BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ned071

#4376 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ned071 »

Ma kakvi. Pađeni i Agromilk jaci za klasu. Inace K Plus kisele paprike. Radi Vocar Gornji Rahic. Meni cista petica
Nisrin

#4377 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

Slucajno naletih na SAVRSENSTVO od sapuna, a domaceg je porijekla, proizvodnja u Brckom..handame BIO REMIX sapuni...
Ima ih za svakakve namjene, ja isprobah za masnu kozu lica, akne itd i moram reci da mi godi, vise nego dr. Pasha...12KM su ali vrijede svake marke, imate stranicu na FBu...
Da dodam da imaju i halal certifikat i da imaju bas jak i lijep miris :D Pakovanje kao dr. Pasha..

http://bio-remix.com/
Last edited by Nisrin on 04/12/2015 20:20, edited 1 time in total.
Država

#4378 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Država »

Klas promovirao namjensko brašno za pite i kolače

Home | VIJESTI | Bosna i Hercegovina | Događaji | Klas promovirao namjensko brašno za pite i kolače
Klas promovirao namjensko brašno za pite i kolače
Autor A. H. Prije 23 sati 26 minuta
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
TV1.ba VIDEO

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo upriličila je promociju svog novog proizvoda - Namjensko brašno za pite i kolače u sarajevskoj pekari „Poričanin“ na Baščaršiji.

Namjensko brašno za pite i kolače proizvedeno je od pažljivo biranih zrna pšenice u najvećem i najsavremenijem mlinu u Jugoistočnoj Europi, a njegov kvalitet garantira stroga primjena međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom kao što su ISO, HACCP i Halal.

„Novim proizvodom u kategoriji namjenskog brašna osvježili smo i upotpunili asortiman mlinskih proizvoda, a posebno je zanimljivo što smo promociju organizirali u Pekari Poričanin, uglednoj tradicionalnoj sarajevskoj pekari koja u srcu Baščaršije uspješno posluje već 62 godine. S druge strane, Klas je renomirana industrijska pekara s tradicijom dugom 113 godina. Dakle, vezuju nas tradicija, iskustvo i kvalitet proizvoda“, rekao je brand manager mlinskih proizvoda Klasa Haris Škiljo.

Vlasnik pekare „Poričanin“ Mehmed Poričanin otkrio je zanimljive detalje o dugogodišnjoj saradnji ove pekare i Klasa.

„Bio sam dječak kada je moj amidža naručivao brašno iz Klasa. Brašno nam je u pekaru stizalo zaprežnim kolima. I tada, kao i danas, zadovoljni smo kvalitetom Klasovog brašna. Kvalitet je, dakle, konstanta. Posebno mi je drago što se Klas, nakon nekoliko godina stagnacije, vratio na tržište u punom kapacitetu i svom ranijem sjaju. Ja sam u penziji, ne radim više u pekari, ali su mi moje kćerke i zetovi, koji su nastavili njegovati tradiciju pekare „Poričanin“, kazali da su prezadovoljni kvalitetom novog Klasovog brašna – Namjenskog brašna za pite i kolače“, rekao je Mehmed Poričanin.

Uposlenici pekare „Poričanin“ potrudili su se da, koristeći novo Klasovo brašno, za medije i kupce pripreme razne pekarske proizvode, počev od hljeba, peciva do kolača i muffina. U tome su bili, zaista, kreativni i originalni.

„Pekarski zanat je zanimljiv i inspirativan. Lično uživam radeći ovaj posao, a sve nam je mnogo lakše kada imamo kvalitetno brašno, kao što je Klasovo“, kaže pekar Damir Hasović.

:sax:
Heller

#4379 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Gorica mljekare livno oko 8 KM kilogram, dosta manje mastan od Edamera i Gaude pravo dobar, puno bolji ukus ima od nekih masnijih njemackih sireva.
AS_sa

#4380 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AS_sa »

Ima li ko od nasih domacih proizvodjaca da proizvodi Majonezu, kecap ??
nikimostar

#4381 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

AS_sa wrote:Ima li ko od nasih domacih proizvodjaca da proizvodi Majonezu, kecap ??

http://www.fructatrade.com/index.php/brendovi/tomico
Bosnjak333

#4382 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

nikimostar wrote:
AS_sa wrote:Ima li ko od nasih domacih proizvodjaca da proizvodi Majonezu, kecap ??

http://www.fructatrade.com/index.php/brendovi/tomico
Bolje ti je da otrov pijes nego da jedes Tomico majonezu. :D
nikimostar

#4383 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

ja ne jedem,samo sam odgovorio na pitanje :D

Kecap im nije los
Bosnjak333

#4384 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

nikimostar wrote:ja ne jedem,samo sam odgovorio na pitanje :D

Kecap im nije los
Kecap je stvarno dobar, ali majoneza je katastrofa.
AS_sa

#4385 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AS_sa »

nikimostar wrote:ja ne jedem,samo sam odgovorio na pitanje :D

Kecap im nije los
Kontao sam nesto da je bar u rangu Polimarka, ne mora biti Tommy . Da nije bas odron toliki :D
bosniamaj

#4386 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bosniamaj »

Bonito ima kečap http://www.bonito.ba/proizvodi.html
S tim da ne znam kakav je :-?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4387 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Slo Burner »

bosniamaj wrote:Bonito ima kečap http://www.bonito.ba/proizvodi.html
Mnogo dobar u zadnje vrijeme, ranije je bio los
strucnjak_kofol

#4388 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strucnjak_kofol »

Nije los,ko voli ljuto, ali ja kupio blagi,a ono unutra ljuti, tako da pisem jos jedan minus domacim proizvodjacima zbog nemara
bumerangss

#4389 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

Slo Burner wrote:
Slazem se, odlican je :thumbup: ne znam kakav je bio prije ali prije 15-ak dana sam jeo pizzu u mutvak pizzeriji i uz pizzu su mi donijeli bas bonito blagi kecap i ja sam odusevljen odmah sutradan kupio u bingu isti od 1kg 2,75KM i jos dodju gratis dvije kesice bonito mjesavina zacina za hranu. Sve za 10 :bih:
kox

#4390 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

bumerangss wrote:
Slo Burner wrote:
Slazem se, odlican je :thumbup: ne znam kakav je bio prije ali prije 15-ak dana sam jeo pizzu u mutvak pizzeriji i uz pizzu su mi donijeli bas bonito blagi kecap i ja sam odusevljen odmah sutradan kupio u bingu isti od 1kg 2,75KM i jos dodju gratis dvije kesice bonito mjesavina zacina za hranu. Sve za 10 :bih:
Bonito tj. Mladegs Pak (ako se dobro sjećam imena firme) osim pod markom Bonito rade i ketchup pod Bingovom robnom markom a i za Zvijezdu su oni jedno vrijeme proizvodili, ne znam da li je još uvijek tako. Mislim da je i Dominus ketchup njihova proizvodnja.
bach

#4391 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bach »

Ima Frukte trade, iz Dervente su čini mi se...
tututuuuu

#4392 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

Onaj Bingo kecap je jako dobar, a jeftin. 2 KM litra ljutog. Samo kad bi se jos naucili i domaci proizvodjaci sta je trend pa malo pripazili s konzervansima pa tako recimo izbacili natrijev benzoat. :D Al sve u svemu kvalitetan kecap i uz to super jeftin.
mayab

#4393 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

tututuuuu wrote:Onaj Bingo kecap je jako dobar, a jeftin. 2 KM litra ljutog. Samo kad bi se jos naucili i domaci proizvodjaci sta je trend pa malo pripazili s konzervansima pa tako recimo izbacili natrijev benzoat. :D Al sve u svemu kvalitetan kecap i uz to super jeftin.
Eto, đe me nađe, i ja bas kupio taj Bingov kečap, i ono šta mi se ne svidja je da je bitno tečniji od nekog drugog, tako da ZDRAVO :run:
tututuuuu

#4394 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

Po sastavu na deklaraciji, ako je tocna tj., pise da ima dosta paradajza, al ko ce mu znati. Meni nije los. Ja sam inace kupovao Jutro kecap u boci koje sam nalazio u Konzumu, ali ih nazalost vise nema, nisu bili slataki i bez aditiva. Sad umjesto kecapa kupima paradajz sos u tetrapaku, puno mi je bolje (i puno jeftinije).
mekaba

#4395 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

tututuuuu wrote:Po sastavu na deklaraciji, ako je tocna tj., pise da ima dosta paradajza, al ko ce mu znati. Meni nije los. Ja sam inace kupovao Jutro kecap u boci koje sam nalazio u Konzumu, ali ih nazalost vise nema, nisu bili slataki i bez aditiva. Sad umjesto kecapa kupima paradajz sos u tetrapaku, puno mi je bolje (i puno jeftinije).
U Konzumu :run: :run: :run: samo da nam nehajno provucesh da ti kupujesh u Konzumu :-)
tututuuuu

#4396 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

mekaba wrote:
tututuuuu wrote:Po sastavu na deklaraciji, ako je tocna tj., pise da ima dosta paradajza, al ko ce mu znati. Meni nije los. Ja sam inace kupovao Jutro kecap u boci koje sam nalazio u Konzumu, ali ih nazalost vise nema, nisu bili slataki i bez aditiva. Sad umjesto kecapa kupima paradajz sos u tetrapaku, puno mi je bolje (i puno jeftinije).
U Konzumu :run: :run: :run: samo da nam nehajno provucesh da ti kupujesh u Konzumu :-)
Jebote koja paranoja, koji kompleksi. :-) :lol: Jebo te kecap da te jebo kad neko ovisi od kecapa. :lol:
Mišo_Kovač

#4397 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Mišo_Kovač »

Kečap Heinz ili ništa :D Svi drugi su smeće u poređenju s Heinzom, džaba patriotizam, džaba sve 8)
tututuuuu

#4398 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

Hellmans je bolji.

Dobar je ona Pollimark sad, u vrecici s cepom. Prije je bio smece, sad je dobar. Al ovaj Bingov je bolji od mnogih koji su brend i skuplji.
probook

#4399 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

Mišo_Kovač wrote:Kečap Heinz ili ništa :D Svi drugi su smeće u poređenju s Heinzom, džaba patriotizam, džaba sve 8)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
strucnjak_kofol

#4400 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strucnjak_kofol »

tututuuuu wrote:
mekaba wrote:
Jebote koja paranoja, koji kompleksi. :-) :lol: Jebo te kecap da te jebo kad neko ovisi od kecapa. :lol:
kompleksi ,kompleksi .....nema bolesnijih ljudi od ovih sto bojkotuju bosanskohercegovacke hrvatske firme ,cist nacionalizam
Post Reply