Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#4376 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by vjesticanametli »

Kal El wrote:Usvojili smo onog macka :D

Tj. on je nas usvojio davno, donio nam misa i gustera jucer :)
Image
Image
:thumbup: od mene ide contra krekera hahavha
shmizlica

#4377 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by shmizlica »

irac300 wrote:Kako je ovo dobra stvar. :D Kont'o sam, seru na reklamama. Kad ono, pravi čistač dlaka. Svaki dan skinem kilu dlaka, ne znam odakle mu niče više. :D Uopšte više ne ostaju dlake gdje legne.
Image
ne mogu da nađemmmmm :place1:
zateznistub

#4378 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

shmizlica wrote:
irac300 wrote:Kako je ovo dobra stvar. :D Kont'o sam, seru na reklamama. Kad ono, pravi čistač dlaka. Svaki dan skinem kilu dlaka, ne znam odakle mu niče više. :D Uopšte više ne ostaju dlake gdje legne.
Image
Ja kupio u DM-u
irac300

#4379 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by irac300 »

shmizlica wrote:
Image
Ako ne nađeš kod nas, naruči sa e-baya iz Kine.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... s&_sacat=0
shmizlica

#4380 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by shmizlica »

nema u mom selu u dm-u :mrgreen:

a moraću na netu nafatavat :-? živinče se sad linja, ko tepih po meni kad je uzmem :mrgreen:
Kal El

#4381 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Koliko god bih zelio da onaj zeleni bude dio mog doma, on jednostavno ne izdrzi vise od sat vremena u kuci i zeli vani i ne vrati se dok ne ogladni i zeli da ga se malo pomazi :D

Hranit cu ga, maziti, ali jednostavno ne zeli ili nije navikao u kuci da zivi (ne govorim da bude u kuci 100% vremena, nego ono da prespava i da mu bude dom). Ali eto ostavlja nam poklone, jucer nam je ostavio gustera na balkonu :lol:
shmizlica

#4382 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by shmizlica »

Kal El wrote:Koliko god bih zelio da onaj zeleni bude dio mog doma, on jednostavno ne izdrzi vise od sat vremena u kuci i zeli vani i ne vrati se dok ne ogladni i zeli da ga se malo pomazi :D

Hranit cu ga, maziti, ali jednostavno ne zeli ili nije navikao u kuci da zivi (ne govorim da bude u kuci 100% vremena, nego ono da prespava i da mu bude dom). Ali eto ostavlja nam poklone, jucer nam je ostavio gustera na balkonu :lol:
ako hoćeš privrženiju kući nabavi macu.....mačci su ti skitavčine :mrgreen: pogotovo što je taj (kako sam skontala) naučio da je vani
bushido

#4383 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

Kal El wrote:Koliko god bih zelio da onaj zeleni bude dio mog doma, on jednostavno ne izdrzi vise od sat vremena u kuci i zeli vani i ne vrati se dok ne ogladni i zeli da ga se malo pomazi :D

Dali si razmisljao da taj macak vec ima svoj dom gdje je odrastao i kojem je privrzen.Tebe je prihvatio kao prijatelja i mozda ces se morati zadovoljiti sa tim.Postoji mnogo slucajeva gdje macke posjecuju nekoliko kuca i u svakoj su rado viden gost.
Kal El

#4384 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

bushido wrote:

Dali si razmisljao da taj macak vec ima svoj dom gdje je odrastao i kojem je privrzen.Tebe je prihvatio kao prijatelja i mozda ces se morati zadovoljiti sa tim.Postoji mnogo slucajeva gdje macke posjecuju nekoliko kuca i u svakoj su rado viden gost.
Ma znam ga od kad je macic bio, bez doma je, a i nije mi uopste zao sto ne zeli da bude duze :D
Banksy

#4385 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

shmizlica wrote:
Image
https://svijetljubimaca.ba/kategorija-p ... icesljevi/

https://svijetljubimaca.ba/
shmizlica

#4386 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by shmizlica »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4387 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

neki dan sivo bijeli macak uhvatio misa i stavi ga u bastu kad oko njega pet sest macki i igraju se sa misicem :( uzas bas mi ga bi zao... nisam mogo gledat :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4388 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Velkoski »

šta ste radili s macama nakon sterilizacije? ovu moju popustila anestezija i odmah hiperaktivna, sve će konce pokidat' :-) ako je ostavim 30 sekundi samu belaj je :mrgreen:
anonimus03

#4389 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by anonimus03 »

Moja je spavala zatvorena u prenosnoj kutiji nekoliko noci, a preko dana je uvijek neko sa njom bio i pazio da se ne penje po vratima i ormarima. Doduse jednom je uspjela skociti na vrata, mozda drugi dan od operacije, al ju je bas zabolilo i otad joj nije palo na pamet heftu. Sejtan na kanafi. Al njene srece kad je uspjela prvi put oteturati do wca.... :stolica1: :strik: :nasolji: :igrac:
Brz oporavak bebari :shmizla1: :maca:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4390 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Velkoski »

namjestio sam joj sve u sobi, i wc i hranu i vodu, al' džaba, isti hajvan k'o i prije :lol: haj' konačno je legla makar, mogu sad i ja odmorit' od deset sati praćenja :mrgreen:

jedino me brine što je povratila, al' reče veterinar da je to normalno :hm:
Niemand

#4391 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Niemand »

Vise se brines o maci neg neko o djetetu :D ko bi reko :oops: :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4392 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Velkoski »

ona je treće dijete u familiji i svi je vole :srce: :mrgreen:
anonimus03

#4393 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by anonimus03 »

Velkoski wrote:namjestio sam joj sve u sobi, i wc i hranu i vodu, al' džaba, isti hajvan k'o i prije :lol: haj' konačno je legla makar, mogu sad i ja odmorit' od deset sati praćenja :mrgreen:

jedino me brine što je povratila, al' reče veterinar da je to normalno :hm:
Ne brini, bolje je da povrati narkozu. Moja je 3-4 puta povracala dok je nije skroz izbacila. :maca:
ultima_palabra

#4394 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote:šta ste radili s macama nakon sterilizacije? ovu moju popustila anestezija i odmah hiperaktivna, sve će konce pokidat' :-) ako je ostavim 30 sekundi samu belaj je :mrgreen:
Moja je bila baš oprezna 3-4 dana nakon operacije, sve polako hodala... kasnije se vratila skakanju, valjda je nije boljelo više.
SmokingMan

#4395 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by SmokingMan »

Kal El wrote:Usvojili smo onog macka :D

Tj. on je nas usvojio davno, donio nam misa i gustera jucer :)
Image
Image
:thumbup:
zateznistub

#4396 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

Velkoski wrote:šta ste radili s macama nakon sterilizacije? ovu moju popustila anestezija i odmah hiperaktivna, sve će konce pokidat' :-) ako je ostavim 30 sekundi samu belaj je :mrgreen:
I bivša i ovaj sad baraba kao da i nije sterilisan, ista budala kao i prije a lijepo su mi veterinari rekli da će se smiriti. Niđe veze
Zoya

#4397 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Zoya »

pici wrote:neki dan sivo bijeli macak uhvatio misa i stavi ga u bastu kad oko njega pet sest macki i igraju se sa misicem :( uzas bas mi ga bi zao... nisam mogo gledat :(
Image
pici

#4398 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Zoya wrote:
pici wrote:neki dan sivo bijeli macak uhvatio misa i stavi ga u bastu kad oko njega pet sest macki i igraju se sa misicem :( uzas bas mi ga bi zao... nisam mogo gledat :(
Image
koji su ovo predatori ulizice... jutroc micka budi me i na prsa i valja se po meni da je mazim istom tiki bandit skoci i on pa i njega, nisu me popustili a on u po frke od mazenja mi zari kandze u ruku sve sam zvijezde prebrojo, dignem se i napenalim ih nogom iz kreveta obadvoje.... :evil:
Zoya

#4399 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Zoya »

pici wrote:
Zoya wrote:
Image
koji su ovo predatori ulizice... jutroc micka budi me i na prsa i valja se po meni da je mazim istom tiki bandit skoci i on pa i njega, nisu me popustili a on u po frke od mazenja mi zari kandze u ruku sve sam zvijezde prebrojo, dignem se i napenalim ih nogom iz kreveta obadvoje.... :evil:
Je li akrep ljubio gdje boli?
pici

#4400 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Zoya wrote:
Image
Zoya wrote: Je li akrep ljubio gdje boli?

nije odmah.. alimam ubodne tackice na ruci... to kako ga mazio i ubehutio se i kandzama me obgrlio i stego... jeb/&%())/// mu gazdaricu to je njezin tigar :evil: :mrgreen:

a i ljubomoran sto mi je micka na prsa legla gdje on inace ujutro legne pa me ko upozorio :mrgreen:

eeeeeeeeeeeeeee nekad bilo i spominjalo se prije se uz zenmske gHuzove budjasHe a sad uz macije :mrgreen:
Post Reply