Znaci, po tebi Hrvatska nebi ni trebala postojati zbog "aferima iz proslosti, iako je ideologija koja je za iste odgovorna pobijedena u antifasistickoj borbi nasih naroda i narodnosti gdje su, gle cuda, dobrano ucestvovali i pripadnici hrvatskog naroda.To su hebi ga, historijske cinjenice, koje presucujes, kao uostalom i citav jedan period od 50-tak godina u jednom sasvim drugom drustveno-pravnom poretku koji se ideoloski nije bazirao na tom fasistickom naslijedu, vec je naprotiv bio njegova susta suprotnost. Istovremeno, bolujes od poslovicne amnezije kad je jedna druga tvorevina, koja je nastala na zlocinu i koja i dan danas kroz svoje institucije isti bastini, u pitanju.area51 wrote:Pa naravno da nije trebala izaći iz drugog svjetskog rata s obzirom šta su radili .A to da je pobjeđena...LBVIEW wrote:Rece neko po kome " Hrvatska nije trebala izaci iz II Svjetskog rata" (mada je zlocinacka ideologija koja je stvorila NDH pobijedena) uz onako poslovicno "zaboravljanje" cinjenice kako je jedna druga zlocinacka tvorevina "izasla" neokrnjena iz ovog zadnjeg rata sve sa zlocinackom ideologijom.area51 wrote:Čovjek izgleda zagovara povratak NDH,šta se čudite
Ha japa je nakon 50-tak godina postala država pa još je evo u EU...
Desavanja u Hrvatskoj
- LBVIEW
#4376 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- LBVIEW
#4377 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Njemu nije nista, tj. oduvijek je takav, samo fino prelistai njegove prijasnje postove i to ne samo na ovoj temi.Banksy wrote:Ko je to bio fašista, a ko antifašista, o čemu sad ti???area51 wrote:
jasno će ti biti ko je bio fašista a ko antifašista
Šta vam je jutros ...
- Banksy
#4378 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da je bogdo to ...radostan dan wrote:Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.Banksy wrote:Ko je to bio fašista, a ko antifašista, o čemu sad ti???area51 wrote: jasno će ti biti ko je bio fašista a ko antifašista
Šta vam je jutros ...
Jutrošnji vodostaj rijeke Une iznosi 98 cm, i približio se prvoj kritičnoj tački od 100 cm.
Mars i Saturn se trenutno nalaze u sazvežđu Devica i tu će biti i narednih mjesec dana. Saturn, trenutne magnitude 1.28, neće značajnije mjenjati svoj položaj, dok će mu se Mars, trenutne magnitude 1, svakog dana približavati sve do konjukcije, kada će početi sa se udaljava.
- LBVIEW
#4379 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kako da ne, vama je sve sto su vasa 'rabra vojska i policija napravili drugima "djecija igra."area51 wrote:
Posljedni ratovi nisu tema a i bili su dječija igra u odnosu na ovaj o kome raspravljamo.
Btw., jedini narod na ovim prostorima cija kompletna politicka i vojna vrhuska sjedi na optuzenickoj klupi za genocid(nekima vec i presuden) je pogodi koji.
-
VjecitiStudent
#4380 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Black swan wrote:baš sam nedavno gledao dokumentarac o titu i draži BBC na Historiju
tito je za dva tjedna dobio više pomoći nego draža za 2 godine od britanaca i saveznika
bukvalno je trenutak odlučio ko će biti saveznik u Jugi...
ne smijem ni zamisliti šta bi s hrvatskom bilo da je draža umjesto tita dobio milijun metaka 250.000 uniformi mine bombe i opreme za vojnike i sve ono što su poslali u tako kratkom vremenskom roku
Ima li kakvog sireg konteksta u cijeloj prici?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4381 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ima u kontekstu bukvalnog shvaćanja svehrvatske pomirbe...nije to pomirba ustaša i partizana jer je to nemoguće... naime ili su mrtvi ili su pobjeglu u argentinu
te pomirbe partizana i četnika u srbiji
hotio sam reći da je bilo vrlo moguće da draža bude pobjednik... bukvalno su minute odlučivale i pojedini telegrami iz egipta
eto to sam htio reći mala digresija
te pomirbe partizana i četnika u srbiji
hotio sam reći da je bilo vrlo moguće da draža bude pobjednik... bukvalno su minute odlučivale i pojedini telegrami iz egipta
eto to sam htio reći mala digresija
-
zg2
#4382 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Black swan wrote:
hrvatska je izuzetno ideološki podijeljena zemlja
toga nisam bio svjestan sve donedavno
u principu-načelu, postoje dve(2) "kategorije" Hrvata:
- jedni još uvijek žive u prošlosti; malo u Banovini HR i njenim granicama, malo u NDH ... Ti Hrvati su bolesno ljubomorni na sve pozitivno što je donijela bivša SR Hrvatska i ova današnja RH
- druga kategorija Hrvata želi normalan život i da se više prestane sa kompleksima prošlosti
U ove prve spadaju "velike 'rvatine", na čelu s Thompsonom i sličnim polupismenim spodobama, slaveći "uspjehe" iz WWII
Na sreću, druga grupa Hrvata ipak je u kakvoj-takvoj većini ... to su ipak školovani ljudi, proeuropski orjentirani, koji pored svih mana-ipak cijene i poštuju J.B.Tita kao najpoznatijeg Hrvata svih vremena
Već sam rekao nešto u svoje ime (pa i dobio kritike): više cijenim, volim i poštujem ovu "Titovu" Hrvatsku sa Zadrom, otocima i prekrasnom Istrom - neg onu Banovinu sa pola BiH
... o "Pavelićevoj Hrvatskoj" koja je bilo skoro bez mora i ne želim ni polemizirati. To je najveća sramota HR povijesti
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4383 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo je tačno, zato su saveznici i slali misije...poslije Neterve i Sutjeske odluka je prevagnula prema NOVJ - dok je Tito forsirao i vodio borbu za oslobođenje gradova po Jugoslaviji, JVuO je forsirala 'ladovinu i oslobađala sušane sa mesom i podrume sa rakijom...Black swan wrote:baš sam nedavno gledao dokumentarac o titu i draži BBC na Historiju
tito je za dva tjedna dobio više pomoći nego draža za 2 godine od britanaca i saveznika
ne smijem ni zamisliti šta bi s hrvatskom bilo da je draža umjesto tita dobio milijun metaka 250.000 uniformi mine bombe i opreme za vojnike i sve ono što su poslali u tako kratkom vremenskom roku
-
Black111
#4384 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, nek su ti partizani eto pismeni. Osobito kad je okupljanje u Kumrovcu vidis o kakvoj je eliti rijec.zg2 wrote:Black swan wrote:
toga nisam bio svjestan sve donedavno![]()
- jedni još uvijek žive u prošlosti; malo u Banovini HR i njenim granicama, malo u NDH ... Ti Hrvati su bolesno ljubomorni na sve pozitivno što je donijela bivša SR Hrvatska i ova današnja RH
- druga kategorija Hrvata želi normalan život i da se više prestane sa kompleksima prošlosti
U ove prve spadaju "velike 'rvatine", na čelu s Thompsonom i sličnim polupismenim spodobama, slaveći "uspjehe" iz WWII
Na sreću, druga grupa Hrvata ipak je u kakvoj-takvoj većini ... to su ipak školovani ljudi, proeuropski orjentirani, koji pored svih mana-ipak cijene i poštuju J.B.Tita kao najpoznatijeg Hrvata svih vremena
Već sam rekao nešto u svoje ime (pa i dobio kritike): više cijenim, volim i poštujem ovu "Titovu" Hrvatsku sa Zadrom, otocima i prekrasnom Istrom - neg onu Banovinu sa pola BiH
... o "Pavelićevoj Hrvatskoj" koja je bilo skoro bez mora i ne želim ni polemizirati. To je najveća sramota HR povijesti

I da je neko od tih Hrvata sto ti navodis ljubomoran na ovo sto je donijela moderna Hrvatska je laz.
A hvala bogu, upravo zbog te moderne Hrvatske i EU dolazi vrijeme i koljacima onog bravara.
-
VjecitiStudent
#4385 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ali nikakav 'trenutak' nije bio u pitanju, Britanci su jos od 1941., uz kratke prekide, imali vojne misije kod cetnika i mogli su, iz prve ruke, da se uvjere u njihovu potpunu pasivnost, kada je u pitanju borba protiv Nijemaca.Lajavikrelac wrote:Ovo je tačno, zato su saveznici i slali misije...poslije Neterve i Sutjeske odluka je prevagnula prema NOVJ - dok je Tito forsirao i vodio borbu za oslobođenje gradova po Jugoslaviji, JVuO je forsirala 'ladovinu i oslobađala sušane sa mesom i podrume sa rakijom...Black swan wrote:baš sam nedavno gledao dokumentarac o titu i draži BBC na Historiju
-
Black111
#4386 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I biti ce podijeljena sve dok komunizam ne bude etiketiran za ono sto je bio - zlo, a ne antifasizam. Cak su i obitelji bile podijeljene na nacin da je dio bio u NDH a dio u partizanima. U mojoj obitelji recimo neki su ubijeni u NDH, dok su drugi stradali od komunista (uz to sto su ih crveni i opljackali). Zlocinci i jedni i drugi.Black swan wrote:hrvatska je izuzetno ideološki podijeljena zemljaBlack111 wrote:U NOB-u je najmanje bilo zapravo muslimana. Hrvata je bilo jako puno.
toga nisam bio svjestan sve donedavno
pravo mi je čudan taj fenomen ja sam mislio da su malo jedinstveniji što bi se reklo
ne znam zašto je to tako ali vidim stalno posljedice... svaki dan u medijima se vide posljedice toga
eto jedan su narod ali opet toliko napetosti.... možda čak više no u bih iako imamo više razloga za napetosti
očito je da ideja svehrvatske pomirbe propala...posljednji slučaj s ovim izručenjima je to pokazao
da ne idemo u pitanja oko referenduma, ćirilice...
- Domaci izdajnik
#4387 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Do 1942 JVuO i NOVJ su imali saradnju i donekle zajedno se borili protiv fašista, i zato su te misije da kažem "vagale" kome se prikloniti...već od 1943 bilo je jasno ko je prava strana u ratu

Black111 wrote:Da, nek su ti partizani eto pismeni. Osobito kad je okupljanje u Kumrovcu vidis o kakvoj je eliti rijec.zg2 wrote:Black swan wrote:
toga nisam bio svjestan sve donedavno![]()
... o "Pavelićevoj Hrvatskoj" koja je bilo skoro bez mora i ne želim ni polemizirati. To je najveća sramota HR povijesti![]()
![]()
I da je neko od tih Hrvata sto ti navodis ljubomoran na ovo sto je donijela moderna Hrvatska je laz.
A hvala bogu, upravo zbog te moderne Hrvatske i EU dolazi vrijeme i koljacima onog bravara.Koprcate se jos uvijek, al mislim da necete dugo.

-
Black111
#4388 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa i nije smijesno zapravo... tuzno je to kad vidis ko je imao utjecaj na ovim prostorima i ko su ti "antifasisti". Ako tebe to dira, meni je zao, al za mene ce to uvijek biti jedna neobrazovana koljacka bagra kojoj vrijeme napokon prolazi. Napokon ce se etiketirati za ono sto i jesu - zlocinci. Hvala bogu na EU i modernoj RH. 
- Domaci izdajnik
#4389 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jest, jest...
Partizani su koljačka bagra i vandali u poređenju sa dobrim i pravednim sinovima NDH na čelu sa mehkoprdnim Pavelićem....
Ili odrasti ili se obrazuj neće da boli 
-
Black111
#4390 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nepristojno je iskrivljavati postove ljudi. Ja nigdje nisam branio zlocince u NDH. Ja sam rekao da su to i jedni i drugi. Ja to znam vrlo dobro na primjeru svoje obitelji koja je stradala prvo od ustasa, a onda poslije od komunista. Ustase neke ubili, komunisti ih poslije opljackali, a neke ubili... I sad ce ti meni govoriti ovdje nesto...
- Domaci izdajnik
#4391 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Opljačkali i ubili veliš? De malo detalja i činjenica, ja nigdje nisam čuo da su partizani ubijali iz ćeifa i hajra....sve je bilo po zasluzi i narodnom sudu...
-
VjecitiStudent
#4392 Re: Desavanja u Hrvatskoj
iBlack111 wrote:Pa i nije smijesno zapravo... tuzno je to kad vidis ko je imao utjecaj na ovim prostorima i ko su ti "antifasisti". Ako tebe to dira, meni je zao, al za mene ce to uvijek biti jedna neobrazovana koljacka bagra kojoj vrijeme napokon prolazi. Napokon ce se etiketirati za ono sto i jesu - zlocinci. Hvala bogu na EU i modernoj RH.
Za pocetak, da ti nije bilo tih 'antifasista' sad bi Hrvatska imala mora tek nesto vise nego BiH.
Da nije bilo tih 'antifasista', u Splitu, Zadru, Rijeci, Istri, ... sada bi ti se vijorila talijanska zastava, i veliko je pitanje sta bi od takve RH, clanice sila Osovine, uopste ostalo nakon '45.
Kako ljudi mogu samo coravi ignoranti biti ...
- Domaci izdajnik
#4393 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nek ode u Istru pa nek tako ispriča...i nek se javi kako je prošao...ako prođe 
- JohnnyS
#4394 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavikrelac wrote:Opljačkali i ubili veliš? De malo detalja i činjenica, ja nigdje nisam čuo da su partizani ubijali iz ćeifa i hajra....sve je bilo po zasluzi i narodnom sudu...
Ovo isto sam ja čuo za Gotovinine trupe...
- Domaci izdajnik
#4395 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mmmmda tačno...oslobađali su al u drugoj državi i to od njenih stanovnika....velika razlika 
-
Black111
#4396 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Po sudu? Haha, ma daj molim te... A opljackali su nas na nacin da su nam nacionalizirali ogromnu imovinu koju vise nikad vidit necemo.Lajavikrelac wrote:Opljačkali i ubili veliš? De malo detalja i činjenica, ja nigdje nisam čuo da su partizani ubijali iz ćeifa i hajra....sve je bilo po zasluzi i narodnom sudu...
- JohnnyS
#4397 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa i partizani su oslobodili Istru od Talijana koji su tu stoljećima živjeli, Vojvodinu od Nijemaca i slično... Ovime naravno ne umanjujem značaj NOB-a, dapače točno se zna tko su bili zločinci, a tko good guys od 1941.-45. baš kao što se zna tko su bili agresori, a tko osloboditelji 1991.-1995. u Hrvatskoj.
-
Black111
#4398 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mi to ne mozemo znati. Ja nigdje ne branim NDH. No sve da su partizani nesto dobro i napravili to ne opravdava njihove zlocine, kako za vrijeme rata, a osobito ne one poslije rata. Pa za vrijeme rata nalazene su djecije kosti na Kriznom putu...VjecitiStudent wrote:iBlack111 wrote:Pa i nije smijesno zapravo... tuzno je to kad vidis ko je imao utjecaj na ovim prostorima i ko su ti "antifasisti". Ako tebe to dira, meni je zao, al za mene ce to uvijek biti jedna neobrazovana koljacka bagra kojoj vrijeme napokon prolazi. Napokon ce se etiketirati za ono sto i jesu - zlocinci. Hvala bogu na EU i modernoj RH.
Za pocetak, da ti nije bilo tih 'antifasista' sad bi Hrvatska imala mora tek nesto vise nego BiH.
Da nije bilo tih 'antifasista', u Splitu, Zadru, Rijeci, Istri, ... sada bi ti se vijorila talijanska zastava, i veliko je pitanje sta bi od takve RH, clanice sila Osovine, uopste ostalo nakon '45.
Kako ljudi mogu samo coravi ignoranti biti ...
-
Black111
#4399 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tako je. Humano ih iselili.JohnnyS wrote:Pa i partizani su oslobodili Istru od Talijana koji su tu stoljećima živjeli, Vojvodinu od Nijemaca i slično... Ovime naravno ne umanjujem značaj NOB-a, dapače točno se zna tko su bili zločinci, a tko good guys od 1941.-45. baš kao što se zna tko su bili agresori, a tko osloboditelji 1991.-1995. u Hrvatskoj.
- JohnnyS
#4400 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Najbolje je pojednostaviti stvari. Akcija stvara reakciju. Partizani nikad ne bi došli u priliku raditi ikakve loše stvari da nije Pavelić došao na vlast. Dakle, svi eventualni partizanski zločini idu Hitleru, Mussoliniju, Paveliću i NDH na obraz jer da njih nije bilo, komunsiti bi bili marginalna društvena grupica, a ne najjača snaga na području bivše SFRJ.