Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Marija Magdalena

#4376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Marija Magdalena »

Naravno, hrabri izraelski komandosi borise se protiv krvolocnih humanitaraca... i to za dobrobit cijelog svjeta, svih moralnih i etickih principa, a narocito zato sto dijele sa ostalim svijetom osnovne ljudske vrijednosti i u cilju zastite nevinih, bolesnih i izgladnjelih, bolesnih ljudi u pojasu Gaze.... Necu daje. Ko je citao "PROTOKOLE SIONSKIH MUDRACA", ionako zna, ko nije - neka izvoli, pa neka onda brani "sirote izraelske patriote"koji u medjunarodnim vodama porazise prijetnju humanitarnu. I ne, nisam antisemita. Protivim se prljavoj, okrutnoj, kvazisuperiornoj politici i iskreno nadam da ce NATO, a i cijeli svijet pokazati Izraelu, da ista medjunarodna pravila vaze za sve. Ako uopste vaze... Ako su ikada vazila...
greys

#4377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

Ovo mi lici na situaciju...upadne ti razbojnik sa oruzjem u kucu i tuzi te na sudu sto si pruzio otpor...a pri tome ti on pobio pola porodice.
Sumpor

#4378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

Marija Magdalena wrote:Naravno, hrabri izraelski komandosi borise se protiv krvolocnih humanitaraca... i to za dobrobit cijelog svjeta, svih moralnih i etickih principa, a narocito zato sto dijele sa ostalim svijetom osnovne ljudske vrijednosti i u cilju zastite nevinih, bolesnih i izgladnjelih, bolesnih ljudi u pojasu Gaze.... Necu daje. Ko je citao "PROTOKOLE SIONSKIH MUDRACA", ionako zna, ko nije - neka izvoli, pa neka onda brani "sirote izraelske patriote"koji u medjunarodnim vodama porazise prijetnju humanitarnu. I ne, nisam antisemita. Protivim se prljavoj, okrutnoj, kvazisuperiornoj politici i iskreno nadam da ce NATO, a i cijeli svijet pokazati Izraelu, da ista medjunarodna pravila vaze za sve. Ako uopste vaze... Ako su ikada vazila...
NATO da pokaze Izraelu :-)

Mozda, ali u paralelnom univerzumu...
BarbaDue

#4379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Sumpor wrote:
kiky wrote:
prije nego što su židovi, navodno, imali onaj nesretni egzodus i četredeset godina lutali po pustinji, bog dragi zna zašto, i prije nego što su došli u zemlju koju im je, navodno, obečao samo njihov bog, njima, kao njemu najdražim, postojao je kanan ili hanan i u tom hananu su živjeli hananci, kao i mnogobrojna ostala beduinska ili semitska i nesemitska plemena ...
koga su židovi onoliko ubijali prilikom dolaska u obečanu zemlju ako su oni imali prvi državu na tom mjestu ...
židovi su tada počinili jedan od prvih dokumentovanih genocida i etničkih čiščenja ...
to ti je prva glupost ...
židove su, konačno, rastjerali rimljani ( znači evropljani ) 70-tih godina nakon isusove smrti i zato su im najmanje krivi palestinci ili arapi ...
čak su se zajedno borili protiv krstaša ( evropljani, opet ) koji su opet pobili sve jednog židova i arapa kojeg su uhvatili po tim pohodima ...
to ti je druga glupost i očito nepoznavanje teme o kojoj hočeš da prdiš ...
arapi su poveli rat protiv židova nakon što su ovi počeli otvoreno da istjeruju palestince iz njihovih domova i da im otimaju zemlju ...
arapi su rat izgubili jer je zapad i predobro naoružao i organizovao židove, s jedne strane, a potplatio i razjedinio arape, s druge strane ...
dovoljna je činjenica da je u to vrijeme, barel coca cole bio skuplji od barela nafte ( za amere, naravno ) ...
palestinci se bore onako kako mogu i jedino što imaju to su njihovi životi koje daju u borbi za slobodu ...
židovi ubijaju palestinske civile, čak šta više djecu, pogledaj statistike pa češ da vidiš ko koga teroriše ...
tvoje bljutavo relativizovanje stvari je samo odraz gluposti i mržnje prema muslimanima ...
doduše, svi postovi su ti takvi ...
:D
Ides mi mnogo u istoriju, nisam ni mislio da polemisemo o tome, samo sam rekao da su Jevreji ziveli tu, i da je neko i njih oterao, naravno da nisu muslimani koji tada i nisu postojali.

Drzave i zemlje se stvaraju tako sto moras nekog da proteras, neciju zemlju da uzmes...takav je poredak stvari, dal je to fer...nije, ali to je prosto tako. Izrael je uz pricu o stradanju u ww2 uzeo to parce zemlje za sebe, Palestinci se opravdano bune, ali ne radi tu pravo, nego sila, kao i uvek, pravo postoji samo medju protivnicima otprilike iste snage, a posto iza Jevreja stoji jak lobi u Americi, dozvoljava im se sve...to je tako lako shvatiti, samo ako se hoce...
Neka si priznao, samo da znas necemo ti pola oprostiti...a ja cu ti samo reci jos jedno...

"Sve se mjenja, kolo srece se okrece" "Danas si gore, sutra si dolje"

Nadam se da me shvacas
Sezam

#4380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sezam »

BarbaDue wrote:
Sumpor wrote:
kiky wrote:
prije nego što su židovi, navodno, imali onaj nesretni egzodus i četredeset godina lutali po pustinji, bog dragi zna zašto, i prije nego što su došli u zemlju koju im je, navodno, obečao samo njihov bog, njima, kao njemu najdražim, postojao je kanan ili hanan i u tom hananu su živjeli hananci, kao i mnogobrojna ostala beduinska ili semitska i nesemitska plemena ...
koga su židovi onoliko ubijali prilikom dolaska u obečanu zemlju ako su oni imali prvi državu na tom mjestu ...
židovi su tada počinili jedan od prvih dokumentovanih genocida i etničkih čiščenja ...
židove su, konačno, rastjerali rimljani ( znači evropljani ) 70-tih godina nakon isusove smrti i zato su im najmanje krivi palestinci ili arapi ...
čak su se zajedno borili protiv krstaša ( evropljani, opet ) koji su opet pobili sve jednog židova i arapa kojeg su uhvatili po tim pohodima ...
arapi su poveli rat protiv židova nakon što su ovi počeli otvoreno da istjeruju palestince iz njihovih domova i da im otimaju zemlju ...
arapi su rat izgubili jer je zapad i predobro naoružao i organizovao židove, s jedne strane, a potplatio i razjedinio arape, s druge strane ...
dovoljna je činjenica da je u to vrijeme, barel coca cole bio skuplji od barela nafte ( za amere, naravno ) ...
palestinci se bore onako kako mogu i jedino što imaju to su njihovi životi koje daju u borbi za slobodu ...
židovi ubijaju palestinske civile, čak šta više djecu, pogledaj statistike pa češ da vidiš ko koga teroriše ...
tvoje bljutavo relativizovanje stvari je samo odraz gluposti i mržnje prema muslimanima ...
Ides mi mnogo u istoriju, nisam ni mislio da polemisemo o tome, samo sam rekao da su Jevreji ziveli tu, i da je neko i njih oterao, naravno da nisu muslimani koji tada i nisu postojali.

Drzave i zemlje se stvaraju tako sto moras nekog da proteras, neciju zemlju da uzmes...takav je poredak stvari, dal je to fer...nije, ali to je prosto tako. Izrael je uz pricu o stradanju u ww2 uzeo to parce zemlje za sebe, Palestinci se opravdano bune, ali ne radi tu pravo, nego sila, kao i uvek, pravo postoji samo medju protivnicima otprilike iste snage, a posto iza Jevreja stoji jak lobi u Americi, dozvoljava im se sve...to je tako lako shvatiti, samo ako se hoce...
Neka si priznao, samo da znas necemo ti pola oprostiti...a ja cu ti samo reci jos jedno...

Nadam se da me shvacas
Ja u ovakvim situacijama najvise volim citirati cuvenog srpskog mudraca i vidovnjaka, Mitra Tarabica. ;-)
Sumpor

#4381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

BarbaDue wrote:

Nadam se da me shvacas
Nemoj da mi persiras, sta imas ti meni da oprastas :-?

Kapiram ja tvoju zlonamernost, ali necemo sad o tome...

Jednom ce propasti i Amerika, doci ce neki novi poredak, ali dok se to ne desi, situacija je ovakva, imas da se ponasas kako oni zele ili ces biti u gadnom problemu. Kad vise ne bude Amerika bice neko drugi, ali ce se slicno ponasati, jer je to mentalni nivo coveka, mora uvek postojati neko ko vlada, samo ce tehnologija vladanja biti drugacija, danas to pakuju u neke humanitarne price, sutra ce nekako drugacije, ali sustina ostaje ista.
kiky

#4382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

Sumpor wrote:
kiky wrote:

nije mi do istorije al ako pričamo o nečemu u redu je poznavat materiju pa onda donosit zaključke ...
takav poredak stvari je bio u praistoriji i srednjem vijeku al su onda ljudi osnovali un da se to nebi više događalo al et događa se i zato i jest sve više sranja u svijetu zato što se određene nacije ponovo vračaju u srednji vijek i zapišavaju teritorije i kontaju da se to može tako nekažnjeno ...
danas su svi zločini dokumentovani i nema tog suda ni zakona koji če ih izbrisat niti naroda koji če ih zaboravit ...
svaka nepravda, a pogotovo zločin se vračaju kao bumerang ...
samo je pitanje vremena i načina ...
to je poenta svih svjetskih kriznih žarišta ...
od balkana do koreje ...
i nazad ...
vs84sa

#4383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

RIZVA wrote:
Ti bio promatrac dogadzaja i bas sve vidjeo, sta se zbilo?
Propaganda je cudo...
aha, sjedio s kapetanom broda, drago mi je da ti imas svoje tajne izvore pa ne nasjedas na propagandu... :D
kamen spoticanja

#4384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

BarbaDue wrote:
Sumpor wrote:
kiky wrote:

Nadam se da me shvacas
a shvata on tebe...zato vise neces cuti ni u najtuznijim vicevima onu srpsku narodnu pesmu"kosovo je srce srbije"...
samo nije mu trebalo puno da od moraliste predje u realistu tipa za interese drzave ubijamo humanitarce...
a osa se ispalio...nestalo "argumenata" :roll:
Marija Magdalena

#4385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Sumpor wrote:
Marija Magdalena wrote:Naravno, hrabri izraelski komandosi borise se protiv krvolocnih humanitaraca... i to za dobrobit cijelog svjeta, svih moralnih i etickih principa, a narocito zato sto dijele sa ostalim svijetom osnovne ljudske vrijednosti i u cilju zastite nevinih, bolesnih i izgladnjelih, bolesnih ljudi u pojasu Gaze.... Necu daje. Ko je citao "PROTOKOLE SIONSKIH MUDRACA", ionako zna, ko nije - neka izvoli, pa neka onda brani "sirote izraelske patriote"koji u medjunarodnim vodama porazise prijetnju humanitarnu. I ne, nisam antisemita. Protivim se prljavoj, okrutnoj, kvazisuperiornoj politici i iskreno nadam da ce NATO, a i cijeli svijet pokazati Izraelu, da ista medjunarodna pravila vaze za sve. Ako uopste vaze... Ako su ikada vazila...
NATO da pokaze Izraelu :-)

Mozda, ali u paralelnom univerzumu...
Pa eto, da vidimo dokle smo eticki, moralno i ljudski dogurali u ovo vrijeme... globalno... Licemjerstvo je svakako najlakse. U tom slucaju, jos smo na jako, ali JAKO primitivnom nivou i ne zalsluzujemo se globalno zvati modernim covjecanstvom. U svakom slucaju, to sto je Hitler uradio, ne opravdava njihove postupke ama bas ni malo. Trebali bi se ponasati suprotno. I opet, Protokoli...
Sezam

#4386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sezam »

Sumpor wrote:
BarbaDue wrote:

Nadam se da me shvacas

Jednom ce propasti i Amerika, doci ce neki novi poredak, ali dok se to ne desi, situacija je ovakva, imas da se ponasas kako oni zele ili ces biti u gadnom problemu. Kad vise ne bude Amerika bice neko drugi, ali ce se slicno ponasati, jer je to mentalni nivo coveka, mora uvek postojati neko ko vlada, samo ce tehnologija vladanja biti drugacija, danas to pakuju u neke humanitarne price, sutra ce nekako drugacije, ali sustina ostaje ista.
Ko sto mi u Bosni kazemo: cetnik ostaje cetnik, ma kako upakovao pricu, danas to pakuju u neke humanitarne price, sutra ce nekako drugacije, ali sustina ostaje ista.
simpozijum delirijum

#4387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

veliki poraz Izraela, zasto ?
Iran je veliki dobitnik sada , jer Izrael i Turska su imale jaku vojnu suradnju , toga vise nema sada
Izraelski avioni nemaju vise niti teoretske sanse da napadnu niti Siriju niti Iran preko Turskoga zracnoga prostora
Iranski PVO moze odahnuti sto se tice prijetnji iz pravca Turske
Turska ima naftovod koji snadbijeva Izrael naftom , mogu im zatvoriti tu pipu i vozdra :lol:
mogu zabraniti prelete i civilnih Izraelskih aviona kroz svoj zracni prostor, te prolaz Izraelskih brodova kroz Bosfor
Turska itekako moze uzvratiti , i to ce bogme i uciniti sa obzirom na bijes stanovnistva ( i glasacke populacije )
na mnogo frontova Izrael gubi , samo mi je frka da ranjena zvijer ne postane jos krvolocnija
Sumpor

#4388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

kiky wrote:
nije mi do istorije al ako pričamo o nečemu u redu je poznavat materiju pa onda donosit zaključke ...
takav poredak stvari je bio u praistoriji i srednjem vijeku al su onda ljudi osnovali un da se to nebi više događalo al et događa se i zato i jest sve više sranja u svijetu zato što se određene nacije ponovo vračaju u srednji vijek i zapišavaju teritorije i kontaju da se to može tako nekažnjeno ...
danas su svi zločini dokumentovani i nema tog suda ni zakona koji če ih izbrisat niti naroda koji če ih zaboravit ...
svaka nepravda, a pogotovo zločin se vračaju kao bumerang ...
samo je pitanje vremena i načina ...
to je poenta svih svjetskih kriznih žarišta ...
od balkana do koreje ...
i nazad ...
Objasnio sam ti svoj zakljucak, samo si ga ti izvrnuo kako ti odgovara...

Ne vidis siru sliku, kakvi sudovi i dokumentacija, americkim vojnicima ne moze niko da sudi(osim njih samih), more zlocina su napravili u Iraku i Afganistanu, pobili stotine hiljada ljudi...ali to nigde neces cuti.

U lokalnom primeru neces ti ukinuti RS ako dokazes da je tamo bio genocid, vec kad Amerika da mig da se to uradi...dok toga nema, mozes se ti ganjati po sudovima koliko god hoces, pa ti sudovi su rekli da Srbija nije kriva za genocid, a svi znamo da je cela logistika dolazila iz Beograda...

Naivac si.
BarbaDue

#4389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Sumpor wrote:
BarbaDue wrote:

Nadam se da me shvacas

hahaha...hoces da mi zabranis da ti oprostim...e neMERE...ja ti ipak oprastam ali za Alaha dragog ne garantujem :)
kamen spoticanja

#4390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

vs84sa wrote:
RIZVA wrote:
Propaganda je cudo...
aha, sjedio s kapetanom broda, drago mi je da ti imas svoje tajne izvore pa ne nasjedas na propagandu... :D
jes vala ...samo na propagandu nisu nasjeli ni gradjani :pariza ,dublina,atene,ankare,stokholma,osla,istanbula,sarajeva...puno je 60 godina cnn-a da bi stvari ostale nejasne...jer fasisti se lahko prepoznaju ;-)
Vares City

#4391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vares City »

,.Pravila,..A Izrael ih odreduje,sve ono MATERIJALNO, sto ima najvacu vrijednost ZIDOVI posjeduju,velika vecina voli to materijalno,obicno uz KAMATU(,..njihov sistem),..i mogu svima sve po spisku!,..i raditi sto im je volja,konkretno,ZLOCINE nad Palestincima a poslije i na svima koji im stanu na put do cilja,.A NISU DALEKO,..
bogoljub

#4392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

simpozijum delirijum wrote:veliki poraz Izraela, zasto ?
Iran je veliki dobitnik sada , jer Izrael i Turska su imale jaku vojnu suradnju , toga vise nema sada
Izraelski avioni nemaju vise niti teoretske sanse da napadnu niti Siriju niti Iran preko Turskoga zracnoga prostora
Iranski PVO moze odahnuti sto se tice prijetnji iz pravca Turske
Turska ima naftovod koji snadbijeva Izrael naftom , mogu im zatvoriti tu pipu i vozdra :lol:
mogu zabraniti prelete i civilnih Izraelskih aviona kroz svoj zracni prostor, te prolaz Izraelskih brodova kroz Bosfor
Turska itekako moze uzvratiti , i to ce bogme i uciniti sa obzirom na bijes stanovnistva ( i glasacke populacije )
na mnogo frontova Izrael gubi , samo mi je frka da ranjena zvijer ne postane jos krvolocnija

Dobro napisano!
Šta će biti od svega ovoga=? Pred nama je! Pratit će mo!
Malo Svjetsko P. malo Prvenstvo u Gazi!
vs84sa

#4393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

kamen spoticanja wrote:
vs84sa wrote:
RIZVA wrote:
Propaganda je cudo...
jes vala ...samo na propagandu nisu nasjeli ni gradjani :pariza ,dublina,atene,ankare,stokholma,osla,istanbula,sarajeva...puno je 60 godina cnn-a da bi stvari ostale nejasne...jer fasisti se lahko prepoznaju ;-)
a istom tom programu vjerujes da su se ti protesti zaista odrzali? naivan si haveru :)
Imamopobjednika

#4394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Imamopobjednika »

simpozijum delirijum wrote: samo mi je frka da ranjena zvijer ne postane jos krvolocnija
A za svaku pobjesnjelu zvijer ima i adekvatan pencilin. Izrael mora shvatiti da ovo nisu ni 40-te, ni 60-te, ni 70-te, kada su oni imali potpunu i neupitnu podrsku Zapada, svih politickih opcija na Zapadu od desnice do ljevice i obicnog gradjanina neke zapadne drzave. Javno mijenje se promijenilo, nova generacija je dosla. Generacija koja ne nosi breme Holokausta i nejasnog osjecaja krivice koji ih je tjerao da gledaju kroz prste izraelskim zlocinima. Prosjecan zapadnjak je ogorcen na Izrael. Sve je eskaliralo onim gnusnim pokoljem u Gazi, preko upotrebe pasosa laznih nekih zapadnih zemalja od strane agenata Mosada pri izvrsavanju drzavnog terorizma (likvidacija jednog od celnika Hamasa u Dubaiju) pa do ovoga. Ni ovo se ne moze nazvati nicim drugim osim drzavnim terorizmom. Zrtve su drzavljani raznih zemalja zapada i EU. Ni SAD vise ne gleda blagonaklono na Izrael kao ranije. Geopoliticka scena se promijenila i nastavlja se mijenjati, tako da bi mozda i odgovaralo da ta ranjena i bijesna zvijer postane jos krvolocnija jer bi samim tim i njena eutanazija bila logican slijedeci korak.
Marija Magdalena

#4395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Vares City wrote:
,.Pravila,..A Izrael ih odreduje,sve ono MATERIJALNO, sto ima najvacu vrijednost ZIDOVI posjeduju,velika vecina voli to materijalno,obicno uz KAMATU(,..njihov sistem),..i mogu svima sve po spisku!,..i raditi sto im je volja,konkretno,ZLOCINE nad Palestincima a poslije i na svima koji im stanu na put do cilja,.A NISU DALEKO,..
Tacno je, da bi pobili i Amerikance, kada bi mogli. Medjutim, dalje su nego sto se cini i njima i njihovim saveznicima, a i onima koji ih se pribojavaju. Takvom politikom, dugorocno gledajuci, treba se realno zapitati: da li je samo i jedino Amerika dovoljna podrska? Cekaj malo, oni jesu sila, ali nisu svijet. Svijet je svaku zlu politiku prozreo, pa ni oni nece biti izuzetak. Svijet se nije jednom mijenjao... I? Sta dalje? Ko ce sa njima da saradjuje? Amerika? Samo Amerika? Pa da je ona dovoljna sama po sebi, ne bi po svijetu letala i sklapala razne sporazume o saradnjama, narocito sa Rusijom, a u posljednje vrijeme i islamskim svijetom... A da roka po svima koji se usprotive, sta bi bilo? Ne, nije to tolika sila. Njihov se Rimland igrom slucaja i (geo)politike poklapa sa Izraelom...
Vares City

#4396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vares City »

Marija Magdalena wrote:
Vares City wrote:
Tacno je, da bi pobili i Amerikance, kada bi mogli. Medjutim, dalje su nego sto se cini i njima i njihovim saveznicima, a i onima koji ih se pribojavaju. Takvom politikom, dugorocno gledajuci, treba se realno zapitati: da li je samo i jedino Amerika dovoljna podrska? Cekaj malo, oni jesu sila, ali nisu svijet. Svijet je svaku zlu politiku prozreo, pa ni oni nece biti izuzetak. Svijet se nije jednom mijenjao... I? Sta dalje? Ko ce sa njima da saradjuje? Amerika? Samo Amerika? Pa da je ona dovoljna sama po sebi, ne bi po svijetu letala i sklapala razne sporazume o saradnjama, narocito sa Rusijom, a u posljednje vrijeme i islamskim svijetom... A da roka po svima koji se usprotive, sta bi bilo? Ne, nije to tolika sila. Njihov se Rimland igrom slucaja i (geo)politike poklapa sa Izraelom...
Amerika=Izrael :evil: ,..Oni su prvo zajahali najjaceg,ostatak je po njima sitnica,vec su ih zarobili vlastitim problemima,..KAMATA,..KREDIT,..jedan,drugi,..uvale raju u DUG i to je prva i najvaznija etapa u cilju osvajanja,treba ti hljeba a ja ti nudim coca colu,ali paket iste je 10% popusta,ako sad ne kupis,propast ces,.. :-)
Hocu da kazem,pored klasicnih zlocina koje Izrael svakodnevno vrsi,postoji i vise vrsta zlocina koje cionisti vrse iz udobnih fotelja :x
Marija Magdalena

#4397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

,.Pravila,..A Izrael ih odreduje,sve ono MATERIJALNO, sto ima najvacu vrijednost ZIDOVI posjeduju,velika vecina voli to materijalno,obicno uz KAMATU(,..njihov sistem),..i mogu svima sve po spisku!,..i raditi sto im je volja,konkretno,ZLOCINE nad Palestincima a poslije i na svima koji im stanu na put do cilja,.A NISU DALEKO,..[/quote]

Tacno je, da bi pobili i Amerikance, kada bi mogli. Medjutim, dalje su nego sto se cini i njima i njihovim saveznicima, a i onima koji ih se pribojavaju. Takvom politikom, dugorocno gledajuci, treba se realno zapitati: da li je samo i jedino Amerika dovoljna podrska? Cekaj malo, oni jesu sila, ali nisu svijet. Svijet je svaku zlu politiku prozreo, pa ni oni nece biti izuzetak. Svijet se nije jednom mijenjao... I? Sta dalje? Ko ce sa njima da saradjuje? Amerika? Samo Amerika? Pa da je ona dovoljna sama po sebi, ne bi po svijetu letala i sklapala razne sporazume o saradnjama, narocito sa Rusijom, a u posljednje vrijeme i islamskim svijetom... A da roka po svima koji se usprotive, sta bi bilo? Ne, nije to tolika sila. Njihov se Rimland igrom slucaja i (geo)politike poklapa sa Izraelom...[/quote]
Amerika=Izrael :evil: ,..Oni su prvo zajahali najjaceg,ostatak je po njima sitnica,vec su ih zarobili vlastitim problemima,..KAMATA,..KREDIT,..jedan,drugi,..uvale raju u DUG i to je prva i najvaznija etapa u cilju osvajanja,treba ti hljeba a ja ti nudim coca colu,ali paket iste je 10% popusta,ako sad ne kupis,propast ces,.. :-)
Hocu da kazem,pored klasicnih zlocina koje Izrael svakodnevno vrsi,postoji i vise vrsta zlocina koje cionisti vrse iz udobnih fotelja :x[/quote]

I to je tacno. Upravo zbog toga, nije ovaj savez ni iz kakvih zajednickih pogleda na svijet ili vrijednosti. Ponavljam se, ali ipak, Protokoli sionskih mudraca...
posmatram

#4398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by posmatram »

Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
Pandaa

#4399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pandaa »

posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
Druga sukobljena strana je jedan brod??
Turske zastave su zato sto na protestima bili uglavnom turci i zato sto je brod bio turski.
Nisu nikoga plasili.
Svojim komentarima se odajes kao vrlo bezosjecajna osoba!

P.S. Turska nam je prijateljska zemlja, i to je cinjenica.
Last edited by Pandaa on 01/06/2010 01:40, edited 1 time in total.
Imamopobjednika

#4400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Imamopobjednika »

posmatram wrote:Ja ne podržavam nikakav zločin pa ni ovaj na konvoj. Tu su sukobi koje trebaju riješiti sukobljene strane. Mene je zaprepastila slika tj. slike prosvjednika po Sarajevu. Ko su ti ljudi uopšte?? I čemu onolike Turske zastave?? Neka idu i neka se okupljaju ispred nekih važnijih institucija kao npr. Američka ambasada a ne da šetaju po gradu i plaše ljude.
Mene niti su uplasili niti sam osjecao bilo kakvu nelagodu kada sam ih vidio, prema tome to o plasenju je tvoje subjektivno misljenje i samim time nije validno. Ta fobija ima i svoj naziv.

Isto tako, nisi mjerodavan da odredjujes gdje ce se neko okupljati ili demonstrirati.
Locked