbolju ekipu na svijetu poslije njih, a Guardiola najboljeg trenera na svijetu, poslije njega, rekao bih.
East_side

#4378 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by East_side »

Ovaj el-classico sve više podsjeća na filmove s Chuck Norrisom, S. Seagalom, J.C. Van Damme-om... gdje se razni mangupi, plaćene ubice, luđaci... (čitaj treneri Reala) smjenjuju u namjeri da dohakaju nekome od pobrojanih. Na kraju svi oni - jedan za drugim - uvijek fasuju pušionu od istih (čitaj zijane od Barce). :-) :mrgreen:
Baudelaire

#4379 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

East_side wrote:Ovaj el-classico sve više podsjeća na filmove s Chuck Norrisom, S. Seagalom, J.C. Van Damme-om... gdje se razni mangupi, plaćene ubice, luđaci... (čitaj treneri Reala) smjenjuju u namjeri da dohakaju nekome od pobrojanih. Na kraju svi oni - jedan za drugim - uvijek fasuju pušionu od istih (čitaj zijane od Barce). :-) :mrgreen:
A mene nervira to uglavnom asociranje Reala sa svim što ne valja, a Barcelone sa svim što je idealno. Nisu ni jedni ni drugi zlatni, svi rade sve što je u njihovoj moći da pobijede.
JThomas

#4380 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by JThomas »

sve, al' kad neko kaže "mi" za barcelonu i real - e hoće mi nešto biti...
LFC the kings

#4381 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LFC the kings »

da budem realan mislio sam da ce ih real uzet ali nakon utakmice... :cry: :cry: :cry:
Last edited by LFC the kings on 11/12/2011 21:25, edited 1 time in total.
Baudelaire

#4382 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

JThomas wrote:sve, al' kad neko kaže "mi" za barcelonu i real - e hoće mi nešto biti...
Pa vidio si kad ih je onaj seln iskritikovao, svi ga redom popljuvali. Kaže, kako mi to ne možemo osjetiti emociju za Barcelonu i Real kao neko za Sarajevo i Želju :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4383 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Chmoljo »

Baudelaire wrote:Ja ne bih više uopšte pljuvao po Mourinhu, ni po igračima Reala. Barcelona je dobila najbolju ekipu na svijetu poslije njih, a Guardiola najboljeg trenera na svijetu, poslije njega, rekao bih.
meni je to najdraže iz ovog El Clasica - to da se Guardiola manje smatra samo sretnikom koji je dobio ekipu na lijepe oči, a on samo malo maše rukama uz aut liniju i glumi da zna šta radi.

uvijek sam cijenio prizemljene ljude. fudbal je dovoljno interesantan da neki fingiran cirkus mimo njega predstavlja višak... barem meni. tako da cijenim ljude koji se ponašaju u skladu sa tim.
East_side

#4384 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by East_side »

Baudelaire wrote:
East_side wrote:Ovaj el-classico sve više podsjeća na filmove s Chuck Norrisom, S. Seagalom, J.C. Van Damme-om... gdje se razni mangupi, plaćene ubice, luđaci... (čitaj treneri Reala) smjenjuju u namjeri da dohakaju nekome od pobrojanih. Na kraju svi oni - jedan za drugim - uvijek fasuju pušionu od istih (čitaj zijane od Barce). :-) :mrgreen:
A mene nervira to uglavnom asociranje Reala sa svim što ne valja, a Barcelone sa svim što je idealno. Nisu ni jedni ni drugi zlatni, svi rade sve što je u njihovoj moći da pobijede.
Ma nisam ni želio ovim primjerom predstaviti Real kao ultra-negativce, niti Barcu kao isto tolike pozitivce.

Već samo upoređujem krajnje ishode, koji su postali gotovo pa izvjesni posljednjih nekoliko sezona (i koji su mi se kao takvi, iskreno, popeli na neku stvar), baš kao što je izvjesno da Chuck Norris sigurno neće riknut u filmu. :oops:

Evo sad jedno novo poređenje - maxuz za tebe:

Onaj Kojot (Real Madrid) se jadan satra, nema šta ne pokušava... a opet nikako da dohaka toj prokletoj ptici trkačici (Barci) :mrgreen:
Baudelaire

#4385 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

Haha, ma ok je, ja sam te pogrešno shvatio :D Može i kojot i ptica trkačica, kojot primjenjivo i na Real, i na Mourinha i na Ronalda, a ptica trkačica i na Barcelonu, i na Guardiolu i na Messija.

Chmoljo: Ja sam ranije rekao da se Guardioli ne daje dovoljan kredit za ono što je napravio sa Barcelonom. On je glavni razlog zašto Barcelona igra ovako, jer imali su skoro sve glavne zvijezde i prije njegovog dolaska pa nisu dvije godine meda mogli. On je napravio komplet revoluciju i doveo ih gdje su sad. Mislim da je već sad najbolji trener Barcelone u historiji.
Jack Be Nimble

#4386 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

Neka Real i Barcelona zahvale bogu sto smo ispali iz LS, inace bi ih sa Silvom, Dzekom, Balom razbili u obe utakmice!
Distortion

#4387 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Distortion »

Svi veliki treneri su imali velike igrace u svojim ekipama i oni nebi mogli nista osvojiti da nije bilo fantasticnih igraca. Naravno da je Guardiola sretan sto ima ovakvu generaciju momaka i da to bas nije kako mnogi pricaju "lako je bit trener Messiju, Xaviju, Iniesti..."

Nije bilo jednostavno preuzeti ekipu nakon neuspjeha Rajkarda, i doslovno otjerat Ronaldinja, Deca pa poslije i Eto'a. Ima viziju, zelio je brzu igru a to je dobio nakon odlaska ovih igraca, protok lopte i to je nesto sto danas krasi igru Barcelone. Sjecamo se kako je startao u pretkolu lige prvaka pa poslije i poraz u prvom kolu i remi kuci sa Santanderom nakon cega je Cruyff rekao da nije gledao bolju ekipu...

Afirmisao je neke nove igrace, unaprijedio je igru, ucinio je boljim neke od igraca i nastoji ovu igru uciniti jos atraktivnijom ukoliko je to moguce. Od ove sezone poceo je i sa formacijom 3 4 3 koja je danas gotovo kobna, a evo igrao je i protiv Reala dobrim dijelom 3 4 3 i rezultiralo je pobjedom.

Trener koji je skroman, koji ne pljuje po drugim trenerima, koji ne pljuje po sudijama i koji cestita protivniku kada ga pobjedi. Nakon par godina je po rezultatima i trofejima gotovo postao najuspjesniji trener u historiji Barcelone.
Saian

#4388 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Saian »

Jack Be Nimble wrote:Neka Real i Barcelona zahvale bogu sto smo ispali iz LS, inace bi ih sa Silvom, Dzekom, Balom razbili u obe utakmice!

Yaya brate kad te Dzeko prije nauchi nash jezik :D :D :D
JThomas

#4389 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by JThomas »

opet "smo" :-) :-)
LSD

#4390 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Jack Be Nimble wrote:Neka Real i Barcelona zahvale bogu sto smo ispali iz LS, inace bi ih sa Silvom, Dzekom, Balom razbili u obe utakmice!
Prvo VI prođite prođite Bayern i Napoli u yebenoj grupnoj fazi, pa onda fantazirajte i oštrite kite na Barcu i Real ;-) :-)

Što se tice taktike sa sinošnje utakmice, evo jedan pogled i razmišljanje

http://kroznoge.com/?p=627
astala_vistala

#4391 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by astala_vistala »

Baudelaire wrote:
Sama rijec Real asocira na Hinje i Hinjavost,koga god znam da simpatise Real ili je papak il debil,ko voli Real voli i Fekalije :D
Jack Be Nimble

#4392 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

Saian wrote:

Yaya brate kad te Dzeko prije nauchi nash jezik :D :D :D

Eh nije samo Dzeko, tu je Kolarov i Savic!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4393 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Image
Baudelaire

#4394 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

astala_vistala wrote:
Baudelaire wrote:
Sama rijec Real asocira na Hinje i Hinjavost,koga god znam da simpatise Real ili je papak il debil,ko voli Real voli i Fekalije :D
Vidiš, ja isto to mogu reći i za Barcelonu. Neko za United, neko za City, neko za Bayern. Znači niđe veze.
ultima_palabra

#4395 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Zar si fakat morao odgovoriti na onaj post? :)
Baudelaire

#4396 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:Zar si fakat morao odgovoriti na onaj post? :)
Upravu si vala, gori sam ja što išta pokušavam reći :D
Lakat Jebić

#4397 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Lakat Jebić »

svjetlo prosvjetiteljstva gori punim sjajem u njemu :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4398 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by bordo gandalf »

:-) :-) :-) eto prosao je derbi sad se opet mozete vratiti navijanju za svoje klubove (iz lige petice naravno)
East_side

#4399 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by East_side »

Distortion wrote:Svi veliki treneri su imali velike igrace u svojim ekipama i oni nebi mogli nista osvojiti da nije bilo fantasticnih igraca. Naravno da je Guardiola sretan sto ima ovakvu generaciju momaka i da to bas nije kako mnogi pricaju "lako je bit trener Messiju, Xaviju, Iniesti..."

Nije bilo jednostavno preuzeti ekipu nakon neuspjeha Rajkarda, i doslovno otjerat Ronaldinja, Deca pa poslije i Eto'a. Ima viziju, zelio je brzu igru a to je dobio nakon odlaska ovih igraca, protok lopte i to je nesto sto danas krasi igru Barcelone. Sjecamo se kako je startao u pretkolu lige prvaka pa poslije i poraz u prvom kolu i remi kuci sa Santanderom nakon cega je Cruyff rekao da nije gledao bolju ekipu...

Afirmisao je neke nove igrace, unaprijedio je igru, ucinio je boljim neke od igraca i nastoji ovu igru uciniti jos atraktivnijom ukoliko je to moguce. Od ove sezone poceo je i sa formacijom 3 4 3 koja je danas gotovo kobna, a evo igrao je i protiv Reala dobrim dijelom 3 4 3 i rezultiralo je pobjedom.

Trener koji je skroman, koji ne pljuje po drugim trenerima, koji ne pljuje po sudijama i koji cestita protivniku kada ga pobjedi. Nakon par godina je po rezultatima i trofejima gotovo postao najuspjesniji trener u historiji Barcelone.
:thumbup: Posebno ovaj drugi "odlomak" :mrgreen:

Koliko god to sada djelovalo neprimjetnim, činjenica je ipak da se Pep u mnogomu pokazao izuzetno hrabrim i spremnim na velike rizike, što i jeste odlika velikih menadžera. Odrekao se što kažeš jednog Ronaldinha, Eto'o-a, Deca... što je u tada izgledalo kao "samoubistvo" a evo šta je na kraju sve postigao i bez njih. :thumbup:
LSD

#4400 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Entropio wrote:Image
Alves se skoncentrisao i fokusirao kao da priziva kišu :lol:
Locked