Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#4376 Re: Renault Megane all about
Treba ti:
zupčasti remen, španer zupčastog, vodena pumpa, antifriz, mikroremen i njegov španer. Plus pregled remenica, zavisno u kakvom su stanju i koliko je auto prešlo. Plus možda neki semering, nešto...što se vidi kad se to sve skine i obrati pažnja.
zupčasti remen, španer zupčastog, vodena pumpa, antifriz, mikroremen i njegov španer. Plus pregled remenica, zavisno u kakvom su stanju i koliko je auto prešlo. Plus možda neki semering, nešto...što se vidi kad se to sve skine i obrati pažnja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4377 Re: Renault Megane all about
ok
mislio sam po cijenama takodjer ako ima racun
gledam ove ponude
set ( kan.rem + span)
pa onda spaner zupcastog remena
zar ovo drugo nije u prvom sadrzano
mislio sam po cijenama takodjer ako ima racun
gledam ove ponude
set ( kan.rem + span)
pa onda spaner zupcastog remena
zar ovo drugo nije u prvom sadrzano
-
Throttle
#4378 Re: Renault Megane all about
kan. rem. je kanalni remen, tzv mikroremen, sto vozi klimu, alternator,servo pumpu, kod nekih auta i vodenu pumpu
taj remen sa spanerom je obicno 50-150KM i nema veze sa zupcastim al se cesto i on mijenja skupa
taj remen sa spanerom je obicno 50-150KM i nema veze sa zupcastim al se cesto i on mijenja skupa
- Truba
#4379 Re: Renault Megane all about
Ma auto me treba imati onaj koji ne vozi
Inace je porez na budale
Ode kes
Al nek ide
Bolje na to nego za zdravlje i tome slicno spomenici i ostalo
Inace je porez na budale
Ode kes
Al nek ide
Bolje na to nego za zdravlje i tome slicno spomenici i ostalo
-
Throttle
#4380 Re: Renault Megane all about
Jučer pričam s jaranom, auto sa nekim srednjim motorom košta dnevno otprilike 1.5KM i kad ga ne vozis, za registraciju 
- makkaj
#4381 Re: Renault Megane all about
Uzeo Zupčasti remen GATES (pogledaj na netu, hvale ga ljudi), vodenu pumpu comline (engleska, valjda će slušat), ruville španer, INA roler (njemačka). ovo je izašlo 199 KM. Ne razumijem se previše, ovo je ipak jeftina varijanta pa ne očekujem neke garancije, šta ja znam... nisu imali taj semering al eto našao u reno shopu za 8km. još mi je majstor uzo cvaju za zamjenu antirfriza (vidim da je valeo sipao jer mi je dao malo što je ostalu u flaši) i 90km za ruke.
BTW znam da tu neki podrazumjevaju i zamjenu mikroremena, pa svječice i još neke kontrole ali sam bio kratak sa "vremenom" pa će to pričekati možda idući mali servis
BTW znam da tu neki podrazumjevaju i zamjenu mikroremena, pa svječice i još neke kontrole ali sam bio kratak sa "vremenom" pa će to pričekati možda idući mali servis
- kafanski_covjek
#4382 Re: Renault Megane all about
jos napisi i radnju gdje si sve to uzeo 
- makkaj
#4383 Re: Renault Megane all about
Napiso sam par postova iznad, nebih da me neko optuži za reklamu 
- Truba
#4384 Re: Renault Megane all about
pa da si uzeo i taj famozni mikroremen doslo bi te skoro 500
to je to ko ima vremena i zna majstore moze malo proci jeftinije
to je to ko ima vremena i zna majstore moze malo proci jeftinije
- makkaj
#4385 Re: Renault Megane all about
Pa eto, evo gledam po netu, negdje taj mikoremen uključuju, negdje ne u veliki servis. Mada ne mislim da bi i sa njim došlo toliko, al eto ja ga nisam zamjenio pa nemam šta razmišljati, a ti mijenjaj ako ti je ćejf 
- Truba
#4386 Re: Renault Megane all about
ne bih ni ja ako nije obavezno 
-
530i
#4387 Re: Renault Megane all about
Mikroremen kad pukne hoće da potkači i zupčasti pa napravi havariju. Nije vrijedno rizika, mikroremen je tipa 20-30 maraka, a njegov španer 60-100, zavisi kako koji...za te pare mirno spavaš, tj. voziš.
- makkaj
#4388 Re: Renault Megane all about
Ovo je svakako dobar savjet. U mom slučaju, doće i to na red, možda već na prvom sljedećem malom servisu.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4389 Re: Renault Megane all about
555 KM, u ovlaštenom
- johntra
#4390 Re: Renault Megane all about
od juče mi se čuje neko zujanje, dolazi kao iz motora, ali kad otvorim haubu nema zvuka...
vjerujem da je povezano sa strujom, jer kad držim prekidač od stakala, palim svjetla i slično, napon malo padne i zujanje na tren prestane...i ranije mi se dešavalo da napon pada, ali nije bilo ovo zujanje prisutno...kontam da je do alternatora, ali ništa se iz njega ne čuje...more li biti neki relej ili slično?
nema problema pri paljenju i ostalo...
vjerujem da je povezano sa strujom, jer kad držim prekidač od stakala, palim svjetla i slično, napon malo padne i zujanje na tren prestane...i ranije mi se dešavalo da napon pada, ali nije bilo ovo zujanje prisutno...kontam da je do alternatora, ali ništa se iz njega ne čuje...more li biti neki relej ili slično?
-
Brus Lee
#4391 Re: Renault Megane all about
Da nije do haube?johntra wrote:od juče mi se čuje neko zujanje, dolazi kao iz motora, ali kad otvorim haubu nema zvuka...
- johntra
#4392 Re: Renault Megane all about
Nije dobra je. Nije plastična.
vjerovatno je onda do napona, ne osjeti se to tako jako...samo ja to mogu osjetiti, mada mi ne zuji u glavi....
vjerovatno je onda do napona, ne osjeti se to tako jako...samo ja to mogu osjetiti, mada mi ne zuji u glavi....
-
Horcrux
#4393 Re: Renault Megane all about
Meni, neki dan. :/ Jesi rijesio?jasmin93 wrote:Jel se nekome dešavalo da ne može otvoriti gepek? Jednostavno ne može i plus bude neki zvuk koji je kao znak da nešto nije ok
Megane II, 2003. god
Ima li ko preporuciti nekog auto elektricara u Sarajevu?
- DoradO
#4394 Re: Renault Megane all about
Kako se kod renaulta daljinski karticom mogu zatvoriti prozori, siber i tako to... kad ti komsija javi da si ostavio otvoreno pa ono sa balkona 
- kafanski_covjek
#4395 Re: Renault Megane all about
na II je dva puta brzo pritiskanje dugmeta za zakljucavanje
-
dgL_
#4396 Re: Renault Megane all about
Kod mene 3x dugme za zakljucavanje brzo... Tri puta zmigavci i zatvore se svi prozori... Opcija otvaranja kod mene ne postoji... Ili ja ne znam..DoradO wrote:Kako se kod renaulta daljinski karticom mogu zatvoriti prozori, siber i tako to... kad ti komsija javi da si ostavio otvoreno pa ono sa balkona
-
_ado_
#4397 Re: Renault Megane all about
Mikroprekidac. Skini "bravu" gepeka i vidi da nisu oksidirali kontakti na mikroprekidacu. Ako jesu, ocisti koroziju i trebalo bi da radi.Horcrux wrote:Meni, neki dan. :/ Jesi rijesio?jasmin93 wrote:Jel se nekome dešavalo da ne može otvoriti gepek? Jednostavno ne može i plus bude neki zvuk koji je kao znak da nešto nije ok
Megane II, 2003. god
Ima li ko preporuciti nekog auto elektricara u Sarajevu?
- DoradO
#4398 Re: Renault Megane all about
To je to, probao 2x nista, onda drzao otklj-zaklj zajedno nista... reko da se ne igram da nesto ne hakujemdgL_ wrote:Kod mene 3x dugme za zakljucavanje brzo... Tri puta zmigavci i zatvore se svi prozori... Opcija otvaranja kod mene ne postoji... Ili ja ne znam..DoradO wrote:Kako se kod renaulta daljinski karticom mogu zatvoriti prozori, siber i tako to... kad ti komsija javi da si ostavio otvoreno pa ono sa balkona
- drunken tiger
#4399 Re: Renault Megane all about
Na II pritisneš dugme za zaključavanje i onda opet pritisneš i držiš. ( A jesu li ti električni podizači stakala na svim prozorima?)DoradO wrote:To je to, probao 2x nista, onda drzao otklj-zaklj zajedno nista... reko da se ne igram da nesto ne hakujemdgL_ wrote:Kod mene 3x dugme za zakljucavanje brzo... Tri puta zmigavci i zatvore se svi prozori... Opcija otvaranja kod mene ne postoji... Ili ja ne znam..DoradO wrote:Kako se kod renaulta daljinski karticom mogu zatvoriti prozori, siber i tako to... kad ti komsija javi da si ostavio otvoreno pa ono sa balkonabolje da pitam a stid me u servisu pitat jer su mi objasnili zadnji put kad sam bio al nekako na jedno uslo na drugo izaslo...
- DoradO
#4400 Re: Renault Megane all about
da, uspjelo je ovo 3x brzo... nego kazem da sam probao prvo 2x kako je napisao @kafanski_covjek